Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KEFÍROVÁ HOUBA NÁZOR LÉKAŘE

Tibetská houba prodej

Tibetská houba se dá běžně zakoupit prostřednictvím diskuse pod článkem od lidí, kteří ji pěstují.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze: Re: Re: Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu

Ano, zašlu dnes, zítra bude u Vás / kefírová Tibetská houba/

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba do mléka na jarní očistu a imunitu
Počet odpovědí: 1

Tibetská houba a kov

Při přípravě kefíru z tibetské houby se doporučuje nepoužívat kovové předměty, jako je cedník nebo lžíce. Při styku s kovem houbičky ztrácejí účinek a mohou zčernat. Nesmí se pak už používat. Nevystavujte kefír vysokým teplotám a čisticím prostředkům (vymýváte-li sklenice jarem, pořádně je vypláchněte a nechte je vychladnout, než do nich nalijete kefír).

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze: Re: Re: kefírová houba prodej

Pěkný den,dobře,pošlu na dobírku začátkem příštího týdne.
Groligová

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 11

Tibetská houba v těhotenství

Díky obsahu výživných látek v kefíru to není jen možné, ale přímo vhodné. Jak v období těhotenství, tak i v době kojení můžete bez obav kefír konzumovat. Nápoj pijte po troškách podle chuti. Můžete vypít za den klidně 1 litr i více. Rozhodně však tímto nápojem nenahrazujte pitný režim! Je to léčivý nápoj a potřebujete i normálně pít vodu, aby se z těla mohly vylučovat škodlivé látky, které tento nápoj bude z těla vyhánět.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze: Re: Re: kefírová houba prodej

Prosím ještě telfon kvůli poště.Děkuji.Groligová

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 11

Negativní účinky

U kefíru vyrobeného doma pomocí tibetské houby byly zjištěny negativní účinky jen co se týká konzistence a zážitků při pití. Tento domácí kefír totiž nechutná moc dobře a také obsahuje různé hleny. Tyto vlastnosti mohou u některých lidí způsobit zvracení. Jinak je kefír zdravý a zdraví velice prospěšný.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze: Re: Re: tibetská kefírová houba prodej

Dobrý den, napište, co by Vás blíže zajímalo, děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 18

Co je to tibetská houba

Tibetská houba je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech, vzhledem připomínající květák. Jakmile se tibetská houba zalije mlékem, působením mnoha druhů bakterií a kvasinek se spouští kvasný proces. Bakterie tibetské houby metabolizují mléčný cukr na mléčnou kyselinu, čímž vznikne kyselý, lehce perlivý, mírně alkoholický nápoj s konzistencí podobnou řídkému jogurtu, který zpravidla tolerují i osoby alergické na laktózu. Kefírový nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organizmus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém. Díky faktu, že se mléčný kefír živí laktózou z mléka, mohou ho konzumovat i osoby, které jsou na tuto látku alergické.

Zdroj: Kefírová houba

Diskuze: Re: kefírová houba prodej

Dobrý den, koupím kefírovou houbu.Děkuji

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 11

Je cordyceps houba

Cordyceps patří mezi takzvané medicínské houby.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Diskuze: Re: tibetská kefírová houba 40,- Kč

Moc bych poprosil o zaslání tibetské houbičky.Předem moc děkuji

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba 40,- Kč
Počet odpovědí: 13

Tibetská houba – účinky

Nápoj z tibetské houby byl po staletí přísně střeženým tajemstvím dlouhověkosti. Tibetská houba se vkládala do mléka. Pro naši současnost má kefírová houba veliký význam, zejména je prospěšná po používání silných antibiotik, kdy upraví zničenou střevní mikroflóru. Pro toho, kdo trpí vleklými a těžko léčitelnými kvasinkovými infekcemi, je to neocenitelný pomocník. Patří sem gynekologické potíže, výtoky, zažívací potíže, nadýmání, průjmy, zácpa, ale i alergie, vleklá únava, migréna, kožní problémy. Dále je tibetská houba účinná tím, že zpomaluje stárnutí, stabilizuje nízký i vysoký tlak krve, léčí choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách, léčí slinivku, játra a slezinu, léčí žlučník, čistí žlučovody a rozpouští žlučové kameny, léčí žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy, čistí ledviny a močové cesty, aktivuje obranné látky organismu, je to přírodní antibiotikum, které léčí záněty v organismu, navíc likviduje kvasinkové infekce, detoxikuje organismus, omezuje vývoj metastáz, podporuje vitalitu organismu, podporuje výživu a obnovu kloubních chrupavek, působí proti rakovině, ničí nežádoucí bakterie v organismu, reguluje obranné látky organismu, léčí nemoci nervů a choroby srdce, léčí nemoci krve, vyrážku, ekzémy, zmírňuje jaterní komplikace, pomáhá snižovat příznaky civilizačních onemocnění, stresu a depresí, zabraňuje hnití potravy ve střevech a napomáhá odkyselení organismu.

Zdroj: Tibetská houba

Diskuze: kefírová houba prodej

Prodám kefírovou /tibetskou/ houbu.Cena 40,- Kč osobně Brno,nebo poštou + 89,- Kč poštovné.Dávka na 1 hrnek.Houba se po 14-ti dnech rozmnoží.

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 11

Domácí výroba kefírového mléka

Kefírové mléko je možné vyrobit i doma, má to své výhody (je čerstvé, chutné), ale potřebujeme na to kefírovou násadu, neboli kefírové či tibetské houbičky. Kefírová houba je vlastně společenství různých druhů kvasinek a bakterií.

Recept na domácí kefírové mléko

Ingredience: 500 ml nesvařeného mléka, 2 lžíce kefírové houby

Technologický postup: Tibetskou kefírovou houbu dáme do nádoby, přelijeme mlékem a promícháme lžičkou. Hrneček nebo sklenici přikryjeme čistou látkou, gázou nebo papírovým ubrouskem a zagumičkujeme. Při pokojové teplotě ponecháme 24 hodin houbu pracovat. Po této době by měl kefír zhoustnout a chutnat příjemně nakysle. Fermentovat jej můžeme nechat i déle, podle chuti. Nápoj ve sklenici občas promícháme lžičkou, aby se ke kefírovým houbičkám dostalo více mléka. Během kvašení se může začít oddělovat syrovátka – neznamená to nic špatného, po promíchání se vše opět spojí. Hotový kefír důkladně promícháme a poté přecedíme přes plastové sítko a uchováváme jej v lednici. Houbu vrátíme do nádoby, zalijeme mlékem a proces opakujeme. Někteří lidé houbu proplachují ve vodě, ovšem zkušení „kefíromilci“ to nepovažují za nutné ani vhodné. Houba bude bez takových zásahů rychleji pracovat, proplachování je pro ni nepřirozené. Kefírová kultura dovede mléko zpracovat i při nízkých teplotách, například v ledničce, proces však trvá déle – až týden.

Zdroj: Kefírové mléko

Diskuze: tibetská kefírová houba prodej

Zdravím,kefírovou houbu mám namnoženu,v případě zájmu napište sms. na číslo 730630551. Zd

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 1

Tibetská houba – prodej a kde ji koupit

Tibetskou houbu můžete sehnat od kamarádky nebo koupit přes internet. Zde je odkaz na koupi tibetské houby.

Zdroj: Tibetská houba

Diskuze: Re: tibetská kefírová houba kde koupit

Zdravím, mám namnoženo,máte-li zájem napište sms na 730630551. Zd

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba kde koupit
Počet odpovědí: 10

Ganoderma lucidum reishi

Ganoderma lucidum reishi v překladu znamená „božská houba nesmrtelnosti“, česky pak lesklokorka lesklá. Tato houba byla ve starověké Číně pro své léčivé schopnosti vyhrazena pouze císařské rodině. Kdo ji našel, musel ji okamžitě odevzdat u císařského dvora. Neodevzdání se trestalo smrtí.

Zdroj: Reishi

Diskuze: Re: tibetská kefírová houba prodej

měl bych zájem koupit tibetskou houbu

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej
Počet odpovědí: 6

Na co je dobré kefírové mléko

Kefíry se konzumují už od pradávna. Pocházejí z Asie, kde se vyráběly ze směsi různých druhů mlék. Dnešní průmyslová výroba dbá na přesné složení a obsah bakterií, které jsou hlavním nositelem typické chuti. Kefíry a kefírová mléka se řadí do kysaných mléčných výrobků stejně jako jogurty. Liší se od nich použitím zákysových kultur získaných přímo z takzvaných kefírových zrn. Ta obsahují kvasinky, které přeměňují mléčný cukr (laktózu) za vzniku malého množství etanolu a oxidu uhličitého. A právě z tohoto procesu vzniká specifická svěží a ostrá chuť.

Kefírová mléka se od kefírů liší nižším obsahem kvasinek, což je lehce znát i na chuti, která je o něco jemnější.

Nápoj z kefíru zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech, odkyseluje organismus (i když je chuťově kyselý, vyvolává zásaditou reakci organismu), produkuje enzymy, které pomáhají uvolnit ve vodě nerozpustné látky, rozkládá těžce stravitelné látky. Mléčná kefírová houba přeměňuje mléčnou laktózu v jiné sloučeniny, a proto je kefír vhodný i pro jedince trpící intolerancí laktózy. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a účinně stimuluje imunitní systém.

Je obecně známo, že imunitní systém je v takové kondici, v jaké je zažívání a hlavně střevní mikroflóra. Schopnosti kefíru, jakožto přírodního probiotika, je tedy udržovat střevní mikroflóru v perfektní kondici. Pokud byste srovnali obsah užitečných bakterií s klasickým, běžně prodávaným jogurtem, jogurt by pravděpodobně velmi pohořel.

Zdroj: Kefírové mléko

Co je to tibetská houba

Prostý lid tibetskou houbu používal především jako prostředek k uchování kozího, koňského a kravského mléka v kožených vacích. Při užívání mléka s tibetskou houbou bylo objeveno, že lidé jsou minimálně nemocní a nevyskytují se u nich civilizační choroby, například problémy s vysokým tlakem, nemoci cév a srdce, problémy s trávením, a dokonce se nevyskytovala ani rakovina a tuberkulóza. Obyvatelé Kavkazu se díky tibetské houbě dožívali velmi vysokého věku.

Zdroj: Tibetská houba

Cordyceps sinensis cena

Zde můžete vidět ceny Cordyceps sinensis.

Zdroj: Tibetská houba cordyceps

Posílení imunity

Posílení imunity patří mezi často diskutovaná témata dneška. Obzvláště v zimních a časně jarních obdobích, kdy je vyšší frekvence výskytu nejrůznějších infekčních onemocnění dýchacích cest. Ke zvýšené nemocnosti přispívá hlavně počasí, teploty kolem nuly a jistě též snížená konzumace čerstvých potravin (zejména ovoce a zeleniny). Ve snaze předcházet infekcím hledají lidé různé způsoby, jak svoji imunitu posílit. Co je to vlastně imunitní system a jak funguje?

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Shrnutí

Hlavní metodou posílení imunity u dětí, dospělých a starších osob je jednoznačně zdravá životospráva s dostatkem živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Nejrůznější doplňky stravy jsou až podpůrným opatřením a je vždy nutné je aplikovat s rozvahou a ideálně po poradě s lékařem. Je třeba mít na paměti, že zdravý člověk posilovat imunitu nepotřebuje a pokud člověk zdravý není, je předně nutné najít příčinu potíží a ne jen bezhlavě podávat nejrůznější produkty.

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Chytrá houba

Chytrá houba pomáhá zeslabovat mikrobiální a chemické faktory, které podmiňují vznik aft, zánětů, bolestí dásní a parodontózy. Čeští vědci přišli s revolučním objevem – chytrou houbou, známou pod názvem Pythium oligandrum. Původně se Pythium oligandrum používalo v zemědělství při ochraně rostlin. Jeho účinky objevil doc. D. Veselý. To, že by tato houba mohla pomáhat i lidem, zjistil náhodou. Mikroskopická houba působí na nepřátelské buňky, čerpá z nich látky, které potřebuje pro svou výživu. Parazituje na plísních způsobujících choroby, když svou úlohu splní, zmizí. Za čtyřicet let výzkumu se nikdy nestalo, že by houba zůstala parazitovat na člověku, protože pro ni nepředstavuje příjemné prostředí, ve kterém by přežila. Když zneškodní parazita, uvolní prostor běžné mikroflóře a napomáhá tak hojení. Pythium má oproti klasickým lékům několik výhod. Nemá nežádoucí vedlejší účinky a dosud se neobjevily ani alergické reakce. Mohou ho používat děti i těhotné ženy. Preparáty z „chytré houby“ se zatím vyrábějí jen v Čechách.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Tibetská houba v těhotenství

Díky obsahu výživných látek v kefíru její užívání není jen možné, ale přímo vhodné. Jak v období těhotenství, tak i v době kojení můžete bez obav kefír konzumovat. Pokud máte alergii na laktózu, pak se nemusíte ničeho bát. Kefír se laktózou krmí, a proto ve výsledném nápoji je laktózy jen minimálně. Čím déle se fermentuje, tím méně je laktózy v nápoji. Pro co největší omezení obsahu laktózy je vhodná sekundární fermentace. Obecně je mléko v kefíru natolik přetráveno, že by nemělo způsobovat trávicí obtíže.

Zdroj: Tibetská houba

Tibetská kefírová houba – recept

Nové zakoupené houbičky properte v odstáté vodě, která má pokojovou teplotu. Jemně je promněte prsty, sceďte a opakujte to stále dokola, dokud voda nebude čirá, nebo jen mírně zkalená (asi čtyřikrát), při přípravě nepoužívejte kovové věci, použijte skleněnou nádobu, plastový cedník, umělohmotnou lžičku, houby dejte do sklenice s obsahem 700 ml a do poloviny zalijte nesvařeným mlékem (7 ks hub na 300 ml mléka). Sklenici přikryjte látkou nebo papírovou utěrkou, nechte stát při pokojové teplotě, občas krouživými pohyby promíchejte, kefír je hotov za 2–3 dny. Dole ve sklenici se usadí syrovátka, houbičky s kefírem budou nahoře. Tekutinu sceďte přes plastový cedník, houbičky properte a rozdělte. Když vyrostou více než 1 cm, můžete zdvojnásobit množství mléka. Sklenice nesmí být na slunci, pouze ve stínu. Každých 14 dní houba zdvojnásobí svůj objem, rozdělte ji, darujte třeba známým. Nápoj můžete vyrábět donekonečna.

Doporučení: Mléko si obstarejte co nejkvalitnější, platí přímá úměra – čím kvalitnější mléko, tím kvalitnější kefír. Vynikající jsou bio mléka, je celkem jedno, zda je mléko plnotučné, nebo polotučné, hlavně nesmí být trvanlivé. Mléko přímo z farmy je naprosto ideální, málokdo si ho však je schopen tímto způsobem zajistit. Kravské nebo kozí, to je jedno, vyberte si, co vám chutná. Když zrovna budete chtít udělat přestávku ve výrobě kefíru, dejte houbičky do sklenice s vodou a nechte v lednici. Do týdne je properte a vyměňte vodu. Houbičky by takto měly odpočívat nejdéle 2 týdny. Čím víc houbiček dáte do mléka, tím kyselejší kefír vyrobíte. Množství regulujte dělením. Použijte asi 1 polévkovou lžíci na 1 dávku.

Připravený nápoj pijte vždy večer před spaním. Nic už potom nejezte. Chcete-li dosáhnout opravdu viditelných léčivých účinků, pijte kefír z tibetské houby po dobu dvaceti dní. Poté si udělejte desetidenní přestávku. Opakujte, dokud nepocítíte výrazné zlepšení zdravotního stavu. Během přestávky houbu dále čistěte a zalévejte mlékem. Pokud houbu zalévat nebudete, zčerná, a po třech týdnech ztratí zdravotní účinky.

Zdroj: Tibetská houba

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Pěstování

Pokusy o její umělé pěstování byly sice úspěšné, avšak ekonomicky nevýhodné. Liška obecná je tržní houbou, to znamená, že je možné s ní v Česku obchodovat. Ročně se lišky obecné celosvětově prodá asi 150–200 tisíc tun v celkové hodnotě 1,5 miliardy dolarů. Tato produkce pochází výhradně ze sběru ve volné přírodě.

Zdroj: Houba liška obecná

Houba Reishi

Houba Reishi měla po staletí pevné místo v tradiční čínské medicíně jako drahocenná houba, která podporuje vitalitu a dlouhý život. V angličtině znamená její čínské jméno „houba nesmrtelnosti". Stejně jako to, že byla používána jako symbol štěstí, i toto jasně ukazuje, jak velmi ceněná tato houba zůstává i v dnešních dnech. Mnoho z jejích tradičních účinků bylo již prokázáno ve vědeckých studiích. Její bioaktivní složky zahrnují mimo jiné polysacharidy a antioxidanty. Výzkum této medicinální houby se zejména soustřeďuje na imunomodulační a protinádorové vlastnosti. Ovšem pravidelná konzumace pomáhá i při jiných obtížích.

Pravidelná konzumace Reishi:

  • má příznivý vliv na červené krvinky, zlepšuje cirkulaci krve
  • snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi
  • koriguje některé srdeční arytmie způsobené stresem
  • zvyšuje okysličení srdečního svalu
  • stimuluje imunitní systém, působí antibakteriálně, antivirově
  • upravuje krevní tlak
  • omlazuje jaterní buňky a obnovuje jejích důležité funkce
  • upravuje vylučování žaludeční kyseliny a tím působí jako prevence při vředech
  • upravuje stolici, pomáhá při zácpě a syndromu podrážděného střeva
  • tlumí zánětlivé projevy, tlumí alergie a posiluje imunitní systém
  • pomáhá napravit regulatorní funkce ledvin
  • snižuje úroveň cukru v krvi a má příznivý vliv na zdraví prostaty
  • pomáhá mírnit alergie s různými příznaky
  • významný podpůrný prostředek při léčbě rakoviny, chronické bronchitidě, astmatu, kardiovaskulárních onemocněních, hypertenzi

Zdroj: Reishi - nežádoucí účinky

Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

MUDr. Martin Beránek

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU