Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA TUPOZRAKOSTI V DOSPĚLOSTI

OBSAH

Tupozrakost foto

Fotografie, jak pak tupozrakost vypadá v dospělosti, jsou vidět zde: tupozrakost v dospělosti foto.

Zdroj: Léčba tupozrakosti v dospělosti

Diskuze

V diskuzi TUPOZRAKOST A JEJÍ LÉČBA V DOSPĚLOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den. Prosím kde jsou přesně body pro jehličky. Akupunkturu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tupozrakost a její léčba v dospělosti

Potraviny pro zdravé oči

Co jíst pro zdravé oči a které potraviny jsou nejlepší pro zdraví očí je podrobně popsáno zde: co jíst pro zdravé oči.

Zdroj: Léčba tupozrakosti v dospělosti

Poradna

V naší poradně s názvem FONTANELA U ČIVAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, mám 6 měsíční fenecku a má otevřenou funtanelu. Ráda bych aby v dospělosti měla štěňata jen jednou, myslíte si že to může být rodové?
Děkuji za odpověď Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Otevřená fontanela je u všech čivav častá, takže se samozřejmě může objevit u některého ze štěňat v plánovaném vrhu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Fontanela u čivavy

Tupozrakost a operace oka

Víte, ono to s tupozrakostí není tak jednoduché. Tupozrakost totiž není vůbec vada oka. Za tupozrakost může jisté zakrnění zrakového centra v mozku. Právě z tohoto důvodu není možné léčit tupozrakost v oku žádným laserem, ani kapkami do očí a podobně. Jediný způsob léčby tupozrakosti lze provést v dětství, kdy roste mozek. V této době je možné povzbudit zakrněné mozkové centrum k činnosti, a to tím, že se zakryje zdravé oko. Pacient pak musí namáhat zakrnělé centrum v mozku, které se začne znovu zaplňovat nervovými spoji a dohoní zdravé oko. Tento proces může trvat rok až dva a může se i opakovat. Toto je jediný způsob, jak lze tupozrakost léčit a proto je třeba vytrvat a důsledně dbát na trvalé zakrytí zdravého oka! Když se nestihne léčba tupozrakosti dokud roste mozek, tak pak v dospělosti již vyléčit nejde.

Zdroj: Léčba tupozrakosti v dospělosti

Diskuze

V diskuzi :/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nany.

Rozhodně to může být projev alergie! Nezávidím teda :(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ella.

Klidně to alergie být může...A na věku nezáleží... Já mám alergii taky až od dospělosti, ale moje sestra ji třeba měla jako malá a teď ji nemá vůbec...

Zdroj: diskuze Alergie

Obrázky a fotografie

Jak vypadají příznaky spalniček v dospělosti, můžete vidět zde.

Zdroj: Spalničky v dospělosti

Diskuze

V diskuzi ALOE A CHLORELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím o radu,užívám chlorellu. Můžu k ní přidat 100% šťávu z aloe vera? Mám silné akné v dospělosti a četla jsem,že je to výborná kombinace. Chci trochu pomoct ozdravit organizmus.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aloe a chlorella

Spalničky v dospělosti

Spalničky se v dospělosti vyskytují jen výjimečně. Přibližně 1, 9 % všech případů je komplikovaných, vyžadujících hospitalizaci. Z toho jde v téměř 40 % o vážná onemocnění respiračního traktu, ve 32 % o otitis media (nemocní s těmito komplikacemi tvoří 20 % všech hospitalizovaných), dále jde například o trombocytopenii (těchto případů sice není mnoho /3, 5%/, ale pacienty je nutné hospitalizovat v 75 % z nich).

Zdroj: Spalničky

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna V..

Od mala mám na nose brýle a taky se jich chci od té doby zbavit…. Tak jsem si v dospělosti začala šetřit a zaplatila jsem si za laserovou operaci. Byla jsem taky na klinice v Horních Počernicích a jsem spokojená..:)

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Léčba

Bohužel na mononukleózu nejsou žádné léky a není proti ní zatím ani žádné očkování. Léčba spočívá v dodržování léčebné diety a fyzického i psychického klidu pacienta přibližně 3–6 měsíců od zahájení léčby. Vrcholoví sportovci mohou většinou opět začít postupně trénovat až po návratu laboratorních nálezů v krvi k normálu nejdříve za 3 měsíce. Námaha je zakázána z důvodu zátěže na játra a organismus celkově a možného poranění až protržení sleziny, která bývá spolu s játry zvětšená.

Zdroj: Mononukleóza v dospělosti

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Filip.

Ahoj, nejlíp uděláš, když se svěříš své praktické lékařce. Ta ti pak může udělat krevní testy, ze kterých zjistí přesně hladiny hormonů. :) Není to nic, kvůli čemu by ses musel stydět a pokud máš testosteronu skutečně podprůměrně, mohl bys v dospělosti mít následky. Překonej to a zajdi si tam, však je to vyšetření na pár minut. :)

Zdroj: diskuze Testosteron

Očkování

V rámci pravidelného očkování se podává MMR vakcína, která obsahuje oslabené viry spalniček, příušnic a zarděnek. První dávka se podává po 15. měsíci věku dítěte a přeočkování se provádí za 6 až 10 měsíců po provedeném základním očkování.

Zdroj: Spalničky v dospělosti

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

Příznaky autismu u dospělých

Autismus se u dospělých projevuje takzvanými verbálními automatismy. To znamená, že autista stále opakuje tytéž fráze nebo otázky, na které si sám odpovídá nebo na ně vyžaduje od okolí zcela konkrétní odpověď. Autisté také často opakují slova, která vysloví někdo jiný. Obvykle provádějí stereotypní pohyby (například kolébání se, mávání, přecházení po místnosti sem a tam). Mezi další charakteristické příznaky autismu patří omezení představivosti, stereotypnost zájmů. Autisté méně rozumí symbolům, abstrakci, schází jim schopnost empatie a spontánního chování. Jejich chování může být strojové. Častěji se vyskytuje tato porucha u chlapců, může přetrvávat až do dospělosti a inteligence nemusí být narušena.

Autismus má nekonečné množství variací a nelze paušalizovat jeho projevy v dospělosti, jde o výčet obecných charakteristik.

Zdroj: Autismus – příčiny a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem CHOLESTEROL - HODNOTY V TABULCE PODLE VĚKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vēra.

Zdravím,
Hodnota mého cholesterolu je 5,2. Je mē 67 let. Jakou správnou hodnotu bych měla mít? Děkuji.
Suchanová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zdravá hladina cholesterolu není závislá na věku. Po dosažení dospělosti je zdravá hladina maximálně 5,2 mmol/l po celý zbytek života pro všechny. Váš cholesterol je tedy zdravý, ačkoliv jeho hodnota je rovna horní hranici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cholesterol - hodnoty v tabulce podle věku

Inkubační doba

Inkubační doba viru spalniček je 6–19 dní, průměrně 13 dní. Mezi první projevy patří kašel, zánět spojivek a rýma. Na sliznici v dutině ústní se mohou objevit charakteristické bílé skvrny na červeném podkladě, takzvané Koplikovy skvrny. O něco později se objevuje makulopapulózní vyrážka, která začíná typicky za ušima a postupně se odtud šíří přes obličej na celé tělo.

Zdroj: Spalničky v dospělosti

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČENÍ HYDROKÉLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav somr.

Nikde jsem se nedozvěděl, jak ošetřovat hydrokélu v případě, že mně lékaři odmítli operovat. Nedostal jsem ani radu, jakému jídlu se vyhýbat nebo co preferovat. Prosím o zaslání rady či zkušenosti, jak se s tímto problémem vyrovnat. Dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vodní kýla není nic nebezpečného, a když se objeví v dospělosti, tak často se nechá být a jenom se sleduje, jestli se nějak mění. Normálně žijte jako do teď, protože stravou si v tomto případě nijak nepomůžete. Takže jeste co máte rád a přestaňte myslet na hydrokélu. Dvakrát do roka si nechte na urologii zkontrolovat šourek a varlata.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčení hydrokély

Nebezpečí v dospělosti

Protože spalničky nejsou samy o sobě nebezpečným onemocněním, léčí se jen jejich příznaky. Onemocnění však bývá nebezpečné v kombinaci se zánětem plic, encefalitidou a jinými vážnými nemocemi. Spalničky začínají jako běžné virové onemocnění spojené s rýmou, zánětem spojivek a kašlem. Až poté se objevuje typická spalničková vyrážka. Jedná se o takzvané Koplikovy skvrny, což jsou červené makuly, které jsou v centru modrobílé, vybledlé. Nacházejí se na vnitřní straně tváří – na bukální sliznici. Po třech až pěti dnech se na kůži vytvářejí jasné červené makuly, hlavně na čele, za ušima a na krku. Vyrážka se dále šíří na trup a končetiny. Odeznívá po několika dnech ve stejném sledu, jako se objevila. Po prodělaných spalničkách zůstává dlouhodobá imunita. V době vyrážky se mohou přidat i průjmy, nechutenství a zvětšení mízních uzlin. Nemoc trvá 7–10 dní.

U dospělých jedinců se mohou vyskytnout komplikace respiračního traktu, otitis media a trombocytopenie.

Zdroj: Spalničky v dospělosti

Poradna

V naší poradně s názvem CHOLESTEROL - HODNOTY V TABULCE PODLE VĚKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Cholesterol,hodnoty dle věku.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V dospělosti nemá věk na hodnoty cholesterolu žádný vliv. Hodnoty cholesterolu by se měly držet na stejných hodnotách od 15 let věku až do konce života. Doporučené hodnoty obsahu cholesterolu v krvi jsou: 3,9 - 5,2 mmol/l. Zvýšené hodnoty cholesterolu jsou 5,2 - 6,2 mmol/l a velmi vysoké hodnoty cholesterol jsou nad 6,2 mmol/l.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cholesterol - hodnoty v tabulce podle věku

Následky

V období dospívání a dospělosti jsou příznaky výraznější a hrozí zde riziko následných zdravotních komplikací, pokud se k léčbě přistupuje nezodpovědně. Mononukleóza téměř vždy vyvolává nepatrný zánět v játrech. U přechozené mononukleózy může dojít ke zvětšení sleziny (která je dočasně po odeznění zánětu vždy křehčí), a tak se doporučuje vyvarovat se ještě po dobu 3 měsíců po uzdravení takzvaných kontaktních sportů (fotbalu, hokeje, džuda a podobně), které by mohly díky otřesům a nárazům vyvolat její dodatečné vážné poškození. Nedodržením doporučeného režimu se pacient vystavuje riziku opětovného propuknutí onemocnění s mnohem vážnějším průběhem.

Pacient získává po onemocnění doživotní imunitu vůči této nemoci (to znamená, že onemocnět může člověk jen jednou za život určitým typem mononukleózy). Přesto je někdy možné dostat ji znovu, pokud bude imunita oslabena.

U přechozené mononukleózy může dojít k:

  • ucpání horních cest dýchacích
  • obtížnému polykání
  • zápalu plic
  • zánětu srdečního svalu
  • zánětu mozkových blan
  • oslabení imunity
  • onemocnění jater, žloutence
  • streptokokové angíně
  • protržení sleziny (vzácnější komplikace)

Zdroj: Mononukleóza v dospělosti

Mononukleóza v dospělosti

Tato nemoc nejčastěji zasáhne děti a mladistvé. Pokud onemocní člověk ve středním a starším věku, tak se u nemoci mohou objevit různé komplikace. Problémy s tímto virovým onemocněním mají hlavně lidé, kteří mají oslabenou imunitu, v takovém případě na věku nezáleží. Celkově se za rizikovou skupinu považují ty osoby, které často střídají partnery, protože se nositel tohoto viru nepozná na první pohled, a tak s ním člověk může přijít snadno do velmi blízkého kontaktu a onemocnět. Vzhledem k tomu, koho tato nemoc nejčastěji zasahuje, se nazývá také studentská nemoc nebo nemoc z líbání.

Zdroj: Mononukleóza


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP