Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK VYČISTIT STŘEVO

OBSAH

Umístění slepého střeva

Slepé střevo je slepý výběžek a část tlustého střeva, která spojuje poslední oddíl tenkého střeva zvaný kyčelník se vzestupným tračníkem. Tenké střevo ústí do tlustého ne přímo na jeho počátku, ale až kousek za ním. V běžném hovoru dochází k záměně slepého střeva s apendixem, což je červovitý výběžek slepého střeva. Často zmiňovaný zápal slepého střeva je ve skutečnosti zápalem apendixu a pouze apendix je pak při nevyhnutelné operaci odstraněn. Apendix je úzký, trubicovitý ocásek, připojený na slepé střevo (caecum). Jeden jeho konec je uzavřený a druhý ústí do tlustého střeva. Měří okolo 10 cm na délku a 1 cm na šířku a zřejmě se jedná o vývojový pozůstatek. Apendix je uložen v pravém podbřišku a pro trávicí činnost nemá žádný význam. Je spíše pokládáno za lymfatický orgán, bez kterého se však tělo může snadno obejít. Uložení apendixu není u každého člověka stejné. V anatomických atlasech je popsáno 6 různých lokalizací, kde může být červovitý přívěsek nalezen, a proto ani příznaky nejsou vždy stejné.

Zdroj: Zánět slepého střeva

Poradna

V naší poradně s názvem SLEPÉ STŘEVO PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý den, mám bolesti v pravém podbřišku.Může se jednat o slepé střevo?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může to být zánět slepého střeva, ale taky to může být gynekologický problém. Určitě by bylo vhodné poradit se o tom se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Slepé střevo příznaky

Jak vyčistit rošt trouby

Rošty a plechy umyjte ve vodě s odmašťovačem, vyčistěte houbičkou a opláchněte čistou vodou, a to po každém použití trouby.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Colonix doporučuji,ale s podmínkou příjmu čisté vody.Střevo celé nevyměníme jako třeba zanesené vodovodní trubky. Proto je potřeba se o své střevo starat včas a je nutné provádět jeho pravidelnou údržbu

Vhodné je vyčistit si jednou za rok šetrně a důkladně tlusté střevo, nejlépe několikrát po sobě. Tak jak nemůžete očekávat od jedné tablety zmizení všech nemocí a problémů přes noc.Zuby si čistíme nejméně dvakrát denně, o čistotu svojí kůže se staráme také denně. A co naše tlusté střevo, necháme je pro nás tvrdě pracovat bez úlevy?! Vytvoří-li se na stěnách lepkavý potah, nemohou ho uspokojivě rozpustit ani opakované klasicky známé nálevy. Pokud by se toto odstranilo příliš rychle, mohlo by to kromě jiného také vést k bolestivé reakci sliznice tlustého střeva. Obdobně jako při odstraňování tapet, musí se povlak z fekálií v tlustém střevě nejdříve pořádně nasáknout tekutinou, aby vyloučení mohlo proběhnout účinně a bez potíží.Proto je tak důležité při kůře Colonix pít dostatek čisté vody.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Jak vyčistit stříbro octem

Čištění octem je velmi levné a snadné. Do zhruba jednoho litru horké vody přidáte velkou lžíci octa. Do této směsi pak přibližně na čtvrt hodiny vložíte stříbrný předmět, který chcete vyčistit. Po uplynutí dané doby jej otřete a je hotovo.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z KONEČNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Malý.

Dobrý den mám na vás dotaz se kterým mi doufám poradíte. Když jdu na záchod tak se mi objevuje na papíře krev. Ze začátku se moc neobjevovala ale posledních dnech se to zhoršilo. Po sprše když jdu na záchod tak se neobjevuje ale druhý den už se opět objeví. Poradíte mi děkuji Karel Malý .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Důležitým ukazatelem je barva krve. Je-li čerstvá, červená, tak zřejmě máte hemoroid. Pokud je krev tmavá, tak krvácí tlusté střevo. Nejlepší bude, když zajdete na gastroenterologii. Tam vám vyšetří celý konečník i střevo a vy přesně budete vědět na čem jste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvácení z konečníku

Neprůchodné bývá tenké nebo tlusté střevo

Střevní neprůchodnost může postihnout tenké i tlusté střevo.

Zdroj: Neprůchodnost střev

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.HOVĚZÍ POLEVKA-ČISTIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Trvalová Dagmar.

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Prognóza po operaci slepého střeva

Slepé střevo se zdá být nadbytečným orgánem, protože lidské tělo si bez něj docela dobře poradí. Neexistuje žádná šance, že bychom se s apendicitidou znovu setkali, protože slepé střevo je zcela odstraněno.

Zdroj: Káva po operaci slepého střeva

Diskuze

V diskuzi CENA ZA ZUBNI NAHRADY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Valentová.

Chtěla bych vědět v jaká je cena za snímatelnou hoření zubní náhradu -protézu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Dobrý den,
potřebovala bych radu čím vyčistit zubní protézu, kterou mám asi 1 rok a nyní
před 2 měsíci mně začala černat, ale ne zuby. Používám na čistění tablety
corega a zubní pastu parodontax. Děkuji Helena

Zdroj: diskuze Cena za zubni nahrady

Jak vyčistit stříbro s kamínky

Stříbrné šperky s kamínky by se neměly vařit ani zalévat horkou vodou. Zde je vhodné využít k jejich čištění speciální přípravky. Jedná se o hadříky či ubrousky. Tyto přípravky se dají zakoupit v drogérii. Před čištěním šperky pořádně omyjeme v mýdlové vodě, aby se odmastily a odstranily nečistoty. Po skončení čištění je taktéž omyjeme a pak otřeme.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Diskuze

V diskuzi VÝVOD PO OPERACI TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mění se sáček denně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bláha Emil.

V roce 2017 jsem byl 38x ozařován pro rakovinu¨ ¨prostaty.Ozařováním mě poškodíli tlusté střevo 8 cm od konečníku (krvácím už rok ) Vyjmout tu poškozenou část nejde protože je blízko konečníku.Zda je možné udělet dočasný vývod před poškozeným místem a po zahojení dané části střevo znovu napojit. Takhle je ta poškozená část neustále rušena stolicí . Nebo mě hrozí trvalý vývod,protože tak jak to mám teď se stav stále zhoršuje Už má 4 transfuze
a věčně prý transfuze nelze dávat,
Moc děkuji za odpověď Bláha Emil Nové Město na Moravě

Zdroj: diskuze Vývod po operaci tlustého střeva

Čistič stříbra

V některých obchodech se dá zakoupit speciální vata, která je přímo určená k čištění stříbra. Pomocí ní jednoduše otřete poškozené stříbro. Vata je použitelná vždy pouze jednou, po vyčištění se musí vyhodit.

Lešticí utěrka má speciální impregnaci a stříbrné šperky krásně vyleští a zabrání jejich opětovnému zčernání. I když časem hadřík může sám zčernat, pořád umí šperky dobře vyčistit.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Poradna

V naší poradně s názvem ODDĚLENÍ DASNĚ OD ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Stehlíková.

Dobrý den
chtěla bych se zeptat... mám menší problém a to ten že se mi oddělila dáseň od zubu a celkem hodně mě to bolí a je pravda že nechci ani moc jíst.
A nechci jít k lékaři tak bych se chtěla zeptat jak by to šlo vyléčit doma??
už mě to bolí týden a pořád nevím co s tím mám dělat.
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sama si s tím moc napomůžete a dopadne to tak, že dáseň odumře a zůstane obnažený krček zubu, což umožní přístup různých patogenů ke kořeni zubu, který nakonec bude nutné vytrhnout. Nyní byste měla postižené místo vyčistit zubní pastou a měkkým kartáčkem, vyčistit přilehlé mezizubní prostory a pak několikrát denně proplachovat ústní vodou Listerine a naplánovat prohlídku u zubaře, dokud je co zachraňovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oddělení dasně od zubu

Tip

Aby byl účinek čištění ještě lepší, doporučuje se do pekáče s vodou stříknout pár kapek mycího prostředku na nádobí.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit troubu citronem

Čerstvé připáleniny a mastnota neodolají ani troše horké vody v kombinaci s citronovou šťávou. Použít můžete také dužinu nebo citronový koncentrát. Směs dejte do zapékací misky, předehřejte troubu ideálně na 160 °C a misku do ní vložte. Nechte roztok takto asi čtvrt hodiny odpařovat, po vypnutí troubu ale hned neotevírejte – nechte páru, aby rozpustila co nejvíc mastnoty. Až trouba úplně vychladne, vyndejte misku, otřete troubu hadříkem a bude hotovo.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT SKVRNY OD PROPOLISU Z PLOVOUČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.piwkova.

jak vyčistit propolis z plovoucí podlahy

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit skvrny od propolisu z plovoučky

Superjednoduchý způsob jak vyčistit troubu, aby vypadala jako nová

Snadno a rychle vyčistíte zapečenou a připálenou troubu ihned po pečení, než úplně vychladne, postačí teplá voda s trochou saponátu nebo vody s citronem a máte po starostech. Ovšem komu se chce ihned po pečení drhnout troubu?

Když je mastnota staršího data, musíme sáhnout po drastičtějších čisticích prostředcích. Pro mírně znečištěnou troubu použijeme suroviny jako ocet, sůl, jedlá soda, prášek do pečiva.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE PŘIPRAVIT NA KOLONOSKOPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den.Beru léky na tlak.Kdy si je vzít v závislosti na projímadle?Může mi projímadlo nějak poškodit střevo když v něm přes noc zůstanou zbytky?Měla jsem užít projímadlo od 19-20h.A teď ráno znovu.Na vyšetření jdu v odpo.hodinách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jak vám dopadlo vaše vyšetření. Měla jste čistá střeva?

Zdroj: diskuze Jak se připravit na kolonoskopii

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

Pokud se snažíte o ekologický přístup při čištění mikrovlnné trouby, tak následující postup je tím pravým.

Postup

Nakrájíme citron na plátky a vyskládáme ho do misky nebo hlubokého talíře s vodou. Talíř nebo misku dáme do mikrovlnné trouby a zapneme na 3 minuty při maximálním výkonu (bez poklopu!!). Poté misku nebo talíř opatrně vyjmeme a prostor mikrovlnné trouby pečlivě vytřeme bavlněnou utěrkou. Zbavíme se tím usazených nečistot a zároveň mikrovlnnou troubu krásně provoníme.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit mřížku v troubě

Pokud se mřížka nemyje pravidelně, usadí se na ní nečistota, která časem ztvrdne a už se jí tak snadno nezbavíte.

Pokud budete čistit znečištěnou mřížku, tak si připravte starý ručník, 1 hrneček čisticího prostředku na nádobí nebo prášek na praní.

Postup

Na dno vany položte starý ručník, abyste vanu nepoškodili. Na ručník položte mřížku a vanu naplňte horkou vodou. Do sklenice dejte šálek čisticího prostředku a promíchejte ho pořádně s trochou horké vody. Vylijte čisticí směs do vany a promíchejte. Povrch mřížky můžete ještě posypat čisticím prostředkem. Počkejte minimálně 5 hodin nebo ideálně nechte působit celou noc. Pak s pomocí houbičky na čištění pořádně vydrhněte špínu. Špína by se měla dát vyčistit rychle, protože vlivem čisticího prostředku změkne. Mřížka se vám bude lesknout a bude vypadat jako nová.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Čištění sodou

Zápach, mastnotu a usazeniny z pračky odstraní půl hrnečku sody přidané do krátkého pracího programu. Tento způsob je k pračce velmi šetrný.

Zdroj: Jak vyčistit pračku

Jak vyčistit troubu octem

Samotný ocet na troubu není moc účinný. Je vhodné jej použít v kombinaci s jedlou sodou. Ocet lze použít jen na lehce zamaštěnou troubu, a to okamžitě po pečení. Při větším znečištění se bez chemie bohužel neobejdete. Vždy mějte na paměti, že trouba by se měla čistit ještě teplá. Ideální je přípravek nastříkat, nechat působit cca hodinu a spotřebič při tom klidně vyhřát na 15 °C. Na skutečně odolnou špínu se vyplatí celý postup zopakovat až třikrát.

Ocet je spíše pomocníkem na dočištění trouby.

Postup

Nalijte ocet do rozprašovače a postříkejte s ním vnitřek trouby včetně roštu a dvířek. Případné zbylé usazené nečistoty seškrábněte plastovou špachtlí. Vše nakonec stírejte vlhkým hadříkem tak dlouho, dokud nebude trouba úplně čistá.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Jak vyčistit mřížku na sporáku

Pokud není rošt ještě tolik zašpiněný, do myčky nádobí ho dát můžete, ale většinou se stejně úplně nevyčistí. Určitě ale do myčky nedávejte hliníkové mřížky. Ty se jednak nevyčistí, ale hlavně v myčce již po prvním umytí chytnou šedý nádech a na jejich povrchu se vytvoří vrstva, která je nepříjemná nejen na pohled, ale i na omak. Dostat ji pak dolů je snad ještě náročnější než čištění mřížky ručně drátěnkou.

Nebo zkuste špinavý rošt vložit do pytle na odpadky do roztoku hrnku mýdla, hrnku octa a horké vody a uzavřete. Postavte do vany a nechte působit jednu hodinu. Poté omyjte houbičkou a osušte.

Zdroj: Babské rady jak vyčistit sporák


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP