Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZAPÁCHAJÍCÍ VÝTOK A BOLEST V PODBŘIŠKU

OBSAH

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Poradna

V naší poradně s názvem KYRETÁŽ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Koubova.

20.12 provedena kyretáž týden slabší krvácení po 12 dnech jsem šla do práce byla jsem v pohodě pracují v kuchyni teď opět bolení v podbřišku vystřelující od zad mírný výtok až krvácení poraďte být doma nebo brát prášky na bolest kdy navštívit svého gynekologa je mi 61 let díky za každou radu..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tomto případě je nejlepší neodkládat návštěvu lékaře. Zajděte za svým gynekologem, protože jen ten může správně vyhodnotit, proč se vám stav takto zhoršil. Tímto způsobem se nejrychleji zbavíte nepříjemných projevů a budete dříve opět fit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyretáž v přechodu

Bolest varlat a podbřišku

Bolest v podbřišku u mužů může být vyvolána zvětšením prostaty. Vlivem zvětšené prostaty může docházet k hromadění moči, což vyvolá bolest v podbřišku a je rizikem pro vznik infekce, která bolest dále stupňuje. Další příčinou těchto bolestí může být nádor či zánět prostaty. U mladších mužů se setkáváme spíše se záněty prostaty – akutními či chronickými. U starších mužů jde výrazně častěji o nezhoubné a zhoubné nádory prostaty.

Zdroj: Bolest varlat

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Co znamená zapáchající výtok z konečníku

Zapáchající výtok z konečníku může být známkou kandidové (kvasinkové) infekce. Nebo se může jednat o zápach lubrikantu smíchaného se spermatem, což je normální. Po styku je každopádně vhodná důkladná hygiena. Také se může jednat o píštěl, kterou je nutné řešit chirurgicky.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Isabella .

Dobrý den, mam 7 dni zpoždění. Včera jsem si dělala těhotenský test ale vyšel negativně. Dnes ráno jsem to zkusila znovu a vyšel opět negativně. Mam bolesti a někdy i křeče v podbřišku. Je mi divne od žaludku a na dotek mam bolestivá ňadra. Dnes se objevil narůžovělý výtok. Může jít o těhotenství? Předem děkuji za odpověď. Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když vyšel test negativně, tak těhotná nejste. Byla by ale vhodná prohlídka na gynekologii, abyste zjistila příčinu zpoždění a dalších potíží, které zmiňujete.

Zdroj: diskuze Dotaz

Růžový výtok v těhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Co znamená bolest v kříži a podbřišku

Bolest v kříži a podbřišku může souviset s páteří, ale u žen je nutné nejdříve vyloučit infekce, močové a gynekologické problémy, například cysty nebo srůsty, které se mohou objevit. Gynekolog i urolog provedou potřebná vyšetření a objasní příčinu.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Bolest v podbřišku u mužů

Prudká bolest vystřelující do třísel či podbřišku může být způsobena torzí varlete. Torze varlete znamená otočení varlete v šourku kolem své osy. To způsobí zaškrcení cév přivádějících krev do varlat a nástup velmi silné, až šokující bolesti. Vlivem zvětšené prostaty může docházet k hromadění moči, což vyvolá bolest v podbřišku a je rizikem pro vznik infekce, která bolest dále stupňuje. Další příčinou těchto bolestí může být nádor či zánět prostaty. U mladších mužů se setkáváme spíše se záněty prostaty (akutními či chronickými). U starších mužů výrazně častěji nacházíme nezhoubné a zhoubné nádory prostaty.

Léčba je individuální, záleží na příčině onemocnění.

Zdroj: Bolest v podbřišku

HOMEOPATICKÉ LÉKY NA VÝTOK Z UCHA

Vodnatý výtok:

  • nedráždivý − Silicea, Graphites;
  • dráždivý − Mercurius sollubilis, Tellurium − odírající, páchne po rybině;
  • s příměsí krve − Ferrum posphoricum.

Hnisavý výtok:

  • Hepar Sulphur − páchnoucí (jako shnilý sýr), žlutozelený, odírající;
  • Mercurius sollubilis − hnilobně páchnoucí;
  • Mercurius corrosivus − páchne více než Merc. sol., často pulzující bolest (zvláště v levém uchu);
  • Pulsatilla − hustý žlutý krémový nedráždivý výtok.

Dávkování: zpravidla 9 nebo 15 CH 2x až 5x denně 3 kuličky. Se zlepšováním stavu se prodlužují intervaly v podávání léku. Až problém zmizí úplně, lék se přestane užívat.

Zdroj: Výtok z uší

Diskuze

V diskuzi VÝTOK Z KONEČNÍKU - PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobry den mam na Vas maly dotaz mam znamou ktera má je po operaci a má stomii a je po mozkove mrtvici a ma vytok z konecníku co se stim da delat jeste a je po ozarkach
dekuji za blizsi informace

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtok z konečníku - příčiny

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD PRSY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Polavková.

Objevily se mi červené fleky pod prsy. Myslela jsem si, že se jedná o opruzeniny.
Nakonec se jedná o plíseň - je zapáchající.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mária.

pod prsama se mi udelali šedive mokvajici jako plísen porad te mi prosím děkuji

Zdroj: diskuze Plíseň pod prsy

Bolest v podbřišku v těhotenství

Již od počátku těhotenství pociťuje těhotná ženy tlaky a pobolívání v podbřišku. Bolest bývá podobná bolestem menstruačním. Může být tupá, ale i křečovitá. Pokud tyto bolesti nedoprovází krvácení, pak by se nemělo jednat o nic vážného. Další bolest se může objevit na stranách podbřišku či v oblasti třísel. Bolest je silná při prudkém pohybu, například při rychlém vstávání a mizí vleže. Jedná se o bolest oblého děložního svalu, který fixuje po stranách dělohu v břišní dutině. Protože bolesti a tlak v podbřišku během těhotenství mohou znamenat i ohrožení vyvíjejícího se miminka, je zapotřebí všechny bolesti a tlaky oznámit lékaři.

Bolesti v podbřišku v první polovině těhotenství může vyvolat odlučování plodového vejce, přičemž nedošlo k úmrtí plodu. Hrozící potrat doprovází špinění až slabší krvácení. Návštěva lékaře a následný klidový režim je nezbytný. Bolesti v podbřišku mohou být způsobeny i kontrakcemi vedoucími k porodu (nebo předčasnému porodu) – pak se bolest v podbřišku projevuje jako křečovité stahy opakující se v přesných intervalech. Po 36. týdnu těhotenství se však spíše jedná o takzvané poslíčky, nepravé kontrakce, které mohou bolest v podbřišku také způsobit.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Diskuze

V diskuzi BULDOČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Erbová.

Mému fr. buldočkovi bude 10 let.Pře třemi dny začala fenka mít výtok žlutohnědý,dnes dost silný.Poraďte .Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Buldoček

Co znamená nadýmání a bolest v podbřišku

Bolest v podbřišku je častým příznakem nadýmání. Jde o nepříjemné pocity plnosti břicha, zvenčí se projevující nafouknutím. Někdy se mohou dostavit i kruté křeče, zvláště když plyny neodcházejí přirozenou cestou ven. Někdy se bolesti břicha prolínají a lze jen těžko rozpoznat, o jakou bolest vlastně jde. Pro určení nemoci je však důležitý co nepodrobnější popis bolesti. Pokud se dlouho zadržují střevní plyny ve střevech, dochází k velmi nepříjemným bolestem v podbřišku, které mohou mít i kolikózní charakter a mohou vést až k hospitalizaci.

Zdroj: Nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ KYČLE-SOUVISLOST S BOLESÍ V PODBŘIŠKU VPRAVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JanaF.

Dobrý den, jsem důchodkyně a bolí mi již kolena i kyčel, ale znepokojuje mne již 12 let bolest v podbřišku.Údajně může být od kyčle, protože jsem byla vyšetřena v průběhu 12ti let opakovaně na gynekologii, tam jen malé cysty, 3x ultrazvukem a dokonce jsem postoupila i kolonoskopii. Zatím nebylo nic závažného zjištěno, Pomáh mi ledování, což by svědčilo o zánětu?Na internetu jsem se dočetla, že taé někomu pomáhá ledování.Co by to mohlo být? Děkuji za info JanaF

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolavé kyčle-souvislost s bolesí v podbřišku vpravo

Co znamená vodnatý výtok z konečníku

Vodnatý výtok a voda z konečníku mohou souviset se zánětem ve střevě. Jedná se tedy o průvodní projevy zánětu.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Růžový výtok před menstruací

Máte v poslední době světle hnědý či narůžovělý výtok a není to u vás obvyklé? Hnědý ani růžový výtok u žen není „obvyklý“ nikdy, a pokud nejste těhotná, a přesto ho máte, zajděte si ke gynekologovi. Tento výtok mohou mít ženy také pár dní před nebo po menstruaci. Ptáte se, proč vlastně dochází ke „špinění“? Špinění může nastat i tehdy, když se oplodněné vajíčko váže k děložní stěně. Tento neobvyklý výtok většinou doprovází mírné křeče v podbřišku. Špinění však není jediný příznak možného těhotenství. Příznakem těhotenství může být také časté močení. Pokud i vy máte v poslední době nutkání často navštěvovat toaletu a nikdy tomu tak nebylo, může to znamenat hodně věcí, například to, že pokud vás to při močení pálí, zřejmě trpíte zánětem močových cest – urgentně navštivte lékaře! Časté návštěvy toalety mohou znamenat i těhotenství. Pokud si nejste jistá, je dobré udělat si těhotenský test.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Bolest v podbřišku při chůzi

Bolestmi v oblasti podbřišku častěji trpí ženy. Nejčastěji se jedná o bolest vnitřních orgánů, močového měchýře či tlustého střeva. Zánět slepého střeva se projevuje bolestí v pravém podbřišku. Z počátku mírná bolest může být doprovázena nevolností či zvracením. Bolesti se většinou stupňují při chůzi.

Jedná-li se o krátkodobou bolest, která brzy odezní (chyba v jídelníčku, stres nebo namožený sval), není nutno urgentně vyhledávat lékaře. Nezapomeňme také na plynatost a nadýmání. Ve všech těchto případech existuje na trhu opravdu široká škála přípravků, které vás těchto obtíží dokáží poměrně spolehlivě zbavit. Vždy je lepší nechat se vyšetřit a zjistit, že šlo o nějaký banální problém, než si v rámci hrdinství zahrávat s vlastním zdravím, v horším případě se životem. Při diagnostice možného problému bude provedena anamnéza, udělán krevní rozbor, možné je také gastroenterologické vyšetření, ultrazvuk, CT nebo RTG.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Žlutý výtok z ucha

Bakteriální záněty způsobují tvorbu bílého, žlutého nebo zeleného hnisu.

V tomto případě je nezbytné použít antibiotické kapky a léčbu doplnit homeopatií. Na bíložluté sekrece se doporučuje například Kalium muriaticum, Mercurius dulcis na žlutozelené, Pulsatilla na žluté. Medový výtok z ucha pak léčí Graphites.

Zdroj: Výtok z ucha u psa

Bolest v podbřiškuvýtok

Právě trichomonádový zánět pochvy se projevuje bolestmi v podbřišku, hojným řídkým výtokem, bolestmi při styku a někdy i svěděním zevních rodidel. Akutní fáze rychle přechází do chronického stadia, které je obvykle bezpříznakové. Léčba spočívá v podávání antibiotik ve formě polykacích tablet. Trichomonádový zánět pochvy patří mezi sexuálně přenosné nemoci. Výskyt je přímo úměrný počtu sexuálních partnerů, které je nutné vždy přeléčit, a to současně.

Další možností je zánět děložního hrdla. Nejčastějšími původci infekce jsou bakterie zvané chlamydie, mykoplazmata a gonokoky. Ženy si obvykle stěžují na hojný výtok, tupou bolest nad stydkou sponou a v kříži. V akutní fázi zánětu může být přítomna i teplota. Chronické formy se většinou projevují bolestivou menstruací, bolestmi při styku, eventuálně neplodností. Léčba spočívá v podávání antibiotik. Je-li to infekce pohlavně přenosná, je nutné přeléčit všechny sexuální partnery.

Rovněž zánět děložní sliznice je doprovázen bolestmi v podbřišku, které mohou vystřelovat do zad, dále únavou, špiněním nebo výtokem. Při akutní formě zánětu může být přítomna i teplota. Léčba spočívá v podávání antibiotik, léků proti teplotě a bolesti.

Hluboký pánevní zánět se obvykle šíří z dělohy do vejcovodů, dále k vaječníkům, a pokud není včas léčen, může postupovat dále do malé pánve. V malé pánvi může postihnout jakýkoli orgán včetně pobřišnice. Infekce se může rozšířit do malé pánve například i při zánětu slepého střeva. Začátek obtíží většinou navazuje na menstruaci. Objevuje se zvýšená teplota až horečka, výtok, krvácení, bolesti v podbřišku a v zádech. Mohou být i potíže s močením. Léčba záleží na celkovém stavu ženy. Jde-li o lehčí formu zánětu, může být žena léčena ambulantně podáváním antibiotik. Při závažnější formě zánětu by měla být žena léčena při hospitalizaci a nitrožilním podáváním antibiotik. Při zlepšení stavu je možné přejít na tabletovou formu.

Také kapavka se projevuje hnisavým výtokem, zánětem močové trubice a bolestmi v podbřišku. Podle charakteru pohlavního styku může být postižen i konečník, ústa a nosohltan. Onemocnění konečníku se projevuje výtokem, nucením na stolici, pálením a svěděním konečníku. Komplikovaná kapavka má vliv na plodnost, jelikož může přejít přes vejcovody až do malé pánve. Následkem mohou být potraty, předčasné porody, mimoděložní těhotenství a neplodnost. Léčba spočívá v podávání silných antibiotik a přeléčení všech sexuálních partnerů. Účinek antibiotik lze posílit podpůrnou léčbou enzymovými léky. Původcem onemocnění je bakterie Neisseria gonorrhoeae a má inkubační dobu 1–6 dní. Přenáší se výhradně pohlavním stykem.

Zdroj: Bolest v podbřišku

Proč mám narůžovělý výtok z pochvy

Občas se vyskytne krvácení z pochvy. Může se jednat o tyto příčiny:

  • dysbalance v hladině hormonů
  • nepravidelná ovulace
  • zánět – sliznice děložní je v takovém případě oteklá, křehká a lehce krvácí; pokud se obtíže opakují, je nutná kontrola u gynekologa, protože opakované záněty mohou mít vliv na plodnost
  • užívání antikoncepce bez pauzy
  • močová infekce – pokud se objeví krvácení mezi menstruacemi, a hlavně krvácení při močení, je potřeba vždy podstoupit vyšetření, protože se může jednat o závažnější problém (infekce močových cest, zánět rodidel a podobně); také se vyskytuje bolest v podbřišku
  • mechanické poranění poševní sliznice při masturbaci nebo po sexu, v takovém případě by bylo vhodné koupit si v lékárně lubrikační gel
  • opakovaná vaginální léčba – sliznice jsou překrvené, což může způsobovat slabé krvácení nebo kontaktně narůžovělý sekret
  • výtok z pochvy po stolici – nutné gynekologické vyšetření, aby se odlišilo, zde se jedná o zakrvácení z povrchu čípku, nebo z dutiny děložní, případně zda krev náhodou nepochází z konečníku
  • první cykly po nasazení antikoncepce – pokud by se opakovalo i v dalších cyklech, je namístě úvaha o změně preparátu
  • stres nebo velká fyzická zátěž
  • závažnější problémy – pokud pravidelně krvácíte po styku, okamžitě vyhledejte lékaře

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP