Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JARNÍ DETOXIKACE RECEPTY

OBSAH

Čaje na detoxikaci

Čisticí detoxikační bylinkové čaje jsou vhodné pro ty, kteří mají následující problémy: páchnoucí dech, bolesti za očima, nadváhu, podváhu, bolesti zad, časté bolesti hlavy, bolestivou menstruaci a podobně. Stejně tak jako si čistíme zuby, měli bychom dbát i o svoje tělo. Dopřejte si tedy očistu alespoň jedenkrát do roka. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. Detoxikace organismu přispívá k jeho mládnutí.

Čaj k detoxikaci se připraví jako výluh. Do 750 ml studené vody dáme večer tři polévkové lžíce směsi bylin, ráno výluh scedíme, necháme přejít varem, šálek vypijeme na lačno a zbytek v průběhu dne. Kúra by měla trvat 10–12 dnů. V průběhu kúry je potřeba dbát na pravidelné vyprazdňování. Během kúry se doporučuje užívat i bylinkový čaj na zácpu nebo chronickou zácpu, abychom zároveň vyčistili střeva.

Zde můžete vidět čaje na detoxikaci organismu.

Zdroj: Jarní detox

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Jarní detoxikace a očista organismu

Výživa není to, co sníme, ale to, co dokáže naše tělo využít pro budování a činnost jednotlivých orgánů. Naše tělo nepotřebuje jídlo jako takové, ale potřebuje z jídla využitelné živiny. Tělu je jedno, jak se do něj živiny dostanou – jestli ve formě 250g steaku s oblohou, mísou sójových bobů, nebo nutričním koktejlem. Přesto je vhodné volit stravu co nejvíce odpovídající zásadám zdravé výživy. Tedy vyvarovat se potravin obsahujících škodlivé a tělu neznámé látky a naopak upřednostňovat ty s dostatečným podílem mikro- a makroživin (látek potřebných pro chod organismu = sacharidy, tuky, bílkoviny, vitamíny, minerální látky a voda). Tělu prospívající výživa by měla být lehce stravitelná a zpracovatelná, aby nezanechávala v těle přebytek odpadních látek. Musíme také pamatovat na správný pitný režim.

Základem detoxikace je pravidelný příjem tekutin ve formě čisté pramenité vody. Tekutiny transportují živiny k buňkám, napomáhají vylučování nestrávených zplodin látkové přeměny, usazených toxinů v těle a škodlivých látek, které tělo opouštějí močí, potem a vydechovaným vzduchem. Důležitou úlohu hraje také detoxikační stravování, které můžete obohatit o snadno stravitelné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy a bylinkové čaje. Skvělá je třídenní detoxikace jen pomocí čerstvých ovocných a zeleninových šťáv, bylinkových čajů a čisté vody.

Svými účinky při očistě organismu je známá především kopřiva dvoudomá, kterou užíváme čerstvou i sušenou. Dá se použít do pomazánek, polévek, skvělý je z ní i kopřivový špenát. Stejně tak užijeme lístky pampelišky (smetánky lékařské) a sedmikrásky chudobky, obě skvěle doplní saláty všeho druhu. Výborný je také šťovík kyselý, opět jej přidáváme do salátů, jarních polévek, omáček, ale i jen tak na chléb namazaný máslem. Svými čisticími účinky je znám i česnáček lékařský.

Zdroj: Jarní detox

Diskuze

V diskuzi PRIMULUS RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman.

Ďalšie tipy podporujúce zvýšenie testosterónu nájdete tu : www.tadalafil.cz/tip…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukyno.

Taky jsem o tom něco četl imen.cz/primulus-lek… ale pořád nevím, na jarní unavu bych to zkusil

Zdroj: diskuze Primulus recenze

Detoxikace a léky

Když člověk bere léky, tak je musí brát dál i během detoxikace, nesmějí být vysazeny! U diabetiků je to složitější. Každý diabetik má určenou dietu od svého diabetologa, kterou by měl dodržovat.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA DO MLÉKA NA JARNÍ OČISTU A IMUNITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den, nabízím kefírovou houbu do mléka,na OČISTU TĚLA , vlastní zkušenost, pijeme celá rodina, zašlu na dobírku,/100kč+pošt/ nebo osobně v Č.B.bez pošt. , osvědčené recepty a návod na přípravu kefíru, pokud máte zájem, napište mi na email adresu,/jasinkocin@seznam.cz, tel :732231707/ oznámím Vám den dodání, Alena
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Vícha.

Prosím o zaslání houby na adresu

ing. Miroslav Vícha
Litultovice 28
74755
děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Detoxikace a kopřiva dvoudomá

Kopřivový čaj je při jarní detoxikaci velice prospěšný, ale nesmí se to s ním „přehánět“. Kopřivový čaj se může pít nejdéle 5 až 7 dnů, protože jinak by mohlo dojít k odvápnění organizmu a vzniku osteoporózy. Tak silné má kopřivový čaj účinky!

Dále kopřiva v sobě přináší mnoho dalších užitečných vlastností i když se konzumuje její zelená část. Kopřivový špenát totiž pomáhá snižovat vysoký krevní tlak, dále zastavuje krvácení, podporuje látkovou výměnu a trávení a také snižuje hladinu cukru v krvi. Kojící maminky mohou využít vlivu kopřivy na tvorbu mléka. Kopřiva se také používá proti chudokrevnosti. Při zevním použití (obklady) je kopřiva prospěšná díky vysokému obsahu chlorofilu. Právě díky vysokému obsahu chlorofilu kopřiva působí protizánětlivě, urychluje regeneraci pokožky a hojení ran a účinná je takto i proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Jarní očistná kůra

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Rozdíl mezi detoxikací a dietou

28denní detoxikační plán není dieta. Dieta je o krátkodobé změně stravování, kdy chceme šetřit některý vnitřní orgán, aby se zregeneroval. Detoxikace není jen o 28 dnech, je možné ji opakovat dvakrát i třikrát po sobě. Po ukončení detoxikace je nutné pokračovat v nastoupené cestě dál. Pokud dojde k návratu ke starým stravovacím návykům, vrátí se také staré problémy.

Zdroj: 28denní detoxikační program podle Mačingové

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem PĚSTOVÁNÍ VINNÉ RÉVY PRO ZAČÁTEČNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den, kdy lze ještě provést jarní řez vinné révy ? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Teď na konci dubna už je pozdě. Réva by po řezu ronila lepkavou tekutinu, přes kterou by se do dřeva dostala bakterie, která by zahubila celou rostlinu. Řez vinné révy se musí provádět jen v období, kdy rostlina spí. Tedy nejlépe v únoru až do 1/2 března.

Zdroj: diskuze Postřiky vinné révy

Očista těla aneb odkyselení organizmu.

Jarní očista není na deset dní, ani na týden, ale měla by se dodržovat po dobu 6 až deseti týdnů! Jarní očistu těla může podstoupit nejen člověk, který nepije alkohol, nekouří a má dobrý životní styl, ale zároveň i ten, který nebyl přes zimu příliš aktivní. Očistná kůra přispívá k tomu, že se tělo očistí, a zároveň se může shodit pár kilo. Tělo se během ní očisťuje od toxických - jedovatých látek, které jsou nashromážděny v těle. Spousta lidí právě v zimním období nedodržuje správný pitný režim a díky tomu je jejich organismus po zimě překyselený. Během jarní očisty by se měl organismus takzvaně odkyselit a při tomto odkyselení je také srovnáno Ph v těle. Existují speciální zásadité čaje na odkyselení organismu, přičemž nejlepší je čaj dvoufázový, kdy se jeden čaj pije dopoledne, a druhá čajová směs, která je odlišnější, se pije odpoledne.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Poradna

V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho.
Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.

Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.

Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.

4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Detoxikační jídelníček

V kterou hodinu nejlépe detoxikovat pitím?

Detoxikační kůry jsou efektivní jen tehdy, když se dodržují určené časové doby, kdy by se měla očistná kůra provádět. Nejvhodnějším časem pro detoxikaci je čas mezi 8 až 10 hodinou dopolední, kdy by člověk měl pít dopolední čaj, a pak odpoledne mezi 16 až 18 hodinou, kdy by se měl pít odpolední čaj a pije se vždy půl litr čaje. Jedná se o speciální bylinný čaj, který se dá koupit ve specializovaných bylinkářských obchodech, protože lékárny mají jen základní byliny a základní doplňky. Člověk si musí nechat poradit prodavačem v bylinkářství, který čaj bude právě pro něj ten nejlepší, protože dobré stravování těchto čajů je velice důležité. Během detoxikace organismu musí být zároveň odlehčena i strava. Při detoxikaci by měly dostat přednost ovoce, zelenina, ryže, a těstoviny, také musí být omezeno bílé maso po dobu 6 týdnů. Jednou za čas se doporučuje rybí maso, jelikož tělo z něj získává zdravé mastné kyseliny – rybí tuk. Vhodné je také zařadit jednou za týden tak zvanou jednodenní hladovku, ale musíme být na ni psychicky připraveni. Lidé, kteří vykonávají těžkou fyzickou práci, by neměli držet hladovku, jelikož jejich organismus potřebuje bílkoviny a energii.
 

Zdroj: Jarní očistná kůra

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Jídelníček, vitaminy a přirozená očista

Velmi úzká je vazba mezi jarní únavou a složením stravy. Tělo v zimě dostalo zabrat a proto je potřeba mu ulevit. Přemíra bílkovin, vázaných na živočišné tuky, příliš mnoho cukru v domnění, že doplníme chybějící energii, káva a slazené nápoje, které organizmus překyselují a ve finále léky, které jsme užívali v době nemoci. Jak z toho všeho ven? Prvním krokem by měla být podpora funkce trávicí soustavy a pročištění organizmu. Hlavním orgánem detoxikace jsou játra. Ve střevech pak dochází ke vstřebávání důležitých živin, vitaminů a minerálů. Nefungují-li tyto orgány dobře, tělo strádá. Za nejlepší detoxikační prostředek se považuje Aloe vera a jejím užíváním podpoříme celou trávicí soustavu. Podporuje funkci jater, působí přímo na epiteliální výstelku střev a hladké svalstvo, usnadňuje vyprazdňování, čímž se organizmus rychleji zbavuje odpadních látek.

TIP: Barny´s ACTIValoe® je koncentrovaný extrakt z Aloe vera s garancí více než 10 % účinných látek ve svém obsahu. Je tak až 3 x silnější než jiné výrobky z Aloe vera. Význam Aloe vera je však mnohem širší. Na jaře bývá citelný nedostatek vitaminu C, který je náchylný na teplotní změny. Nejlepším zdrojem vitaminu C je čerstvá zelenina a ovoce. Budeme-li denně užívat Barny´s ACTIValoe®, zvýšíme tím vstřebatelnost vitaminu C až o 200 %!

Mezi další látky, nezbytné pro vyčerpané tělo, patří vitaminy A, B, stopové prvky zinek, selen, dále koenzym Q10, lecitin, omega kyseliny atd. Zapomínat bychom neměli ani na příjem tekutin. Základem jsou 2 – 3 litry denně, ale káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítají.

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY NA SLINIVKOVOU DIETU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zounková.

Dobrý den, potřebovala bych nějaké recepty pro maminku po akutním zánětu slinivky.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Recepty a informace o stravování pro pacienty s nemocnou slinivkou jsou přehledně uvedeny zde: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Recepty na slinivkovou dietu

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Jarní typ

Jarní typ rozkvétá v čirých, jemných barvách s teplými žlutými podtóny. Tyto barvy najdeme v probouzející se jarní přírodě – květiny, nové lupínkyr stromů. Ženy jarního typu mají nazlátlý tón pleti. Jejich pokožka je nejsvětlejší ze všech typů. Je průsvitně bledá s broskvovým nádechem, zlatavá, teple zabarvená, maximálně do růžové. Rty jsou jemně červené, oči modré nebo hnědé. Tyto typy mohou krásně experimentovat s barvami svých vlasů. Přírodně je mají nejčastěji plavé, blond se zlatistým (medovým) podtónem, světle hnědé, někdy až do červena. Pokud chtějí změnu, postačí melír. Dokonce si mohou dovolit i odvážnější proužky, například oranžová, tmavě hnědá, ale i červená a podobně. Z barev se k tomuto typu nejvíce hodí červená, trávově zelená, žlutá, oranžová, broskvová, meruňková a lososová. Všechny barvy musí být ale teplé, veselé, svítivé, světlé.

Zdroj: Barevná typologie

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Pohled odborníka. Co na únavu říká homeopatie?

Zajímalo mne, jak se k jarní únavě staví například homeopatie. "Na únavu existuje asi 900 léků, nelze tedy doporučit jeden univerzální " říká homeopatka Ing. Alena Mydlová a pokračuje: "Homeopatie je léčba šitá přímo na jednotlivce, pouze tak je možné očekávat výsledky. Nemáte-li čas navštívit homeopata, nechá se vybrat některý z léků, například Arnika Montana (únava, vyčerpání), China (únava po nemocech), Phosphoric acid (duševní vyčerpání s následní fyzickou slabostí), Kali phosporicum (tělesné a duševní vyčerpání). Jestliže léky nezaberou do 2 - 3 týdnů, nečekejte a obraťte se na odborníka.V homeopatii se totiž nevybírá jen vhodný lék, ale také vhodná potence."

Autor: redakce zdravi-lecba.cz

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Detoxikace těla vodou

  • Když hladina vody v těle klesne o 2 %, cítíme se velmi vyčerpaní. Nedávejte si kávu nebo jiné stimulanty! Prostě se dostatečně napijte!
  • Když hladina vody v těle klesne o 9 %, vznikají vážné zdravotní problémy.
  • Když hladina vody v těle klesne o 10–20 %, nastává smrt.

Mnohé jedovaté látky pocházející z lidské činnosti se běžně dostávají do vody. Ve vodě bylo dosud identifikováno více než 800 druhů nečistot a toto číslo neustále narůstá. Až několik tisíc lidí zemře denně na nedostatek vody nebo v důsledku požívání znečištěné vody. Mezi hlavní škodliviny ve vodě patří mikroorganismy (bakterie, viry, paraziti, ...), chemické látky (olovo, arzén, rtuť, pesticidy, kadmium, antibiotika, hormonální antikoncepce, ...). Je prokázáno, že tyto látky mají velmi neblahý vliv na zdraví organismu.

Voda tvoří cca 60 % našeho organismu, je nepostradatelná pro chemické procesy v organismu a je důležitým rozpouštědlem. Zvýšený příjem čisté, neperlivé vody pomáhá odstraňovat přes ledviny toxické látky z organismu. Příjem tekutin je však nutné zvyšovat postupně. Náhlé zvýšení příjmu vody více než o litr totiž může nadměrně zatížit ledviny a krevní oběh. Během detoxikace je pak třeba omezit nápoje, které z těla vodu odvádějí, tedy alkohol a nápoje obsahující kofein.

Jakou vodu požívat:

Balená voda: Podle celosvětových průzkumů je 40 % balené vody pouze voda kohoutková zbavená zápachu a případně ochucená!

Kohoutková voda: Instituce distribuující vodu pomocí vodovodního řádu nám zaručují, že má být voda naprosto čistá a zdraví neškodná. Zamyslete se o vlivu chlóru na buňky v těle a nad stářím vodovodního řádu a průniku kontaminantů do potrubí.

Filtrovaná voda: Pokud chcete mít čistotu a kvalitu vody naprosto ve vlastních rukách, doporučují se domácí filtrace vody. Mezi ty nejdokonalejší systémy na světě patří:

  1. domácí vodní filtr s integrovanou membránou reverzní osmózy (RO);
  2. domácí vodní filtr s lisovaným uhlíkovým blokem s vnitřní ultrafialovou lampou.

Zdroj: Jarní detox

Proč jsme unavení?

Existuje mnoho teorií, proč se právě na jaře objevuje neovladatelná únava. Odborníci se shodují v tom, že hlavní příčinou je složení stravy, nedostatek vitaminů, málo pobytu na čerstvém vzduchu, nedostatek slunce a koneckonců i pohodlný moderní styl života.

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP