Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KRVÁCENÍ PŘI ANTIKONCEPCI

OBSAH

Nepravidelný menstruační cyklus

Při užívání hormonální antikoncepce může dojít zpočátku k nepravidelnému krvácení nebo špinění, případně menstruace trvá kratší nebo delší dobu. Nejednou je to způsobeno i tím, že hormonální pilulky nejsou užívány bezchybně a včas. V případě přetrvávajících potíží je vhodné začít uvažovat o změně přípravku. Po vysazení hormonální antikoncepce žena někdy musí počítat s tím, že jí vynechá menstruace. Pak by se tělo mělo vrátit k původnímu cyklu.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Diskuze

V diskuzi MIRENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobrý den, chtěla bych se dotázat, jestli Mirena ovlivňuje hmotnost člověka(přibírání na váze).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucie.

Dobrý den, po roce od zavedení MIRENY, pořád špiním a nebo krvácím. Paní doktorka to pořád odsouvala ,s tím že mi ještě nasadila antikoncepci ,kterou údajně doporučuje Bayer aby se vše srovnalo ,ale po třech týdnech se vše vrátilo do starých kolejí. Zase špinění a krvácení. Když jsem chtěla tělísko vyndat a reklamovat, paní doktorka mi arogantně odsekla ,že se to dá pouze do 6 měsíců od zavedení. Je to pravda? Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Mirena

Co s tím

Souvisí-li silné krvácení s nově užívanou substituční léčbou, jedná se pravděpodobně o nežádoucí účinek. V případě, že krvácení přetrvává, je vhodné navštívit gynekologa a zvážit změnu léčby. Protože je krvácení příznak velmi nespecifický, způsobený celou řadou příčin, rozhodně se doporučuje v případě pochybností vyhledat gynekologa.

Zdroj: Velmi silné menstruační krvácení v přechodu

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Čaj-bylina-Kontryhel-Alchemilka okamžitě zastavuje silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Delší menstruace než obvykle

Dlouhá menstruace si žádá gynekologickou prohlídku s provedením sonografického vyšetření. Vhodné je podání vitamínu C, který by mohl krvácení zmírnit, ale důležité je skutečně gynekologické vyšetření, neboť lékař může nasadit vhodnou terapii na lékařský předpis dle svého zvážení. Obecně platí, že pokud stále při antikoncepci krvácíte, jistě to není normální, takže neodkládejte vyšetření.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel-Alchemilka-čaj zastavuje okamžitě silné krvácení.

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Menstruace trvající 14 dní

Menstruace trvající 14 dní může být způsobena hormonální dysbalancí, je tedy třeba vyhledat lékaře. Dlouhé krvácení se může objevit například u nově nasazené antikoncepce, což je nežádoucí účinek nově nasazené hormonální antikoncepce. Je dobré doužívat antikoncepci, po 7denní pauze nasadit další, pokud by se toto opakovalo i druhý a třetí měsíc, určitě vyhledejte gynekologa, který zváží změnu antikoncepce za jinou.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi VELMI SILNÉ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den chtěla jsemse zeptat zda je normální v přechodu u žen velmi silné krvácení které trvá už 14 dnů a vůbec neustupuje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mlb.

Bylina-čaj -Kontryhel - Alchemilka / hlavně nalačno/ okamžitě zastavuje krvácení.

Zdroj: diskuze Velmi silné krvácení v přechodu

Zastavení menstruace antikoncepcí

Silné menstruační krvácení, pokud nemá nějakou speciální příčinu, kterou je zapotřebí odstranit (například myom), se dá léčit hormonálně. Možností je více, jednou z nich může být i zavedení nitroděložního hormonálního systému. Zde hormony působí prakticky výhradně na děložní sliznici, výsledkem je výrazné oslabení, dokonce až vymizení krvácení. Druhou možností jsou antikoncepční pilulky, tzv. léky na zastavení menstruace. Ty krvácení výrazně zeslabují, a navíc je činí pravidelným.

Pokud žena úplně odmítá hormony, je situace složitější. Lze zkusit přípravky proti bolesti. Dále je možná léčba chirurgická, a to buď odstranění děložní sliznice (provádí se málo), nebo odstranění celé dělohy. V drtivé většině případů tyto postupy nejsou nutné, pokud je žena sama nepožaduje.

Zdroj: Léky na zastavení menstruačního krvácení

Diskuze

V diskuzi XARELTO ZASTAVIT KRVÁCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Musil rudolf.

Po vytržení osmičky stálé krvácení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Xarelto zastavit krvácení

Krvácení

Obecně slabé krvácení (špinění) po kyretáži dělohy ustává do týdne.

Zdroj: Kyretáž v přechodu

Diskuze

V diskuzi SILNÉ MENSTRUAČNÍ KRVÁCENÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlb.

Bylina Kontryhel / Alchemilka /-čaj zastavuje silné krvácení !!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Silné menstruační krvácení v přechodu

Příčiny krvácení pupíku

Krvácení z pupíku může mít několik různých příčin. Tři z nejpravděpodobnějších příčin jsou infekce, komplikace portální hypertenze nebo primární pupeční endometrióza.

Zdroj: Krvácení z pupíku u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem OPUNCIE ŘEDENÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Prosím, mohu užívat opuncii při léčbě warfarinem? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opuncie zvyšuje riziko krvácení a jestliže užíváte Warfarin, tak opuncie raději vůbec nekonzumujte. Opuncie dokáže způsobit krvácení dokonce i když Warfarin neužíváte. Například když se opuncie zkombinuje s listy jinanu dvojlaločného (gingko billoba) a nebo třeba s česnekem, tak může vyvolat krvácení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Opuncie ředení krve

Je nebezpečné slabé krvácení z konečníku

Slabé krvácení z konečníku je relativně častý příznak, který by se neměl podcenit a vždy by měl být konzultován s lékařem. Krev může být zjištěna buď při pohledu na stolici, nebo nalezena na rukavici při vyšetření konečníku prstem.

Zdroj: Krvácení z konečníku

Diskuze

V diskuzi OBEZIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anita.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jde obezin užívat i s antikoncepcí, děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obezin

Nechuť k sexu

Nechuť k sexu nezpůsobuje antikoncepce, na vině bývají spíše jiné faktory, například partner, citové rozpoložení, stres a podobně.

Zdroj: Mýty a pověry o hormonální antikoncepci

Poradna

V naší poradně s názvem ŽENA V PŘECHODU A MENSTRUACE V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina Zipperova.

Je mi 57 let už rok jsem neměla měsíčky a po více než roku mi znova začly měsíčky je to možný nebo je nějaký problém? Léčila jsem se na chudokrevnost může to být železem které užívám ? děkuji za odpověď Zipperova Pavlína

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Postmenopauzální krvácení je vaginální krvácení, ke kterému dochází rok nebo déle po vaší poslední menstruaci. Může to být příznak vaginální suchosti, polypů (nerakovinných výrůstků) nebo jiných změn ve vašem reprodukčním systému. Asi u 10 % žen je krvácení po menopauze známkou rakoviny dělohy.
Přesnou příčinu může určit pouze gynekolog. Neodkládejte návštěvu svého gynekologa a co nejrychleji své krvácení po přechodu řešte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Menopauza a menstruace

Krvácení v menopauze se projevuje jako:

  • špinění či krvácení během cyklu,
  • změna charakteru krvácení – silnější a delší nebo naopak slabší a kratší krvácení,
  • změna délky cyklu – na začátku přechodu je obvyklé zkracování menstruačního cyklu, s blížící se menopauzou se obvykle cyklus prodlužuje,
  • postupné vynechávání cyklu, menopauza je potvrzena, pokud je žena bez menstruace 12 měsíců v řadě.

Zdroj: Špinění v přechodu

Diskuze

V diskuzi L CARNITIN A ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dita.

Pokud myslíš hormonální antikoncepci, tak si myslím, že nemůže, protože HA ovlivňuje hormony a L-carnitin ovlivňuje metabolizmus - trávení a aktivaci tukových zásob.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Peta.

dekuji :-)

Zdroj: diskuze L carnitin a antikoncepce

Menstruace v menopauze

Vaječníky přestanou uvolňovat vajíčka a zvýší se nepravidelnost menstruačního cyklu. Pokud se menstruace u ženy nedostaví po dobu šesti měsíců, hovoříme o dokončené menopauze.

Nepravidelná krvácení lze rozdělit do několika skupin:

  • špinění před nebo po menstruaci – bývá způsobeno nedostatkem hormonu žlutého tělíska (progesteronu)
  • měsíční krvácení v intervalu kratším 21 dnů nebo delším 35 dnů a krvácení střídavé intenzity – jde o důsledky nepravidelností ve tvorbě hormonů
  • velice nepravidelná krvácení bez měsíčního rytmu, dlouhotrvající krvácení nebo krvácení mezi měsíčky při jinak pravidelné menstruaci –tento problém musí posoudit a objasnit lékař
  • někdy s těmito nepravidelnostmi přichází i poslední krvácení – menopauza

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

10. Poruchy krve

Ačkoli je to neobvyklé, je možné, že některé ženy mají delší dobu špinění způsobenou krevní poruchou. Nejčastější porucha krve u žen je von Willebrandova choroba [2].

Krevní poruchy mohou způsobit silné krvácení a období dlouhého špinění trvající déle než 7 dní. Mezi další příznaky krevní poruchy patří:

  • anémie;
  • silné krvácení po operaci a porodu;
  • krvácení delší než 10 minut během krvácení z nosu;
  • krvácení delší než 5 minut po řezu;
  • snadné a časté modřiny.

Zdroj: Dlouhé špinění po menstruaci

Problémy se žaludkem

Pokud má žena při užívání hormonální antikoncepce problémy se žaludkem a chce zvolit šetrnější antikoncepci, je vhodným řešením antikoncepční náplast. Hormony z náplasti se do těla uvolňují přes kůži přímo do krevního oběhu, čímž nedochází k zatěžování organismu (jater, trávicího traktu) jako při užívání tabletek. Výhodou při transdermální aplikaci je, že optimální uvolňování hormonů do organismu je dáno strukturou náplasti – velikostí otvorů v membráně, délkou kanálků a mírou jejich naplnění léčivem. Proces vstřebávání množství hormonů do organismu je přesně řízen a hladina hormonů je tak vyrovnaná.

Přímo do krve se také vstřebávají hormony z antikoncepční injekce, nitroděložního tělíska nebo podkožního implantátu. Nesmíme zapomenout na to, že minimální zkušební doba je u každého přípravku hormonální antikoncepce alespoň tři měsíce, dříve nemá smysl danou antikoncepci hodnotit, vysazovat nebo měnit za jinou. Pokud ženě po třech měsících přípravek nesedne, může se klidně vrátit k původní antikoncepci.

Zdroj: Kdy je čas na změnu antikoncepce

Smí se používat sezam při Warfarinu?

Sezam může zvýšit riziko krvácení. Opatrnost se tedy doporučuje u pacientů s poruchami krvácení nebo u pacientů užívajících léky, které mohou zvýšit riziko krvácení. Může být nutné upravit dávkování. Než začnete konzumovat sezam, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Warfarin a sezam

Co znamená silné krvácení v přechodu

Během přechodu se dostavují různě dlouhé menstruace, které mají různě silné krvácení. Za čas se menstruace úplně zastaví, to znamená, že dochází k menopauze. Kvůli opožďování ovulace se cyklus nejprve prodlužuje a poté zase naopak dochází k jeho zkracování. Důsledkem je obvykle častější měsíční krvácení. To ustane až ve chvíli, kdy se vyčerpá zásoba vajíček schopných k dozrání.

Více se o této problematice dozvíte zde.

Zdroj: Silné menstruační krvácení v přechodu

Silné nidační krvácení

U každé ženy se nidační krvácení může projevit jinou intenzitou, záleží i na dni početí. K nidaci většinou dochází kolem 7. dne po oplodnění. K potvrzení či vyloučení těhotenství se doporučuje použít těhotenský test, popřípadě podstoupit gynekologické vyšetření.

Zdroj: Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP