Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SILNÉ POCENÍ HLAVY

OBSAH

Příčiny pocení hlavy

Pocení hlavy není nemoc, spíše jen vsugerovaný jev. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi SILNE POCENI HLAVY A OBLICEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Ahoj já mám ten Electro antiperspirant, jak tu popisujou a je to úplně skvělej přístroj, používám na ruce, nohy a obličej a mám klídek :-D Všem můžu doporučit!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Silne poceni hlavy a obliceje

Nadměrné pocení hlavy

U nadměrného pocení hlavy je třeba vyloučit jako možnou příčinu onemocnění štítné žlázy. Pokud je porucha funkce štítné žlázy zjištěna, léčí se v závislosti na tom, o jaký typ onemocnění se jedná, velmi stručně řečeno, buď je funkce štítné žlázy snížená, nebo zvýšená. Léky se pak volí podle toho. Nedávají se žádné „léky na pocení“, ale na štítnou žlázu. Nadměrné pocení se pak upraví zpravidla samo. Nadměrné pocení hlavy je charakteristické pro malé děti, přičemž se nejedná o žádný zdravotní problém.

Zdroj: Nadměrné pocení

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Susar.

Na pocení hlavy a obličeje žádné spreje nepomůžou. To chce silnější kalibr! Já mám na doporučení electro antiperspirant. Chvíli sice trvá než to zabere (u mne 2-3 týdny) ale pak jsem v suchu několik měsíců, což je neuvěřitelný! Doporučuji se na to kouknout www.electroantipersp…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Nadměrné pocení hlavy

Nadměrné pocení hlavy a obličeje může být velmi nepříjemné a nepohodlně. dalo by se říci, že asi 2 až 3 % populace trpí nadměrným pocením hlavy. Tento stav může být léčen pomocí lékařské pomoci, i když mnoho lidí se bojí požádat o pomoc lékaře, jelikož se z nějakého důvodu stydí.

Z diagnostického hlediska je důležité rozlišit pocení hlavy jako nemoc nebo pocení hlavy z důvodu tepla, stresu nebo cvičení.

Pocení hlavy je velmi nepříjemný problém, který může postihnout kohokoli a kdykoli, proto se člověk nesmí bát zajít k lékaři a nechat se vyšetřit, protože není jisté, z čeho tento stav může vzniknout.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi LÉKY PROTI POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Trim nadmernym pocenim hlavy - zajimalo by me zda by jeden mohl pouzit antiperspirant spray a nastrikat si ho na hlavu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ota.

Antiperspirant je proti pocení hlavy neúčinný.

Zdroj: diskuze Léky proti pocení

Iontoforéza na nadměrné pocení hlavy

Iontoforéza nebo-li elektro antiperspirant jde použít i v oblasti hlavy a obličeje, ale odlišnými způsoby, než je tomu u dlaní a chodidel. Úspěšná léčba pocení je iontoforéza s molekulami vody. Pro léčbu pocení hlavy se používají speciální aplikátory, konkrétněji se hovoří o obličejových maskách. Tyto masky se aplikují na obličej, díky čemuž dochází k efektivnímu působení i proti nadměrnému pocení hlavy.

Pokožka hlavy je velmi citlivá, proto se doporučuje aplikovat méně invazivní typ procedury. V případě obličejové části postačí aplikace na několik minut, konkrétně 5 minut. Jakmile je tento proces ukončen, přístroj se vypne a zvolí se opačná polarita. Tato procedura se opakuje stejným způsobem. Celkem tato akce trvá 10 minut.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi POCENÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.

Zkuste na pocení Electro antiperspirant, mám doma a nedám na něj dopustit!!!
electroantiperspiran…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Józa.

Neustále mokré dlaně, kapesníčky nebo ručník pořád při ruce, to je otrava. Taky nevypadá moc dobře, když si musíte utírat ruku, než ji někomu podáte. To všechno moc dobře znám. Naštěstí je to všechno pryč. Začal jsem používat Antipe a problém pomalu ustupoval. Dnes už je všechno v pořádku.

Zdroj: diskuze Pocení hlavy

Pocení hlavy

Nadměrné pocení hlavy je nejvíce viditelným a obtěžujícím typem nadměrného pocení, které vás může potkat. Nejčastěji se vyskytuje v přední obličejové části, konkrétně v oblasti čela, takzvané T-zóny a okolí nosu. Projevy jsou vždy stejné, jakmile přijde sebemenší situace, ve které se necítíte absolutně v klidu, začnete se potit tak, že vám pot po obličeji doslova stéká dolů. Situace je o to horší, že hlavu na rozdíl od zpocených rukou nebo nohou nikam neschováte. Proto je nadměrné pocení hlavy ze společenského hlediska naprostou katastrofou a působí doslova devastujícím účinkem na sebevědomí takto postižených jedinců. Hlava se nepotí jen při kontaktu s okolím, ale i při běžných činnostech, jako je sledování televize, řízení motorových vozidel, vaření a mnoho dalších. Tato skutečnost znesnadňuje sociální působení a výrazným způsobem zhoršuje kvalitu života postižených jedinců.

Zdroj: Pocení

Poradna

V naší poradně s názvem SILNÉ NOČNÍ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Šklíbová.

Máím k vám ještě dotaz. Hodně toho vim, i to,že musím být ráda za každý den který se vzbudím. Pracuji 4 roky s reiky.Hodně jsem se naučila. Myslím,že bych to ani jinak nezvládla. Ze dne na den se stal ze mě narkoman beru 15 léků denně.Žiju život s bolestí zad,které se mi po imonusupr. lécích rozpadají./kosti/. To, že pocení je záležitost čištění vim,aleje to pro mě zatím další problém,v noci se stále převlékám a to nemluvím o dece a matraci. Kdybych se málo přikryla jak píšete zase mě bude zima .Mám anémii. Už 30 let bych měla být mrtvá. Pan dr. kerý mě udržuje přes 30 let při životě naposledy prohlásil např. nějaká transplan. je pro vás brnkačka a nebo á přichází reklama na zdraví. Většinou se snažím ze všeho dostat sama. Možná pana profesora Hulka Petra, nebo pana doc. Navrátila. z HK. nem. znáte.Tak jen jsem chtěla vědět kdo mi odpovídá. S pozdravem hezký den Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud máte přímou vazbu na profesora Hůlka, tak bych doporučoval s jeho pomocí zkusit nějaké pokusy o zmírnění urputnosti vašeho nočního pocení. Třeba by na začátku mohla stačit jen jiná kombinace léků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silné noční pocení

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanča.

Je mi 22let a mám svědění hlavy a dst silné a nevím co a tím mám dělat je to hrozné.už to mám dýl jak měsícamám k tpomu lupy může to být aji tím?????????

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když svědění hlavy doprovázejí lupy, tak se může jednat o plísňovou dermatitidu. Tu může způsobit třeba plíseň ze zapařené čepice a bebo si ji můžete zanést třeba na prstech, když se drbete, například z klávesnice. Vyzkoušejte přípravek Nizoral. Je to šampon z lékárny a mohl by pomoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění hlavy

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINY NADMĚRNÉHO POCENÍ HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

V poslední době se mi potí hlava, hlavně v zátylku. Mám je jako bych se je osprchovalal. Děje se to poslední dva roky. Nevím co mi je? Je mi 67 let.
V přechodu jsem neměla žádné problémy a ted se bojím jit na večírky. Když se tančí tak za chvíli mám vlasy jako bych se je osprchovala.
Poradte mi. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.

Trpím pocením hlavy hlavně ve vlasové části. Spotím se i několikrát denně tak, že mám vlasy téměř úplně mokré. Mírně se potím i po těle, v podpaží, záda, břicho.Poradíte???

Zdroj: diskuze Příčiny nadměrného pocení hlavy

Co znamená nadměrné pocení hlavy a obličeje

Z diagnostického hlediska je důležité rozlišit pocení hlavy jako nemoc nebo pocení hlavy z důvodu tepla, stresu či cvičení. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Hyperhidróza neboli nadměrné pocení se vyznačuje větším množstvím vylučovaného potu, než je potřebné k regulaci těla. Příčinami hyperhidrózy jsou nejčastěji dědičnost (jedná se často o vrozenou dispozici), potom se hyperhidróza nazývá hyperhidróza primární. Pokud je hyperhidróza vyvolána nějakými okolními vlivy, jedná se o hyperhidrózu sekundární. Nejčastěji se setkáváme s první z těchto jmenovaných. Zvýšené pocení může být buď celkové (po celém těle), nebo lokální (na určité části těla). Ruce, nohy, hlava, obličej, podpaží a třísla patří mezi nejaktivnější oblasti pocení vzhledem k relativně vysoké koncentraci potních žláz.

Existuje několik možností léčby:

  • iontoforéza (bývá možností první volby);
  • aplikace botulotoxinu;
  • hrudní sympatektomie.

Zdroj: Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Babské rady proti pocení

Proti pocení celého těla pomáhá pití čaje ze šalvěje. Šalvějový čaj je třeba připravit vždy čerstvý maximálně na jeden den. Šalvějový čaj proti pocení se popíjí během dne v celkovém množství asi jeden až dva litry za den. Důležité je věřit, že šalvěj skutečně proti pocení pomáhá, protože po ní se budete potit buď stejně a nebo míň, ale nikdy ne více.

Zdroj: Léky proti pocení

Rady na zastavení pocení hlavy

  • V případě opakovaných problémů s nadměrným pocením hlavy se doporučuje časté sprchování. Při sprchování je vhodné nejprve začít sprchovat pravou část těla a posléze až levou stranu.
  • Velmi vhodné je cvičení na čerstvém vzduchu, protože dochází k posílení imunitního a oběhového systému.
  • Pijte dostatečné množství vody. To je důležité pro správný oběh, a navíc vás to chrání před bolestí hlavy.
  • Nedoporučuje se pití kávy.
  • Konzumujte vyváženou a zdravou stravu bohatou na vitamíny. Velmi negativní je konzumování mastných a těžkých jídel.
  • Také vám mohou pomoci homeopatické léky určené na bolest hlavy. Tyto léky jsou zároveň vhodné na závratě.

Vliv na pocení má také naše oblečení. Důležité je nosit takové, které odpovídá venkovní teplotě. Samozřejmostí jsou prodyšné a savé materiály, jež zbytečně neaktivují potní žlázy. Oděvy je třeba často měnit, jelikož nadměrné pocení způsobuje maceraci kůže a napomáhá množení rozličných bakterií a kvasinek.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi SILNÉ POCENÍ,HLAVNĚ V OLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Turečková.

Dobrý den
moje trable s pocením,hlavně v obličeji jsou již několik let ,nesnesitelné.Hora kapesníčků,červený obličej mě strašně znervozňují,hlavně ve společnosti a o to je to pak asi ještě horší,Mnohokrát jsem se již na to ptala svého lékaře...jeho odpovědí bylo jen to že to může být více příčin ,hlavně menopauza,léky a ostatní,teplé pití atd.Takže člověk by nesměl nic...Proto bych chtěla poprosit o radu kam se obrátit a co podniknout ,aby moje potoky potu se mohly změnit aspoň na orosení.Děkuji za radu.Ivana Turečková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristína.

Jde to eliminovat i na hlavě a ve vlasech. Já na to mám Electro Antiperspirant z tohoto webu: www.electroantipersp… . Pokud lékař nenajde konkrétní řešitelnou příčinu, jako např hormonální dysbalance tak ti nepomůže. Pocení může mít x příčin které nelze přímo řešit, jako menopauza, nebo dědičnost u hyperhidrózy, pak se musíš poprat s pocením samotným a nejlepší na to je electro antiperspirant.

Zdroj: diskuze Silné pocení,hlavně v oličeji

Pocení a společenský kredit

Přestože se člověk, který se nadměrně potí, intenzivně věnuje hygieně, používá kvalitní kosmetické přípravky, aby potlačil zápach, jejž vylučuje kůže, často se stává, že potní žlázy pracují tak intenzivně, že se nedají ničím přebít a zamaskovat. Z lékařského hlediska je pocení velice individuální záležitost, která má ale přirozený původ. Muži obecně mají aktivnější potní žlázy než ženy. Více samozřejmě pocení překáží mladým, často velmi aktivním lidem. Pokud se velmi potí osoby na vyšších pracovních pozicích a objeví se mezi svými pracovními kolegy s mokrými skvrnami na košili či blůze, je to téměř neodpustitelné.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Nemoc štítné žlázy

Důležité je nezapomínat na to, že nadměrné pocení je často způsobeno poruchou funkce štítné žlázy. Její snížená funkce, především ale funkce zvýšená vedou k nadměrnému pocení ve dne i v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Léky

Nespavost a pocení bez zjevných příčin bývají vedlejším účinkem užívání léků, a to především antidepresiv. Pocení vyvolávají též hypoglykemické látky či hormonální terapie, přičemž se obvykle projevují i další vedlejší účinky v závislosti na konkrétním léku.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Náhlá a nevysvělitelná bolest hlavy, to může být aneurizma.

V případě náhlé a silné bolesti hlavy je třeba provést vyšetření CT hlavy, aby se vyloučilo aneurizma - krevní výduť v mozku. Pokud je bolest hlavy způsobena aneurizma, tak na to nezabírá žádný z léků proti bolesti a žádný z léků tuto nemoc hlavy nevyléčí. Jediné řešení, jak léčit aneurizma, je zavedení ketetru přes nějakou tepnu v těle, nejčastěji v noze. Krevním řečištěm se pak zavede do postiženého místa v mozku buď svorka nebo cívka, kterou se prasklina zaškrtí. Teprve pak bolest hlavy zmizí a aneurizma je vyléčeno.

Zdroj: Bolesti hlavy a účinná léčba

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP