Téma: 

rozmarýnový extrakt výroba


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jak vyrobit rozmarýnový olej

Prosím o radu. Děkuji

Zdroj: diskuze Jak vyrobit rozmarýnový olej
Odesláno: 31.10.2017 uživatelem Alena Veselá
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Detail odstavce: K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: bělení kůže

kde se mohu lékořicový extrakt sehnat? Děkuji

Zdroj: diskuze Bělení kůže
Odesláno: 26.8.2013 uživatelem Dante
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

Rozmarýnový olej použití

Olej z rozmarýnu má stimulující účinek a celkově slouží k oživení – revitalizaci. Tyto jeho stimulační funkce se projeví jak na psychické tak i na fyzické stránce těla. Rozmarýnový olej je také vhodný na pokožku hlavy, pokud ji máte suchou nebo svědící. Rozmarýn také hydratuje a zjemňuje vlasy, které pak jsou silné a se zdravým leskem. Přidáním rozmarýnového oleje do rozprašovače osvěží mdlé a matné vlasy a zanechává ve vlasech příjemnou vůni.
 

Detail odstavce: Rozmarýnový olej použití
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: aloe lihový extrakt

Prosím poradíte s domácí výrobou lihového extraktu z aloe. Děkuju

Zdroj: diskuze Aloe lihový extrakt
Odesláno: 25.1.2017 uživatelem Jana
Počet odpovědí: 0

PŘÍRODNÍ PÉČE O MASTNOU PLEŤ

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Detail odstavce: Odvar z rozmarýnu
Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť
Zveřejněno: 21.1.2010


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: růžová voda domácí výroba

autor dosť trepe hlúposti. olej-silica /attar/ sa dá vyrobiť destiláciou aj doma. na jeden liter treba 3000kg ružových lupenov. musí sa použiť dvojitá destilácia,pretože hlavné vonné a liečivé látky ostávajú v ružovej vode.
použiť sa dajú akékolvek ruže a nielen damascénska alebo stolistá,ale samozrejme výťažok silíc/oleja/ bude nižši. cena za 1 l kvalitného výťažku je cca 15000-17000€.
silice- oleje -môžete získať s hocijakých kvetov,napríklad z levandule sa ho dá získať dosť vela.
samozrejme rose damascena alebo centifolia kúpite aj v čechách a na slovensku,takže je hlúposť že najbližšie v bulharsku alebo francií

Zdroj: diskuze Růžová voda domácí výroba
Odesláno: 1.6.2014 uživatelem caco
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

Nebezpečí při použití rozmarýnového oleje

Při použití rozmarýnového oleje na blond vlasy buďte opatrní, protože pokud používáte rozmarýnový olej na blond vlasy, tak je možné že tyto vlasy olej ztmaví. Rozmarýnový olej je velmi silné přírodní léčivo a neměl by být používán u epileptiků nebo u osob náchylných na svalové záškuby a křeče. Také použití rozmarýnového esenciálního oleje v průběhu těhotenství není vhodné, protože může způsobit stahy dělohy a tím vyvolat předčasný porod. Pokud místo rozmarýnového oleje použijeme rozmarýnovou silici, tak ji nikdy nesmíme používat neředěnou, ale musí být vždy řádně smíchaná s nosnými oleji nebo zředěná nějakým jiným způsobem. Silice z rozmarýnu je opravdu moc silná.

Detail odstavce: Nebezpečí při použití rozmarýnového oleje
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: benzodiazepine vyroba

Potřebuju dvě balení rivotrilu?

Zdroj: diskuze Benzodiazepine vyroba
Odesláno: 23.9.2017 uživatelem Jakub Sedláček
Počet odpovědí: 0

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

Rozmarýnový olej na vypadávání vlasů

Rozmarýnový olej léčí vypadávání vlasů tím, že podporuje jejich silný a zdravý růst. K výrobě tohoto oleje bude zapotřebí trochu zatopit, protože při výrobě se musí olej zahřát. Pro výrobu budeme potřebovat dobře proschlé lístky rozmarýnu, které umístíme do skleněného nebo nerezového rendlíku a zalijeme je olejem z hroznových jadérek, aby byly všechny lístky potopené. Ohřejte směs na teplotu 70 stupňů Celsia a udržujte při míchání takto tři hodiny. Pak směs prolisujte, abyste získaly čistý rozmarýnový olej. Tento olej pak slijte do skleničky, kterou dobře uzavřete a skladujte ji na temném a chladném místě. Rozmarýnový olej se používá proti vypadávání vlasů prostřednictvím masáže ihned po umytí vlasů. Masíruje se několik minut a pak se spláchne teplou vodou. Masáže se provádí často a za několik týdnů se projeví tyto blahodárné účinky proti vypadávání vlasů. Tento olej také pomůže brunetkám vrátit zpět krásný lesk jejich vlasů.

Detail odstavce: Rozmarýnový olej na vypadávání vlasů
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: jednoduchý recept na rozmarýnovou mast

Rozmarýnovou mast připravíte rozehřátím kokosového oleje na 40°C a do této tekutiny nasypete nasekanou nať rozmarýnu. Udržujte tuto směs stále při stejné teplotě po dobu 24 hodin a občas ji promíchejte. Pak to zceďte a nechte vychladnout. Kokosový olej po vychladnutí ztuhne a vytvoří se tak domácí rozmarýnový krém.

Zdroj: diskuze Jednoduchý recept na rozmarýnovou mast
Odesláno: 23.9.2014 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

VÝROBA DUBOVÉ MASTI

Mast z dubové kůry na hemoroidy

Mast s extraktem z dubové kůry je vhodná k péči o pokožku se sklonem k zevním hemoroidům. Receptura masti je obohacena o extrakt z vilínu, panthenol a allantoin, látky napomáhající pokožku zklidnit, zjemnit a usnadnit její regeneraci.

Aplikace: 2 až 3x denně jemně vetřít na postižené místo. Určeno pouze k zevnímu použití.

Složení: Petrolatum, Aqua, Sorbitan Oleate (and) Polysorbate 80 (and) Caprylic/Capric Triglyceride,Cetearyl Alcohol, Panthenol, Phenoxyethanol (and) Methylparaben (and) Butylparaben (and)Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Quercus Robur Bark Extract, Allantoin, Hamamelis Virginia Leaf Extract, Caramel

Detail odstavce: Mast z dubové kůry na hemoroidy
Zdroj: Výroba dubové masti
Zveřejněno: 5.12.2016


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: Re: Re: www padani vlasu

Dobrý den, mohu poprosit o návod na extrakt z konopí na vlasy? Děkuji.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu
Odesláno: 10.1.2014 uživatelem Lenka
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy

Do poloviny obsahu rozprašovací láhve nalijte čištěnou nebo destilovanou vodu a k tomu nakapejte osm až deset kapek domácího oleje z rozmarýnu. S množstvím oleje můžete experimentovat a vytvořit si vlastní perfektní kombinaci, která vám přesně sedne. Dále do směsi přidejte lžičku aloe vera gel a 1/2 čajové lžičky jojobového oleje. Jojobový olej je hydratační, ale není tak těžký jako klasický kondicionér. Tato kombinace aloe vera gelu a jojobového oleje udrží vůni rozmarýnu ve vlasech až na několik hodin, takže se tím perfektně na dlouhou dobu vlasy krásně osvěží. Dále přidáme 2 lžíce oblíbeného kondicionéru, protože kondicionér hydratuje vlasy a vlasové kořínky a také prodlužuje vůni ve vlasech. Dobře to protřepejte, aby se zcela promíchaly všechny přísady. Několikrát odstříkněte na prázdno, abyste se ujistili, že rozprašovač funguje správně. Nyní je váš rozmarýnový sprej na vlasy připraven k použití.

Detail odstavce: Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: domácí výroba šamponu

Kdyby dotycny vedel, ze umele kortikoidy se vyrabej z solanum tuberosum nebo hlavne solanum aviculace.. a hormony pohlavni ze soji...tak by nepsal takovyhle blbosti. Ovsem vyroba po domacku je bohuzel z tech latek nemozna..

Zdroj: diskuze Domácí výroba šamponu
Odesláno: 9.6.2012 uživatelem Kristepane
Počet odpovědí: 0

CIBULOVÝ EXTRAKT

Recept na cibulový extrakt na akné

Budete potřebovat prkénko a ostrý nůž na krájení cibule, dále mýdlo, vodu, led, teploměr, kávový filtr, destilovanou vodu, chlorid sodný (stolní sůl) a dvě zavařovací sklenice.

Výroba

Smíchejte 3 g soli s čajovou lžičkou tekutého mýdla. Nakrájejte cibuli na malé kousky o stejné velikosti a umístěte je do jedné sklenice. Přilijte směs soli a mýdla a vše důkladně promíchejte. Sklenici umístěte do vodní lázně, kde bude 140 °C po dobu 15 minut. Poté ji přeneste do lázně se studenou vodou a nechejte odstát po dobu pěti minut za častého míchání. Poté se směs vloží do mixéru a po dobu pěti sekund se mixuje. Pak vložte do druhé nádoby kávový filtr a všechnu směs přes něj přeceďte. Pěna by měla zůstat na kávovém filtru, extrakt přeteče do sklenice.

Použití

Výtažek z cibule je součástí mnoha produktů v péči o pleť. Cibulový extrakt se dá používat s tělovým mlékem, nebo samostatně aplikovat přímo na problematickou oblast. Některé výzkumy naznačují, že je extrakt prospěšný na léčbu akné a jizev, protože má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti.

Pokud máte citlivou pokožku, může u vás cibulový extrakt vyvolat alergickou reakci. Tento jev se nazývá kontaktní dermatitida a mezi příznaky patří vyrážka, svědění kůže, puchýře, trhliny nebo bolest. Pokud se tyto příznaky objevují po použití cibulového výtažku, přestaňte jej používat a obraťte se na svého dermatologa.

Detail odstavce: Recept na cibulový extrakt na akné
Zdroj: Cibulový extrakt
Zveřejněno: 1.12.2013


Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Diskuze: orechový olej

Domáca výroba orechového oleja a jeho účinky

Zdroj: diskuze Orechový olej
Odesláno: 11.12.2014 uživatelem Eva Debnarova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

ZMÍRNĚNÍ KOPŘIVKY POMOCÍ ZELENÉHO ČAJE

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Detail odstavce: Tekutý extrakt ze zeleného čaje
Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje
Zveřejněno: 1.2.2013

RECEPT NA ROZMARÝNOVÝ OLEJ

Rozmarýnový olej – recept na domácí výrobu

Odpoledne, za slunného teplého a suchého dne, si natrhejte několik větviček rozmarýnu, ze kterých otrhejte od stonku jeho lístky (jehličky) a nechte je přes noc zaschnout nebo i déle. Toto noční zaschnutí je důležité, protože pomůže zbavit rostlinu přebytečné vody. Pokud bychom k výrobě použili příliš vlhkou rostlinu, tak by pak výsledný olej byl zakalený a brzy by nám zplesnivěl. Až bude jehličí rozmarýnu suché, tak ho vložte do čisté zavařovací skleničky a všechno ho zalijte rostlinným olejem. Ujistěte se, že skutečně všechny části rostliny jsou potopeny v oleji nebo jinak to bude fungovat. Skleničku pak dobře uzavřete a umístěte ji na slunném místě, jako je například parapet okna nebo do skleníku na dobu asi 6 týdnů. Každý den směs protřepeme. Po 6 týdnech, olej přecedíme nebo lépe vylisujeme pomocí malého domácího dřevěného lisu na ovoce. Hotový rozmarýnový olej skladujte na chladném a tmavém místě.
 

Detail odstavce: Rozmarýnový olej – recept na domácí výrobu
Zdroj: Recept na rozmarýnový olej
Zveřejněno: 31.7.2012

EXTRAKT Z DUBOVÉ KŮRY

Popis extraktu

Extrakt z dubové kůry je doplněk stravy, který je vyroben z kůry bílého dubu. Extrakt je k dostání ve formě bílého prášku nebo tobolek. Existuje několik způsobů použití dubového extraktu.

Řada vitamínů a minerálů nacházejících se v kůře je používána k výrobě dubového extraktu. Kůra obsahuje vysoké množství vápníku, jakožto i dostatečné množství manganu. Přítomno je také malé množství selenu, železa a síry, menší množství vitamínů C, A a několika vitamínů skupiny.

Detail odstavce: Popis extraktu
Zdroj: Extrakt z dubové kůry
Zveřejněno: 23.9.2013

EXTRAKT Z DUBOVÉ KŮRY

Léky a extrakt z dubové kůry

Použití dubového extraktu spolu s léky na předpis se obecně nedoporučuje, výjimkou je péče v lékařských rukou. Stejně jako u většiny rostlin, i zde je riziko negativní interakce s různými léky. Pokud se nějaký typ nežádoucích účinků objeví, používání extraktu by mělo být ihned přerušeno a nežádoucí účinky nahlášeny ošetřujícímu lékaři.

Detail odstavce: Léky a extrakt z dubové kůry
Zdroj: Extrakt z dubové kůry
Zveřejněno: 23.9.2013

EXTRAKT Z DUBOVÉ KŮRY

Výhody dubového extraktu

Výhody zahrnují zmírnění vnitřních onemocnění. Podle zastánců lidové medicíny extrakt pomáhá při léčbě bolestivých ledvinových kamenů a také podporuje efektivní funkci ledvin. Zároveň je možné extrakt užívat vnitřně, tedy perorálně. Perorální podání dubového extraktu zmírňuje závažnost průjmu způsobeného nějakým problémem v zažívacím traktu. Výrobek poskytuje tělu potřebnou výživu, která překonává únavu svalů a zánět šlach. Tyto problémy vznikají přepracováním těchto svalových skupin. Tento extrakt je i účinným lékem při zánětu dásní nebo zmírnění bolesti dásní. Je také vhodný při léčbě hemoroidů, protože snižuje projevy nepohodlí. Velmi vhodné je vaření čaje. Extrakt z dubové kůry je velmi účinný čisticí prostředek na kožní poranění, kousnutí od hmyzu a při jiných podráždění povrchu kůže.

Detail odstavce: Výhody dubového extraktu
Zdroj: Extrakt z dubové kůry
Zveřejněno: 23.9.2013

RŮŽOVÝ OLEJ DOMÁCÍ VÝROBA

Co je to růžový olej a z čeho a jak se vyrábí

Růžový olej se často nesprávně nazývá růžová voda. Růžový olej je kosmetická surovina, prakticky je to esenciální olej s léčivými účinky. Růžový olej obsahuje až 300 různých chemických látek, z nichž některé mají významné léčivé účinky. Pravý růžový olej je přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků růží. Na přípravu růžového oleje se mohou použít jen dvě speciální odrůdy růže, přičemž ani jedna z nich se nevyskytuje v ČR. Jedna z nich je druh Rosa Damascena flos, český název je růže damascénská, která se pěstuje především v Bulharsku. Druhá je růže stolistá - Rosa centifolia, která se pěstuje v jižní Francii. Když se růžový olej povede, tak je z něho velmi aromatická a opravdu hezky vonící látka, která se používá, mimo jiné, například na výrobu kvalitních značkových parfémů a pleťových krémů.

Detail odstavce: Co je to růžový olej a z čeho a jak se vyrábí
Zdroj: Růžový olej domácí výroba
Zveřejněno: 5.7.2012

EXTRAKT Z DUBOVÉ KŮRY

Použití

  • dávkování: 150 ml přísady do jedné lázně cca 100 l vody
  • teplota lázně: 36–38 °C
  • délka trvání lázně: 10–25 minut

Detail odstavce: Použití
Zdroj: Extrakt z dubové kůry
Zveřejněno: 23.9.2013

CIBULOVÝ EXTRAKT

Nežádoucí účinky cibulového extraktu

Někteří lidé mohou trpět alergickou reakcí. Trpíte-li alergií na cibuli, nepoužívejte samozřejmě ani výtažek z ní. Většina uživatelů by však neměla mít žádné vedlejší účinky při používání čistého cibulového extraktu.

Detail odstavce: Nežádoucí účinky cibulového extraktu
Zdroj: Cibulový extrakt
Zveřejněno: 1.12.2013