Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NASLOUCHADLO WIDEX

OBSAH

Sluchadla Widex

Widex nabízí pět hlavních typů sluchadel. Výběr sluchadla závisí na velikosti a typu sluchové ztráty, tvaru individuálního zvukovodu a do určité míry na individuálních uživatelských preferencích. Obecně platí, že čím silnější je sluchadlo, tím bývá větší, protože je nutná větší baterie a sluchátko. V sortimentu Widex jsou k dispozici různé níže uvedené modely:

  • Závěsné (BTE)
  • Zvukovodové (ITE)
  • Kanálové (CIC)
  • S reproduktorem ve zvukovodu (RIC)
  • S reproduktorem v uchu (RITE)

Sluchadla Widex – foto

Zde je několik fotografií sluchadel Widex.

Sluchadla Widex – cena

Zde je seznam cen sluchadel Widex.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA SIEMENS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Spáčilová.

Dobrý den, nemohu se dopátrat na internetu přehledu naslouchadel a jejich cen od firmy Siemens. Mám naslouchadlo od firmy Widex a nejsem spokojená jak se sluchadlem, tak i se servisem. Poraďte mi prosím,kde něco k tomuto tématu najde, popř. Seriózního lékaře v okresu Břeclav,na kterého se mohu obrátit. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Naslouchadla Siemens

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cena sluchadla Widex dream D-m CB je 7100 Kč. Jde o nejlevnější variantu. Pak jsou k dispozici další dvě varianty za cenu 26.800 Kč a 19.900 Kč. Kompletní ceník sluchadel Widex můžete vidět zde: www.widex.cz/-/media…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Naslouchátko Widex

Sluchadla Widex jsou dobíjecí sluchadla s kvalitním zvukem, zaručí vám celodenní používání, také streamování a skvělý zvuk, aniž byste řešili, že se vybije baterie. Beyond pracuje velmi efektivně a má nejnižší spotřebu v kategorii dobíjecích sluchadel. Pokud máte iPhone nebo iPad, můžete poslouchat zvuk přímo ve sluchadlech BEYOND Z. To znamená, že můžete poslouchat, co chcete, kdy chcete, a hlavně bez ohrožení kvality zvuku. Máte telefon se systémem Android? Pak můžete hudbu poslouchat také, ale pouze s pomocí některého zařízení DEX. Tento produkt je k dispozici přibližně od poloviny roku 2018.

Informace o sluchadlech Widex naleznete zde.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Holá.

Prosím Vás jak mám pořídit sluchadlo matce trvale ležící,je jí 94 let,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena Bilická.

Dobrý den ! Pro trvalou nedoslýchavost používám již více jak 10 roků naslouchadlo. Na jeho výměnu mám nárok 1 x za 5 roků. Jsem na něm zcela závislá. Co se mi ale během této doby projevilo, je zejména porucha regulátoru hlasitosti u sluchadel a to vždy po záruční lhůtě. Zrovna nyní mám sluchadlo v opravě a již avízuje Widex, že oprava bude stát 1259,- Kč, což pro mne jako důchodce je docela značná částka. Příspěvek 200,- Kč, který nám byl státem poskytován měsíčně za používání kompenzačních pomůcek, byl zrušen. Přispívá na opravu sluchadel zdravotní pojišťovna ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

Kde koupit naslouchátko

Aby naslouchátko k něčemu bylo, musí vám foniatr nejprve změřit sluch. Vybrat správné naslouchadlo je docela věda – zkouší se slyšitelnost, kvalita zvuku pro každé ucho zvlášť, rozhodně není vhodné nakupovat jej jen tak. Dobré naslouchadlo stojí od 4 000 Kč výš, část z toho hradí zdravotní pojišťovna. Lékárna je nemá. Ta část naslouchadla, která je vsunuta do ucha, bývá zhotovena podle odlitku zvukovodu jednotlivce. Potom sedí perfektně v uchu a nevypadává ven, jako to dělala naslouchadla v dřívějších dobách. Naslouchátko by vám tedy měl předepsat lékař. Lékař vás také naučí, jak správně naslouchadlo nasazovat, pečovat o něj, vypínat ho.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi VZP POJIŠŤOVNA PŘÍSPĚVKY NA NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Janoušková.

Dobry den.Otec bude mit od lekare naslouchadlo.Musime zadat o prispevek na pojistovne nebo si vse vyridi lekar.Otci je76 let a naslouchadlo bude mit poprve.Dekuji Janouskova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vzp pojišťovna příspěvky na naslouchátka

Jaké sluchadlo si vybrat

V každé cenové kategorii lze vybrat kvalitní sluchadla. Důležité je zejména to, jak budete se sluchadlem rozumět a zda pro vás bude poslech příjemný. Nejznámějšími výrobci sluchadel jsou například Interton, Oticon, Siemens a Widex. Pokud si z nabízených sluchadel vyberete, bude vám zhotoven otisk ucha, který je nutný u zvukovodových nebo kanálových pro výrobu vlastního sluchadla. U závěsných sluchadel lze pro výrobu individuálního tvaru také použít otisk. Zde však existuje široký výběr odzkoušených koncovek. Sluchadlo se poté nastaví speciálním softwarovým programem na základě vašeho individuálního audiogramu. Výběr sluchadla je tedy věc individuální a záleží na vás, jaké sluchadlo si vyberete. Zde je důležité, aby sluchadlo bylo nejen funkční, ale i pro vás příjemné.

Zdroj: Naslouchadla do uší hrazená pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem NÁSLOUCHADLA WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krista Sanderová.

Dobrý den.
Vaše náslouchadla Widex L32 - WL32TOBE používán již řadu let. Mám doma 3 kusy z důvodu občasných oprav.Pořád čekám na otevření opravárenského střediska v Ostravě. Vyzkoušela jsem mnoho typů náslouchadel, ale vzhledem ke své velké sluchové ztrátě- praktická hluchota , slyším pouze s náslouchadlem typu Widex L 32. Ráda bych si proto zakoupila další nové. Dostala jsem však informaci od své ošetřující lékařky, že se již tento typ nevyrábí.Prosím o zaslání typu Vašeho náslouchadla stejných parametrů a sdělení zda je již pobočka v Ostravě v provozu.

Děkuji a jsem s pozdravem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistila jsem pro Vás odpovědi na Vaše otázky. Klientské centrum v Ostravě by mělo být otevřeno od úterý 18.11.2014. V tomto centru si budete moci zakoupit příslušenství, kompenzační pomůcky a dostanete různé rady ohledně sluchadel. Bohužel v Ostravě zatím servis nebude, ale bude možné tam sluchadlo na servis nechat a pracovnice klientského centra opravu zprostředkuje.

Sluchadla L32 už mnoho let firma Widex nevyrábí a už je ani neopravuje. Nástupce je buď Bravo B32 nebo Bravissimo BV38. Můžete mít ale i další modely, které jsou ale už dražší – Senso Vita SV-38 nebo sluchadla SUPER, která mají reproduktor přímo ve zvukovodu.

Zde je odkaz na stažení ceníku těch sluchadel www.widex.cz/cs-cz/p…

Pro další informace se obraťte na firmu Widex. Tady jsou jejich kontaktní údaje www.widex.cz/cs-cz/k…

Zdroj: diskuze Náslouchadla widex

Analogové audio obvody

Nastavitelné: Akustický obvod je analogový, s elektronickými součástkami, které umožňují jeho nastavení. Foniatr určí zesílení a ostatní charakteristiky naslouchadla potřebné pro pacienta. Poté nastaví naslouchadlo, a to buď pomocí malých ovladačů přímo na naslouchadle, nebo v laboratoři vybavené k nastavení naslouchadla. Tento typ obvodu je většinou nejméně flexibilní.

Programovatelné: Akustický obvod je analogový, ale s dalšími ovládacími elektrickými obvody, které lze naprogramovat, často víc než jedním programem. Ovládací obvod může být upraven během výroby anebo v některých případech foniatr může za pomocí počítače propojeného s naslouchadlem naprogramovat přídavné ovládací obvody. Pacient s naslouchadlem může měnit program pro různá akustická prostředí buď pomocí ovládání na samotném naslouchadle, dálkovým ovládáním, anebo v určitých případech ovládací obvody fungují automaticky. Tento typ obvodů je všeobecně více flexibilní oproti jednoduchým ovládacím obvodům.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi BABULIAKOVA@SEZNAM.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babuliakova@seznam.cz.

Dobrý den , mamince se stal velký problém byla v lázních a nechtěně zapoměla na vanovém oddělení naslouchadlo,jak se pro něj vrátila bohužel už ho nanašly.Naslouchadlo má od roku 2014,pomozte,nejde dát nové na splátky.Předem mnohokrát děkujem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babuliakova@seznam.cz

Používané typy

Kapesní naslouchadla: Kapesní naslouchadla se skládají z pouzdra a ušního závěsu. Pouzdro je obvykle velikosti balíčku hracích karet, obsahuje zesilovač, baterii a ovládací prvky, zatímco na závěsu je umístěn miniaturní reproduktor. Kapesní naslouchadlo může poskytnout velké zesílení a dlouhou životnost baterie za nižší cenu.

Závěsná naslouchadla (BTE): Jsou vhodná především pro těžké sluchové ztráty anebo tehdy, je-li zavedení sluchadla do zvukovodu velmi obtížné z důvodu úzkého zvukovodu. Skládají se z pouzdra, které obsahuje elektronický obvod, ovládání, baterii, mikrofon/y a často také reproduktor. Pouzdro je umístěno za ušním boltcem s propojením vedeným dolů do ucha. Zvuk z naslouchadla je do ucha přenášen akusticky tenkou plastovou trubičkou.

S reproduktorem ve zvukovodu (RIC): Na rozdíl od sluchadel závěsných (BTE) je ve sluchadlech RIC umístěn reproduktor přímo v ušní koncovce, ve zvukovodu, namísto v pouzdře sluchadla. Model RIC se skládá z pouzdra umístěného za uchem, tenkého drátku spojujícího pouzdro s reproduktorem a vlastního reproduktoru, který je vložen přímo do zvukovodu. Reproduktor je uložen v silikonovém pouzdře, které je ve formě špuntu zafixováno do ucha pacienta.

Zvukovodová sluchadla (ITE): Jsou umístěna ve vnějším zvukovodu. Občas mohou být spatřena, pokud člověk stojí tváří v tvář člověku s ITE. Naslouchadla ITE jsou vyrobena individuálně přímo podle ucha pacienta a navržena tak, aby pohodlně pasovala do ucha pacienta. Jsou vhodná pro lehké až těžké sluchové ztráty. Ventilace u těchto naslouchadel může způsobovat zpětnou vazbu. Ventilaci umožňuje tenká trubička, která poskytuje vyrovnání tlaku a její provedení má také vliv na zpětnou vazbu. Zpětná vazba (svištění či pískání) je způsobena prosakováním zvuku (většinou na vyšších frekvencích), který je znovu zesílen a může způsobovat problém u těžkých ztrát sluchu.

Kanálová sluchadla (CIC): Kanálová sluchadla jsou nejmenším modelem naslouchadel. Tento druh naslouchadla tvarem kopíruje ušní kanál a nenechává téměř žádnou viditelnou stopu po naslouchadle. To je způsobeno tím, že se vkládá hlouběji do ušního kanálu než ostatní naslouchadla, takže není vidět ani při přímém pohledu na ucho. Skořepina kanálových sluchadel je vyrobena přímo dle ucha pacienta, a proto její nošení není nepohodlné. Je v ní obsažena veškerá elektronika. Naslouchadla typu CIC mají odvětrávání a jejich hluboké umístění v ušním kanálu poskytuje přirozenější poslechový zážitek. Na rozdíl od ostatních typů naslouchadel toto naslouchadlo nezakrývá žádnou část ušního boltce plastovou skořepinou. To způsobuje, že zvuk je přijímán přirozeněji tvarem ušního boltce a je přenášen do ušního kanálu, stejně jako by byl přenášen bez naslouchadla. Některé modely CIC umožňují použití mobilního telefonu jako dálkového ovládání k nastavení naslouchadla. V případě naslouchadla typu CIC téměř nelze poznat, že pacient nosí naslouchadlo.

Kostní naslouchadla BAHA: Do kosti zakotvené naslouchadlo je sluchadlo, které k přenosu zvuku používá vibrace. Používá se, když pacient trpí poruchou vzdušného vedení. V takovém případě se pro přenos zvuku použije takzvané kostní vedení, kdy se tekutiny ve vnitřním uchu rozkmitávají přímým přenosem vibrací lebeční kosti. Naslouchadla BAHA jsou k lebeční kosti připojena pomocí implantátu. Ten tvoří titanový šroub, který je zašroubovaný asi 3–4 mm do lebeční kosti.

Každé naslouchadlo má přinejmenším mikrofon, reproduktor (běžně nazývaný sluchadlo), baterii a elektrický obvod. Elektrický obvod se liší dle zařízení, i když se jedná o stejný typ. Obvody spadají do kategorií dle způsobu zpracování signálu (analogové nebo digitální) a dle typů ovládání obvodu (nastavitelné nebo programovatelné).

Zdroj: Naslouchátko

Dokumenty, léky a zdravotní pomůcky

  • Léky, které pravidelně užíváte, a to na celou dobu pobytu; pokud vybavujete léky své dítě, pak rovněž na celou dobu pobytu (4–8 týdnů), a předejte je lázeňskému lékaři nebo staniční sestře,
  • zdravotní pomůcky, které běžně používáte a bez nichž se neobejdete: brýle (optické, sluneční), kontaktní čočky, naslouchadlo, zubní protéza, dlahy; berle, vycházková hůl apod., pokud možno se světlými koncovkami (černé koncovky by mohly poškozovat podlahy),
  • občanský průkaz,
  • platební karta, peníze v hotovosti,
  • máte-li průkaz ZTP nebo ZTP/P (může být využitelný na některé lázeňské služby),
  • lékařská zpráva, lázeňský návrh,
  • průkaz zdravotní pojišťovny; jestliže jste po vystavení lázeňského návrhu změnili zdravotní pojišťovnu, bude nutné mít potvrzení, že stávající pojišťovna náklady léčby a váš pobyt v lázních uhradí,
  • budete-li žádat o vystavení pracovní neschopenky, mějte při sobě také jméno a adresu svého praktického lékaře, nejlépe včetně e-mailové adresy a telefonního čísla.

Seznam oblečení do lázní, hygienických aj. potřeb

Dospělí:

  • sportovní oděv a obuv – do tělocvičny i ven (dle předpokládaného léčebného plánu; vycházky jsou však velmi často vhodným doplněním lázeňské léčby), případně i vybavení na další sporty (cyklistika, ...),
  • plavky (cvičení v bazénu vás jistě nemine!), neklouzavá voděodolná světlá obuv k bazénu a na vodoléčebné procedury,
  • společenský oděv a obuv (s ohledem na lázeňský kulturně-společenský program),
  • trička (dlouhý/krátký rukáv),
  • bunda, čepice, šála, rukavice (dle ročního období, popř. jedete-li do horské oblasti),
  • spodní prádlo,
  • ponožky,
  • pyžama / noční košile,
  • svetr, mikina,
  • dlouhé kalhoty, tepláky, kraťasy,
  • punčocháče/spodky/legíny,
  • domácí obuv (se světlou podrážkou),
  • vycházková obuv,
  • toaletní potřeby (ručník je obvykle v lázních k dispozici, ale nějaký navíc se může hodit): zubní pasta a kartáček, mýdlo, šampón a kondicionér na vlasy, tělový šampón, papírové kapesníčky, krém na ruce, pleťové mléko, balzám na rty, inkontinenční pomůcky...
  • župan; v některých lázních je k dispozici, ale ne vždy a všude,
  • pláštěnka, deštník,
  • varná konvice, fén (v některých lázních nejsou dovoleny, jinde si je naopak můžete za drobný obolus vypůjčit na recepci),
  • knížky a pletení, křížovky...; mobilní telefon s nabíječkou, notebook nebo tablet (každé lázeňské zařízení je dnes již vybaveno přístupem na internet, wi-fi připojením; někdy je ovšem lepší načas techniku odložit a věnovat se životu samotnému – procházkám, rozhovorům s novými přáteli, kulturnímu programu, který se v lázních nabízí...).

Jedete-li do lázní v roli průvodce, nezapomeňte si vzít plavky a neklouzavou obuv se světlou podrážkou (případně župan) i pro sebe, abyste měli v čem chodit na vodoléčebné procedury.

Děti a dorost (seznam upravte dle dalších okolností):

  • 6x tričko (lehká i teplejší, dlouhý/krátký rukáv, dle ročního období),
  • 2x cvičební oděv,
  • 1x bunda,
  • 15x kalhotky, slipy nebo trenýrky,
  • 1x čepice, šála, rukavice; kšiltovka, sluneční brýle,
  • 15x ponožky,
  • 3x pyžamo,
  • 4x svetry/mikiny,
  • 5x dlouhé kalhoty (plátěné, tepláky...), sukně,
  • 3x spodky či punčocháče,
  • 1x domácí obuv se světlou podrážkou,
  • župan/župánek,
  • 2x vycházková obuv (1x sportovního typu), v létě také sandály,
  • 1–2x plavky (nikoliv kraťasy) + plavací kruh nebo rukávky pro neplavce, neklouzavá voděodolná obuv se světlou podrážkou k bazénu a na vodoléčebné procedury,
  • pláštěnka (někdy i holínky), deštník,
  • toaletní potřeby (ručníky nejsou obvykle potřeba, ty bývají v lázních k dispozici; ručník navíc se však může hodit): opalovací krém a repelent proti klíšťatům, papírové kapesníčky, pleny na jedno použití (pokud je vaše dítě potřebuje).
  • hraje-li vaše dítě na hudební nástroj, informujte se v lázních (předem telefonicky), zda si jej může vzít do lázní s sebou.
Všechny věci dítěte označte jeho jménem a příjmením (monogram většinou nestačí), užitečné může být i přikreslit nějakou značku (obrázek), aby si vaše dítě své věci poznalo (neumí-li ještě číst). Použít můžete speciální fixu (tužku nebo pero) na textil, někomu se osvědčily i popisovače na CD nebo obyčejné propisovačky (raději však otestujte, jak se nápis bude chovat po vyprání, abyste pak neměli jméno rozpité a obtisklé všude). Některé firmy šijí na dětské oděvy vedle cedulky „jak prát“ ještě navíc cedulku „Name“ – nejlépe napsat jméno právě tam.

Rozhodnutí, zda svému dítěti dát s sebou do lázní i mobilní telefon, tablet, notebook apod., ponecháváme na vás.

Zdroj: Co vzít s sebou do lázní

Diskuze

V diskuzi SLUCHADLO WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soukupová.

Dobrý den,

Jsem starobní důchodce. V r.2012-jsem si na základě vyšetření ORL-foniatrické amb. obdržela sluchátko Widex na Pravé ucho.
Pojišťovna mi přispěla částkou cca 3000,-Kč,zbylou částku jsem si doplatila.
Nyní po 5 LETECH bylo nutností na zlepšení komfortu sluchu sluchátko
i na LEVÉ ucho- Dg.Percepční nedoslýchavost/sensorineurální/,ztráta sluchu oboustranná. Lékařem mi bylo řečeno/po konzultaci s fi.Widex/, že původní typ sluchadla model C2-CIC se již nevyrábí, takže jsem si objednala po doporučení lékařem jiný kompatibilní typ. Bylo mi ovšem oznámeno, že již NEMÁM- nárok
na přispění pojišťovny. Zaplatila jsem zálohu 1 000,-Kčs a při dodání sluchadla
WIDEX typ DREAM D2-CIC jsem doplatila v hotovosti zbytek částky 6 275,-Kč.

Otázka: Měla jsem nárok na přispění pojišťovny-při těchto skutečnostech
/nebyla to výměna, ale nutnost zlepšení sluchu + dodržení 5 let/
Jsem pojištěncem MV 211-má tato skutečnost vliv na obdržení příspěvku?

Děkuji za odpověď Soukupová Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Už mám 3naslouchátka vždy po 5ti letech s příspěvkem od pojištovny.Naslouchátka jsou od Widexu a trápí mě vždy stejný problém pískání,stačí nepatrný pohyb hlavy a naslouchátko nepříjemně píská.Posílám vždy do servisu na opravu/placenou/.Pár dní je klid ,potom začne znova pískání.Chci se zeptat jestli má někdo taky problém s pískáním.Bartošová

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP