Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RŮŽOVÝ VÝTOK PŘED MENSTRUACÍ

OBSAH

Růžový výtok před menstruací

Máte v poslední době světle hnědý či narůžovělý výtok a není to u vás obvyklé? Hnědý ani růžový výtok u žen není „obvyklý“ nikdy, a pokud nejste těhotná, a přesto ho máte, zajděte si ke gynekologovi. Tento výtok mohou mít ženy také pár dní před nebo po menstruaci. Ptáte se, proč vlastně dochází ke „špinění“? Špinění může nastat i tehdy, když se oplodněné vajíčko váže k děložní stěně. Tento neobvyklý výtok většinou doprovází mírné křeče v podbřišku. Špinění však není jediný příznak možného těhotenství. Příznakem těhotenství může být také časté močení. Pokud i vy máte v poslední době nutkání často navštěvovat toaletu a nikdy tomu tak nebylo, může to znamenat hodně věcí, například to, že pokud vás to při močení pálí, zřejmě trpíte zánětem močových cest – urgentně navštivte lékaře! Časté návštěvy toalety mohou znamenat i těhotenství. Pokud si nejste jistá, je dobré udělat si těhotenský test.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Růžový výtok místo menstruace

Růžový výtok místo menstruace může znamenat anovulační cyklus. Krvácení u anovulačních cyklů může být buď výrazně slabé, nebo naopak výrazně silné. Silné anovulační krvácení u starších žen může být spojeno s fibroidy. Slabá menstruace je výsledkem nedostatečně vyvinuté děložní sliznice. Proč vůbec dochází ke krvácení, když tělu chybí progesteron, jehož pokles spouští klasickou menstruaci?

Krvácení u anovulačních cyklů může být spuštěno jedním ze dvou mechanismů:

  • Hladina estrogenu pomalu vzrůstá, až dosáhne maximální hranice, poté poklesne. Pokles estrogenu pak spustí krvácení.
  • Častěji bývá krvácení vyvoláno odloučením děložní sliznice, která se vyvinula až do stadia, kdy se už nemůže udržet.

Pokud se vyskytne růžový hlen místo menstruace, může se jednat o nachlazení, stres, anebo může jít o hormonální dysbalanci.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍZNAKY NIDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
Mám 6dni po poslední menstruaci a mám růžový výtok a bolí mě při tom v pod bříšku a v bedrech. Chtěla bych se prosím zeptat zda by byla možnost být těhotná? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Po menstruaci přeci nemůžeš být tehotná. Vajíčko, které by započalo těhotenství už v tobě není - vyšlo ven při poslední menstruaci a nové vajíčko ještě není připraveno. Bude připraveno až za dvacet dní od poslední menstruace. Během menstruace a 20 dní po ní nemůžeš otěhotnět. To co máš nyní bude potřebovat prohlídku. Dostaneš na to léčbu a za týden budeš zase fit a připravená.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Mohou kvasinky způsobit růžový výtok

Kandidózu lze rozpoznat snadno. Mezi nejtypičtější příznaky patří úmorné až bolestivé svědění genitálu a bělavý výtok připomínající často hrudky tvarohu. Výjimkou není také zarudnutí nebo otok zevních rodidel, občas jsou rozpoznávány bílé povlaky na stydkých pyscích. Kandidóza může také znepříjemňovat různě silnými bolestmi pohlavní styk nebo močení, s následným lehce krvavým výtokem. Individuálně jsou pak pozorovatelné bolesti břicha nebo záněty dásní.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Růžový výtok po ovulaci

Asi u 10 % žen se vyskytuje špinění uprostřed cyklu, trvající většinou jeden až dva dny. Bývá to častější u žen s dlouhými cykly. Špinění se objevuje v období nejplodnějšího bílkového hlenu, čímž hlen dostává hnědý, růžový nebo červený nádech. Je to dáno náhlým poklesem estrogenu před ovulací, není třeba se tím znepokojovat, naopak – v těchto dnech je žena nejplodnější. Pokud však špinění trvá déle než dva dny, pokud přetrvává i po vzrůstu bazální teploty, nebo pokud se místo špinění objeví jasně červené krvácení, je třeba to konzultovat s lékařem.

Pokud zaznamenáte jeden až dva dny špinění v období 7–14 dnů po ovulaci, může to znamenat, že jste těhotná. Uhnízdění zárodku v děloze lehce naruší její sliznici, to pak může vyvolat slabé špinění. Nedostaví-li se do 18 dnů po ovulaci menstruace a teploty zůstávají vysoké, těhotenství je potvrzeno i bez těhotenského testu.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Růžový výtok v těhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Vitamín E pomáhá při bolestivé menstruaci

Když očekáváte bolestivou menstruaci, tak je dobré užít vitamin E. Užívá se 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně a léčba začíná 2 dny před menstruací a pokračuje v prvních 3 dnech krvácení. Celkem 5 dní léčby.

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

Poradna

V naší poradně s názvem MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

Prosím je mi 47 let vždy jsem měla menstruaci pravidelně ale už jednou se mi stalo že jsem menstruaci dostala se 14 denním zpožděním a teď jsem lela mít menstruaci v lednu 2016 a je únor a ještě jsem ji nedostala už přes měsíc. Je to nějaká porucha?? Děkuji za odpověď Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě vcházíte do nové etapy svého života. Začíná u Vás období zvané menopauza, lidově řečeno přechod. Co to je, co Vás v tomto období čeká a jaká jsou rizika, se dozvíte v těchto článcích: www.ceskyprehled.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Menstruace

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Špinění po menstruaci v přechodu

Ženy v období přechodu, přičemž se jejich problémy s menstruací mohou vyskytnout i několik let před samotným nástupem menopauzy, mohou mít problémy se špiněním po menstruaci. U žen v období menopauzy se podávají léky na úpravu či úplné zastavení menstruace. Pokud je příčina jinde, gynekolog může ženu odeslat na vyšetření k dalšímu specialistovi, například k chirurgovi či onkologovi.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Diskuze

V diskuzi OPERACE KRCNICH MANDLICH PRI MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Muze se operovat krcni mandle u zen kdyz maji menstruaci?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Operace krcnich mandlich pri menstruaci

Vitamín E

Při bolestivé menstruaci je dobré užít vitamin E 200 IU dvakrát nebo 400 IU jednou denně. Začíná se 2 dny před menstruací a pokračuje se v prvních 3 dnech krvácení.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem SEX PO MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den mam dotaz mela jsem nechraneny styk s kamaradem ale neudelal se do me vcas prestal ale jak se udelal tak jsme pak pokracovali.mela jsem den po menstruaci.je mozne ze bych otehotnela?uz 4 dny me tak divne boli bricho dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

4 dny po menstruaci nemůžete přijít do jiného stavu. V tu dobu není ještě připraveno nové vajíčko, aby mohlo být oplodněno. Kvůli té bolesti doporučuji zastavit se u gynekologa a nechat si udělat preventivní vyšetření. Tím se můžete ujistit, že nic nezanedbáte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi VÝTOK Z KONEČNÍKU - PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den mam na Vas maly dotaz mam znamou ktera má je po operaci a má stomii a je po mozkove mrtvici a ma vytok z konecníku co se stim da delat jeste a je po ozarkach
dekuji za blizsi informace

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtok z konečníku - příčiny

Co znamená špinění 2 dny po menstruaci

Špinění 2 dny po menstruaci může mít různé příčiny. Stres, užívání léků, vysazení či nasazení hormonální antikoncepce, cestování a mnoho jiných faktorů. Stačí například náročná zkouška ve škole či důležitá prezentace v práci, která vás dostane pod tlak, a může se objevit nečekané špinění i dva dny po menstruaci.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Žlutý výtok z ucha

Bakteriální záněty způsobují tvorbu bílého, žlutého nebo zeleného hnisu.

V tomto případě je nezbytné použít antibiotické kapky a léčbu doplnit homeopatií. Na bíložluté sekrece se doporučuje například Kalium muriaticum, Mercurius dulcis na žlutozelené, Pulsatilla na žluté. Medový výtok z ucha pak léčí Graphites.

Zdroj: Výtok z ucha u psa

Pravý přírodní růžový olej je lepší koupit!

Nejlepší zdroje pro nákup pravého růžového oleje je bulharské město Kazanlak anebo ve francouzském městě Grasse. Zředěný růžový olej se dá koupit i u obchodníků v ČR, kde se jeho cena pohybuje již od 100 Kč za 100 ml při velmi velkém zředění až po 400 Kč, kdy je koncentrovaný olej prodáván v želatinových kapslích k vnitřnímu užití, jedna kapsle vychází asi na 14 Kč. Zde je uveden přehled nejlevnějších cen růžového oleje: růžový olej cena. Fotografie, na kterých je vidět růžový olej a růžové okvětní lístky jsou zde: růžový olej foto.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Komplikace při menstruaci

Není snadné oddělit normální menstruační příznaky od příznaků menstruačních potíží. Mezi menstruační potíže patří dysmenorea nebo menorrhoea. Častými menstruačními příznaky jsou trávicí problémy, nadýmání, zácpa, bolesti hlavy a svalů, citlivost v prsou. Premenstruační syndrom je velmi častý a má celou řadu fyzických a emocionálních příznaků. Běžnými příznaky tohoto syndromu jsou stres, úzkost, napětí a neštěstí. Na druhou stranu jsou zde příznaky menstruačních potíží, které obecně zahrnují změny v menstruaci, jako je absence krvácení nebo neobvykle světlý výtok. Také se mohou objevit náhlé bolesti nebo křeče, které mohou být důvodem k obavám ze závratí nebo mdlob, vyžadujících lékařskou pomoc.

Poruchy menstruace se mohou objevit již při nástupu menstruačního cyklu u mladé dívky, nebo naopak na jeho konci u žen zralého věku. Komplikace menstruačního cyklu mohou samozřejmě přicházet během celého jeho průběhu. Pokud se dostaví menstruace před 9. rokem dívky, jedná se o předčasný začátek – menstruatio praecox. Dostaví-li se menstruace po 14. roku, jde o opožděný začátek – menstruatio tarda. Předčasná menopauza je, když ženě skončí menstruační cyklus před 40. rokem. Trvá-li cyklus po 52. roce, jedná se o opožděnou menopauzu.

Poruchy cyklu při krvácení

  • slabé krvácení – hypomenorea
  • silné krvácení – hypermenorea
  • krvácení mezi menstruacemi – intermenstruační krvácení
  • krvácení před menstruací – premenstruační krvácení
  • krvácení po menstruaci – postmenstruační krvácení
  • menstruace bez známek krvácení – amenorea

Poruchy rytmu krvácení

  • méně časté – oligomenorea – cyklus delší než 36 dnů
  • časté – polymenorea – cyklus kratší než 23 dnů

Bolesti doprovázející menstruační cyklus

  • bolest při menstruaci – dysmenorea
  • bolest mezi menstruacemi – intermenstruační bolesti
  • bolesti před menstruací – premenstruační syndrom

Zdroj: Bolestivá a problematická menstruace

HOMEOPATICKÉ LÉKY NA VÝTOK Z UCHA

Vodnatý výtok:

  • nedráždivý − Silicea, Graphites;
  • dráždivý − Mercurius sollubilis, Tellurium − odírající, páchne po rybině;
  • s příměsí krve − Ferrum posphoricum.

Hnisavý výtok:

  • Hepar Sulphur − páchnoucí (jako shnilý sýr), žlutozelený, odírající;
  • Mercurius sollubilis − hnilobně páchnoucí;
  • Mercurius corrosivus − páchne více než Merc. sol., často pulzující bolest (zvláště v levém uchu);
  • Pulsatilla − hustý žlutý krémový nedráždivý výtok.

Dávkování: zpravidla 9 nebo 15 CH 2x až 5x denně 3 kuličky. Se zlepšováním stavu se prodlužují intervaly v podávání léku. Až problém zmizí úplně, lék se přestane užívat.

Zdroj: Výtok z uší


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP