Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JARNÍ DETOXIKACE ORGANISMU

OBSAH

Čaje na detoxikaci

Čisticí detoxikační bylinkové čaje jsou vhodné pro ty, kteří mají následující problémy: páchnoucí dech, bolesti za očima, nadváhu, podváhu, bolesti zad, časté bolesti hlavy, bolestivou menstruaci a podobně. Stejně tak jako si čistíme zuby, měli bychom dbát i o svoje tělo. Dopřejte si tedy očistu alespoň jedenkrát do roka. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. Detoxikace organismu přispívá k jeho mládnutí.

Čaj k detoxikaci se připraví jako výluh. Do 750 ml studené vody dáme večer tři polévkové lžíce směsi bylin, ráno výluh scedíme, necháme přejít varem, šálek vypijeme na lačno a zbytek v průběhu dne. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. V průběhu kúry je potřeba dbát na pravidelné vyprazdňování. Během kúry se doporučuje užívat i bylinkový čaj na zácpu nebo chronickou zácpu, abychom zároveň vyčistili střeva.

Zde můžete vidět čaje na detoxikaci organismu.

Zdroj: Jarní detox

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Jarní detoxikace a očista organismu

Výživa není to, co sníme, ale to, co dokáže naše tělo využít pro budování a činnost jednotlivých orgánů. Naše tělo nepotřebuje jídlo jako takové, ale potřebuje z jídla využitelné živiny. Tělu je jedno, jak se do něj živiny dostanou – jestli ve formě 250g steaku s oblohou, mísou sójových bobů, nebo nutričním koktejlem. Přesto je vhodné volit stravu co nejvíce odpovídající zásadám zdravé výživy. Tedy vyvarovat se potravin obsahujících škodlivé a tělu neznámé látky a naopak upřednostňovat ty s dostatečným podílem mikro- a makroživin (látek potřebných pro chod organismu = sacharidy, tuky, bílkoviny, vitamíny, minerální látky a voda). Tělu prospívající výživa by měla být lehce stravitelná a zpracovatelná, aby nezanechávala v těle přebytek odpadních látek. Musíme také pamatovat na správný pitný režim.

Základem detoxikace je pravidelný příjem tekutin ve formě čisté pramenité vody. Tekutiny transportují živiny k buňkám, napomáhají vylučování nestrávených zplodin látkové přeměny, usazených toxinů v těle a škodlivých látek, které tělo opouštějí močí, potem a vydechovaným vzduchem. Důležitou úlohu hraje také detoxikační stravování, které můžete obohatit o snadno stravitelné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Skvělá je třídenní detoxikace jen pomocí čerstvých ovocných a zeleninových šťáv, bylinkových čajů a čisté vody.

Svými účinky při očistě organismu je známá především kopřiva dvoudomá, kterou užíváme čerstvou i sušenou. Dá se použít do pomazánek, polévek, skvělý je z ní i kopřivový špenát. Stejně tak užijeme lístky pampelišky (smetánky lékařské) a sedmikrásky chudobky, obě skvěle doplní saláty všeho druhu. Výborný je také šťovík kyselý, opět jej přidáváme do salátů, jarních polévek, omáček, ale i jen tak na chléb namazaný máslem. Svými čisticími účinky je znám i česnáček lékařský.

Zdroj: Jarní detox

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Detoxikace a léky

Když člověk bere léky, tak je musí brát dál i během detoxikace, nesmějí být vysazeny! U diabetiků je to složitější. Každý diabetik má určenou dietu od svého diabetologa, kterou by měl dodržovat.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A ČERNÉ TEČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Mám velký problém s pletí, trápí mne na čele, nose a bradě černé tečky a pupínky (nejvíce jich mám na čele). Chtěla bych poradit co mám udělat, aby akné a černé tečky zmizely. Nejlépe, pokud by to nebylo moc drahé. A jak akné a černé tečky správně zamaskovat? Vyzkoušela jsem mnoho přípravku od vichy, garnier, loreal a La-roche. Ale žádné pozitivní výsledky nevidím. Děkuji předem, I.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dr. David.

Detoxikace organismu pomáhá snižovat nežádoucí látky v těle, jejichž důvodem mohou být pupínky, nebo zarudlá místa. Info například zde - www.5pprozdravi.cz.

Zdroj: diskuze Akné a černé tečky

Tipy na vysazení Prednisonu

Při snaze o vysazení Prednisonu mějte na paměti následující tipy:

  • Promluvte si s lékařem o příznacích, abyste posoudili rizika z vysazení.
  • Dopřejte si zdravý spánek.
  • Jezte zdravá jídla.
  • Normálně cvičte.
  • Pochopte, že abstinenční příznaky pominou.

Zdroj: Kortikoidy a detoxikace organismu

Diskuze

V diskuzi ODVODNENI ORGANISMU DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Probírám se těmito diskuzemi a já osobně jsem brala na odvodnění přesně tohle www.odvodneni-organi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Denča Pilchová.

já dělám pravidelně jarní detoxy. Letos zkouším reduxil, má přírodní složení a podoruje hubnutí. Což mi teď vůbec nevadí dát dolů nějaké to kilčo. Fakt by mi to prospělo, tak doufám, že mi to pomůže

Zdroj: diskuze Odvodneni organismu diskuze

Detoxikace a kopřiva dvoudomá

Kopřivový čaj je při jarní detoxikaci velice prospěšný, ale nesmí se to s ním „přehánět“. Kopřivový čaj se může pít nejdéle 5 až 7 dnů, protože jinak by mohlo dojít k odvápnění organizmu a vzniku osteoporózy. Tak silné má kopřivový čaj účinky!

Dále kopřiva v sobě přináší mnoho dalších užitečných vlastností i když se konzumuje její zelená část. Kopřivový špenát totiž pomáhá snižovat vysoký krevní tlak, dále zastavuje krvácení, podporuje látkovou výměnu a trávení a také snižuje hladinu cukru v krvi. Kojící maminky mohou využít vlivu kopřivy na tvorbu mléka. Kopřiva se také používá proti chudokrevnosti. Při zevním použití (obklady) je kopřiva prospěšná díky vysokému obsahu chlorofilu. Právě díky vysokému obsahu chlorofilu kopřiva působí protizánětlivě, urychluje regeneraci pokožky a hojení ran a účinná je takto i proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Jarní očistná kůra

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA S ONEMOCNĚNÍM SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Šteflova.

Prosím můžete mi poradit, mohu užívat chlorellu když mám zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni? Není to nebetpečné z důvodu uvolnění částic? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Chlorellu můžete v klidu používat i když máte zvápenatělinu na jedné srdeční chlopni. Chlorella totiž čistí především zažívací trakt. V klidu do toho. Očekávejte na začátku léčby průjem nebo zřídnutí srolice. Je to normální projev detoxikace organismu.

Zdroj: diskuze Chlorella s onemocněním srdce

Úmrtí z vysazení Prednisonu

Vysazení prednisonu není smrtelné, jen nepříjemné. Mezi takové nepříjemné příznaky patří únava, zvracení a závratě. Tyto typy příznaků mohou způsobit nebezpečné situace (např. řízení auta při únavě), ale vysazení Prednisonu samo o sobě není smrtelné. Pro bezpečnost je nejlepší naplánovat si s lékařem časový rozvrh.

Zdroj: Kortikoidy a detoxikace organismu

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Detoxikace organismu po kortikoidech

Prednison opustí tělo asi za den, ale účinky steroidů trvají několik dní. Osoba by nikdy neměla absolvovat detox po vysazení Prednisonu, pokud nesdělí přerušení léčby svému lékaři.

Zapomenutá dávka Prednisonu na jeden nebo dva dny nevyvolá abstinenční příznaky, ale pokud člověk čeká déle, může způsobit rozvoj abstinenčních příznaků.

Detox doma

V nemocnici je vysazení Prednisonu pečlivě sledováno a pacienti by neměli pociťovat žádné abstinenční příznaky. Pokud však člověk ukončuje léčbu doma, měl by se ujistit, že pečlivě dodržuje pokyny na předpisu od lékaře. Ukončení léčby lékař navrhne tak, aby se zabránilo jakýmkoli abstinenčním příznakům, takže by ho pacienti měli pečlivě dodržovat. Pokud osoba postupuje podle předpisu a přesto zažívá abstinenční příznaky, měla by zavolat svému lékaři, aby provedl úpravu.

Zdroj: Kortikoidy a detoxikace organismu

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika Jeništová.

Dobrý den,
Moc děkuji za odpověď.. Mám ještě prosím prosbu....Jak dlouho ten průjem a křeče mohou trvat? Poslední dávku jsem užila před 6 ti dny a od té doby trval průjem 3 dny, pak den bez a pak zase 2 dny křeče atd....je to normální? Vysvětluji si to tím, že jsou v těl ještě zbytky, ale nevím.....Moc děkuji

Erika Jeništová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem a křeče jsou znakem detoxikace - očisty organismu, kvůli které se chlorella používá a jejich délka a intenzita jsou u každého individuální. Jak to popisujete vy je normální doznívání intenzivní detoxikační kůry. Experimentujte s tím a vylaďte to dávkováním do únosné míry.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella

Očista těla aneb odkyselení organizmu.

Jarní očista není na deset dní, ani na týden, ale měla by se dodržovat po dobu 6 až deseti týdnů! Jarní očistu těla může podstoupit nejen člověk, který nepije alkohol, nekouří a má dobrý životní styl, ale zároveň i ten, který nebyl přes zimu příliš aktivní. Očistná kůra přispívá k tomu, že se tělo očistí, a zároveň se může shodit pár kilo. Tělo se během ní očisťuje od toxických - jedovatých látek, které jsou nashromážděny v těle. Spousta lidí právě v zimním období nedodržuje správný pitný režim a díky tomu je jejich organismus po zimě překyselený. Během jarní očisty by se měl organismus takzvaně odkyselit a při tomto odkyselení je také srovnáno Ph v těle. Existují speciální zásadité čaje na odkyselení organismu, přičemž nejlepší je čaj dvoufázový, kdy se jeden čaj pije dopoledne, a druhá čajová směs, která je odlišnější, se pije odpoledne.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi PRIMULUS RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Ďalšie tipy podporujúce zvýšenie testosterónu nájdete tu : www.tadalafil.cz/tip…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukyno.

Taky jsem o tom něco četl imen.cz/primulus-lek… ale pořád nevím, na jarní unavu bych to zkusil

Zdroj: diskuze Primulus recenze

Detoxikace a aloe vera

Denně se nám do organismu, ať už prostřednictvím jídla, vzduchu, či prostředí, ve kterém se pohybujeme, dostává mnoho škodlivých látek. Části z nich se lidský organismus dokáže zbavit sám, ale část z nich v našem těle zůstává a hromadí se v kůži, žaludku a ve střevech. To, že si tělo pravidelně myjeme, je samozřejmostí. Stejnou samozřejmostí by měla být i vnitřní očista organizmu, tak zvaná detoxikace. Zbavit se škodlivých látek nám pomůže právě Aloe vera i díky saponinům, což jsou přírodní čistící prostředky. Před používáním Aloe vera, se dá lidský organizmus přirovnat k městskému smetišti, ale po očistné kúře s Aloe vera, k rozkvetlé louce. Doporučená dávka při detoxikaci je 30 mililitrů aloe vera šťávy denně po dobu tří měsíců s opakováním alespoň dvakrát ročně. Blahodárné účinky pocítíte nejen ve vašem nitru, ale i navenek.

Na začátku užívání Aloe Vera můžete pozorovat přechodné mírné zhoršení trávicích problémů, bolesti hlavy, kloubů, zhoršení pokožky, mykózy a pod., Je to způsobeno nastartováním detoxikace organismu. Obvykle to trvá 3 až 4 dny, pak tyto příznaky odezní a nastartuje se ozdravování organismu. Během tohoto období nepřestávejte v pití Aloe Vera, můžete však snížit dávku na 1 odměrku denně.


Zdroj: Aloe vera jako nejlepší domácí lékař

Diskuze

V diskuzi DETOXIKACE A OČISTA ORGANISMU JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Blíží se Vánoce, cukroví, bramborový salátek, plno nezdravého jídla a naše tělo v tomto období dostává často zabrat. Orgán, který čistí tělo a zaslouží si více péče je játra, proto s manželem jednou až dvakrát do roka užíváme silymarin duo, který obsahuje ostropestřec mariánský a zároveň šišák, který doplňuje jeho účinky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detoxikace a očista organismu jídelníček

V kterou hodinu nejlépe detoxikovat pitím?

Detoxikační kůry jsou efektivní jen tehdy, když se dodržují určené časové doby, kdy by se měla očistná kůra provádět. Nejvhodnějším časem pro detoxikaci je čas mezi 8 až 10 hodinou dopolední, kdy by člověk měl pít dopolední čaj, a pak odpoledne mezi 16 až 18 hodinou, kdy by se měl pít odpolední čaj a pije se vždy půl litr čaje. Jedná se o speciální bylinný čaj, který se dá koupit ve specializovaných bylinkářských obchodech, protože lékárny mají jen základní byliny a základní doplňky. Člověk si musí nechat poradit prodavačem v bylinkářství, který čaj bude právě pro něj ten nejlepší, protože dobré stravování těchto čajů je velice důležité. Během detoxikace organismu musí být zároveň odlehčena i strava. Při detoxikaci by měly dostat přednost ovoce, zelenina, ryže, a těstoviny, také musí být omezeno bílé maso po dobu 6 týdnů. Jednou za čas se doporučuje rybí maso, jelikož tělo z něj získává zdravé mastné kyseliny – rybí tuk. Vhodné je také zařadit jednou za týden tak zvanou jednodenní hladovku, ale musíme být na ni psychicky připraveni. Lidé, kteří vykonávají těžkou fyzickou práci, by neměli držet hladovku, jelikož jejich organismus potřebuje bílkoviny a energii.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Detoxikace za 7 dní

Při detoxikaci organismu za 7 dní není nutné počítat kalorie ani zvyšovat tepovou frekvenci pro spalování tuků. Důležité je, co jíte. Základem této detoxikace je zrychlit metabolismus naprosto přirozenou cestou.

Po 7 dnech se vám sníží váha asi o 3 kg. U někoho méně a u někoho více. Váha se ale po několika dnech zase zvýší asi o 1,5 až 2 kg. Jedno kilo by vám však dole zůstat mělo, což můžete považovat nejen za úspěch, že jste zhubli, ale především je to známka toho, že jste se očistili.

Základním principem zdravého životního stylu není omezení živin, ale naopak je tělu dodat, aby mělo vše, co potřebuje. Když tělo má všeho dostatek, tak nemá důvod si udržovat tukové zásoby. Pokud do svého režimu zařadíte i běžný každodenní pohyb, jako je obyčejná chůze, dojde k redukci váhy. Spojte jídlo i pohyb a udělejte z těla „výkonný stroj“. Abyste zrychlili svůj metabolismus, je ideální jíst pravidelně 6–7x denně malé porce vyváženého jídla.

Zdroj: Jídelníček pro detoxikaci organismu za 7 dní

Detoxikace těla vodou

  • Když hladina vody v těle klesne o 2 %, cítíme se velmi vyčerpaní. Nedávejte si kávu nebo jiné stimulanty! Prostě se dostatečně napijte!
  • Když hladina vody v těle klesne o 9 %, vznikají vážné zdravotní problémy.
  • Když hladina vody v těle klesne o 10–20 %, nastává smrt.

Mnohé jedovaté látky pocházející z lidské činnosti se běžně dostávají do vody. Ve vodě bylo dosud identifikováno více než 800 druhů nečistot a toto číslo neustále narůstá. Až několik tisíc lidí zemře denně na nedostatek vody nebo v důsledku požívání znečištěné vody. Mezi hlavní škodliviny ve vodě patří mikroorganismy (bakterie, viry, paraziti, ...), chemické látky (olovo, arzén, rtuť, pesticidy, kadmium, antibiotika, hormonální antikoncepce, ...). Je prokázáno, že tyto látky mají velmi neblahý vliv na zdraví organismu.

Voda tvoří cca 60 % našeho organismu, je nepostradatelná pro chemické procesy v organismu a je důležitým rozpouštědlem. Zvýšený příjem čisté, neperlivé vody pomáhá odstraňovat přes ledviny toxické látky z organismu. Příjem tekutin je však nutné zvyšovat postupně. Náhlé zvýšení příjmu vody více než o litr totiž může nadměrně zatížit ledviny a krevní oběh. Během detoxikace je pak třeba omezit nápoje, které z těla vodu odvádějí, tedy alkohol a nápoje obsahující kofein.

Jakou vodu požívat:

Balená voda: Podle celosvětových průzkumů je 40 % balené vody pouze voda kohoutková zbavená zápachu a případně ochucená!

Kohoutková voda: Instituce distribuující vodu pomocí vodovodního řádu nám zaručují, že má být voda naprosto čistá a zdraví neškodná. Zamyslete se o vlivu chlóru na buňky v těle a nad stářím vodovodního řádu a průniku kontaminantů do potrubí.

Filtrovaná voda: Pokud chcete mít čistotu a kvalitu vody naprosto ve vlastních rukách, doporučují se domácí filtrace vody. Mezi ty nejdokonalejší systémy na světě patří:

  1. domácí vodní filtr s integrovanou membránou reverzní osmózy (RO);
  2. domácí vodní filtr s lisovaným uhlíkovým blokem s vnitřní ultrafialovou lampou.

Zdroj: Jarní detox

Rozdíl mezi detoxikací a dietou

28denní detoxikační plán není dieta. Dieta je o krátkodobé změně stravování, kdy chceme šetřit některý vnitřní orgán, aby se zregeneroval. Detoxikace není jen o 28 dnech, je možné ji opakovat dvakrát i třikrát po sobě. Po ukončení detoxikace je nutné pokračovat v nastoupené cestě dál. Pokud dojde k návratu ke starým stravovacím návykům, vrátí se také staré problémy.

Zdroj: 28denní detoxikační program podle Mačingové

Výběr účinků aloe vera:

  • podporuje detoxikaci a zvýšení antioxidační kapacitu organizmu, ochraňuje organizmus před oxidativním stresem
  • vhodná pro diabetiky, při vysokém cholesterolu, plísňových a kandidových infekcích atd.
  • pomáhá upravovat zažívání, odstraňovat pálení žáhy, chronickou zácpu nepříjemné pocity spojené s plnosti a nadýmáním
  • pomáhá podporovat regeneraci beta buněk slinivky břišní, jater a celkové zlepšení imunity
  • příznivě působí i při protizánětlivých procesech, zlepšení stavu pokožky a komplexní regeneraci organizmu

Pro více informací doporučujeme navštívit www.activaloe.cz.

Foto: Barny´s

Zdroj: Detoxikace organismu a imunita

Jak se na detoxikaci připravit

Podívejte se do diáře a označte si týden, kde nemáte události, které by mohly vykolejit detoxikační plán, jedná se o svatby, narozeniny nebo zvláštní příležitosti. Někteří lidé mohou zažít silné čistící reakce v prvních dnech detoxikace, mohou mít bolesti hlavy nebo řídkou stolici, což je způsobeno náhlým vysazením některých potravin, nebo stimulací orgánů. Tyto příznaky by měly odeznít do 24 až 48 hodin od začátku detoxikace, ale potřeba s nimi v plánování počítat. Proto raději začněte detoxikovat v pátek.

Zdroj: Sedmidenní detoxikační plán


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP