Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRÉM NA JIZVY PO AKNÉ

OBSAH

Léčba laserem

Akné se jím léčí zcela běžně, ale odstraňování jizev laserem už tak známé není. Možná proto, že staré, takzvané ablační lasery poškozovaly vlastní tkáň, čímž se prodlužovala doba hojení, má laser v tomto ohledu špatné renomé. V současné době se však využívá neablačního (neablativního) laseru, který propadlé jizvy dokáže vyhladit. Tento zákrok je velmi rychlý, ošetření jedné jizvy trvá sekundu. Po zákroku je místo lehce zarudlé asi 1–2 dny, což je možné zakrýt make-upem. Po ošetření pleti cévním laserem je nutná ochrana před sluncem po dobu dvou měsíců.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TRIKY NA JIZVY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helen.

Dobrý den, myslíte, že pomohou tyhle prostředky i na velmi ošklivé a hluboké jizvy po akné. V pubertě se mi dělaly doslova krátery v pokožce a já jsem už od té doby rozhodnuta, že s tím prostě něco chci udělat. Teď už se mi netvoří vůbec, tak si myslím, že je vhodný čas na odstranění jizev. Někdo prosím zkušenosti s touto ar-aesthetics.cz/est… metodou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí triky na jizvy po akné

Rizikové faktory

Hlavními důvody tvorby akné jsou hormonální nestabilita, špatná výživa a nedostatečná nebo nesprávná péče o pleť. Z prvního z výše uvedených faktorů vyplývá, že akné ohrožuje dospívající, a to jak muže, tak ženy, protože hormony androgeny jsou přítomné jak v mužském, tak v ženském těle. Změny mazových kanálků postihují všechny dospívající, někteří však mohou mít genetické predispozice k těžšímu průběhu akné. Z důvodu hormonální nestability trpí akné také ženy v průběhu menstruačního cyklu, a to nejčastěji několik dní před menstruačním krvácením. Kožní změny mohou pozorovat také těhotné ženy, individuálně k lepšímu, nebo k horšímu. Nesprávná péče o pleť pak často uzavírá bludný kruh, kdy akné vzniká znovu a znovu kvůli neodborné manipulaci s již vzniklými uhry.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Akné na zadku

Pokud máte potíže s akné na zadku, je nutné koupit si antibakteriální gel, krém a tonikum nebo emulzi – nejlépe z jedné řady. Tuto léčebnou kosmetiku používejte každé ráno a večer. Skinoren krém je také velmi účinný na akné na zadku. Po pravidelném používání většinou akné zmizí. Když Skinorem krém přestanete používat, akné na zadku se zase objeví.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi AKNÉ A JIZVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monča.

Mě akné trápí roky a zkoušela jsem snad všechno možný, byla jsem u kožního lékaře, chodila jsem na čištění pleti ke kosmetičce a stále se ho nemůžu zcela zbavit (a to mám pubertu dávno za sebou). Laser jsem ještě nevyzkoušela, tak do toho asi půjdu, našla jsem si tuto kliniku: derm.salius.cz/odstr… kde šetrně laserové ošetření provádějí, tak to asi vyzkouším. Zhoršit pleť se mi po tom snad nemůže.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akné a jizvy

Co je Antižilka

Antižilka je krém, který ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty, k nimž dochází při ztrátě elasticity pokožky. Krém obsahuje účinné látky z pagaštanu a ginkga, jež zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Výtažky z arniky, levandule a čajovníku pomáhají vstřebávat už popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Mast Antižilka je slovenský výrobek a 150 gramů masti stojí 12 €. Objednat si ho můžete zde: krém Antižilka cena.

Zdroj: Krém Antižilka

Poradna

V naší poradně s názvem JIZVIČKY PO AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drápelová.

Dobrý den, chtěla sem se zeptat co mám používat na jizvičky po akné.Na obličeji mám takový jakoby dírky po akné..myslíte že se dá toho zbavit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po akné na obličeji se dají odstranit jen z části. Jizva je trvalá změna v pokožce. U akné je typické, že tvoří na kůži krátery, které pak změní kožní reliéf. Mírně to jde narovnat pomocí lejzru a pomocí kolagenových injekcí, kterými se vyplní prohlubně. Tyto zákroky se provádějí na klinikách estetické medicíny ve větších městech. Pacient si tyto zákroky hradí sám a cena je úměrná rozsahu ošetřené plochy. V maximálních částkách to bývá až 30 000 Kč, obvykle tak 10 000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jizvičky po akné

Organický arganový olej na pleť 

Kromě toho, že arganový olej je dobrý na vlasy, tak je také prospěšný na kůži, protože je zdrojem vitaminu E - tokoferolu, který je obsažen v regeneračních produktech na péči o pleť. Arganový olej hydratuje pokožku a tím je ideální pro lidi, kteří mají suchou nebo šupinatou pokožku. Arganový olej také zabraňuje vzniku akné a udržuje pleť, aby nebyla mastná. Kromě akné, je také arganový olej dobrý na jizvy a různé skvrny na pleti. Arganový olej také pomáhá snížit výskyt těhotenských známek, jako jsou strie.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi EKZEM MYDLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

ekzémy, akné a kožné problémy : www.zdravehuby.sk - mydlo, krém, kapsuly atď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ekzem mydlo

Přípravky proti akné

Existují speciální produkty, které akné nejen léčí, ale díky zabarvení dokážou mnoho pupínků také účinně zakrýt. Nabízí se i přípravky pro horší formu akné, jež nereaguje na jinou léčbu. Zde jsou.

Zdroj: Jak na akné

Diskuze

V diskuzi PROGESTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit pleťový a tělový krém s Progesteronem? Mám problémy s pleti - akné, dehydratace a kůže na těle ztratila předčasně elasticitu. Dob toho začaly padat vlasy! A dále jsem se chtěla zeptat, jestli je lepší používat progesteron v tabletach, nebo krém?
Dekuji za odpověď.
Petra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Progesteron

Léčba světlem

Ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Fototerapii není obecně vhodné používat bez konzultace s lékařem v těchto případech:

  • v době léčby zhoubných nádorů nebo na ošetření jizev po jejich operaci;
  • u osob s epilepsií;
  • na oblast štítné žlázy při její zvýšené funkci, při jejím zvětšení a ani k ošetření jizvy po operaci štítné žlázy;
  • po podání léku nebo aplikaci jiného přípravku s obsahem fotosenzibilizující látky;
  • na akutní zdroje infekcí (zejména ve spojení s horečnatými stavy).

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi AKNÉ NA BRADĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Ahoj, potřebuji vazne pomoct uz nevim co mam delat vyskousel asem snad vsechno. mam akne na cele a brade muzete mi pomoct co stim mam delat??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Ahoj, já když měla akné na bradě tak jsme si v lékárně koupila Vischy Normaderm krém stojí asi něco kolem 500kc.ale je fakt výbornej pomahá i na pory pritom uplne ti sjednoti celej obličej ..Ale je to potreba ho pouzivat ráno a vecir tak po dobu dvou mesicu a od ty doby mám klid...:)

Zdroj: diskuze Akné na bradě

Prevence

Prevence akné souvisí s předchozími příčinami vzniku. Pleť by měla být dostatečně čištěna, aby se póry nezanášely nečistotami zvenčí, například různými prachovými částicemi, a současně aby se nezvyšovalo riziko infekce různými bakteriemi, které se tvoří na povrchu pleti. Čistit pleť je doporučováno dvakrát denně, ráno a večer. Ze stravy působí příznivě vyvážená strava s dostatkem minerálů a vitamínů, dostatek ovoce a zeleniny, luštěniny a ryby. Z minerálů stojí za to zmínit zinek, který je celkově pro pleť jedním z nejdůležitějších. Pro tvorbu akné naopak mluví požívání alkoholu, kouření cigaret nebo konzumace příliš kořeněných a mastných jídel. Negativně může působit i přemíra cukrů a umělých sladidel. Stejně jako u dalších kožních onemocnění může za akné částečně vnitřní pohoda organismu. Pokud bude tělo vystavováno neustálým stresům, je nasnadě, že se to projeví i na zdravotním stavu pokožky.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Ahojky, vyborne pry pomaha krem MELADERM. Tady v USA stoji $49,99 a je to podle hodnoceni zakazniku zatim nejucinnejsi krem , ktery jsem nasla. Kdo ho vyzkousel rika, ze po nem mizi nejen hnede flicky od opalovani, ktere se tvori zenam po hysterectomy, ale take ruzna znaminka, pigmentove skvrnky a jizvy. Takze ja ho nejdriv vyzkousim a po mesici se sem vratim (dneska je 23. dubna) a napisu vam jestli to opravdu funguje tak, jak vsichni rikaji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martol.

Milá Mirko, děkuji za Tvůj příspěvek do diskuze a prosím, mohla bys mi tento krém dovézt? Už jsem moc hledala pomoc jak na pigment v obličeji a zdá se, že opravdu tento výrobek má nejlepší výsledky. Děkuji. Email: martol@tiscali.cz

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na obličeji

Progesteron a akné

Hormonální akné může být vyvolána za určitých podmínek spojených s náhlými změnami v hormonálním stavu. Například akné během těhotenství nebo akné po potratu, protože gynekologie a akné u žen jsou vzájemně propojeny. Někdy vyvolávají akné hormonální poruchy vaječníků nebo štítné žlázy. Akné v těhotenství je poměrně běžný jev, protože probíhají hormonální změny, a to zvýšení hladiny progesteronu. Akné může přetrvávat po porodu i v době kojení, protože během tohoto období se hormonální rovnováha liší od té obvyklé.

Zdroj: Progesteron

Poradna

V naší poradně s názvem NOURIFUSION AKNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Dobrý den.Dcera má patnáct let a tří roky se trápí s akné.Chodíme na kožní ale bouhžel bez výsleku.Prosím o přesnější radu kosmetiky jakou mám koupit.Moc děkuji s pozdravem Mirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na akné není třeba zvláštní kosmetiky. Co akné nemá rádo, je čístota pleti, takže tudy je třeba jít. Druhá část úspěšného boje proti akné je vnitřní harmonie, které se dá dosáhnout správnou dietou proti akné. Zde je podrobně popsána taková dieta při akné: www.ceskenemoci.cz/a…

Zdroj: diskuze Nourifusion akne

TIP: Vyzkoušejte vitamín A proti akné

Zdroj: Přírodní recepty proti akné

Diskuze

V diskuzi JAK ZNIČIT AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chudák z Veselí.

Hm tak teda díky za radu, ale moc jsi mi nepomohl.Nevím co se ti zdá normálního na tom,mít obličej jak struhadlo,je to nepříjemné a trápí to spoustu lidí.Věřím že spoustu lidí je na tom hůř než já a vůbec to neřeší,ale já proosila o radu.Ingrid

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Ahoj, na akné můžu doporučit kosmetiku Christina,mám osobní zkušenost a jsem moc spokojená,není to jen na akné,ale na všecny druhy pletí. Doporučuji

Zdroj: diskuze Jak zničit akné

Jak se zbavit akné

Důležité je vytrvat, kůže potřebuje na úpravu a regeneraci čas. Léčba si vyžaduje delší čas bez přerušení, aby se symptomy akné zmírnily nebo zcela vymizely.

Hydratační krém se doporučuje na suchou pleť ráno. Nepoužívejte žádné mastné krémy nebo jiné mastné přípravky. Při ošetřování pleti nebo používání make-upu je důležité, aby přípravky nezpůsobovaly tvorbu uhrů – komedonů. Na obalu hledejte klíčové slovo: nekomedogenní. V lékárnách jsou tyto výrobky obvykle dobře označené. Pro tento účel je nejvhodnější čisticí a ošetřovací série Cetaphil.

A zejména platí: Ruce pryč od pupínků! Vytlačování opravdu nic neurychluje, jen podporuje zánět a jizvení, což platí převážně v pubertě. Vhodnější je ošetření u odborníků prostřednictvím profesionálního čištění kůže (takzvaný Akné program), například v ambulanci kožního lékaře nebo u kosmetičky. Tam je kůže řádně očištěna parní lázní a černé tečky jsou odborně odstraněny.

Zdroj: Jak na akné

Co je to akné

Akné je kožní onemocnění, které se vyskytuje především u dospívajících během puberty. Bohužel se setkáváme i s akné v dospělosti. Akné se vyskytuje na obličeji, krku, ve vlasové části hlavy a na trupu.

Acne vulgaris – je nejběžnější formou akné, objevuje se u 70–95 % dospívajících. Příčina spočívá ve zvýšené tvorbě mazu, která je vyvolána mužskými pohlavními hormony – androgeny. V kombinaci s poruchou keratinizace (kdy maz nemůže odtékat) dochází k ucpávání pórů. Vytvářejí se černé tečky, bílé uhříky či hnisavé pupínky, které mohou zanechávat jizvy. Ve většině případů acne vulgaris po pubertě mizí.

Tato forma akné se primárně rozděluje do tří odlišných typů:

  • acne comedonica – je nejmírnější formou a projevuje se jako nehnisavé černé tečky;
  • acne papulopustulosa – jedná se o středně těžkou formu, která doprovází zanícené uhříky a v některých případech papuly (infekce proniká do hlubších vrstev pleti);
  • acne conglobata – je nejzávažnější formou acne vulgaris, vede k tvorbě bouliček, abscesů a píštělí, které mohou způsobovat výraznější jizvy.

Jiné druhy akné:

  • acne inversa – tato chronická forma akné se projevuje v několika fázích, příznaky jsou výraznější a objevují se ve větším rozsahu na částech těla, jako jsou podpaží nebo třísla, pod pokožkou se navíc vytvářejí drobné bouličky, které se mohou dále vyvinout v abscesy nebo píštěle;
  • Mallorca acne (acne aestivalis) – několik dní po intenzivním slunění se mohou na pokožce objevit první reakce a drobné pupínky způsobené kombinovanými účinky UV záření a některými složkami výrobků sluneční ochrany, které obsahují mastné látky, dochází k tvorbě volných radikálů a následně k infekci vlasových folikulů;
  • acne neonatorum (novorozenecká vyrážka) – tento typ akné se vyskytuje u kojenců ve věku 3–4 měsíců a po několika měsících obvykle mizí, přesto se doporučuje návštěva lékaře;
  • acne tarda (akné u dospělých, pozdní forma akné) – symptomy jsou podobné jako u acne vulgaris, i zde je tendence k tvorbě pupínků a černých teček, liší se pouze časové období výskytu – akné u dospělých se objevuje od 25. roku výše.

Příčiny:

  • hormonální změny;
  • genetické faktory;
  • faktory životního prostředí, jako je podnebí a UV záření;
  • stravovací návyky nebo nesnášenlivost některých potravin;
  • stres;
  • konzumace velkého množství cukru.

Zdroj: Jak na akné

Make up na červené fleky

Levnější řešení s okamžitým výsledkem je použití krycího make-up. Tento způsob vám váš problém sice trvale neodstraní, ale pomůže vám zamaskovat vaše nedostatky. Například přípravek COVERDERM CLASSIC. Je to tuhý make-up balený v 30ml kelímku s uzávěrem zabraňujícím jeho vysychání. Poslouží vám bezvadně k zakrývání nedostatků pleti a to nejen projevů červených fleků v obličeji, ale schová se s ním pigmentová skvrna, také jizvy po akné, sluneční skvrny, stařecké skvrny a pigmentové skvrny, jizvy i tetování a můžete ho použít i proti pihám. Má perfektně přilnavý, dlouhotrvající efekt maskování a vydrží na pokožce i více než 24 hodin. K dostání je v 9 odstínech. Nedráždí, je vhodný pro všechny typy pleti a je vhodný na celodenní použití a neodolá před ním ani stařecká skvrna. Odstíny si vyberete podle stávajícího tónu své pleti. Je lepší mít dva pro střídání. Vaše pleť má totiž jiné zabarvení v létě a jiné v zimě. Odstín Classic 0 - bílý se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů modré nebo černé barvy například již nechtěné tetování. Odstín Classic 8 - šedozelený se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů červené, což je právě angioma a nebo také akné. Všechny tyto produkty lze dostat u vizážistů sdružení PEI, ve vybraných lékárnách a na internetu na adrese www.vizazista.cz.

Držíme vám palce a přejeme, ať se vám podaří býti ještě krásnějšími.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Jak si mohu pomoci sám?

Pleti prospěje, bude-li dvakrát denně umyta speciálním prostředkem. Častější, úzkostlivé mytí může být na škodu. Stejně tak mytí příliš alkalickými prostředky, jako je mýdlo. Zdánlivě nutné vymačkávání komedonů může často způsobit rozsev do dalších míst na pokožce, a proto je nutné šetrnou expresi zánětlivých uhříků provádět na čisté pleti a výhradně čistýma rukama. Takzvaný peeling pomáhá k vhodnému čištění pleti, ne však u hnisavých komedonů, kdy naopak lépe roznáší infekci po pleti. Existuje nesčetně pouček a rad, jak zacházet s akné. Doporučuje se například přejíždět po obličeji citronem pro rozjasnění pleti, požívat kvasnice pro zlepšení stavu pokožky. Pokud nemáme problémy s citlivou kůží, můžeme na aknózní pleť použít alkoholové čisticí prostředky, které jsou běžně dostupné v lékárnách i drogeriích. Neměli bychom opomínat hydrataci pleti krémy, zde je třeba upřednostnit řídké krémy nebo pleťová mléka, která nebudou póry zbytečně ucpávat. Pokud se potýkáme s těžkým průběhem akné, odborný kožní lékař nám může nejen předepsat rychlejší léčbu, ale předejít například nevzhledným jizvám.

Zdroj: Domácí triky na jizvy po akné

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP