Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEJLEPŠÍ NASLOUCHÁTKO DO UŠÍ PRO NEDOSLÝCHAVÉ

OBSAH

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem MINI NASLOUCHÁTKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bernardína Vlasáková.

Prosím o sdělení kam poslat naslouchátko začky Starkey. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste sluchadlo poslat do opravny v Praze. Opravárenská firma se jmenuje Elektroakustik s.r.o. a je na adrese Antala Staška 1670/80, telefon +420 261 006 566. Určitě jim zavolejte předem, dřive než budete posílat poštou svoje rozbité sluchadlo. Tady najdete veškerá spojení na tuto firmu: www.idatabaze.cz/fir…

Zdroj: diskuze Starkey amp

Sluchátka pro nedoslýchavé Siemens

Na trhu jsou sluchátka pro nedoslýchavé v nepřeberném množství a mnoha značek. Záleží na požadavcích, nárocích a typu poškození sluchu. Je vždy dobré celou situaci zkonzultovat s odborníkem, který poradí a doporučí, co bude v konkrétním případě nejefektivnější.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO PRO NEDOSLÝCHAVÉ WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Dobrý den,ráda bych věděla jaká je dodací lhůta sluchadla.Předpokládám,že sluchadlo objednala p.doktorka Popelářová u vás.Není to první sluchadlo,ale ještě jsem tak dlouho na sluchadlo nečekala.Nárok prý mám po pěti rokách což uplynulo.Poslední sluchadlo jsem měla již opravované a momentálně jsem bez sluchadla,protože již dosloužilo.Otisk mě byl udělán 2.dubna zaplatila doplatek 2400kč a bylo mi řečeno,že do 8 týdnů bude sluchadlo tady,telefonovala jsem p.doktorce a odbyla mě s tím,že se to stává.Tak nevím jak dál postupovat a jestli je chyba u vás Jana Uherské Hradiště

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchátko pro nedoslýchavé widex

Sluchátka se zesilovačem pro nedoslýchavé

Na internetu naleznete celou řadu těchto pomůcek. Zde můžete vidět, jak tyto výrobky vypadají.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO AXON C-109 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Nedávno jsem pořizoval naslouchátko a zvolil jsem digitální Axon C-109 www.zdravi-sport.cz/… Je to lepvnější variantazde zmiňovaného Axonu D-322. Kvalita zvuku je vynikající a výdrž baterie také. Za ty peníze spokojenost

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchátko Axon C-109

Naslouchátko do uší

Naslouchátek do uší je celá řada, podívejte se například zde.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHÁTKO K TELEVIZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Šolc.

V mém věku mám již cca 20% ztrátu sluchu. Často nerozumím rychle mluvícím lidem a nebo mluví-li více lidí najednou. Hlavní problém je pro mne poslech televize. Často slyším hlasitě hudbu a mluvené slovo zaniká. Při sledování TV bych potřeboval zesílit zvuk ale ostatním to vadí.
Moje televize nemá vývod na připojení konektoru sluchátek. Potřeboval bych sluchátka na obě uši se zesilováním zvuku přes mikrofon. Doporučte mi prosím vhodný výrobek.
Děkuji
Jiří Šolc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Sluchátka Philips SHC5200 (SHC5200/10) černá stoji kolem 1500,-
Pouziva je muj otec 70 let a je spokojeny.

Zdroj: diskuze Naslouchátko k televizi

Bezdrátová zesílená sluchátka k televizi pro nedoslýchavé AR-TV

Jedná se o bezdrátovou digitální naslouchací soupravu pro zesílený poslech televize. Zároveň sluchátka AR-TV fungují díky vestavěnému mikrofonu jako sluchadlo pro zesílení běžného hovoru. Zapojení sluchátek do televize nevypne zvuk televize, takže můžete pohodlně sledovat televizi s ostatními členy rodiny, zatímco zvuk je zesílen do sluchátek a dokonale rozumíte každému slovu.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Diskuze

V diskuzi ODSTRANENI OBOU ZVUKOVODU U KOCICKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tana.

Dobry veterinary. Mohu se optat? Kocicka me dcerky make odstraneny oba zvukovody. Da see koupit pro kocicku nejake naslouchatko? Kocicka je zcela hlucha. Moc dekuji. Tana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstraneni obou zvukovodu u kocicky

Naslouchátko pro seniory

Recenze na naslouchátka pro seniory naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Jak vybrat naslouchátko

Vybírání naslouchátka patří do rukou zkušeného lékaře, který doporučí ten nejlepší přístroj dle individuálního stavu pacienta. Sluchadla se dělí do několika kategorií.

Dělení dle tvaru:

  • kapesní
  • závěsná
  • brýlová
  • boltcová
  • zvukovodová
Dělení dle způsobu předání akustické energie:
  • sluchadla pro vzdušné vedení
  • sluchadla pro kostní vedení (vibrátor)
Dělení dle vlastností:
  • sluchadla s možností proměnného zesílení
  • sluchadla s nastavitelným frekvenčním průběhem
  • sluchadla s omezením výstupního akustického tlaku
  • sluchadla s modulačními prvky

Zdroj: Naslouchátko

Poradna

V naší poradně s názvem ZALEHLÉ UCHO A TOČENÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BělaHrůzová.

Manžel 72 let,již 3 měsíce trpí stálým zalehnutím obou uší a závratěmi.Byl na ORL,jen hůře slyšímá naslouchátko,uši čisté,Vysoký tlak léčen praktickou lékařkou Betaxa,Tanatril,Cynt,Indap hodnoty po celý den bez velkých výkyvů.Co podniknout dále? Děkuji za odpověď Běla Hruzová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zalehlé obě uši musíte řešit jedině s lékařem v ordinaci ORL. Pokud nepomohla jedna návštěva, musíte absolvovat další u jiného lékaře ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zalehlé ucho a točení hlavy

Naslouchátko v brýlích

Na internet začaly pronikat první informace o futuristických brýlích od Googlu s prvky rozšířené reality. Také firmy s nejasným původem inzerovaly naslouchátka v brýlích. Zda fungují, je otázkou. Oficiální weby tato naslouchátka nenabízejí.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Už mám 3naslouchátka vždy po 5ti letech s příspěvkem od pojištovny.Naslouchátka jsou od Widexu a trápí mě vždy stejný problém pískání,stačí nepatrný pohyb hlavy a naslouchátko nepříjemně píská.Posílám vždy do servisu na opravu/placenou/.Pár dní je klid ,potom začne znova pískání.Chci se zeptat jestli má někdo taky problém s pískáním.Bartošová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

mám naslouchátka WIDEX a s pískním je stejný problém.Nemusíte ani otočit hlavu, třeba stačí kousnutí. I když to upravíte zatlačením co nejvíce do ucha tak se to po chvíli opakuje. na jejich web stránkách uvádějí, že jsou téměř zázračné. Ceny kolem 20 tis, za kus.

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Kde koupit naslouchátko

Aby naslouchátko k něčemu bylo, musí vám foniatr nejprve změřit sluch. Vybrat správné naslouchadlo je docela věda – zkouší se slyšitelnost, kvalita zvuku pro každé ucho zvlášť, rozhodně není vhodné nakupovat jej jen tak. Dobré naslouchadlo stojí od 4 000 Kč výš, část z toho hradí zdravotní pojišťovna. Lékárna je nemá. Ta část naslouchadla, která je vsunuta do ucha, bývá zhotovena podle odlitku zvukovodu jednotlivce. Potom sedí perfektně v uchu a nevypadává ven, jako to dělala naslouchadla v dřívějších dobách. Naslouchátko by vám tedy měl předepsat lékař. Lékař vás také naučí, jak správně naslouchadlo nasazovat, pečovat o něj, vypínat ho.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi SLUCHADLO WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soukupová.

Dobrý den,

Jsem starobní důchodce. V r.2012-jsem si na základě vyšetření ORL-foniatrické amb. obdržela sluchátko Widex na Pravé ucho.
Pojišťovna mi přispěla částkou cca 3000,-Kč,zbylou částku jsem si doplatila.
Nyní po 5 LETECH bylo nutností na zlepšení komfortu sluchu sluchátko
i na LEVÉ ucho- Dg.Percepční nedoslýchavost/sensorineurální/,ztráta sluchu oboustranná. Lékařem mi bylo řečeno/po konzultaci s fi.Widex/, že původní typ sluchadla model C2-CIC se již nevyrábí, takže jsem si objednala po doporučení lékařem jiný kompatibilní typ. Bylo mi ovšem oznámeno, že již NEMÁM- nárok
na přispění pojišťovny. Zaplatila jsem zálohu 1 000,-Kčs a při dodání sluchadla
WIDEX typ DREAM D2-CIC jsem doplatila v hotovosti zbytek částky 6 275,-Kč.

Otázka: Měla jsem nárok na přispění pojišťovny-při těchto skutečnostech
/nebyla to výměna, ale nutnost zlepšení sluchu + dodržení 5 let/
Jsem pojištěncem MV 211-má tato skutečnost vliv na obdržení příspěvku?

Děkuji za odpověď Soukupová Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Bernardy.

Před necelými dvěma roky jsem dostal nové naslouchátko Siemens. Digitální perfektně sednoucí do ucha. Má však jednu velikou vadu. Reproduktorek je s přístrojem spojený tenkým kabílkem. Tento kabílek respektive jeho připojení k reproduktorku a jeho izolace stojí jemně řečeno za p r d . Izolace jako taková je dle mého názoru moc tvrdá a v místě připojení k reproduktorku se velmi snadno odlomí a nebo odtrhne. Námitka že k vytažení naslouchátka z ucha slouží stunka je poněkud scestná. Tato strunka mající na konci kuličku k lepšímu zachycení se mi už také jednou utrhla. V opravně jednoduše pod původní umístění navrtali dirku a vlepili novou strunku tak že zachytit zmíněnou kuličku je aspoň pro mne problém. Je tedy jasné že to opět odnesl už po několikáté káblík od reproduktorku. Celá věc na mne dělá ten dojem, že firma Siemens nechává dělat laciná a nekvalitní naslouchátka někde v Číně a český postižený to zaplatí jako tu nejlepší kvalitu. Tento způsob zdá se mi poněkud nešťastný.
Poradí někdo co stím?
Jan Bernardy

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Naslouchátko Widex

Sluchadla Widex jsou dobíjecí sluchadla s kvalitním zvukem, zaručí vám celodenní používání, také streamování a skvělý zvuk, aniž byste řešili, že se vybije baterie. Beyond pracuje velmi efektivně a má nejnižší spotřebu v kategorii dobíjecích sluchadel. Pokud máte iPhone nebo iPad, můžete poslouchat zvuk přímo ve sluchadlech BEYOND Z. To znamená, že můžete poslouchat, co chcete, kdy chcete, a hlavně bez ohrožení kvality zvuku. Máte telefon se systémem Android? Pak můžete hudbu poslouchat také, ale pouze s pomocí některého zařízení DEX. Tento produkt je k dispozici přibližně od poloviny roku 2018.

Informace o sluchadlech Widex naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Poradna

V naší poradně s názvem NASLOUCHADLA INTERTON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondělka Miroslav.

Mam dotaz ohledně opravy sluchadla Siemens supra.rad bych nechal udělat
generalku.Mam sice widex ale nejsem moc spokojen.Siemens byl daleko lepši.
Pokut mohu,kde jsou opravny.spozdravem Kondělka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Servis naslouchadla Siemens je možný v Praze.

Sluchadlo k opravě můžete donést osobně nebo zaslat na adresu:

Sivantos s.r.o.
Molákova 576/11
Praha 8 – Karlín
186 00

Jak postupovat, když chcete naslouchátko poslat na opravu poštou?
Zabalte sluchadlo do pevné krabičky. V případě závěsného sluchadla zabalte také tvarovku.
Přiložte záruční list sluchadla. A to i v případě, že záruční doba již uplynula. Pokud je tvarovka značky Siemens, přiložte také záruční list tvarovky. U RIC sluchadel přibalte i záruční list receiveru.
Přiložte průvodní dopis s popisem závady.
Zásilku pojistěte na hodnotu sluchadla.
Uveďte zpáteční adresu včetně jména a telefonního čísla.
Po přijetí sluchadla vám opravna zašle informační SMS o obdržení vaší zásilky. Opravené sluchadlo pak dostanete na vámi uvedenou zpáteční adresu na dobírku prostřednictvím České pošty. Zároveň budete informován prostřednictvím SMS o odeslání opraveného naslouchadla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Naslouchadla interton

Digitální naslouchátko

Špičkovým výrobkem v tomto oboru je profesionální digitální nabíjecí naslouchátko za ucho Axon D-322. Jedná se o mimořádně výkonný přístroj s prakticky nulovým zkreslením. Díky použité digitální technologii je naslouchátko navíc spolehlivé a vyniká i mimořádně nízkou hmotností – celý přístroj neváží víc než pouhé 3 gramy. K přístroji dostanete i podrobný návod v češtině, popisující používání, údržbu, nabíjení, nasazování i snímání přístroje včetně ilustrací. Dále náhradní koncovky (špuntíky) v odlišné velikosti. Hlasitost je plynule regulovatelná a k dispozici jsou dokonce kromě běžného módu zesílení i dva módy pro odfiltrování rušivých šumů.

K nabíjení naslouchátka slouží nabíjecí stojánek navržený pro dva naslouchací přístroje, ale lze ho využívat i s jedním. Vhodný čas pro nabíjení poznáte podle toho, že zesílení už nebude dostatečné a výkon naslouchátka se začne pozvolna snižovat. Před nabíjením přístroj vypněte a následně ho vložte do stojánku pro nabíjení, který nabízí hned dvě varianty. Nabíjet můžete z počítače či notebooku, případně také z nabíjecího adaptéru. Síťový adaptér (DC 5 V, 50–500 mA) je také součástí balení. Při nabíjení můžete průběh sledovat prostřednictvím kontrolky, když zhasne, je přístroj plně nabitý a vydrží nejméně třicet hodin nepřetržitého provozu, což je opravdu úctyhodný výkon.

Zdroj: Naslouchátko

Jak vybrat naslouchátko pro seniory

Lidé s větší ztrátou sluchu, zvláště ve vyšším věku, mají ve většině případů dva problémy, které zjednodušeně nazývají „špatně slyším televizi“. Pokud si tito lidé koupí běžná sluchátka, ať už ta nejlevnější nebo ta nejdražší, a je lhostejno zda drátová nebo bezdrátová, tak ta jim zvuk sice zesílí a oni začnou skutečně lépe slyšet, ale bohužel neodstraní druhý problém, kterým je špatná srozumitelnost slova v televizním pořadu. To znamená, že pokud ve filmu do dialogů vstoupí hudba nebo ruch ulice, případně současně mluví více osob nebo herci mluví příliš rychle, tito lidé přestávají rozumět. Pokud se jedná o člověka s velkou ztrátou sluchu, tak ten s běžnými televizními sluchátky obvykle rozumí velmi špatně, i když herci mluví v klidném prostředí.

Pro nedoslýchavé jsou vhodná níže uvedená sluchátka na televizi...

KTS10 nejsou obvyklá bezdrátová sluchátka pro poslech televize, ale jsou to kompenzační televizní sluchátka. Kompenzační televizní sluchátka jedničkové řady jsou určena pro nedoslýchavé osoby s menší sluchovou vadou nebo s počínající sluchovou vadou. KTS10 jsou určeny pro zákazníky, kteří již mají pozorovatelný úbytek srozumitelnosti televize, který musí vyrovnávat její zvýšenou hlasitostí, ale ne vždy jim to pomůže. KTS10 určitě vyřeší problém těm lidem, kteří jinak v běžném životě velký problém se srozumitelností nemají, ale při poslechu televize úbytek srozumitelnosti vnímají jako rušivý. Sluchátka KTS10 jsou vhodná i pro jedince, kteří už sami zjišťují, že hůře slyší, a kterým již běžná sluchátka pomohla jen velmi málo. A pokud jim trochu pomohla, tak zjišťují, že „to pořád není ono“.

KTS12 jsou rovněž kompenzační televizní sluchátka, tudíž nejde o obvyklá bezdrátová sluchátka. Kompenzační televizní sluchátka jedničkové řady jsou určena pro nedoslýchavé osoby s menší sluchovou vadou nebo s počínající sluchovou vadou. KTS12 jsou vhodná pro zákazníky, kteří již mají výrazný úbytek srozumitelnosti televize, který ani při zvýšení hlasitosti nelze účinně vyrovnat. Tito lidé v běžném životě nepřekonatelný problém se srozumitelností sice nemají, ale při poslechu televize ho začínají vnímat jako velmi omezující. A pokud si zakoupí v obchodě běžná sluchátka, v drtivé většině případů jim se srozumitelností televize nepomohou a rozumí s nimi stále velmi špatně. Těmto zákazníkům tedy doporučujeme koupit si rovnou KTS12, v žádném případě si nemusí kupovat dražší, případně jiné modely sluchátek různých výrobců, protože výsledky se srozumitelností budou podobné jako u těch levnějších. Problém totiž není v kvalitě běžných sluchátek, která bývá na dobré úrovni, ale je ve stavu sluchu.

KTS3 jsou kompenzační sluchátka pro poslech televize. Jsou produktem vlastního vývoje a výroby firmy KOMPONE. Jedná se o jediná sluchátka pro poslech televize na našem trhu, která kompenzují ztrátu sluchu podle potřeby konkrétního zákazníka. Kompenzační televizní sluchátka trojkové řady KTS3 jsou určena hlavně pro nedoslýchavé jedince se sluchovou ztrátou nad 85 %, kteří mají zásadní problém se srozumitelností televize a kteří již musí používat podpůrné technické prostředky, jako je sluchadlo, bez kterého v běžném životě prakticky neslyší, dále světelnou signalizaci zvonku, telefonu a podobně, případně pro zákazníky s velmi komplikovanou ztrátou sluchu. KTS3 mají navíc v sobě mikrofon, díky němuž při přepnutí můžete místo televize poslouchat hovor v místnosti.

KTS3P jsou sluchátka předchozího typu KTS3, uzpůsobená pro připojení k televizi bez konektoru SCART. U moderních televizních přijímačů, které se vyznačují již plochou obrazovkou, začínají problémy s možností připojení sluchátek přes konektor SCART, protože ho tyto televizory často nemají. A navíc tyto televizní přijímače obvykle nemají technicky vhodně řešen výstup na sluchátka. Sluchátka KTS3P s touto potíží počítají a jejich připojení je pak k takovým typům televizních přijímačů bezproblémové. Ne u všech typů televizních přijímačů s plochou obrazovkou zmíněné potíže vyvstanou, ale u těch nejmodernějších to začíná být pravidlem.

CLA4 je telefonní sluchátko s vibračním pulzátorem. Používá se pro kostní vedení při konduktivní sluchové ztrátě. Vibrace přenášejí zvuk do sluchového centra v mozku. Snadno se zapojují.

Kde se dají koupit? Veškerá uvedená sluchátka prodává firma Kompone s.r.o. http://www.kompone.cz/ostatni-vyrobky.html.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Naslouchátko k televizi

Model SET 900 je přímo určený pro sledování televize, ale díky integrované dvojici mikrofonů jej lze využít i jako zesilovač zvuků a především mluveného slova například v divadle nebo i při běžné konverzaci. Další výhodou modelu Sennheiser je možnost dobíjení náhradního akumulátoru (nutno dokoupit zvlášť) v dokovací stanici. Ačkoliv baterie vydrží v provozu dlouhých 11 hodin (výrobce uvádí dokonce 12 hodin), můžete mít v záloze ještě jeden nabitý akumulátor. Pokud ovládací část Sennheiseru těsně zakryjete rukou, spojení s dokovací stanicí se přeruší. Můžete tak okamžitě a pouze na okamžik efektně ztlumit zvuk a komunikovat s okolím nebo se třeba jen ujistit, co se kolem vás děje (mikrofony lze mít stále aktivovány).

Bohužel bezdrátová technologie v těchto sluchátkách (infračervené světlo) obecně neumožňuje překonávat neprůsvitné překážky, jako je stěna nebo deska stolu a podobně. Nelze tedy například chodit po bytě a zvuk z televize ve sluchátkách stále poslouchat (to umí model Sennheiser Set 840 TV s rádiovým přenosem).

Zdroj: Naslouchátko

Mininaslouchátko

Mininaslouchátko prostředkuje osobám, které jsou postiženy částečnou ztrátou sluchu, znovu kontakt se světem, ať už se jedná o komunikaci s dalšími osobami, vnímání zvuků v okolí, nebo možnost vychutnat si hudbu, divadlo, televizní vysílání či koncert. Zlepšení sluchu se výrazně podílí i na zlepšení psychického stavu, zvýšení chuti do práce i na pasivní bezpečnosti. Pro mnohé je tudíž naslouchací pomůcka opravdu neocenitelným pomocníkem. Pokud si chcete pořídit naslouchátko, můžete se poradit s odborným lékařem i s lidmi, kteří už mají s podobnými přístroji své zkušenosti. Vždy ale zjistíte, že se vyplatí zvolit opravdu spolehlivý, dostatečně výkonný a pohodlný přístroj. Mininaslouchátko na první pohled zaujme svými rozměry, snadno ho vložíte do ucha a nepůsobí nijak rušivě díky tělové barvě i vhodnému tvaru. Moderní design je především účelový, naslouchátko skvěle sedí v uchu a nijak nevadí. Zesílení zvuku lze nastavit podle potřeby, výsledný zvuk je věrohodný a zcela přirozený, bez rušivých vlivů. Tento přístroj je vhodný zejména pro osoby postižené střední nebo vyšší úrovní ztráty sluchu. K přístroji jsou přiloženy tři další páry silikonových koncovek, každý si tedy vybere tu odpovídající velikost podle svého zvukovodu. Je třeba věnovat pozornost i výběru vhodné silikonové koncovky podle průměru zvukovodu, netěsnící koncovka by mohla působit zpětnou vazbu.

Zdroj: Naslouchátko

Analogové audio obvody

Nastavitelné: Akustický obvod je analogový, s elektronickými součástkami, které umožňují jeho nastavení. Foniatr určí zesílení a ostatní charakteristiky naslouchadla potřebné pro pacienta. Poté nastaví naslouchadlo, a to buď pomocí malých ovladačů přímo na naslouchadle, nebo v laboratoři vybavené k nastavení naslouchadla. Tento typ obvodu je většinou nejméně flexibilní.

Programovatelné: Akustický obvod je analogový, ale s dalšími ovládacími elektrickými obvody, které lze naprogramovat, často víc než jedním programem. Ovládací obvod může být upraven během výroby anebo v některých případech foniatr může za pomocí počítače propojeného s naslouchadlem naprogramovat přídavné ovládací obvody. Pacient s naslouchadlem může měnit program pro různá akustická prostředí buď pomocí ovládání na samotném naslouchadle, dálkovým ovládáním, anebo v určitých případech ovládací obvody fungují automaticky. Tento typ obvodů je všeobecně více flexibilní oproti jednoduchým ovládacím obvodům.

Zdroj: Naslouchátko


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP