Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPRAVA NASLOUCHADEL OSTRAVA

OBSAH

Naslouchadla do uší

Zvukovodová sluchadla jsou také známá jako individuální sluchadla, protože jsou vyráběna jednotlivě tak, aby vyhovovala lidskému uchu. Pohybují se ve verzi od takzvaného Micro-CIC sluchadla, které se vloží kompletně do zvukovodu, až po boltcová sluchadla, která zcela vyplňují prostor ucha.

Naslouchadla do uší – foto

Tady je možné vidět fotografie naslouchadel do uší.

Naslouchadla do uší – cena

Zde je uveden seznam cen naslouchadel do uší.

Zdroj: Naslouchadla

Poradna

V naší poradně s názvem OPRAVA JEDNICKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa Steinerová.

Krasny den,chtela bych se informovat kolik stojí oprava předního zubu. Od malá trpim panickou hrůzou ze zubaře,bohuzel mám 2letou absenci v preventivních prohlídkách a vytvořil se mi kaz na jedničce,ktera byla nastavena z důvodu ulomení,druha půlka je nastavovana. Zdá půjde ještě zub zachránit,nebo bude muset být nahrazen. Moc dekuji za odpověď s pozdravem Steinerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Oprava jedničky je důležitá, protože je vidět při vašem úsměvu a byla by škoda o zub přijít. Cena za opravu se může vyšplhat až na 5000 Kč. Záleží v jakém stavu zub je. Určitě běžte k zubnímu lékaři. Pokud je váš strach ze zubaře nezvladatený, tak před tím požádejte svého praktického lékaře o vhodné léky na uklidnění. To vám pomůže překonat strach a umožní poznat, že současné zubní lékařství není žádná řezničina, a že není čeho se bát.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oprava jednicky

Naslouchadla pro neslyšící

Naslouchadla do uší jsou zdravotní pomůcky pro pacienty trpící nedoslýchavostí. Naslouchadlo je složené z mikrofonu a baterie. Prodává se v tělové barvě a vejde se do vnitřní části ucha. Vyrábí se ve více velikostech, protože nedoslýchavostí trpí i děti. Při výběru naslouchátka je velikost zásadním parametrem. Naslouchátko musí v uchu co nejlépe sedět. Jednoduše je složeno z baterie a mikrofonu. Mikrofon přijímá zvuky z okolí, které zesílí a vysílá do ucha. Proto je nutné, aby naslouchátko v uchu dobře sedělo. Jinak může dojít k interferenci zvuku a pacient slyší nepříjemné pískání. Součástí naslouchadla je také silikonový nástavec pro co nejlepší upevnění do ucha. Převod zvuku má na starosti mikrofon. Sílu zvuku lze nastavit podle indispozice (kvality sluchu) každého majitele naslouchátka. Většinou má naslouchadlo 5 úrovní hlasitosti.

Naslouchadla pro neslyšící – foto

Tady je několik fotografií, na kterých je možné vidět naslouchadla pro neslyšící.

Naslouchadla pro neslyšící – cena

Zde je seznam cen naslouchadel pro neslyšící.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ JAKO LÉK: UPOZORNĚNÍ V COVIDOVÉ DOBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pete Petan.

Upozornění: Užíval jsem mimo jiné přes 5 roků dlouhodobě kostku droždí denně. Přínosem bylo pro mne zajištění dostatku vitaminů B a snížení bolestivosti zad, mám diagnostikovánu 25 let polyneuropatii dolních končetin a jsem 20 let diabetikem 2 typu, dostávám mimo léků injekce Milgamma týdně přes 10 let, nyní jsem už 3 roky na inzulinu, 77 let, diabates v mém rodě je dědičná! Před 1,5 rokem jsem dostal přes okamžitou předběžnou ochranu antibiotikem a Isoprinosinem velmi těžký průběh covidu, 15 dní pobyt na JIP (nové antibiotikum, kortikoidy, kyslík až 7,5 l/min bez masky, a dalších 15 dní doma na kyslíku 2 l/min. Po následných dvou očkováních proti covidu jsem v červenci a srpnu byl testován v Brně na protilátky, 1.test výsledek 2.7.2021 protilátky 89,4% P, IgM 0 N, IgG 0 N, manželka rovněž po covidu a dvou očkováních ve stejné době jako já s lehčím průběhem covidu měla hodnoty IgM a IgG obě větší než 20, droždí neužívala, očkována a testována byla ve stejné době jako já. Týden jsem pátral a na internetu jsem zjistil, ze droždí je ve střevech velmi agresivní, střevní mikrofloru a mikrobiom silně mění, přestal jsem droždí hned užívat a hodnoty výsledeky 2.testu 16.8.2021 byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 N.

Moje otázky mi nebyly nikde nikým zatím zodpovězeny:

1. Mohl být můj průběh covidu mnohem těžší díky droždí, u kterého jsem měl hodnoty IgG a IgM zřejmě v čase nákazy nulové?
2. Jaký význam pro odolnost na vznik nákazy nejen u covidu má test těchto protilátek zejména u lidí, kteří obecně nemají problémy s imunitou?

Droždí už proto nekonzumuji, považuji jeho účinek za sporný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pete Petan.

Oprava 2.test byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 P!!!.

Zdroj: diskuze Droždí jako lék: upozornění v Covidové době

LR Cosmetics Ostrava

LR Cosmetics Ostrava nabízí nejširší sortiment zboží prestižního německého výrobce LR. Za kvalitu dodaného zboží ručí. Poskytuje profesionální poradenské služby 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. S odbornými radami se obrací na uznávané odborníky z řad českých i zahraničních lékařů. Zaručuje nejrychlejší dodání – 99 % zboží je skladem. Pokud si zboží objednáte ve všední den do 14:00 hodin, bude vám tentýž den odesláno. Ceny jsou denně upravovány s ohledem na dodavatele a konkurenci (nabízí nejnižší ceny zboží na trhu). Nakoupíte-li nad 2 000 Kč, budete mít dopravu zdarma.

Poradce: Ing. Markéta Kičmerová

  • tel: + 420 602 575 155
  • e-mail: info@investicedozdravi.cz
  • Facebook: https://www.facebook.com/investicedozdravi/
  • Adresa:
  • Oty Synka 1855
  • 708 00 Ostrava-Poruba
  • Provozovatel e-shopu: Ing. Martin Prokeš, Lidická 542, 739 61, Třinec-Lyžbice, IČ: 04253191, podnikatel zapsaný v živnostenském rejstříku vedeném Magistrátem města Třinec.

Zdroj: LR Cosmetics

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Copy.

Můžete, ale chránit se musíte stejně. Očkování vás nemůže ochránit před jinými nemocemi nebo otěhotněním. Kromě toho toto očkování chrání jen před několika typy rakoviny děložního čípku a vaginálních bradavic,které jsou také přenosné. Neslouží proti všem nemocem jako 100% ochrana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Copy.

Oprava bradavice nejsou vaginální,ale na genitáliích

Zdroj: diskuze Vakcina Silgard

Ceny protonové léčby v Ostravě

Protonová léčba Ostrava k dispozici není, jak již bylo uvedeno výše, jediné centrum nabízející protonovou léčbu se nachází v Praze. Ceny jsou individuální dle počtu ozařování. Foton je výrazně levnější.

Zdroj: Ceník protonové léčby

Diskuze

V diskuzi OPRAVNA SLUCHADEL V OSTRAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radmila Demběcová.

Dobrý den,nevím,kde sídlíte v Ostravě,potřebovala bych elektrický vysoušeč sluchadel,měla jsem jen tablety,ty nejsou dobré.Minulý týden jsem o vás nevěděla,posílala jsem pravé i levé sluchadlo do opravy Praha sivantos.Prosím napište mi,kde sídlíte,ráda cvás navštívím,V Praze vysoušeče nemají, Děkuji Radmila Demběcová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka Svobodová.

Prosim o adresu, kde by mohli provest opravy a udrzby naslouchadel, dekuji Svobodova

Zdroj: diskuze Opravna sluchadel v ostravě

Aktuální čas pro západ a východ slunce

Zde uvádíme aktuální časy pro západy a východy slunce a o tom, jak dlouho bude vidět, kdy se stmívá a kdy vychází slunce. Slunce postupuje každý den svojí dráhou přes naší republiku, nejdříve ho přivítá Jablůnkov a Ostrava, pak Brno, Hradec Králové, Praha, Plzeň a nakonec přes Karlovy Vary dorazí až k Aši. Než tuto vzdálenost urazí, tak dochází k rozdílům mezi východem a západem v Ostravě a v Karlových Varech a tak přechod pásu úsvitu nebo soumraku, od východu k západu může trvat přibližně 30 minut.

Dnes 28. 3. 2024 nad územím České republiky vychází slunce v Jablůnkově v 5:28 a rozbřesk skončí v 5:54 v Aši. Vycházející slunce naší republikou prosviští tryskovou rychlostí 1234 Km/h.
Vidět dnes bude 13 hodin a 48 minut. Rozednívat se začne již od 5:08 a vidět bude do večera 18:57, kdy se setmí.
Slunce dnes začne zapadat v 18:11 na východě našeho území a zapadající slunce se postupně dostane až k Aši, kde bude naposledy možné spatřit slunce v 18:38.

Zítra započne východ slunce v Jablůnkově v 5:26 a v Aši skončí v 5:51. Zítřejší doba, po kterou bude vidět, bude trvat 13 hodin a 52 minut. Rozednívat se začne od 5:06 a vidět bude do večera 18:58. Zítra slunce začne zapadat v 18:12 na východě našeho území a západ slunce se postupně dostane až k Aši, kde bude naposledy možné spatřit slunce v 18:39.

Za deset dní bude změna časů denního světla výraznější. Východ slunce započne v Jablůnkově v 6:07 a v 6:32 skončí v Aši. Délka doby viditelnosti bude za deset dní 14 hodin a 26 minut. Rozednívat se začne od 5:46 a vidět bude do večera 20:13. Slunce v tu dobu začne zapadat v 19:26 na východě našeho území a mizející slunce se postupně dostane až k Aši, kde ho bude naposledy možné spatřit v 19:53.

Zdroj: Východy a západy slunce

Diskuze

V diskuzi OPRAVNA UŠNÍCH SLUCHÁTEK SIEMENS BRNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majkus Lubomír.

Dobrý den.Mám dotaz na adresu nově zřízenou opravnu naslouchadel.Je to pro mně blíže od Ostravy než do Prahy.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Opravna ušních sluchátek siemens brno

Kde se dá koupit barefoot obuv

Na internetu je široká nabídka této obuvi. Stačí si jen vybrat typ a značku. Ve velkých městech, jako je Praha, Brno, Ostrava, najdete tuto obuv i v kamenných obchodech.

Kamenné obchody v Praze s barefoot obuví naleznete například zde.

Kamenné obchody v Brně s barefoot obuví naleznete například zde.

Kamenné obchody v Ostravě s barefoot obuví naleznete například zde.

Internetové obchody s barefoot obuví naleznete například zde.

Bazar s barefoot obuví naleznete například zde.

Pokud vám zaleží na zdraví a chcete zažít nevšední způsob chůze, tak vyzkoušejte tento druh obuvi – tělo vám poděkuje.

A jaké jsou vaše zkušenosti s touto obuví? Podělte se o ně s námi.

Zdroj: Barefoot boty

Diskuze

V diskuzi ZNECITLIVELE HORNI KONCETINY- OD LOKTU DOLU(PO ALKOHOLU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, můj kamarád pil alkohol a přehnal to a ztratil vědomí, musel jsem se o něj starat, blil a byl jak mrtvý. Už 3 dny po té, co se ráno zotavil, necítí horní končetiny od loktu dolů. Myslíte, že je to vážné? Popř. Pokud ano, co je za potíž.
Děkuji, Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Oprava- konkrétně oblast triceps.

Zdroj: diskuze Znecitlivele horni koncetiny- od loktu dolu(po alkoholu)

Co je to spánková laboratoř?

Spánková laboratoř je specializované zdravotnické pracoviště, které je vybaveno přístroji pro diagnostiku poruch spánku. Z pohledu pacienta má obvykle charakter ložnice, kde vyšetřovaná osoba přes noc (případně i přes den) spí. Pomocí různých sond zaznamenávají přístroje projevy spánkových poruch (například výpadky dechu ve spánku) a dávají tak lékaři podklad pro stanovení diagnózy
Spánková laboratoř se také obvykle zabývá nastavováním a správou léčebných přístrojů pro léčbu poruch dýchání ve spánku. Mezi nejobvyklejší přístrojová vyšetření prováděná ve spánkové laboratoři patří limitovaná polygrafie nebo polysomnografie.

Seznam spánkových laboratoří

Zdroj: Chrápání

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZJISTIT PLODNOST MUŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Holub.

Dobrý den kde ma jít přítel na vysetření plodnosti? Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plodnost u muže se dá zjistit buď doma vlastním testem a nebo ve Fakultní nemocnici Ostrava, ulice 17. listopadu 1790, Ostrava - Poruba. Test na domácí otestování mužské plodnosti můžete koupit zde: www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zjistit plodnost muže

Baterie do naslouchadla

Je velmi obtížné argumentovat, která značka sluchadlových baterií zinek-vzduch je nejlepší. Technologie výroby všech baterií je věda i umění zároveň. Stanovit kvalitu baterií představuje srovnat řadu konstrukčních vlastností, jako jsou například: kapacita baterie, stabilita napětí, charakteristika vybíjení, rychlost samovybíjení (baterie se vybíjí, i když leží na polici), použité materiály, jejich chemická čistota, a dodržení předepsaných rozměrů. Současně existují stovky, možná tisíce typů sluchadel, z nichž každé má jiné energetické nároky. Některé baterie navíc sedí lépe v bateriovém pouzdru sluchadla než jiné. Dalším komplikujícím faktorem k nalezení „nejlepší baterie“ je rozdílné uživatelské využití baterie každým jednotlivcem. Jsou zde ovlivňující faktory jako: doba použití sluchadla přes den, úroveň nastavení hlasitosti sluchadla, způsob zpracování zvuku sluchadlem, vlhkost okolního prostředí atd. Neexistuje zkrátka ideální odpověď na otázku, která značka baterie do sluchadel je nejlepší.

Baterie do naslouchadla – foto

Zde je možné vidět baterie do naslouchadla.

Baterie do naslouchadla – cena

Zde je seznam cen baterií do naslouchadel.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi ZNECITLIVELE HORNI KONCETINY- OD LOKTU DOLU(PO ALKOHOLU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, můj kamarád pil alkohol a přehnal to a ztratil vědomí, musel jsem se o něj starat, blil a byl jak mrtvý. Už 3 dny po té, co se ráno zotavil, necítí horní končetiny od loktu dolů. Myslíte, že je to vážné? Popř. Pokud ano, co je za potíž.
Děkuji, Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Oprava 2: Cítí, ale je to jako když si přeležíte ruku, a pouze když se dotkne.

Zdroj: diskuze Znecitlivele horni koncetiny- od loktu dolu(po alkoholu)

Naslouchadla Siemens

Siemens vede na poli sluchadlových technologií již více než 130 let. Neustále inovuje své produkty, snaží se zlepšovat komfort a životní styl svých zákazníků, ať už jsou jejich potřeby jakékoli.

Pochopení ztráty sluchu nám pomůže pochopit, jak sluch pracuje. Ucho je úžasný orgán, který, velmi jednoduše řečeno, změní zvukové vlny ve vzduchu na informace v mozku – a někdy emoce ve vašem srdci. To může vnímat zvuky sotva slyšitelné až po velmi hlasité, odlišit jejich hlasitost a vzdálenost a určit směr zdroje zvuku s úžasnou mírou přesnosti.

Ztráta sluchu postihuje velké množství lidí po celém světě. A ovlivňuje je v mnoha situacích. V průběhu času může ovlivnit ztráta sluchu vaši komunikaci a vztah s ostatními negativním způsobem. Tím, že postižení sluchu není řešeno, může se omezení fyzické kondice stát také psychickým problémem. To je důvod, proč je tak důležité hledat řešení ihned.

Pokud trpíte ztrátou sluchu, pak je dobré vědět, že v tom nejste sami. Ve skutečnosti jste jedním z asi 500 milionů lidí na celém světě. Ve většině zemí to znamená, že více než 1 z 6 lidí trpí určitým stupněm poruchy sluchu. Ale je příjemné vědět, že dobře vybrané sluchadlo může zlepšit komunikaci u nejméně 90 % lidí se sluchovým postižením. To znamená, že si můžete být zcela jistí, že existuje řešení i vašeho problému.

Naslouchadla Siemens – foto

Zde je několik fotografií naslouchadel od firmy Siemens.

Naslouchadla Siemens – cena

Zde je možné zakoupit naslouchadla Siemens.

Zdroj: Naslouchadla

Diskuze

V diskuzi NASLOUCHADLA DO UŠÍ HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Holá.

Prosím Vás jak mám pořídit sluchadlo matce trvale ležící,je jí 94 let,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena Bilická.

Dobrý den ! Pro trvalou nedoslýchavost používám již více jak 10 roků naslouchadlo. Na jeho výměnu mám nárok 1 x za 5 roků. Jsem na něm zcela závislá. Co se mi ale během této doby projevilo, je zejména porucha regulátoru hlasitosti u sluchadel a to vždy po záruční lhůtě. Zrovna nyní mám sluchadlo v opravě a již avízuje Widex, že oprava bude stát 1259,- Kč, což pro mne jako důchodce je docela značná částka. Příspěvek 200,- Kč, který nám byl státem poskytován měsíčně za používání kompenzačních pomůcek, byl zrušen. Přispívá na opravu sluchadel zdravotní pojišťovna ? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Naslouchadla do uší hrazené pojišťovnou

Digitální audio obvod

Jde o digitální akustický obvod s programovatelným ovládacím obvodem. Oba obvody, akustický i přídavný ovládací obvod, jsou plně digitální. Plně digitální obvody umožňují implementaci mnoha přídavných vlastností, které nejsou možné s použitím analogových obvodů. Digitální obvody mohou být použity ve všech druzích naslouchadel a jsou nejvíce flexibilní. Sluchadla pak mohou být například naprogramována tak, aby měla větší zesílení v určitém frekvenčním pásmu. Lze nastavit i více programů, které mohou být vybírány uživatelem, anebo jsou plně automatické a adaptivní. Tyto programy redukují akustickou zpětnou vazbu (pískání), redukují hluk pozadí, detekují a automaticky nastavují různé druhy naslouchacího prostředí (hlasitý vs. tichý, mluva vs. hudba a podobně), ovládají přídavné komponenty jako vícenásobné mikrofony ke zlepšení prostorového vnímání zvuku, transponují frekvence (posun frekvencí, které uživatel neslyší, do nižších kmitočtů, kde je sluch lepší) a implementují mnoho dalších funkcí. Digitální obvody rovněž umožňují bezdrátové ovládání jak akustických, tak ovládacích obvodů. Ovládací signály v naslouchadle v jednom uchu mohou být bezdrátově přeneseny do ovládacích obvodů naslouchadla na druhém uchu, aby bylo zaručeno, že je zvukový signál v obou uších spárovaný. Anebo akustický signál obsahuje záměrně rozdíly, které imitují rozdíly v normálním stereofonním poslechu k zajištění prostorového vnímání zvuků. Akustické signály mohou být bezdrátově přenášeny z/do vnějších zařízení přes oddělený modul, a to většinou ve formě přívěsku zvaného „streamer“. Tato schopnost umožňuje optimální použití mobilních telefonů, hudebních přehrávačů, vzdálených mikrofonů a dalších zařízení.

Naslouchadla se dobíjejí.

Zdroj: Naslouchátko

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

dobrý den, u naslouchadel Widex EVOKE je rozdíl v cenách dle počtu kanálů. Jaký je konkrétně rozdíl ve kvalitě typu EVOKE 220 má 10 kanálů a EVOKE 330 má 12 kanálů. Hodnoty pro audiogram do 2000 Hz jsou stejné. Co kanály umožnují


Wagner

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Používané typy

Kapesní naslouchadla: Kapesní naslouchadla se skládají z pouzdra a ušního závěsu. Pouzdro je obvykle velikosti balíčku hracích karet, obsahuje zesilovač, baterii a ovládací prvky, zatímco na závěsu je umístěn miniaturní reproduktor. Kapesní naslouchadlo může poskytnout velké zesílení a dlouhou životnost baterie za nižší cenu.

Závěsná naslouchadla (BTE): Jsou vhodná především pro těžké sluchové ztráty anebo tehdy, je-li zavedení sluchadla do zvukovodu velmi obtížné z důvodu úzkého zvukovodu. Skládají se z pouzdra, které obsahuje elektronický obvod, ovládání, baterii, mikrofon/y a často také reproduktor. Pouzdro je umístěno za ušním boltcem s propojením vedeným dolů do ucha. Zvuk z naslouchadla je do ucha přenášen akusticky tenkou plastovou trubičkou.

S reproduktorem ve zvukovodu (RIC): Na rozdíl od sluchadel závěsných (BTE) je ve sluchadlech RIC umístěn reproduktor přímo v ušní koncovce, ve zvukovodu, namísto v pouzdře sluchadla. Model RIC se skládá z pouzdra umístěného za uchem, tenkého drátku spojujícího pouzdro s reproduktorem a vlastního reproduktoru, který je vložen přímo do zvukovodu. Reproduktor je uložen v silikonovém pouzdře, které je ve formě špuntu zafixováno do ucha pacienta.

Zvukovodová sluchadla (ITE): Jsou umístěna ve vnějším zvukovodu. Občas mohou být spatřena, pokud člověk stojí tváří v tvář člověku s ITE. Naslouchadla ITE jsou vyrobena individuálně přímo podle ucha pacienta a navržena tak, aby pohodlně pasovala do ucha pacienta. Jsou vhodná pro lehké až těžké sluchové ztráty. Ventilace u těchto naslouchadel může způsobovat zpětnou vazbu. Ventilaci umožňuje tenká trubička, která poskytuje vyrovnání tlaku a její provedení má také vliv na zpětnou vazbu. Zpětná vazba (svištění či pískání) je způsobena prosakováním zvuku (většinou na vyšších frekvencích), který je znovu zesílen a může způsobovat problém u těžkých ztrát sluchu.

Kanálová sluchadla (CIC): Kanálová sluchadla jsou nejmenším modelem naslouchadel. Tento druh naslouchadla tvarem kopíruje ušní kanál a nenechává téměř žádnou viditelnou stopu po naslouchadle. To je způsobeno tím, že se vkládá hlouběji do ušního kanálu než ostatní naslouchadla, takže není vidět ani při přímém pohledu na ucho. Skořepina kanálových sluchadel je vyrobena přímo dle ucha pacienta, a proto její nošení není nepohodlné. Je v ní obsažena veškerá elektronika. Naslouchadla typu CIC mají odvětrávání a jejich hluboké umístění v ušním kanálu poskytuje přirozenější poslechový zážitek. Na rozdíl od ostatních typů naslouchadel toto naslouchadlo nezakrývá žádnou část ušního boltce plastovou skořepinou. To způsobuje, že zvuk je přijímán přirozeněji tvarem ušního boltce a je přenášen do ušního kanálu, stejně jako by byl přenášen bez naslouchadla. Některé modely CIC umožňují použití mobilního telefonu jako dálkového ovládání k nastavení naslouchadla. V případě naslouchadla typu CIC téměř nelze poznat, že pacient nosí naslouchadlo.

Kostní naslouchadla BAHA: Do kosti zakotvené naslouchadlo je sluchadlo, které k přenosu zvuku používá vibrace. Používá se, když pacient trpí poruchou vzdušného vedení. V takovém případě se pro přenos zvuku použije takzvané kostní vedení, kdy se tekutiny ve vnitřním uchu rozkmitávají přímým přenosem vibrací lebeční kosti. Naslouchadla BAHA jsou k lebeční kosti připojena pomocí implantátu. Ten tvoří titanový šroub, který je zašroubovaný asi 3–4 mm do lebeční kosti.

Každé naslouchadlo má přinejmenším mikrofon, reproduktor (běžně nazývaný sluchadlo), baterii a elektrický obvod. Elektrický obvod se liší dle zařízení, i když se jedná o stejný typ. Obvody spadají do kategorií dle způsobu zpracování signálu (analogové nebo digitální) a dle typů ovládání obvodu (nastavitelné nebo programovatelné).

Zdroj: Naslouchátko

Další protonová centra v ČR

V České republice není již žádné jiné takové zařízení, ve velkých městech, jako je Ostrava, Brno, Hradec Králové, jsou Komplexní onkologická centra.

V Evropě se nacházejí tato protonová centra:

  • The Clatterbridge Cancer Centre, Velká Británie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 62; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1989.
  • Centre de protonthérapie de l'Institut Curie, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 235; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři, u dětských pacientů také některé druhy nádorů hrudníku a břicha.; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Centre Antoine Lacassagne, Francie: Maximální dosažitelná kinetická energie je 63; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1991.
  • Paul Scherrer Institut, Švýcarsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory očí, hlavy a některé nádory na páteři; některé nádory u dětí; centrum vzniklo v roce 1984.
  • Instytut Fizyki Jądrowej PAN, Polsko: Maximální dosažitelná kinetická energie je 60; léčí zde nádory oční koule; centrum vzniklo v roce 2009.
  • ISL, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde pouze nádory očí; centrum vzniklo v roce 1998.
  • Rinecker Proton Therapy Center, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 250; léčí zde nádory plic, jater, jícnu, hltanu, hlavy, očí, slinivky, prostaty, gynekologické nádory, nádory kostí; centrum vzniklo v roce 2009.
  • Westdeutsches Protonentherapiezentrum Essen, Německo: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory hlavy, páteře a oblasti pánve; centrum vzniklo v roce 2013.
  • Proton Therapy Centre Prague, Česká republika: Maximální dosažitelná kinetická energie je 230; léčí zde nádory ležící v oblasti páteře a v oblasti báze lební, nádory oka, prostaty, hlavy a krku, plic; centrum vzniklo v roce 2012.

Zdroj: Protonové centrum Praha

Notino

Notino, dříve Parfums.cz, je internetový obchod, který má od roku 2004 v nabídce prodej parfémů. Společnost Notino, s.r.o., patří k významným online prodejcům parfémů v Evropě. Roku 2016 se Parfums.cz přejmenovalo na Notino. Primárním důvodem bylo sjednocení značky ve všech zemích, kde firma působí pod různými obchodními názvy. V průběhu let 2016-2017 měly postupně všechny zahraniční pobočky přejít pod jednotnou značku. Od dubna 2017 mateřská společnost Internet Shop, s.r.o., změnila název na Notino, s.r.o., čímž sjednotila svůj název se svou novou obchodní značkou.

Notino se specializuje na prodej parfémů a nověji také kosmetiky. Firma není výrobcem prodávaného zboží. Společnost si vybudovala postavení na trhu svou cenovou politikou a také orientací na zákazníka(sleva, parfémy levně). Firma původně fungovala pouze jako e-shop, později však zprovoznila i výdejny zboží a akvizicemi získala také kamenné prodejny.

Společnost Notino aktuálně působí ve 22 evropských zemích a v USA. Po prvním e-shopu v Česku postupně expandovala na Slovensko (2005), do Polska (2006), Německa (2007), Rakouska (2007), Maďarska (2008), Rumunska (2009), na Ukrajinu (2010), do Bulharska (2012), Slovinska (2013), Španělska (2013), Portugalska (2014), USA (2014) a Velké Británie (2015). Rekordního počet nových zemí společnost zaznamenala v roce 2017, kdy spustila nové e-shopy ve Francii, Itálii, Belgii, Nizozemsku, Chorvatsku, Řecku a ve skandinávských zemích Švédsku, Finsku a Dánsku. V témže roce koupilo Notino i německého prodejce parfémů Mussler Beauty, zázemí této firmy se pak stalo po Brně druhou největší pobočkou Notina.

Recenze

Společnost Deloitte Česká republika prohlásila Internet shop, s.r.o., druhou nejrychleji rostoucí společností ve střední a východní Evropě. Ve věku do pěti let se tak stala parfumerie Parfums.cz nejúspěšnější českou firmou v této soutěži. V roce 2015 dosáhla firma obratu 4,5 miliardy Kč a v roce 2016 vyrostl obrat až na 5,9 miliardy Kč. V roce 2010, 2011 a 2012 získal český e-shop rovněž Cenu popularity v soutěži ShopRoku. V roce 2015 se v této soutěži umístil na prvním místě Ceny kvality v kategorii Krása a zdraví, tuto cenu obhájil i v roce 2016, kdy se stal i absolutním vítězem Ceny kvality napříč všemi e-shopy. Notino v soutěži ShopRoku boduje také na Slovensku. V letech 2009 až 2013 se umístilo na první příčce Ceny popularity. A v letech 2015 a 2016 se stalo absolutním vítězem Ceny kvality.

Notino Brno

V obchodním centru Letmo (OC Letmo) na Nádražní 2a v Brně naleznete v 1. patře přes 500 nejprodávanějších produktových řad z nabídky firmy Notino k okamžitému zakoupení. Vybírat můžete nejen z nabídky parfémů, ale také z produktů péče o vlasy, pleťové kosmetiky a mnoho dalšího. A to vše za internetové ceny! Výdejní místo objednávek pak najdete v 5. patře OC Letmo. Platby jsou možné kartou.

Notino Rajhrad

Notino Rajhrad je sklad s adresou VGP Park, Hala II, Stará pošta, 66461 Rajhrad. Hala Notino se nachází jen 5 minut od zastávky autobusu Rajhrad GEIS, kousek dál je zastávka Rajhrad Stará pošta. U skladu je k dispozici parkoviště pro zaměstnance i brigádníky.

Notino Ostrava

Notino parfumerie Ostrava v OC Nová Karolina Park má adresu 28. října 3348/65, 702 00 Ostrava. V parfumerii v Ostravě si můžete vybrat z nejprodávanějších produktů z nabídky firmy Notino. Vybírat můžete nejen ze stovek parfémů, ale také z produktů péče o vlasy, dekorativní kosmetiky, produktů péče o tělo a mnoha dalších. A to vše za internetové ceny. Kromě přímého prodeje můžete prodejnu využít také k odběru objednaného zboží z internetových stránek.

Přednosti prodejny Notino Ostrava:

  • platba kartou;
  • reklamační služba;
  • přímý prodej produktů;
  • osobní odběr.

Zdroj: Oblíbené parfémy

Pracoviště provádějící Longovu metodu

V ČR probíhají tyto výkony v rámci pilotní studie VZP, do níž je zapojeno pět zdravotnických zařízení (to znamená, že zde pojišťovna tyto výkony hradí): Nemocnice Na Homolce, FN Bulovka, Nemocnice pod Petřínem, FN KV a FN Ostrava. Pro provedení operace Longovou metodou zde platí indikační omezení – pouze 3. a 4. stupeň (prolaps). Dosud bylo takto odoperováno 1 570 pacientů. Reference po provedeném zákroku jsou velmi dobré, pacienti se v řadě případů obejdou zcela bez analgetik. Oproti klasické operaci se zkracuje doba hospitalizace, a to zhruba na 2 dny, i pracovní neschopnosti. Důvodem omezeného výběru je cena speciálního operačního nástroje (zhruba 10 tisíc Kč), který je pouze na jedno použití. Po ukončení experimentu, který neověřuje účinnost, ale právě ekonomickou stránku terapie, rozhodne VZP o zařazení Langovy metody do svého platebního systému.

Stadia vnitřních hemoroidů:

  • Hemoroidy 1. stupně: Žíly jsou nateklé, ale jinak se nevyskytují problémy. Občas může dojít ke svědění.
  • Hemoroidy 2. stupně: Žíly jsou podstatně nateklé a zasahují do průsvitu konečníku či análního otvoru. Objevuje se bolest a krvácení při vyprazdňování, svědění, při větších hemoroidech i pocit nedokonalého vyprázdnění. Míra příznaků může kolísat.
  • Hemoroidy 3. stupně: Hemoroidy rostou, problémy se stupňují. Při vyprazdňování vystupují z konečníku, dají se ještě zasunout nazpět.
  • Hemoroidy 4. stupně: Hemoroidy již nelze zasunout zpět, jsou velké a mohou kromě výše zmíněných příznaků způsobovat rozličné další komplikace (například mohou znemožnit pacientovi sedět).

Zdroj: Longova metoda

Zdarma se u zubaře poskytuje:

00900 Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce.
00901 Opakované komplexní vyšetření a ošetření registrovaného pojištěnce – preventivní prohlídka.
00902 Péče o registrovaného pojištěnce nad 18 let věku.
00903 Vyžádané vyšetření odborníkem nebo specialistou.
00904 Stomatologické vyšetření registrovaného pojištěnce od 1 roku do 6 let v rámci preventivní péče.
00906 Stomatologické ošetření pojištěnce do 6 let nebo hendikepovaného pojištěnce.
00907 Stomatologické ošetření pojištěnce od 6 let do 15 let.
00908 Akutní ošetření a vyšetření neregistrovaného pojištěnce – v rámci pohotovostní služby.
00909 Klinické stomatologické vyšetření.
00910 Zhotovení intraorálního rentgenového snímku.
00911 Zhotovení extraorálního rentgenového snímku.
00912 Náplň slinné žlázy kontrastní látkou.
00913 Zhotovení ortopantomogramu.
00914 Vyhodnocení ortopantomogramu.
00915 Zhotovení telerentgenového snímku lbi.
00916 Anestezie na foramen mandibulae a infraorbitale.
00917 Anestezie infiltrační.
00920 Ošetření zubního kazu – stálý zub – fotokompozitní výplň.
00921 Ošetření zubního kazu – stálý zub.
00922 Ošetření zubního kazu – dočasný zub.
00923 Konzervativní léčba komplikací zubního kazu – stálý zub.
00924 Konzervativní léčba komplikací zubního kazu – dočasný zub.
00925 Konzervativní léčba komplikací zubního kazu II – stálý zub.
00931 Komplexní léčba chronických onemocnění parodontu.
00932 Léčba chronických onemocnění parodontu.
00933 Chirurgická léčba onemocnění parodontu malého rozsahu.
00934 Chirurgická léčba onemocnění parodontu velkého rozsahu.
00935 Subgingivální ošetření.
00936 Odebrání a zajištění přenosu transplantátu.
00937 Artikulace chrupu.
00938 Přechodné dlahy ke stabilizaci zubů s oslabeným parodontem.
00940 Komplexní vyšetření a návrh léčby onemocnění ústní sliznice.
00941 Kontrolní vyšetření a léčba onemocnění ústní sliznice.
00943 Měření galvanických proudů.
00945 Cílené vyšetření.
00946 Opakované komplexní vyšetření a ošetření registrovaného pojištěnce – preventivní prohlídka I.
00947 Péče o registrovaného pojištěnce nad 18 let věku I.
00949 Extrakce dočasného zubu.
00950 Extrakce stálého zubu.
00951 Chirurgie tvrdých tkání dutiny ústní malého rozsahu.
00952 Chirurgie tvrdých tkání dutiny ústní velkého rozsahu.
00953 Chirurgické ošetřování retence zubů.
00954 Konzervačně-chirurgická léčba komplikací zubního kazu.
00955 Chirurgie měkkých tkání dutiny ústní a jejího okolí malého rozsahu.
00956 Chirurgie měkkých tkání dutiny ústní a jejího okolí velkého rozsahu.
00957 Traumatologie tvrdých tkání dutiny ústní malého rozsahu.
00958 Traumatologie tvrdých tkání dutiny ústní velkého rozsahu.
00959 Intraorální incize.
00960 Zevní incize.
00961 Ošetření komplikací chirurgických výkonů v dutině ústní.
00962 Konzervativní léčba temporomandibulárních poruch (TMP).
00963 Injekce i. m., i.v., i. d., s. c.
00965 Čas stomatologa strávený dopravou za imobilním pojištěncem.
00966 Signální výkon – informace o vydání Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti nebo Rozhodnutí o potřebě ošetřování (péče).
00967 Signální výkon – informace o vydání Rozhodnutí o ukončení dočasné pracovní neschopnosti nebo Rozhodnutí o ukončení potřeby ošetřování (péče).
00968 Stomatochirurgické ošetření neregistrovaného pojištěnce PZL – stomatochirurgem ve ZZ zařazeném do dohodnutého seznamu stomatochirurgických pracovišť.
00970 Sejmutí fixní náhrady – za každou pilířovou konstrukci.
00971 Provizorní ochranná korunka v ordinaci.
00973 Oprava nebo úprava snímatelné náhrady v ordinaci.
00974 Odevzdání stomatologického výrobku.
00981 Diagnostika ortodontických anomálií.
00982 Zahájení léčby ortodontických anomálií fixním ortodont. aparátem na jeden zubní oblouk.
00983 Kontrola léčby ortodontických anomálií s použitím fixního ortodontického aparátu.
00984 Kontrola léčby ortodontických anomálií jinými postupy než s použitím fixního ortodontického aparátu.
00985 Ukončení léčby ortodontických anomálií s použitím fixního ortodontického aparátu.
00986 Kontrola ve fázi retence nebo aktivní sledování ve fázi růstu a vývoje.
00987 Stanovení fáze růstu.
00988 Analýza telerentgenového snímku lbi.
00989 Analýza ortodontických modelů.
00990 Diagnostická přestavba ortodontického modelu.
00991 Nasazení prefabrikovaného intraorálního oblouku.
00992 Nasazení extraorálního tahu nebo obličejové masky.
00993 Navázání parciálního oblouku.
00994 Zahájení léčby ortodontických anomálií malým fixním ortodontickým aparátem na jeden zubní oblouk.

Zdroj: Co dnes dostaneme u zubaře zdarma


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP