Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PÍSKÁNÍ A HUČENÍ V UŠÍCH CO POMÁHÁ

OBSAH

Hučení v zalehlém uchu

Hučení v zalehlém uchu může signalizovat onemocnění zvané tinnitus. Tinnitus je sluchový vjem, pro nějž neexistuje adekvátní příčina z vnějšku. Člověk by měl ušním šelestům věnovat pozornost a navštívit lékaře. Jsou velmi zatěžující a obtěžující a mají charakter pískání nebo hučení.

Zdroj: Zalehlé ucho

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ A HUČENÍ V UŠÍCH CO POMÁHÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela dudova.

dobry den,jiz páty den mám hukot v uchu a dnes se zacalo přidávat pískáni.dočetla jsem se že to lidé mají kolik let a nikdo jim nepomohl.mám z toho šíleny strach a nevím jak se s tím srovnám.jsem objednaná na ušní ale myslím ze mi tam nepomužou.mám to pořád v hlavě na nic jinyho nemyslím.poradite jak to zvládnout?děkuji za odpověd Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Bulová.

Dobrý den,poté co jsem byla na festivalu,cca 2 měsíce,mi stále píská v levém uchu.Dříve také po větším hluku,ale vždy přestalo.Tentokrát ne.Mám zajít k lékaři nebo co se děje?Děkuji

Zdroj: diskuze Pískání a hučení v uších co pomáhá

Pískání v uších po hluku

Pískání v uších vycházející z ucha slyší pouze pacient. Tyto zvuky nemusí mít podobu pouze pískání, ale také šumění, praskání nebo jiných zvuků, které mohou pacienta obtěžovat různě často. Tento stav je charakteristický po hlučných koncertech a po jejich časté návštěvě. Pokud si rockové hvězdy neužijete jinak než těsně pod pódiem, dejte si do uší ucpávky. Hlasitost na walkmanu nebo mp3 přehrávači vždy laďte od nuly a postupně přidávejte. Sluch poškozuje hudba s velkým kolísáním zvuku během skladby. V hlučném metru nepřidávejte na hlasitosti přehrávače, poškodili byste si tak sluch.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena skrabalkova.

Dobry den,beru na tlak Prenessa 8 a půlku Nebilet, ale mám pískání v uších ( tinitus) Prosim o radu. Děkuji za odpověď ! A.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prenessa i Nebilet patří mezi betablokátory, které mají vliv na vznik nebo zhoršení pískání v uších. Z těchto dvou léků má nejsilnější vliv Prenessa. Zkuste si promluvit se svým lékařem, od kterého dostáváte předpis na tyto léky, a řekněte mu o svém pískání v uších. Existuje ještě několik dalších možností, jak lze udržet krevní tlak v přijatelných mezích. Určitě naleznete jinou alternativu, která nebude mít tyto nežádoucí vedlejší účinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

Co znamená šumění v uchu v rytmu srdce

Pokud máte zvýšený krevní tlak, může to vést k mnoha poruchám v organismu. Jednou z nich je právě časté pískání v uších, kdy dochází k poškození krevního zásobení v uchu. Hukot v uších je ale nezřídka vyvolán také naopak příliš nízkým krevním tlakem. I při cukrovce jsou cévy v uchu hůře prokrvovány, průvodním jevem pak může být právě hukot v uších.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, již dlouhou dobu mně šumí až píská v uších. Už jsem byl i na proplachu uší, ale nepomohlo to. Byl bych rád za Vaši radu. předem děkuji Karel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pískání v uších, odborně tinnitus, je velmi obtížné zmírnit alternativní medicínou. U některých lidí pomáhá neuromodulace pomocí transkraniální magnetické stimulace (TMS). Je to bezbolestná neinvazivní terapie, která byla úspěšná při snižování příznaků tinnitu u některých lidí. Dále je možné využít účinků akupunktury, hypnózy, extrakt z ginkgo biloba, melatonin, zinkové doplňky a vitaminy řady B. To vše je volně prodejné a může to pomoci. Co pomáhá více, jsou léky na předpis, kam patří Tricyklická antidepresiva a Alprazolam. O nich si promluvte se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Jak na hučení v uších při rýmě

Klasickým příznakem virového onemocnění je hučení v uších. Potíže souvisí s překrvením sliznic při rýmě a související poruše provzdušňování středního ucha při alergické reakci. Při adekvátní místní (kapky do nosu proti alergii, což je přípravek na předpis) a celkové (antihistaminikum) léčbě by se stav měl upravit.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Poradna

V naší poradně s názvem PÍSKÁNÍ V UŠÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Bulová.

Dobrý den,poté co jsem byla na festivalu,cca 2 měsíce,mi stále píská v levém uchu.Dříve také po větším hluku,ale vždy přestalo.Tentokrát ne.Mám zajít k lékaři nebo co se děje?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Patrně došlo k namožení ústrojí vnitřního ucha. S tím lékař nic moc nezmůže a bude potřeba počkat než to samo odezní. Je to pro vás ponaučení pro příště, abyste použila špunty do uší. Uši se nebudou regenerovat do nekonečna a je třeba je chránit před silným hlukem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pískání a hučení v uších co pomáhá

Co na hučení v uších a motání hlavy

Lékaři specialisté doporučují používat ochranná sluchátka a pomůcky na uši. To se týká hlavně situace, kdy se hlučnému prostředí nelze vyhnout, a to například v zaměstnání, kde pracujete v přítomnosti hlučných přístrojů.

V případě vysokého krevního tlaku je potřeba navštívit lékaře. Ten předepíše léky, které pomohou krevní tlak regulovat. Návštěva ušního lékaře je zcela nezbytná i v případě, že se v uchu vyskytne zánět, případně je pískání v uších vyvoláno jinou nemocí či chorobou.

Důležitý je rovněž přísun vitaminů. Vitamin B12, jehož nedostatek může stát za nepříjemným pískotem v uších, je obsažen v mléčných výrobcích, vejcích a podobně.

Doporučení:

  • vyhnout se hlučnému prostředí
  • používat ochranné pomůcky na uši
  • užívat léky na snížení krevního tlaku
  • léčit zánět
  • dbát na přísun vitaminů (hlavně vitaminu B12)

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Pískání v uších a motání hlavy

Pískání v uších a motání hlavy mohou způsobovat nádory mozku či míchy. Zde však pacienta pronásleduje mnoho dalších závažnějších příznaků, a to zvracení, změny chování, poruchy zraku.

Patří sem například neurinom akustiku. Onemocnění je rozšířené a špatné označení pro nádor, který vychází ze sluchového nervu. Správné označení je vestibulární schwannom. Častý je mezi 30. až 50. rokem života. Jedná se o syndrom mostomozečkového úhlu. Klinická symptomatologie je odvislá od velikosti nádoru a útlaku přilehlých struktur. Člověk začíná obtížněji slyšet, v uších mu začíná pískat, objevují se poruchy rovnováhy, poruchy trojklanného nervu a obrna lícního nervu. Nádor roste velmi pomalu, někdy pouze o několik milimetrů ročně, pokud je zachycen včas, lze jej chirurgicky odstranit a pacient je vyléčen.

Dále bývá pískání v uších projevem Menierovy choroby, která je způsobena endolymfatickým hydropsem, jenž vede k přechodnému postižení funkce vnitřního ucha. Pacient má pocit zalehnutí v uchu, šelest, nedoslýchavost, točivou závrať.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY TRIBULUSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Lohr.

Dobrý den. Již asi šest let beru Prestarium Neo forte. Mám některé nežádoucí účinky. Hlavně pískání v uších, hlavně vleze. Zakoupil jsem si Kotvičníkové kapsle které již týden beru s Prestariem. Vadí to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle dosavadních zpráv může mít vodný extrakt z plodů tribulus určitý antihypertenzní účinek s neznámým mechanismem. Prestarium Neo se používá také pro svůj antihypertenzní účinek. Spojení těchto dvou činitelů může vést k přílišnému snížení krevního tlaku. Krevní tlak je naštěstí veličina dobře měřitelná v domácích podmínkách. Takže se pravidelně měřte a při příští návštěvě lékaře předepisujícího Prestarium Neo se s ním o tom poraďte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nežádoucí účinky Tribulusu

Přírodní léčba hučení v uších

Na hučení v uších je možné použít akupresuru. Funguje to, někdy se tinitus jen oslabí, někdy na kratší čas zcela zmizí. Stiskněte nejprve asi na 7 sekund svým ukazováčkem prohlubeň nad horním rtem, přímo pod nosem. Prstem můžete jemně pohybovat do stran nebo kroužit. Potom následuje středně silný tlak na konec kořene nosu vedle obočí, rovněž po dobu 7 sekund a též můžete při současném tlaku prstem jemně pohybovat do stran a nahoru a dolů. Opakujte několikrát denně.

Zdroj: Babské rady na hučení v uších

Diskuze

V diskuzi PÍSKÁNÍ NASLOUCHÁTKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Už mám 3naslouchátka vždy po 5ti letech s příspěvkem od pojištovny.Naslouchátka jsou od Widexu a trápí mě vždy stejný problém pískání,stačí nepatrný pohyb hlavy a naslouchátko nepříjemně píská.Posílám vždy do servisu na opravu/placenou/.Pár dní je klid ,potom začne znova pískání.Chci se zeptat jestli má někdo taky problém s pískáním.Bartošová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

mám naslouchátka WIDEX a s pískním je stejný problém.Nemusíte ani otočit hlavu, třeba stačí kousnutí. I když to upravíte zatlačením co nejvíce do ucha tak se to po chvíli opakuje. na jejich web stránkách uvádějí, že jsou téměř zázračné. Ceny kolem 20 tis, za kus.

Zdroj: diskuze Sluchadlo Widex

Jak zastavit pískání v uších

Moderní věda zatím nenalezla spolehlivý lék, který dokáže zcela zastavit pískání v uších. Lze ho jen zmírnit a k tomu nám pomohou léky a přírodní léčba.

Léky na pískání v uších

Ačkoli léky nemohou vyléčit tinnitus, existuje jich několik, které mohou potlačit příznaky, se kterými se setkáváte. Tricyklická antidepresiva, jako amitriptylinnortriptylin, jsou dvě z nejčastěji předepisovaných léků. Pokud trpíte těžkým tinnitem, můžete použít jeden z těchto léků. Je však důležité vědět, že tyto léky mohou mít vedlejší účinky, jako je sucho v ústech, rozmazané vidění a srdeční problémy. Další účinnou látkou na potlačení tinnitu je alprazolam, ale může způsobit ospalost a nevolnost a může být návykový.

Přírodní léčba hučení v uších

Existuje jen málo důkazů, že léčba alternativní medicíny funguje na tinnitus. Zde je seznam alternativní terapie, které byly vyzkoušeny pro tinnitus:

  • Akupunktura
  • Ginkgo biloba
  • Melatonin
  • Zinkové doplňky stravy
  • Bílý šum

Přístroje s bílým šumem jsou zařízení, která produkují zvuk podobný zvukům okolního prostředí, jako je déšť nebo vlny oceánu. Ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače a klimatizace v ložnici také produkují bílý šum a mohou pomoci snížit slyšitelnost pískání v uchu během noci.

Maskovací zařízení k potlačení pískání v uších. Tato zařízení, která se nosí v uchu, jsou podobná sluchátkům a produkují nepřetržitý nízkoúrovňový bílý šum, který potlačuje příznaky tinnitu. Takové zařízení si můžete vyrobit doma, když ke svému počítači nebo chytrému telefonu připojíte sluchátka pustíte si jednu z následujících ukázek: léčba tinnitu zvukem.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Diskuze

V diskuzi MOTÁNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARIE.

DOBRÝ DEN,MÁM DOTAZ-ASI 5 LET SE MI MOTÁ HLAVA/OD RÁNA DO VEČERA/KAŽDÝ DEN S TÍM ŽE PADÁM NA PRAVOU STRANU.CHODÍM JAK OPILÁ,NĚKDY ŠPATNĚ VIDÍM I KDYŽ MÁM OČI V POŘÁDKU.TAKÉ MÁM UŽ VÍC JAK 10 LET TINITUS-ŠUMĚNÍ A NĚKDY PÍSKÁNÍ V OBOU UŠÍCH.MÁM OBAVY ŽE MÁM NĚCO S HLAVOU/MOZKEM/,MŮŽETE MI ŘÍCT CO BY TO MOHLO BÝT?UŽ JSEM TO ŘEKLA NĚKTERÝM LÉKAŘŮM A NIKDO MĚ NEPOSLAL NA ODBORNĚJŠÍ VYŠETŘENÍ NEVÍM CO S TÍM,PROSÍM O ODPOVĚĎ A PŘEDEM ZA NI DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Nejsem lékař, a řeším podobný zdravotní problém, houpání "vidění" při chůzi a taky i v klidu, houpám se jak na lodi ale cca po dvou měsících už jsem dojel do klidnějších vod, houpám se daleko méně. Měli by vás poslat na magnetickou rezonanci kde se ukáže zda-li někde v hlavě není něco špatně. Pokud máte ale ty problémy co popisujete tak bych to tipoval na krční páteř. - Ale jak píšu nejsem lékař. Jediné co můžete dělat tak doktory pořád "otravovat", oni vám ty vyšetření co potřebujete nakonec napíší. Cvičte jógu a jezte zdravě, ideálně když si najdete někoho kdo se v józe vyzná a ukáže vám jak co cvičit se zaměřením na váš problém, některým lidem to pomohlo. Taky pozor na cukrovku, cukr je svinstvo které může způsobovat různé potíže mezi nimi i problém s rovnováhou kde cukrovka paralizuje nervy, doporučuju dodržovat režim jako byste byla cukrovkář (pokud teda nejste). + si zajděte na vyšetření uší a řekněte jim že chcete aby vám udělali vyšetření na rovnováhu. Tělo se začne velmi pomalu uzdravovat tak je třeba vydržet, trvá to měsíce.. Snad vám to pomůže!

Zdroj: diskuze Dotaz

Pověry o pískání v uších

Jednou z pověr je škvor v uchu. Odborníci se shodují, že nikdy ve své praxi nezaznamenali v uchu tohoto živočicha. Zato šváb v uchu se občas vyskytl. Švábi totiž, pokud se rozsvítí, hledají tmavé místo, kde by se mohli ukrýt, a občas si k tomu účelu vyberou i lidské ucho. Lékaři radí v případě, že se do ucha dostane nějaký hmyz, použít dětsky olej. Jeho nalitím do ucha zamezíte tomu, aby se hmyz pohyboval, a vy se mezitím můžete dopravit k lékaři, který ucho odborně ošetří.

Pokud vám zvoní v uších, tak o vás někdo mluví. Když píská v levém uchu, tak jde o pomluvu, a když v pravém, tak naopak. To je jedna ze známých pověr vztahujících se k pískání v uších.

Pokud vám zvoní v uchu, je to většinou dobré znamení. Když člověk vedle vás uhodne, v kterém uchu vám zvoní, bude to štěstí dvojnásobné. Ale zvonění v obou uších věští neúspěch. Dá se mu zabránit, když se někoho zeptáte, ve kterém uchu vám zvoní. Když dotyčný uhodne, že v obou, štěstí jistě přijde.

Zdroj: Pískání v uších

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Gigelová.

Dobrý den.
chtěla bych sr zeptat, na šumění a hučení v uchu. Nejvíce mě obtěžuje v noci, v klidovém režimu.
Co s tím.

Děkuji předem za každou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šumění a hučení v uchu může být vedlejším nežádoucím účinkem některých léků. Poraďte se se svým praktickým lékařem o všech lécích, které užíváte. Až s ním budete mluvit, tak ho také poproste o rentgen hlavy, aby bylo vidět, jak to vypadá v uších a jejich okolí. Léčba, která by úspěšně vyřešila hučení a šumění, záleží na příčině. Pokud bude příčina odstraněna, tak se vše může vrátit do původního stavu. Mnohdy ale hučení a šumění v uších nemá žádnou příčinu a na takové stavy bohužel není žádná léčba. Podpůrně lze použít léčivé přípravky s obsahem Ginkgo Biloba, zinek a vitamíny řady B v přípravku B-komplex, které mohou zmírnit tyto nepříjemné příznaky. Pokud vás to budí ve spánku, tak je možné použít stroj produkující bílý šum. Jde o zařízení, které produkuje zvuky podobné dešti nebo vlnám oceánu. Tady je vidět, kolik stroj na bílý šum stojí a jak vypadá: www.zbozi.cz/hledej/…
Také ventilátory, zvlhčovače, odvlhčovače, klimatizace a čističky vzduchu umístěné v ložnici mohou pomoci snížit hučení v uších v noci. Jde o jednoduchý maskovací manévr, kdy se jeden sluchový vjem přebije jiným, ale funguje to. Na podporu spánku můžete použít melatonin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Český rozhlas brno pořad s otcem pleskačem ze dne 20 3 2019

Pověry o pískání v pravém uchu

Zvonění v pravém uchu je přímo spojeno s spiritualitou. Pro duchy je to snadný způsob, jak se s vámi na Zemi dostat do kontaktu.

Duchovní říše vás chce kontaktovat, aby vám sdělila poselství, které odstartuje vaše duchovní probuzení.

Pískání v uších duchovní příčina:

  1. Někdo o vás mluví.
    Běžně se říká, že když vám zvoní ucho, někdo vás pomlouvá. Duchové se vás snaží varovat před touto zradou tím, že vám zazvoní v uších. Chtějí, abyste byli obezřetnější vůči tomu, komu svěřujete své informace.
  2. Zvonění ve vašem pravém uchu znamená, že přichází významné požehnání.
    Duchové nechávají vaše pravé ucho zvonit, aby upoutaly vaši pozornost. Chtějí vám říci, že duchovní dar je v blízké budoucnosti.
  3. Duchové vám chtějí připomenout, že nejste sami.
    Duchové nad vámi bdí. V těžkých chvílích vám umožní zazvonit v uších, abyste věděli, že jsou s vámi. Přestože je zvonění v uchu fyzicky nepohodlné, má poskytovat duchovní pohodlí.
  4. Zvonění v uších naznačuje, že potřebujete více času k práci na své spiritualitě.
    Duchové chtějí, abyste investovali více času do meditace nebo se modlili, a posílili tím svoji spiritualitu. Chtějí upoutat vaši pozornost, než se příliš vzdálíte.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

za jak dlouho bude znát zlepšení při užívání betahistinu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betahistin uvolňuje svalovinu cév ve vnitřním uchu, čímž zlepšuje prokrvení této části ucha, a může tak pomoci léčit poruchy sluchu, pískání v uších a závratě. Drobné cévy ve vnitřním uchu se takto musí léčit dlouhou dobu - týdny a měsíce. Za tuto dobu je pak možné pozorovat postupné zlepšování, které přichází postupně po malých krůčcích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin

Zvonění v uších

  • Lékařsky známé jako tinnitus.
  • Existují dva základní typy zvonění – pulsující a nepulsující hučení v uších.
  • Jedná se o symptom, ne o nemoc.
  • Existuje mnoho příčin zvonění v uších.
  • I když moc lidí nezná zvonění v uších, není ničím výjimečným – přibližně jeden z pěti lidí zažívá tyto symptomy.
  • Zvonění v uších se objevuje častěji u starší generace, obvykle ve věku od 55 do 65 let.
  • Zvonění v uších je subjektivní pocit, ale někteří lékaři ho měří pomocí objektivních nástrojů nebo testů.
  • Zvonění v uších je hodnoceno pomocí stupnice, kdy nejnižší stupeň je popisovaný jako mírné zvonění a nejvyšší stupeň hodnocen postiženou osobou jako katastrofální zvonění.

Zdroj: Jak zastavit zvonění v uších?

Příčiny pískání v uchu

Pískání v uších může vznikat z několika příčin a dělí se do dvou základních skupin. Takzvaný primární tinnitus je způsoben poruchou funkce vnitřního ucha nebo částmi nervového systému, které jsou zodpovědné za vedení a vyhodnocení sluchových informací. Sekundární tinnitus vzniká poruchou v jiných lokalizacích, například mazovou zátkou v zevním zvukovodu, při zánětech středního ucha nebo méně často při některých onemocněních páteře. Také onemocnění štítné žlázy a další stavy spojené s rozvratem hormonální rovnováhy (menopauza, těhotenství) mohou být kromě dalších příznaků doprovázeny pískáním v uších. Vedle toho se mohou vyskytovat i ušní šelesty způsobené normální pulzací tepen v oblasti hlavy a krku, velmi časté jsou rovněž šelesty po přechodném přetížení ucha nadměrným hlukem (například rockové koncerty, třesk), dlouhodobým pobytem v hlučném prostředí nebo působením stresu a celkové tělesné únavy. Další příčinou pískotu v uších jsou odchylky krevního tlaku od normálu, kdy pacient trpí buď hypertenzí, nebo naopak hypotenzí, a v neposlední řadě může jít o projev nádorového onemocnění.

Zdroj: Pískání v uších

Tinnitus stop v lékárnách

Tinnitus stop rychle bojuje proti hučení v uších, a to bez pocitu nepohodlí. Nepříjemné zvuky zmizí mnohem rychleji, než byste čekali, a konečně můžete zapomenout na neustálé hučení. Tinnitus stop však není běžně k dostání v lékárnách.

Zdroj: Tinnitus stop

Co to znamená zvonění v pravém uchu

Normálně se věnujete programu svého běžného dne, ale najednou vám z ničeho nic začne zvonit pravé ucho. Zvonění, které slyšíte v pravém uchu, může znít jako pulzující šum v uchu, pískání, bzučení nebo dokonce se může podobat spuštění alarmu. Často bývá pískání slyšet i po vystavení silnému hluku, ale o pískání v uších po hluku si povíme v jiném článku.

Když se objeví toto zvonění, často pokrčíme rameny s vysvětlením, že jde o zánět ucha nebo že to není žádný problém. Zvonění ve vašem uchu může být ve skutečnosti tinnitus. Tinnitus je odborné označení pro šelest v uších, které může v různých intervalech zesilovat či zeslabovat. Příčin tinnitu může být celá řada (od ušních zánětů až po úraz v oblasti hlavy nebo krku). Pro léčbu neexistuje zatím spolehlivá metoda, je ovšem možné tinnitus mnoha způsoby zmírnit.

Tinnitusu se není třeba obávat, většina případů není vážná. Příznaky zahrnují slyšení zvuku v uchu, které připomíná zvonění, řev, cvakání, bzučení, syčení nebo hučení. Výška zvuku se mění od nízké po vysokou.

Tinnitus má dvě formy. Existuje subjektivní a objektivní tinnitus . Rozdíl mezi těmito dvěma je, že subjektivní tinnitus můžete slyšet pouze vy, zatímco objektivní tinnitus je typ, který lze identifikovat lékařskou prohlídkou. Objektivní tinnitus může slyšet lékař pomocí malinkého mikrofonu, který zasune do ucha.

Subjektivní tinnitus lékaři nemohou detekovat, což může být skličující. Nadějí je vědecké vysvětlení příčin subjektivního tinnitu. Důvodem, proč slyšíte zvonění v pravém uchu, může být to, že máte problémy ve vnější, střední nebo vnitřní části ucha. Může to být také problém s vašimi sluchovými nervy nebo zvukem mozkových procesů. I přes veškerou dosavadní snahu stále neexistuje žádný lék, který tyto problémy zcela odstraní.

Zvonění v uších nemusí být vždy zdravotním problémem, ale může mít smysluplný duchovní význam.

Zdroj: Pověry o pískání v pravém uchu

Léčba zvonění v uších

Příznaky zvonění uší jsou snadno léčitelné i pomocí prostředků, které lze provést nebo připravit doma.

  • Koenzym Q10 je silný antioxidant, který pomáhá posilovat imunitní systém a napomáhá cirkulaci krve v uších.
  • Byliny, jako je nové koření, list hlohu, kořen lopuchu, pomáhají s čištěním krve, tedy i v boji proti infekci.
  • Ginkgo biloba pomáhá při snižování závratě a přispívá ke zlepšení sluchu.
  • Domácí nosní sprej a sprej do krku, který vyrobíte pomocí lžičky soli, lžičky glycerinu a půl litru teplé vody a používáte následně každý den.
  • Konzumace dostatečného množství ovoce a zeleniny.
  • Masáže, meditace a jóga jsou známé svým příznivým účinkem na zdraví jedince, a navíc pomáhají snižovat zvonění v uších.
  • Zvuková terapie, například poslech uklidňující a uvolňující hudby deště, větru a oceánu, pomáhá k potlačení nepříjemných zvuků zvonění.
  • Pyridoxin může také účinně tlumit šelest v uchu. Lék pyridoxin je volně prodejný v lékárně a objednat si ho můžete tady: pyridoxin cena.
  • Tinnitus stop bojuje proti hučení v uších, bez pocitu nepohodlí, jen musíte pamatovat na každodenní užívání tablet. Nepříjemné zvuky podle distributora zmizí mnohem rychleji, než byste čekali, a prý konečně budete moci zapomenout na neustálé hučení. K dostání je v některých lékárnách a nebo je možné objednání přes internet.

Zdroj: Jak zastavit zvonění v uších?

Kapsule proti zvonění v uších

Kapsule proti zvonění v uších Clear Tinnitus představují přírodní rostlinný přípravek, vědecky ověřený, který pomáhá zmírnit dopady hučení v uších. Tato patentovaná směs je složena ze třinácti bylin, které v USA byly schváleny FDA. Přípravek nemá nežádoucí účinky, jedná se o čistě přírodní produkt, po kterém se nebude projevovat ospalost ani zvýšený tep.

Kapsule proti zvonění v uších Clear Tinnitus obsahují: puerarie kořen, platycodon kořen, kořen anděliky, coix semínko, kořen zázvoru, kořen pivoňky kořenové, perillia list, květ magnólie, notoplerygium, kořen skořice, kůru scelellaria, kořen lékořice.

Dávkování: 1 až 2 kapsle 2krát denně. Nepřekračujte 6 kapslí denně. Příjem tekutin by měl být po dobu užívání zvýšený. Balení obsahuje 60 kapslí.

Tento produkt se v ČR nedá koupit, lze jej objednat na amazon.com.

Zdroj: Tinnitus stop


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP