Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ VISCERÁLNÍHO TUKU

OBSAH

Vyhněte se „nesprávným“ tukům

Transmastné kyseliny se nacházejí v mnoha polotovarech. Transtuky jsou nejen spojeny s rizikem kardiovaskulárních onemocnění, ale zároveň se usazují v břiše. Nedávná studie zjistila, že transtuky způsobují nadbytečné množství viscerálního tuku v břiše a že zároveň dochází k ukládání tuku z jiných částí těla přímo do břicha.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Poradna

V naší poradně s názvem ODSTRANĚNÍ GANGLIONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr .

Dobrý den. Na levém zápěstí mám ganglion dost velký. Již čtyřikrát jsem byl v průběhu tří let na operaci. Stále se mi tvoří a je čím dále tím větší. Dokáže to někdo odstranit natrvalo? Když je větší, tak to docela bolí. Prý je umístěn na nervu.
Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel u ganglionu je to stále ještě problém a shromažďování tuku operací nekončí. Gangliony se tvoří z důvodu tělesné predispozice, která podporuje tyto tukové shluky a není známa žádná prevence proti navrácení. Je známo, že gangliony se spíše opakují u pacientů, kteří si je nechali odstranit odsátím jehlou, než u pacientů s chirurgickým vyříznutím. Také se časem ukázalo, že po třetím odstranění se na tom samém místě u 80% pacientů ganglion už neobjevil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění ganglionu

Cvičení a správné jídlo

Jedna studie za druhou dokazují, že konzumace vyvážené stravy, tedy ovoce a zeleniny, celozrnných výrobků, potravin s nízkým obsahem tuku a rafinovaných cukrů, a pravidelné cvičení vám mohou pomoci nejen s odstraněním podkožního tuku, ale také s odstraněním hlubšího viscerálního tuku. Viscerální tuk se usazuje kolem břišních orgánů a zvyšuje riziko vzniku vysokého cholesterolu, srdečních chorob nebo diabetu druhého typu. Pravidelné cvičení vám nejen pomůže zhubnout, ale především zmenšuje počet tukových buněk ve vašem organismu.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Diskuze

V diskuzi DIETA NA VYSOKÉ TUKY V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Paula .

Prosím ....máte někdo jídelníček na dietu vysokého cholesterolu .....a tuku v krvi .....vyzkoušený ???

děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stanislav Dlouhý.

Léčím se na diabetes2. Při kontrole mě lékařka zjistila větší množství tuku v krvi. Alkohol nepiji. Cholesterol mám v normě. Jak se tuku zbavit ? Děkuji S.D.

Zdroj: diskuze Dieta na vysoké tuky v krvi

Potraviny urychlující mizení tuků

Co to jsou diuretika? Diuretika jsou léky nebo chemické látky, které podporují odstranění tekutin v těle. To může vést ke zrychlení metabolismu, což pomáhá „vypláchnutí“ tukových usazenin. Diuretika rozkládají tukové usazeniny na malé kousky a usnadňují jejich odstranění z těla.

Potraviny usnadňující hubnutí:

  • chřest
  • řepa
  • růžičková kapusta
  • zelí
  • mrkev
  • celer
  • okurka
  • česnek
  • křen
  • salát
  • cibule
  • ředkvičky
  • rajčata
  • jablečný ocet

Zdroj: Jak na špatné spalování tuků

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PODKOŽNÍHO TUKU NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasca.

Dobry den, mam na obliceji podkozni bulku o velikosti male boruvky asi 2cm nad pravym rtem. Muzete me poradit jak se toho muzu zbavit prirozenou cestou?
Dekuji predem
S Laskou Jezise
Vasca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bulky na tváři se dají přirozeně odstranit pouze s pomocí chirurga. Ten nejdříve zjistí strukturu a druh objektu a potom provede buď odsátí injekční jehlou nebo bulku vyřízne kožní excizí. Ostatní pokusy o odstranění v domácích podmínkách často vedou k nepěkným ranám a jizvám na celý život. Normálně se obraťte na svého kožního lékaře a prokonzultujte sním své možnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit podkožního tuku na obličeji

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PŘI JATERNÍ CIRHOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Toman.

Byl jem týden na kapačkách,když mě propouštěli dali mi jen jednoducý seznam co mů a co nemůžu jíst. Tak hledám nějaké recepty. Mám dietu č.4
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dieta č. 4 je šetřící stravovací režim zaměřený na omezení škodlivých tuků a upřednostnění tuků zdravých. Dieta číslo 4 se používá právě pro nemocná játra. Jak a co vařit a čemu se vyhnout, se dočtete v těchto článcích:

VHODNÉ POTRAVINY
www.ceskenemoci.cz/j…

JATERNÍ DIETA
www.ceskenemoci.cz/j…

JÍDELNÍČEK
www.ceskenemoci.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty při jaterní cirhoze

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Co je tuková dieta? Tuková dieta funguje na podobném principu jako dieta nízkosacharidová, tedy dieta bez cukrů. Tuková dieta je založena na přiměřeném příjmu bílkovin a tuků ale S NULOVÝM příjmem sacharidů. Výhodou tukové diety je to, že hubneme i když jíme například bůček s tatarkou, ale bez chleba! Ovšem nesmíme to s příjmem tuků přehnat. Při tukové dietě je třeba za den sníst celkem 2g bílkovin na kg váhy, které chcete dosáhnout a 2g tuků na kg váhy, které chcete dosáhnout.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dalibor.

Všechny diety jsou k ničemu! Rozbourají Vám tak maximálně metabolismus! Zkusil jsem snad všechny tipy diet a úplně k ničemu to bylo! Tak jsem přešel na prášky a to je konečně vono! Chce to, ale taky najít takový, který jen neslibuje, ale opravdu funguje. Koupil jsem Obethin užíval ho a zhubl za 2 měsíce 13,7 kilo!

Zdroj: diskuze Tuková dieta

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi SVÍČKOVA Z VEPŘOVÉHO MASA S HALALI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Zřejmě používáte špatnou smetanu. Měla by mí 31 nebo 33 procent tuku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Decima.

Doroučuji tu halali z nálevu vymačkat... někdy je hořký... dochucuji raději citronem

Zdroj: diskuze Svíčkova z vepřového masa s halali

Odstraňovač silikonu

Ze zkušenosti víme, že odstranění starého silikonu může být problematické a mnohem obtížnější než odstranění čerstvého silikonu. V této situaci musíme vyzkoušet mnoho zajímavých metod odstraňování silikonu podle toho, na jakém povrchu to chceme dělat. Jaký je tedy nejúčinnější způsob odstranění silikonu? Možná oblíbený domácí lék ocet, který je známý již léta, půjde použít na odstranění silikonu. Nebo se vyplatí vyzkoušet nějaký specializovaný odstraňovač silikonu dostupný na pultech obchodů?

Jak bezpečně odstranit silikon nejen ze skla, aniž by došlo k jeho poškození nebo poškrábání? Představujeme několik odstraňovačů silikonu, ze kterých si každý určitě vybere něco vhodného pro jeho povrch.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Diskuze

V diskuzi LAPAROSKOPICKÉ ODSTRANĚNÍ LIPOMU VE ŽLUČNÍKU. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, ráda bych znala možnosti bez odstranění žlučníku i nehrazené pojišťovnou . Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Laparoskopické odstranění lipomu ve žlučníku.

Bradavice a chirurgická léčba

Někdy, vzhledem k rozsahu bradavic, není možné provést jejich odstranění vypálením dusíkem nebo kyselinou mléčnou a musí se přikročit k chirurgickému odstranění bradavic ostrou lžičkou při lokální anestézii. Po tomto zákroku jsou pro doléčení velice prospěšné koupele operované části v manganistanu draselném. Manganistan draselný, neboli hypermangán, pomůže vyškrábnuté bradavice totálně zacelit a zabránit jejich opakované recidivě.

Zdroj: Odstranění bradavic

Diskuze

V diskuzi BYLINKY SPALOVÁNÍ TUKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Manka.

L-taurina, taky nic mi neřiká takže s tím nepomůžu, ale piilulky to Piperine Forte:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Dík moc! slyšela jsem už o těch tabletech a asi si tohle koupím, ale nejdřív si musím najit nějakou dobrou dietu.

Zdroj: diskuze Bylinky spalování tuků

Je ideální odstranění pigmentových skvrn?

Jednotlivé metody odstranění pigmentových skvrn jsou vhodné zejména pro ty z vás, kteří chtějí svá znaménka odstranit, ať už z důvodu estetického, nebo důvodu zdravotního. Také pro ty, kterým znaménko překáží při oblékání nebo v případě, že znaménko občas krvácí z důvodu odírání. Odstranění znamének by se mělo naplánovat na zimní měsíce, aby jizvy nebyly vystavovány slunečnímu záření, jelikož zde pak hrozí riziko opětovné nechtěné pigmentace. Jiná omezení známa nejsou, je však důležitá pečlivá konzultace s dermatologem, který by měl poradit nebo rozhodnout o způsobu, kterým danou pigmentovou skvrnu odstranit.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Dobrý večer potřebovala bych poradit na zádech mám bradavici.Můj syn mi d o ní rejpl nechtem a začala mi bolet .Když ležím tak mě překáží a bolí.Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Normálně zajděte na kožní. Tam vám bolestivý útvar vyšetří a poví vám postup k odstranění. Když to překáží a bolí, tak vám odstranění uhradí vaše zdravotní pojišťovna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Cena za odstranění tetování

Cena za odstranění tetování je závislá na spoustě jevů. Pokud zvolíme metodu odstranění krémem, je důležité si uvědomit, že tyto krémy stojí asi 1 300 – 1 500 Kč (obvykle je třeba si je nechat poslat, protože k dostání jsou hlavně v Americe) a tuba vydrží asi 2 měsíce (záleží na velikosti tetování). Obvykle je třeba krém používat zhruba rok. Takže se cena může vyšplhat na několik tisíc a přitom výsledek není zaručený.

U metody odstranění laserem je cena také vysoká, ale kvalita odstranění bývá o něco lepší. I zde je důležitý rozsah tetování, obvykle si salóny účtují za 1 cm2, cena je také závislá na tom, o kolikáté ošetření se jedná. První ošetření bývá nejdražší. Čím je tetování větší, tím je cena za ošetření nižší. Pokud je tetování velké do 10cm2 obvyklá cena za první ošetření je kolem 170 Kč, u dalších se cena postupně snižuje. Pokud je velké nad 40 cm2, cena se pohybuje kolem 110 Kč za první ošetření. Cena dalších ošetření se postupně může dostat až na půlku.

Zdroj: Odstranění tetování

Princip tukové diety.

Tuková dieta je velmi podobná dietě sacharidové, někdy nazývané katogenní dieta. V případě tukové diety se z jídelníčku úplně vyřadí sacharidy. Tuková dieta je založená na konzumaci bílkovin a tuků a vyřazení sacharidů. Tuková nebo katogenní dieta je založena na přiměřeném příjmu bílkovin a tuků, ale S NULOVÝM příjmem sacharidů. Výhodou tukové katogenní diety je to, že hubneme i když jíme například bůček s tatarkou, ale bez chleba! Ovšem nesmíme to s příjmem tuků přehnat.

Zdroj: Co je tuková dieta?

Odstranění silikonu octem

Odstranění silikonu octem – k této metodě vám stačí obyčejný kuchyňský ocet, který má každý z nás doma, a houbička na nádobí. Jednoduše naneste ocet na vybraný silikonový povrch, nechte pár minut působit, aby ocet narušil vrchní vrstvu silikonu, a poté odstraňte silikon hrubou stranou houbičky.

Účinnou metodou je také namočit hadřík do octa a nechat pár minut na zaschlém silikonu. Poté vše odstraňte přetřením rozpuštěného silikonu hadříkem. V případě potřeby opakujte. Stojí za zmínku, že ocet je jednou z nejčastěji používaných metod, jak udržovat naše domácnosti v čistotě, je to levný produkt a přitom velmi účinný.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Co odstraněním pigmentových skvrn získáte?

  • krásnou pleť bez známek nežádoucích pigmentových skvrn;
  • vyřešíte tak své psychické problémy a získáte znovu sebevědomí;
  • nebudete již muset pigmentové skvrny maskovat make-upem;
  • odstraníte i zdravotní problémy;
  • většina ošetření trvá jen několik minut;
  • při žádné z metod odstranění pigmentových skvrn není nutná hospitalizace.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Jak odstranit mílie

Zde je video, které se zaměřuje na odstranění mílií.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Léčba a odstranění pigmentových skvrn

  • Používání kosmetických produktů obsahujících hydrochinon. Tyto produkty zpomalují produkci melaninu, který je zodpovědný za vznik tmavých skvrn.
  • Aplikace osvětlovacích krémů, které jsou vhodné pro minimalizaci tmavých skvrn.
  • Používání opalovacího krému s vysokým ochranným faktorem.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP