Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SALICYLOVÁ MAST NA KUŘÍ OKA

OBSAH

Upozornění pro použití salicylové masti

  • Lidé s alergií na acylpyrín by neměli používat tento exfoliační peeling.
  • Stejně jako u jiných produktů, tak i domácí masky z kyseliny salicylové, mohou způsobit vysušení pokožky. Proto je nutné po skončení této exfoliace použít hypoalergenní výživný hydratační krém.


Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Diskuze

V diskuzi SALICYLOVÁ MASŤ 5 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Král.

Dobrý den,
mám bradavici na špičce jazyk, zhruba půl centimetru dlouhou. Chtěl jsem se jí zbavit, tak jsem ji potřel Duofilmem. Jenže mám strach, jestli to byl ten správný postup. Bradavice zbělala a ztvrdla a nevím, jestli to nebude spíše horší. Co dělat v té situaci? Může být aplikace Duofilmu i škodlivá?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Salicylová masť 5

Co pomáhá na kuří oka

Zrohovatělou kůži lze odstranit seškrábáním po horké koupeli, nebo můžete použít masti obsahující látky, které rozpouštějí zrohovatělou kůži (například kyselina salicylová). Rizikem u tohoto defektu je, že se neléčená kuří oka mohou zanítit. V případě, že se defekt nebude hojit, musíte počítat s vyříznutím na chirurgické nebo dermatologické ambulanci.

Pokud si chcete od kuřích ok pomoci sami, máčejte nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové (koupíte v lékárně) do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraňte nožíkem či žiletkou a zalepte náplastí. Po čtyřech dnech náplast odkryjte a postup opakujte do vyléčení. V lékárně lze zakoupit i speciální náplasti napuštěné kyselinou salicylovou, které mohou být na postiženém místě nalepeny, tudíž působí celý den.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi VIŠŇOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hrozová.

Nikde nemůžu sehnat višňovou mast samé balzámy a hovadiny

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamil Veselý.

Mast je běžně v každé lékárně pod názvem Višněvského balzám

Zdroj: diskuze Višňová mast

Acylpyrín jako levná maska na akné a na vrásky

Kyselina salicylová je k dispozici v celé řadě profesionálních výrobků určených k péči o pleť. Patří sem speciálně upravené exfoliační krémy a pleťové peelingy na profesionální úrovni, po kterých se kůže sloupne. Kyselina salicylová je také dostupná v mnohem jednodušší, a pravděpodobně i levnější formě. Aspirin nebo Acylpyrin je volně prodejný levný lék proti bolesti a na horečku a co je pro nás na tomto léku významné, je fakt, že z velké části tvořen právě kyselinou salicylovou, která se dá podle našeho receptu použít na pleť jako levná domácí exfoliační maska.
Ačkoli je Acylpyrín primárně určen pro vnitřní použití, tak jeho lokální aplikace dokáže přinést omlazující účinky podobné těm, které dosahujeme při profesionální péči v kosmetickém studiu. Jak na to? Jednoduše, zde je recept na výrobu domácí exfoliační masky z acylpyrinu.

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA AKANTÓZY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

dobry den,chtela bych se zeptat jestli na tohle je nejakej krem nebo neco dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akantózu neumíme léčit, jen dokážeme zmírnit její projevy. Používají se látky zlepšující vzhled kůže jako je retinoid, 20% urea, alfa hydroxyacid, topický vitamín D nebo kyselina salicylová. Pokud je akantóza způsobena užíváním některých léků, je důležité léky vynechat. Pokud ji způsobuje obezita, je třeba zhubnout. Doplňkově se dají použít krémy na bělení pokožky s obsahem hydrochinonu nebo kyseliny kojic.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba akantózy.

Co je to kuří oko?

Kuří oka se obvykle projeví jako následek nevhodné obuvi. Bývají totiž výsledkem odumřelé a zrohovatělé kůže v menších oblastech vystavených tlaku a tření. Kuří oka se však na rozdíl od mozolů obvykle nacházejí na vystupujících kostech, zejména na kloubech.

Zdroj: Kuří oko

Jak odstranit kuří oko video

Zde je seznam videí s různými způsoby odstranění kuřího oka v domácích podmínkách: jak vydloubnout kuří oko video.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

prosim zná někdo přesné dávkováni na smrkovou mast Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Příprava smrkové masti je jednoduchá. Nejdříve si připravíte nasycený olej a to tak, že do dvou třetin uzavíratelné sklenice vložíte kusy smrkové smůly, které zalijete do plného obsahu sklenice oblíbeným olejem, uzavřete a uchováte při teplotě 40 až 50 stupňů Celsia, dokud se smůla do oleje nerozpustí. To může trvat i několik dní. Pomoci smůle v rozpouštění můžete častým zatřesením se sklenicí. Nasycený olej pak smícháte s včelím voskem v poměru 2 lžíce vosku na 230 ml nasyceného oleje a přivedete k teplotě, kdy budete moci smíchat olej s voskem dohromady, obvykle 50 °C. Pak hned ještě teplé slijete do sterilní skleněné uzavíratelné nádoby, kterou uzavřete až po vychladnutí obsahu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mast

Salicylová mast recept

Budeme potřebovat půl lžičky jedlé sody bikarbony, kterou smícháme s jedním hrnkem vody v nějaké malé misce. Důkladně to promícháme a dáme na chvíli stranou. Mezi tím si připravíme 10 tablet acylpyrínu, které nejsou potahované, musí být matně bílé. Tyto tablety acylpyrínu dáme do malé misky a pokapeme je čerstvou citrónovou šťávou v množství asi dvě polévkové lžíce. Tablety by se měly začít hned rozpouštět do takové jakoby práškové pasty. K urychlení použijeme lžíci a všechny větší kusy rozdrtíme. Pak tuto acylpyrinovou pastu z citrónu a acylpyrinu čistými prsty naneseme rovnoměrně na pleť, kde vytvoříme tenkou a rovnoměrnou vrstvu po celém obličeji. Při nanášení se vyhněte oblasti očí. Acylpyrínovou směs necháme působit pět až 10 minut, což je doba za kterou úplně vyschne. Pak si vezmeme vatový tampón, který namočíme do misky s jedlou sodou a vodou, kterou jsme si na začátku připravili a jemně z obličeje setřeme aspirinovou slupku. Jedlá soda zde působí jako důležitý neutralizátor kyseliny salicylové, bez ní tento recept nepoužívejte!

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASTKOUPIM MAST FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Na pravej ruke sa mi od umývania riadu vyhodili škvrny ktoré mi mokvaju a svrbia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Z volně prodejných léku můžete použít mast Hydrocortizon a Kalciovou mast. Jistější řešení bude návštěva kožního lékaře, který vyrážku vyšetří a zvolí nejlepší způsob léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Příznaky kuřího oka

Poznáte ho jednoduše. Jedná se o žlutošedě zbarvený útvar asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje čep zanořený pod povrch, který tlačí na kost. Lehkým poškrábáním se kuří oko začne lehce drolit, zbělá a na omak zdrsní. Zde je několik fotek, na kterých je vidět kuří oko foto.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

Neznáte někdo recept na kaštanovou mast, chtěla bych si ji udělat z čerstvých kaštanů?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštanová mast je výborná na bolístky kloubů, svalů, ale také na hemoroidy, různé pohmožděniny a výrony a křečové žíly. Dá se použít buď kupovaná koňská mast a nebo je možné si ji vyrobit doma podle receptu, který je tady www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Foto kuřího oka

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět kuří oko.

Zdroj: Kuří oko

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Kuří oko nebo bradavice

Kuří oko je bolestivé, tlakem podmíněné nadměrné zrohovatění kůže nad kostními výstupky. Kuří oko nejčastěji vzniká na patě, plosce nohy, v hlubokých kožních prasklinách, případně se na prstech vyskytuje takzvané měkké kuří oko. Nejčastější příčinou vzniku kuřích ok bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Jedná se o žlutošedivě zbarvený útvar, asi 3–12 mm velký. Bolest způsobuje zanořený čep pod povrch, který tlačí na kost.

Pokud se vám vytvoří kuří oka, zajděte s nimi na pedikúru. Ale pokud se jedná o virové bradavice, tak ty by měl odstranit lékař. Pokud se jedná o malé bradavice, lze je léčit protivirovými přípravky, například vlaštovičníkem nebo lápisem.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi HEMATOM V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Janku.

Zdravím, naš pes má hematom v uchu. Veterinář mu to při slabé narkoze, vždy rozřízne a vyčistí, ale za dva dny je ucho opět hodně nateklé, takže jsme u veterináře 2krát do týdne už to trvá třetí týden. Domluvili jsme se že vždy když mu ucho trochu nateče, mohu mu tekutinu sama vymačkat. Tak 3krát až 4krát denně, mu ucho vymačkávám. Chci se zeptat, zahojí se ucho někdy? Je možné mu podat nějaké léky, nebo mast, aby hematom zmizel? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kajka.

Dobrý den
Na toto onemocnění nám doktor doporučil mast: Hidrocortison léčiva
tato mast není na předpist zakoupíte v lékarně...Tato mast mé fence velmi pomohla
Doporučuji moc

Zdroj: diskuze Hematom v uchu

Chirurgické odstranění kuřího oka

Kuří oko je možné odstranit pomocí sterilních chirurgických nástrojů jako je dláto a ostrý skalpel. Postup, jak probíhá chirurgické odstranění kuřího oka, je vidět tady: kuří oko chirurgie.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Co způsobuje kuří oka?

Kuří oka jsou projevem poranění kůže a měkkých tkání. Jedná se o vrstvy postižené sekundárním mechanickým tlakem a podrážděním. Tyto problémy jsou lékaři často přehlíženy, bývají však pro pacienty velmi nepříjemné. Mezi nejčastější mechanická poranění dolní končetiny patří právě kuří oka a mozoly. Příznaky mohou být natolik závažné, že mohou ovlivnit chůzi a výběr obuvi nebo činnosti. Většinu kuřích ok a mozolů lze vyřešit pomocí odpovídající konzervativní léčby, ale je nutná správná diagnóza.

Zdroj: Kuří oka

Příčiny kuřího oka

Nejčastější příčinou bývají nevhodné boty, které dlouhodobě tlačí na prst proti kosti. Kuří oka nejvíce postihují plošky pat, malíčky a palce na nohou. Objevují se častěji u žen, především kvůli jejich zálibě v nošení nepohodlných bot. Rájem pro kuří oka jsou především vysoké boty s úzkou špičkou, které znatelně stlačují malíček a palec.

Zdroj: Domácí triky na kuří oko

Koňská mast versus kaštanová mast

Koňská mast se nejmenuje proto, že by byla vyrobena z koně, ale právě proto, že je vyrobena z extraktu kaštanu koňského – jírovce. Koňská mast je kaštanová mast.

Zdroj: Kaštanová mast

Rady z přírody

  • kyselina mravenčí – prodává se v lékárně a kuří oko jí potíráme
  • jasmínový květ – po rozemletí na kaši naneseme na kuří oko a necháme působit asi 5 dní, poté opakujeme až do vyléčení (proces opakujeme 3–5x)
  • stroužek česneku a citronová šťáva – opět potíráme
  • směs olivového oleje a cukru krystal – jemně vmasírujte do kůže na chodidlech, chodidla pak zůstávají jemná, bez ztvrdlé kůže

Zdroj: Kuří oko

Jak léčit kuří oko?

Obvyklé možnosti léčby:

  • návštěva pedikéra, který vám kuří oko seřízne ostrou žiletkou a přelepí náplastí na kuří oka;
  • laserové odstranění – jen pro otrlejší jedince, neboť je velmi bolestivé;
  • individuální polstrování na různé oblasti chodidla pomůckami, jako jsou gelové polovložky, vložky do bot nebo jiné ortopedické pomůcky;
  • pokud je to nutné, nosit speciální „trvalé“ vložky do bot;
  • poradit se ohledně výběru správné obuvi;
  • dostatečně chodidla hydratovat, ať už krémy nebo hydratačními ponožkami;
  • pečovat o nohy a pravidelně chodidla obrušovat pemzou.

Zdroj: Kuří oko


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP