Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

METODA TETOVANI NA POPRASKANE ZILKY NA NOHACH

OBSAH

Bělící krém na odstranění tetování

Jedním ze způsobů, jak lze zkusit tetování odstranit, je použít krémy k tomu určené. Jedná se v podstatě o bezbolestnou metodu, která ale není tak efektivní a má být znatelně levnější než odstranění tetování laserem. Tyto krémy se aplikují přímo na tetování. Příkladem je systém tří krémů ProFade, které mají odstranit všechna tetování bez ohledu na věk tetování, barvy a hloubku tetování. Dalšími krémy na kosmetickém trhu jsou TatBgone, Tattoo-off, tyto krémy se prodávají hlavně v Americe. Výrobci všech těchto krémů samozřejmě tvrdí, že krémy jsou účinné. Obvykle ale tyto krémy způsobí jen vyblednutí tetování, pokud se používají několik měsíců. Právě kvůli dlouhodobému používání těchto krémů, se může i tato metoda odstraňování pěkně prodražit.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ TETOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Dobrý den no o těch krémemch slyším poprvé myslíte že by se daly někde objednat? Jen čistě ze zajímavosti tetování mám 4 a nechci si žádné nechat odstranit, spíš chci další. Ale pro ty co by si rádi nechali tetování odstranit tak by byla dobrá metoda třeba nejdřív zkusit ten krém a pak jít třeba na to odstranění lasrem to by mohlo mít dobrou efektivitu ale nevím nejsem odborník.Ale koukal jsem třeba tady že odstraňují tetování lesrem odstraneni-tetovani-… a ještě by mě zajímal názor jestli se jedná o plastickou operaci když se jde na odstranění tetování.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstranění tetování

Proč máme metličkové žilky na nohách

Ke vzniku křečových metliček výrazně přispívají hormonální změny v ženském organismu. Žilky se tak objevují už například na začátku užívání hormonální antikoncepce. Popraskané žilky na nohách lze stále častěji pozorovat už u mladých dívek, protože začínají dříve pravidelně užívat hormonální antikoncepci. Někdy pomáhá vysazení antikoncepce a vznik nových žilek se zmírní. Dalším obdobím hormonálních změn je těhotenství, zejména druhé a pak ta následující. Posledním výrazným obdobím vzniku metličkových žilek je doba takzvaného přechodu. Mohou se však objevovat i kdykoliv v průběhu života. Dalším výrazným faktorem vzniku metličkových žilek je totiž nezdravá životospráva. Málo pohybu, obezita, kouření či dlouhé časté opalování, to vše může k jejich vzniku významněji přispět. Dalším rizikovým faktorem je časté nošení vysokých podpatků, dlouhé stání na nohou nebo naopak dlouhé sezení, častý sed s překřížením nohou.

Zdroj: Metličkové žilky

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ústní voda Listerine podle mého názoru nemá vliv na popraskané žilky na tvářích. Už jen z toho důvodu, že ústní voda se používá na výplach dutiny ústní a nemá přijít do kontaktu s pokožkou na tvářích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE ZILKY NA NOSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Václavíková.

Dobrý den, prosím o radu. Po návštěvě kosmetičky mě bylo zděleno, že mám začínající popraskané žilky na nose, bylo mě doporučeno od firmy Ryor sérum. Mohu poprosit o radu co si mám zakoupit. Děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popraskane zilky na nose

Červené žilky na nohách

Jedná se o jasně viditelné žíly pod kůží, které se kroutí, mají ztenčenou stěnu a jsou rozšířené. Nejčastěji jsou postiženy povrchové žíly dolní končetiny. Zasaženy bývají i žilní chlopně, které umožňují krvi, aby tekla směrem k srdci. Při narušených chlopních se krev vrací dolů a může zvyšovat tlak na žilní stěny a přispívat k dalšímu zhoršení.

Většinou jsou tyto žilky způsobeny geneticky. Vznikají tak, že dochází k poničení žilní stěny. V horších případech mohou být popraskané žilky doprovázeny svěděním a mravenčením. V lehčích případech pomůže změna životního stylu. Především je potřeba shodit přebytečná kila, která zbytečně zatěžují vaše nohy. Upravte svůj jídelníček a zařaďte do něj potraviny s vysokým obsahem vlákniny. Jednou z příčin vašeho problému může být i hormonální antikoncepce nebo kouření.

Ideálním řešením a prevencí je sport. Ze sportu je nejvhodnější jízda na kole. Dalším řešením je ulevit nohám například gymnastickým cvikem, takzvanou svíčkou. Další dobrou radou je dodržování pitného režimu. Doporučuje se také střídavé sprchování teplou a studenou vodou. Úlevu nohám přinesou speciální stahovací punčocháče nebo různé masti. Pokud popraskané žilky neustoupí a jejich stav se bude i nadále zhoršovat, je řešením návštěva odborníka.

Červené žilky na nohách – foto

Zde je několik fotografií, na nichž je možné vidět červené žilky na nohách.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chvalova drahomira.

Dobrý den, mám popraskané žilky na jedné noze a to pod kolenem a boční straně stehna, což se projevuje velkou bolestí .
Mám cukrovku s inzulínem. Prosím poraďte co s tím. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce Krasojizda.cz.

Dobrý den, Drahomíro,
Existuje přímá souvislost mezi stavem cév a onemocněním diabetes a je známé, že diabetici velmi často trpí potížemi s cévami, které mohou vést až k operaci. Je několik možností, co pro sebe můžete udělat:
- Doporučujeme užívání aloe vera, nejlépe ACTIValoe, protože pozitivně ovlivňuje činnost slinivky břišní a regeneruje betabuňky slinivky.
- Navštivte odborníka ohledně stravy a úpravy jídelníčku, v případě potřeby je nutné upravit hmotnost. Strava by měla obsahovat hodně zeleniny a vlákniny, ovoce již v menší míře.
- Absolutně nepostradatelné jsou Omega 3 NMK!
- Můžete užívat některý z doplňků stravy, které obsahují bioflavonoidy, antioxidanty, vitaminy C, E, B
- Vhodné pro průchodnost cév jsou také ginkgo biloba, lecitin a selén.
Jestli je možné něco doporučit pak vyzkoušejte třeba doplněk stravy Veregin (na bázi ginkgo biloba, antioxidantů, kaštanu atd.) anebo Neobotanics Novarix Essence, který má výborné složení (antioxidanty, dále účinné látky diosmin, hesperidin, aescin atd.) a máme s ním dobré zkušenosti.

Dále je potřeba upravit životní styl a zařadit do denního programu pohyb. Pro externí použití doporučuje speciální mastě. Péče o pokožku je základem a přestože mnohé zdroje uvádějí, že krémy a mastě jsou neúčinné, máme na to jiný názor. Obsahují-li kvalitní komponenty budou jistě dobrým pomocníkem. V některých případech lze například hojivou dubovou kůru anebo listy kaštanu použít jako obklad na postižená místa.

přejeme hodně zdraví!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky na nohou

Popraskané paty – foto

Zde je několik obrázků, na kterých je možné vidět popraskané paty.

Zdroj: Péče o popraskané paty

Kde se nejčastěji objevují?

Metličkové žilky se nejčastěji objevují na obličeji a končetinách. Každý má tyto žíly, ale začnou být vidět, až když nastane nějaký problém. Žíly pak mohou prosvítat přes kůži. Ke zviditelnění žilek přispívá mnoho faktorů, včetně stárnutí, změny hormonů, obezity a těhotenství. Metličkové žilky jsou do značné míry dědičné, díky čemuž mohou někteří lidé trpět více, bez ohledu na další faktory. Nejčastější výskyt těchto žilek je na nohách, protože žíly v dolních končetinách mají nejtěžší práci ze všech žil v těle. Na tyto žilky působí největší tlak a gravitace při překonávání zpětného chodu krve do srdce. Proto je pochopitelné, že obezita a těhotenství mohou způsobit zviditelnění metličkových žilek, neboť zvyšující se váha zvyšuje tlak v žilách dolních končetin.

Zdroj: Jak na metličkové žilky na nohách

Poradna

V naší poradně s názvem METLIČKOVÉ ŽILKY NA NOHÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tatana .

Dobrý den měla bych, dotaz na téma metličkové žilky. Sem 10 let po operaci křečových žil.A mám metličkové žilky, chtěla sem se zeptat jestli existuje nějaká mastička, která by žilky zmírnila aby nebyly tak vyditelné. Předem vám děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastička, která by odstranila metličkové žilky je popsána zde www.zdravi-lecba.cz/…
Žilky můžete také zakrýt mastičkou - neboli krycím make-upem. Metličkové žilky se dají trvale odstranit také lejzrem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Metličkové žilky na nohách

Cena za odstranění tetování

Cena za odstranění tetování je závislá na spoustě jevů. Pokud zvolíme metodu odstranění krémem, je důležité si uvědomit, že tyto krémy stojí asi 1 300 – 1 500 Kč (obvykle je třeba si je nechat poslat, protože k dostání jsou hlavně v Americe) a tuba vydrží asi 2 měsíce (záleží na velikosti tetování). Obvykle je třeba krém používat zhruba rok. Takže se cena může vyšplhat na několik tisíc a přitom výsledek není zaručený.

U metody odstranění laserem je cena také vysoká, ale kvalita odstranění bývá o něco lepší. I zde je důležitý rozsah tetování, obvykle si salóny účtují za 1 cm2, cena je také závislá na tom, o kolikáté ošetření se jedná. První ošetření bývá nejdražší. Čím je tetování větší, tím je cena za ošetření nižší. Pokud je tetování velké do 10cm2 obvyklá cena za první ošetření je kolem 170 Kč, u dalších se cena postupně snižuje. Pokud je velké nad 40 cm2, cena se pohybuje kolem 110 Kč za první ošetření. Cena dalších ošetření se postupně může dostat až na půlku.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

Užívám GODASAL 100 V POLEDNE 1 tabletu.Ráno beru Rutin 50mg doplněk na žíly
na nohách se mi začaly tvořit metličky a žilky.Mám také křečové žíly.
prosím poradit co mohu užívat aby se mi zlepšily moje metličky na nohách.
Děkuji s pozdravem A.Kuchařová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anežka.

poradí mi někdo

Zdroj: diskuze Prasklé žilky a jejich léčba

Proč je tetování trvalé

Pokud se člověk pro tetování rozhodne, stojí před volbou, jestli si nechat udělat tetování dočasné nebo permanentní, tato tetování se liší druhem používaných pigmentů. Při tvorbě tetování tatér vstříkne pomocí ostrého nástroje barvu do části kůže, v níž jsou uloženy mízní cévky, nervová ukončení a vlasové kořínky. Dočasné tetování vydrží zhruba 5 let. Neznamená to ale, že po 5 letech zcela vymizí. Může se stát, že po něm zůstanou zbytky pigmentu, nebo dokonce i jizvy. Pokud si člověk zvolí trvalé tetování a pak si uvědomí, že se ho chce zbavit, nečeká ho nic příjemného, protože odstranit permanentní tetování opravdu není legrace. Jedná se o celkem bolestivou a finančně nákladnou akci, u níž není zaručený výsledek. Nejrůznější vlivy mohou způsobit, že se tetování nepovede zcela odstranit. Ovlivnit to může například barva, která je vstříknutá do kůže. Některé barvy se totiž odstraňují mnohem složitěji. Špatně se odstraňuje třeba žlutá a zelená barva. Výsledek může ovlivnit i barva kůže tetovaného, u člověka se světlou kůži mohou být vidět zbytky pigmentů. Vliv má i věk tetování, tetování mladší se odstraňuje hůře než tetování starší. V okamžiku, kdy člověk získá jistotu, že už tetování nechce, může si zvolit z několika různých způsobů odstraňování tetování.

Zdroj: Odstranění tetování

Diskuze

V diskuzi POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Ústní voda nemá vliv na popraskané žilky v obličeji. Praskání žilek je způsobené nízkou elasticitou cév, která je ovlivněna buď dědičností anebo věkem. Krev se z drobných cév vylije a už nevstřebá, což způsobuje fleky. Odstranění je možné například laserovou terapií, ale předcházet praskání cév lze posilováním jejich stěn.

Hezký den,
Zdraví-léčba.cz

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Odstranění tetování laserem

V dnešní době je metoda laserového odstranění nejoblíbenější. Klient by si měl ale uvědomit, že se nemusí setkat s úspěchem, a to zvláště tehdy, byla-li barva zavedena příliš hluboko pod kůži. Navíc se jedná o poměrně zdlouhavou a náročnou proceduru, která se musí absolvovat několikrát. Ani finanční stránka zákroku odstranění není zanedbatelná, což je fakt, který by si měli uvědomit i ti, kteří se pro tetování teprve rozhodují. Odstranění tetování laserem je asi nejmodernější a nejvíce efektivní metoda, přestože se nejedná o jednoduchou záležitost. Odstranění laserem nepatří k úplně bezbolestným metodám, bolest je v podstatě podobná té, kterou pacient cítil, když se nechal tetovat.

Tato metoda funguje tak, že laser vysílá impulzy světla pod kůži, které barvy v tetování rozbíjí na malé části, jež dokáže lidský imunitní systém vyloučit z těla během několika týdnů. Pokud si klient zvolí tento způsob odstranění tetování, měl by mít na paměti, že nemůže čekat zázraky. Jedna návštěva k úplnému odstranění tetování opravdu stačit nebude.

Než dojde k samotnému zákroku odstranění tetování, čeká klienta nejprve konzultace v salónu, při které ho seznámí s časovou a finanční náročností a proveditelností zákroku. Zároveň na kůži klienta provedou test účinnosti laseru a citlivosti laseru na kůži.

Ve většině salónů se na tetování před použitím laseru nanese lokální anestetický gel (alespoň u větších tetování). Výhodou laseru je, že nepůsobí na okolní tkáň tetování. Průběh zákroku je v podstatě při každém sezení stejný. Počet těchto sezení je individuální, ale měly by se opakovat v rozmezí 5 - 12 týdnů. Doba hojení se také nedá přesně určit, u každého jedince je to jinak, ovlivňuje to jeho imunitní systém. Počet sezení je dán i rozsahem tetování, většinou se jedná o 2 - 4 sezení. Navíc se může stát, že se po tomto zákroku na místě tetování objeví malé puchýřky, které by ale měly za pár dnů zmizet. Laser obvykle nezanechává jizvy, pokud se neobjeví alergická reakce. Po absolvování zákroku je třeba se vyhnout těsnému oblečení, koupání v bazénu a slunění. Je důležité místo tetování chránit opalovacím krémem s vysokým UV faktorem (faktor 50). Obvykle hned po zákroku je viditelné zesvětlení, ale před dalším zákrokem tetování zase částečně ztmavne.

Zdroj: Odstranění tetování

Červené žilky na tváři

Jedná se o pavoučí nebo také pavučinkové či metličkové žilky. Jde vlastně o nejmírnější projevy žilní nedostatečnosti neboli oslabení cév, které mají podobu křečových žil, ale jsou mnohem menší. Tyto malé, často propletené skupiny drobných cév těsně pod povrchem kůže bývají červené, modré či fialové a jasně viditelné. Popraskané cévy v obličeji odborníci označují názvem kuperóza, ale mohou se vyskytovat i na stehnech, nohou či jiných částech těla s citlivější pokožkou.

Červené žilky se častěji objevují hlavně u suché a namáhané pleti, kde dochází k překrvení a k tvorbě mikrosraženin jakoby modřinek. Toto onemocnění je vrozené, ale rovněž bývá podpořeno životním stylem, působením UV záření a častým opalováním nebo vlivem silných teplotních změn.

Červené žilky na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na nichž můžete vidět červené žilky na tváři.

Zdroj: Jak zamaskovat červené žilky

Diskuze

V diskuzi MAST PROTI METLIČKOVÝM ŽILKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Suri.

No a kde je teda uvedeno, že je to na metličkové žilky? Viděla jsem nohy některých lidí, co celý život v práci stáli, pokud nemají velké vystouplé křečáky, mají nohy celé obalené metličkovými fialovými žilkami. Jak jim pomoct netuším. Skořice má tu vlastnost, že prohřívá tkáň, jestli to je ale účinné i na mizení metličkových žilek, nevím. Už jsem se taky dověděla, že lžíce skořice se nedá polknout neb všechny sliny absorbuje. Zřejmě na sebe váže tekutiny. Možná to souvisí nějak i s těmi ledvinami. Přesto bych řekla, že tu není žádné pořádné léčivo na ty žilky, na to, že to má každý druhý.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Čau Suri, mast ze skořice metličkové žilky ani křečové žíly neléčí! Jediná metoda, kterou se dají křečové žíly a metličkové žilky spolehlivě zlikvidovat najednou, při jedné maximálně dvou návštěvách u lékaře, se nazývá metoda komplexní sklerotizace. Po tomto výkonu není nutná pracovní neschopnost, nevznikají žádné jizvy, zákrok je nebolestivý a časově nenáročný, trvá přibližně 1 hodinu a dá se zvládnout i v průběhu pracovního dne. Pro úspěšné dokončení komplexní sklerotizace, aby zcela zmizely křečové žíly a metličkové žilky, musí pacient nosit kompresní punčochy po dobu 2 až 6 týdnů od zákroku. Metoda komplexní sklerotizace odstraní najednou jak velké křečové žíly tak i malé metličkové žilky. Zákrok se provádí po celý rok, kromě letních měsíců. Metoda komplexní sklerotizace se dělá v rámci estetické chirurgie a bližší info, cena a průběh zákroku se dá najít zde: www.sklerotizace.cz/…

Zdroj: diskuze Mast proti metličkovým žilkám

Na popraskané rty je dobrá okurka

Slupka z okurky totiž obsahuje blahodárné látky, které dokáží uzdravit popraskané nebo suché rty. Z okurky se oloupe tenká zelená slupka, která se pak uřízlou stranou pžikládá na rty. Zde se nechá působit tak 20 minut. Po té se ze rtů sundá a rty se namažou čistou lékařskou vazelínou.


Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!

Mast na popraskané žilky

Preventivně lze na čištění použít pleťové mléko Arnika od Ryoru, aplikovat třezalkovou masku a jako konečné ošetření regenerační krém na rozšířené žilky. Kosmetičky také doporučují užívat olej Althea nebo krém Diroseal od Avéne.

Na zimní období se doporučují hutnější krémy, jako je například Sensibio AR ve verzi Riche, které ve velkých mrazech poslouží i jako ochranné krémy. Na nos a na problémová místa se používá korektor, který zakryje zčervenání. Korektor rovněž chrání. Je dobré konzultovat problém s lékařem, ten pacientům doporučí doplňující péči na posílení cévní stěny kapilárek, jako je Ascorutin. Lékař také vysvětlí, čeho se vyvarovat, aby se problém omezil. Jedná se především o extrémní změny teplot, konzumaci alkoholu a kávy.

Na popraskané žilky v obličeji je účinná měsíčková mast, kterou 3 až 5krát denně vetřete do pokožky ošetřovaného místa.

Antižilka ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty při ztrátě elasticity pokožky. Antižilka obsahuje účinné látky z jírovce a jinanu, které zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Dále Antižilka obsahuje výtažky z arniky, levandule a čajovníku, které pomáhají vstřebávat již popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Antižilka se používá tak, že se s ní několikrát denně masíruje postižené místo. Antižilka je slovenský výrobek a můžete ho objednat jen na Slovensku za 12 €, zde je odkaz: Antižilka cena.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Příčiny popraskaných žilek v oku

Popraskané žilky v očích trápí lidi, kteří dlouhé hodiny pracují u monitorů bez denního světla. Potápění do velké hloubky může rovněž způsobit popraskané žilky v oku. Popraskané žilky v očích jsou i průvodním jevem zánětu oční spojivky. Zánět spojivek se na pohled projevuje zarudlou a zanícenou průhlednou blankou, jíž je pokryta vnitřní strana očních víček. Zarudlé je i bělmo očí. Zánět spojivek může způsobovat alergie. Poměrně častým alergenem je srst hlodavců: morče, oblíbení potkani. Stačí, aby si dítě se zvířetem hrálo, a pak se mimoděk dotklo svého obličeje. Kromě červených očí a zarudlých spojivek provází alergický zánět spojivek většinou i otok víček (oči se zúží do štěrbin).

Praskání žilek v oku způsobuje některým lidem užívání určitých léků, zejména takových, které minimalizují riziko vzniku trombóz.

Pro některé lidi není vhodná korekce oční vady pomocí kontaktních čoček. U citlivějších jedinců mohou čočky způsobit praskání žilek v oku (pálení, svědění, zarudnutí, pocit „písku v očích“).

Krví zbarvené bělmo někdy provází nestřídmou konzumaci alkoholu.

Žilka v oku praskne po nenadálém tlaku. Může to být přímý tlak fyzický, což nastane nejčastěji při nějaké rvačce nebo zápasu, při kontaktním sportu, autonehodě a podobně. Popraskané žilky v očích jsou velmi často doprovodným jevem porodu. Prasklými žilkami trpí někteří lidé i při naprosto banálním zvracení. Žilky v oku praskají rovněž lidem s vysokým krevním tlakem.

Jak vypadají popraskané žilky v oku.

Zdroj: Prasklá žilka v oku

Onemocnění způsobující popraskané paty

  • genetika
  • diabetes
  • problémy se štítnou žlázou
  • dermatitida
  • žilně městnaná dermatitida
  • Downův syndrom
  • onemocnění ledvin nebo užívání diuretik
  • lupénka a ekzém

Zdroj: Péče o popraskané paty

Babské rady na popraskané paty

Podle našich babiček funguje na popraskané paty syrovátka. Dopřejte proto svým chodidlům koupel ve vlažné syrovátce. Po koupeli paty pořádně promastěte vhodným výživným krémem. Na praskliny na nohou platí také odvar z heřmánku nebo měsíčku. Obě bylinky jsou známé svými uklidňujícími a hojivými účinky. Ani po této koupeli nezapomeňte chodidla namazat krémem.

Zdroj: Popraskané paty

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP