Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NOSNÍ KAPKY PAMYCON

OBSAH

Pamycon příbalový leták

Zde naleznete příbalový leták přípravku Pamycon.

Kapky Pamycon na rýmu

Indikace Pamyconu při onemocnění nosu, to je u sinusitidy, infekcí sliznic horních a dolních dýchacích cest a u bronchiektazií s projevy rýmy:

  • do nosu 2–5 kapek 3–5x denně, u obou po dobu 5–7 dní.

Pamycon kapky do ucha

Indikace Pamyconu u onemocnění ucha, to je při léčbě otitis externa, otitis media suppurativa chronica, dále k pooperační péči po ušních operacích:

  • do ucha se kapou 2–3 kapky 3–5x denně.

Pamycon v těhotenství

Při doporučeném způsobu podávání Pamyconu se neočekává nepříznivý vliv na plod během těhotenství.

Pamycon a kojenec

Použití Pamyconu během laktace není spojeno s výskytem nežádoucích účinků u kojenců, protože při lokálním použití léčivé látky nepřestupují do mateřského mléka. Použití Pamyconu na léčbu ragád bradavek u matky není spojeno s výskytem nežádoucích účinků (ototoxicita, ovlivnění mikroflóry střeva) u kojenců, protože koncentrace léčivých látek ve správně připraveném roztoku je nízká.

Pamycon cena a doplatek

  • Nejvyšší možná cena v lékárně při výdeji na recept je 89,91 Kč.
  • Průměrná aktuální cena v lékárně je 94,01 Kč.
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta činí 4,10 Kč.
  • Přípravek Pamycon je pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Pamycon

Diskuze

V diskuzi PAMYCON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladka Říčařová.

Kapky jsem si kapala do uší a po aplikaci mi v uších píská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pamycon

Léčba zánětu spojivek u dětí

Pro děti jsou při léčbě zánětu spojivek běžně doporučovány tyto přípravky:

Ophthalmo-Septonex (účinná látka Carbethopendecinii bromidum) – při mírném průběhu zánětu

Opthalmo-Framykoin (účinná látka Bacitracinum zincicum), Tobrex mast nebo kapky (léčivá látka Tobramycin), Kanamycin mast nebo kapky (účinná složka Kanamycini sulfas), Garasone (léčivá látka Gentamicini sulfas a Betamethasoni natrii phosphas)

Při alergických zánětech spojivek – Maxitrol, Spersallerg (obsahuje dvě účinné látky, Tetryzolin k omezení zánětlivého podráždění a otoku a Antazolin zmírňující alergii), Opatanol, Zaditen kapky atd.

Pamycon (účinná látka Neomycini sulfas) – antibiotické kapky k léčbě přidružených zánětů v nose a uších

Zdroj: Zánět spojivek

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Votavová.

Už 4 roky mám vytržené horní zuby. ale pořád mě bolí dásně a vykašlávám velké množství hlenu. doktoři mi předepsali nosní kapky aFlonidan prášky.Nechá se to léčit ještě jinak? Moc prosím o radu. děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Lék Flonidan se používá k potlačení alergie. Pokud nemá léčba zlepšující účinky, tak Vaše potíže nejsou způsobeny alergií a bude třeba najít jinou příčinu. Doporučuji navštívit lékaře na oddělení ORL a taky plicní a požádejte je o pomoc se svými obtížemi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti dásní

Nosní kapky s olejem

Olejové nosní kapky se silicemi (například s vůní mentolu) promastí a „protáhnou“ nosní sliznici. Ale pozor, děti do 1 roku nesmí vdechnout mátovou silici, hrozí zde nebezpečí zástavy dechu. Při užívání delším než 3 měsíce může dojít ke ztrátě čichu, která se po vysazení kapek opět po nějaké době obnoví. S rýmou nic neudělají, ale pacientovi se lépe dýchá.

Přípravky: Pinosol (éterické silice, tymol, guajazulen), Nosní kapky dr. Müllera (nosní spreje s eukalyptem)

Olejové nosní kapky s vitaminy obsahují jemné oleje (například pomerančový) s vitaminy A, E. Jsou určeny pro léčbu nosní sliznice, která je vysušená, po operačním zákroku, pro nosní sliznici, na které jsou „nalepeny příškvary“. Aplikují se na počátek nosní dírky a jemným poklepem prstem na křídlo nosu se kapky rozptýlí v nose. Nedoporučuje se aplikovat malým dětem.

Přípravek: Coldastop (vitamin A + E)

Používá se u akutního a chronického poškození nosní sliznice po nadměrném používání léků ke snížení překrvení a zduření nosní sliznice, při suchém nosním kataru s atrofií nosní sliznice nebo tvorbě krust a příškvarů ve vchodu nosním, na vnitřní ploše nosních křídel a nosohltanu. Obvykle se aplikují 2–3 kapky přípravku do každé nosní dírky 3× denně. Přípravek lze užívat nepřetržitě po dobu několika týdnů, nebo přerušovaně.

A co vy? Jakou máte zkušenost s oteklou a svědící nosní sliznicí?

Zdroj: Regenerace nosní sliznice

Poradna

V naší poradně s názvem GENTAMICIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rozálie.

Dobrý den, mám otázku ohledně gentamicinu.
Dnes jsem byla u doktorky, která mi řekla, že mám zlatého stafilokoka a že mám užíat gentamicin do nosu.
V lékárně jsem podala recept a lékárník mi prodal GENTAMICIN WZF POLFA 0,3% do očí.
Můžu ho tedy užívat i do nosu?
Bohužel jsem tuto informaci v příbalovém letáku nenašla.
Děkuji za odpovědi :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék gentamicin jste dostala správně. Oční kapky jsou jediná forma gentamicinu, která je v Čechách k dostání. Gentamicin se používá i na záněty v uchu. Až budete kapky aplikovat do nosu, tak si lehněte na bok, mírně zakloňte hlavu a kápněte předepsaný počet kapek do nosní dírky blíže k zemi a promasírujte. Pak se otočte na druhý bok a opakujte to. Určitě si nechte po skončení léčby udělat kontrolní stěr z nosu, pro jistotu, že se léčba povedla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gentamicin

Na co je lék Pamycon?

Pamycon se indikuje v porodnictví a gynekologii k léčbě ragád bradavek, mastitid a abscesu v období kojení, či bakteriálních výtoků v indikovaných případech. V otorinolaryngologii se používá k léčbě otitis externa, otitis media suppurativa chronica, sinusitidy, infekcí sliznic horních a dolních dýchacích cest a u bronchiektazií, dále k pooperační péči po ušních operacích. Pamycon na přípravu kapek není určen pro aplikace, které vyžadují sterilní prostředí. Pro tyto indikace, například v chirurgii, se doporučuje použit Pamycon na přípravu sterilního roztoku. Při použití přípravku je třeba dbát oficiálních doporučení pro správné používání antibakteriálních léčivých látek.

O četnosti podávání rozhoduje závažnost infekce. Roztok se aplikuje výlučně místně; kape se nebo instiluje (vkapává) přímo do infikovaného místa nebo se roztokem Pamyconu nasycené proužky gázy vkládají do infikovaných míst a roztokem se vlhčí, aby zůstaly stále vlhké.

Zdroj: Pamycon

Diskuze

V diskuzi NOSNÍ POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eleanora.

Ahojky. Mám nosní polypy, nemám ani čich a doktorka mi doporučila jít na operaci...dá se to vyřešit i jinak?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

Ano lze. Aplikace par kapek vitaminu E do kazde nosni dirky kazdy vecer prinasi zmenseni polypu jiz za par dni. Lze ho koupit primo tekuty s kapatkem, nebo lze v nouzi nariznout a vytlacit obsah tobolky vitaminu E primo do nosu, vzdy v leze. Je pomerne jedno, zda je to vitamin E 200 nebo 400.

Zdroj: diskuze Nosní polypy

Švédské kapky cena

Švédské kapky Maurers: 129 Kč.

Dr. Theiss Schweden Bitter Žaludeční hořká: 270 Kč.

Zde můžete vidět cenu švédských kapek.

Zdroj: Švédské kapky

Poradna

V naší poradně s názvem REZANI ,PALENI V NOSE V PRAVE DIRCE PRI NADECHOVANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den ,potrebvala bych poradit byla jsem vic jak pred mesicem bezne nachlazena a ted uz nejsem, ale zustalo me v prave dirce bolestive rezani pri nadechovani na orl jsem dostala nosni kapky dymestin a nic nepomaha koupilajsem si kapky morskou sul taky nic inhauju paru a stav se nelepsi,tak bych chtela poradit jsem v prechodu a beru lek tamoxifen a uz me zacina i suchost v ustech a bolest hlavy dekuji juzkova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste použít lékařskou vazelínu. Dejte si vazelínu na štětičku a rozetřete ji všude, kam dosáhnete. Vazelína nahradí chybějící zvlhčení a omezí nepřijemné pálení. Nic dalšího už nepoužívejte a nechte nos v klidu zahojit.

Zdroj: diskuze Rezani ,paleni v nose v prave dirce pri nadechovani

Kapky Vigantol

Vigantol kapky obsahují vitamín D, který je určen k léčbě pro děti i dospělé.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi NOSNÍ POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Opravdu ten vitamín E pomáhá. Nejdřív to chce nosní sprškou vypláchnout dutiny a to Vincentkou ohřátou na cca 40°C v mikrovlnce a po vysmrkání kápnout do každé nosní dírky tekutý vitamín E. Stačí jen na noc asi tak 10dní. Proplachovat nos Vincentkou je dobré ráno i večer každý den i po ukončení kapání vitamínu E a asi za měsíc máte pokoj. Já s tím mám tedy dobré zkušenosti. Ta teplá Vincentka krásně nos vyčistí. Nosní spršku koupíte také v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Moc děkuji za odpověď. Když si nakapu vitamín E do nosu, tak mi v něm chvíli jakoby pálí. Bál jsem se, abych nosní sliznici ještě víc neponičil. Podle rady tedy vyzkouším.

Zdroj: diskuze Nosní polypy

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Diskuze

V diskuzi RADY, JAK SE ZBAVIT SUCHÉ SLIZNICE NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Novotná.

Dobrý den, je mi 52 let a trpím se suchou nosní sliznici a sucho v krku.. je to nepříjemné ,proto bych chtěla poradit jak by se to dalo vyléčit..podotknout musím,že v dřívějších dobách jsem hodně používala nosní spreje..v současnosti jen zřídka, ale nosní sliznice mám suché a špatně se dýchá.
Děkuji předem za vaši odpověď.
J.Novotna

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Švédské kapky a zdraví

Švédské kapky jsou vhodné pro vnitřní i vnější použití. Při vnitřním použití podporují činnost trávicích orgánů, zvyšují chuť k jídlu a mají mírně projímavý účinek. Při vnějším užití působí příznivě při drobných poraněních pokožky a revmatických bolestech.

Zdroj: Švédské kapky

Přírodní prostředky proti suché sliznici nosu

  • Dostatečná konzumace tekutin.
  • Nedoporučuje se konzumování coly a jiných šumivých nápojů.
  • Vyhýbejte se extrémnímu chladu a extrémně horkému klimatu. Vhodné je teplé prostředí s čistým vzduchem.
  • Nepoužívejte nosní spreje.
  • Slaná voda je nejlepším přírodním lékem na suchou nosní sliznici.
  • Inhalujte páru. Hydratační účinek páry pomáhá se zmírněním bolesti a suché nosní sliznice. Zároveň dochází k otevření pórů.
  • Jako účinný prostředek na suchou nosní sliznici používejte zvlhčovače.

Zdroj: Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Diskuze

V diskuzi NOSNÍ POLYPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Chtel bych se zeptat,jestli nekomu skutecne pomohl vitamin e na nosni polypy.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Barbora.

Opravdu ten vitamín E pomáhá. Nejdřív to chce nosní sprškou vypláchnout dutiny a to Vincentkou ohřátou na cca 40°C v mikrovlnce a po vysmrkání kápnout do každé nosní dírky tekutý vitamín E. Stačí jen na noc asi tak 10dní. Proplachovat nos Vincentkou je dobré ráno i večer každý den i po ukončení kapání vitamínu E a asi za měsíc máte pokoj. Já s tím mám tedy dobré zkušenosti. Ta teplá Vincentka krásně nos vyčistí. Nosní spršku koupíte také v lékárně.

Zdroj: diskuze Nosní polypy

Švédské kapky použití

Švédské kapky jsou ověřeným prostředkem užívaným ke zlepšení vitálních funkcí organismu, jde o takzvanou první pomoc v lahvičce. Švédské kapky jsou lékem při mírných žaludečních obtížích, nechutenství a poruchách trávení. Bylinné švédské kapky jsou určeny k užití dospělým osobám. Užívá se ½ až 1 kávová lžíce tinktury (2,5 až 5,0 ml) 1 až 3 x denně. Maximální denní dávka je 15 ml. Při vnějším použití navlhčit, potírat, případně masírovat postižené místo. Kapky nejsou vhodné k vnitřnímu užití pro kojící maminky, děti a lidi s epilepsií.

Zdroj: Švédské kapky

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO UŽÍVAT ŠVÉDSKÉ KAPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša Vratilova.

Mám dotaz,jak dlouho mužů používat kapky? Bolí mě ramena.Dekuji Dáša

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho užívat švédské kapky

Na co je lék Otipax

Otipax ušní kapky se používají k místní symptomatické léčbě bolestivých onemocnění středního ucha s neporušeným bubínkem.

Zdroj: Otipax ušní kapky

Mast do nosu na strupy

Rinopanteina je nosní mast, která slouží k promazávání a udržování hydratace nosní sliznice. Přípravek udržuje vlhkost nosní sliznice, napomáhá k reepitelizaci, snižuje tvorbu strupů a napomáhá jejich hojení, má regenerační účinky, zmírňuje následky krvácení z nosu a usnadňuje endoskopické vyšetření.

Balení obsahuje 10 g.

Dávkování a způsob užití

Používejte mast 1–3x denně a jemně vmasírujte do obou nosních dírek.

Složení

Obsahuje palmitát vitaminu A, D-panthenol, proteinový hydrolyzát ovsa setého, BHA, parafínový olej a bílou vazelínu.

Zdroj: Regenerace nosní sliznice

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Kozlíkové kapky pro kočky

Kozlíkové kapky, kozlíkový sprej pro kočky 50 ml

Jde o přírodní sprej pro kočky. Obsažený kozlík stimuluje dobrou náladu koček, napomáhá k jejich uklidnění, podporuje mazlivost koček. Vhodné aplikovat na hračky pro kočky.

Pokud máte problémy s chováním kočky a s tím, že ničí věci v domácnosti, tak zakupte kočce škrabalo, na které nakapete kozlíkové kapky. Většinu kočiček kozlíkovy kapky přitahují přímo magicky. Postačí 2–3 kapky do takové výšky, aby je kočka cítila při škrábání. Seženete je v lékárně, stojí pár korun a uvidíte, jak vašeho kočičího miláčka bude najednou škrabadlo zajímat a doma nebude žádná pohroma.

Zdroj: Kozlíkové kapky

Kapky na zánět spojivek

Na bakteriální zánět spojivek se využívají antibiotikové kapky do oka. Ty vám může předepsat pouze váš oční lékař. U alergického zánětu spojivek je zase třeba používat protialergické přípravky. Na začátku se používá antihistaminikum. Na virový zánět se využívá oftalmologikum.

Zdroj: Zánět spojivek

Nosní sliznice podle Wikipedie

Wikipedie uvádí, že nos (lat. nasus, řec. rhīs) je nepárový lidský smyslový orgán, který zajišťuje jeden z pěti lidských smyslů, a to čich (olfaktorika). Při dýchání také slouží k ohřívání a zvlhčování vzduchu vstupujícího do průdušnice a dále do plic. Začíná kořenem nosu a končí oblastí nosních dírek, označovaných také jako nozdry (spíše u zvířat) nebo chřípí (spíše u člověka, knižně).

Typický epitel nosní sliznice je víceřadý s řasinkami. Sliznice vystýlá nosní dutiny, paranasální dutiny (tam je tenčí a obsahuje méně žlázek), průdušnici, průdušky i průdušinky. Řasinky kmitají směrem ven a pomáhají čistit dýchací cesty od prachu a jiných nečistot.[1]

Zdroj: Regenerace nosní sliznice


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP