Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VITALIZING ČESNEKOVÝ ŠAMPON

OBSAH

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon… :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPÓN POUŽÍT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Magdaléna Monika.

Dobrý den, jaký prosím používat šampón po pásovém oparu, ještě ho léčím ale již potřebuji umít hlavu. Kdy tedy mohu umít hlavu a jaký nejlépe použít šampón děkuji Přesličková.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jaký šampón použít

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Poradna

V naší poradně s názvem DEHTY V PÉČI O TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
chtěla bych bych se zeptat zda je možné sehnat šampon Polytar AF

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šampon Polytar AF se už nevyrábí, protože již není podporováno užívání dehtů bez lékařského předpisu. Šampon Polytar vám připraví v kterékoliv lékárně na základě recepisu, který sestaví váš kožní a nebo praktický lékař.
Obsah recepisu na výrobu šampónu je:
_______________
Liquor carb. deterg.
Aetheris Petrol aa 50,0
Spir. saponato kalinii ad 200,0
M.F.sol.
D.S šampon
_______________
Když máte tento recepis od lékaře, tak vám v lékárně vydají tento šampon bez doplatku - zdarma. Používá se 2 až 3 krát týdně a nechá se působit 10-15 minut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polytar sampon je skodlivy

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem JAK VYMÝT BAREVNÝ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pacáčková Jana.

Můžete mi prosím poradit nějakej fígl jak mohu odstranit barevný šampon z hlavy? sem od přírody blondýnka a nikdy jsem neměla jinou barvu tak jsem si koupila barvící šampon hnědé barvy. Mám ho víc jak měsíc a nic. Už teda né hnědé ale rezavé, ale už bych chtěla svoi barvu. Prosím poraďte! Děkuji!!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Barvící šampón nepůjde zcela umýt, vždy na vlasech zbyde malé množství přidaného pigmentu a proto na blond vlasech bude znatelný až do jejich ostříhání. Pro úplné odstranění barvícího šampónu použijte odbarvovač na vlasy a nechte ho působit 1/4 až 1/2 jeho doporučené doby působení. Pak si aplikujte na své vlasy výživnou masku, kterou používejte, než Vám takto odbarvené vlasy neodrostou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak vymýt barevný šampon

Dráždivost kůže

Černouhelný dehtový šampon může dráždit vaši pokožku. Někteří lidé zažívají pocity pálení nebo píchání, svědění, zarudnutí, otoku nebo citlivosti. Přestaňte tedy používat černouhelný dehtový šampon a poraďte se se svým lékařem, pokud se u vás objeví závažné pálení pokožky, bodání nebo otok.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Diskuze

V diskuzi MAST, MÝDLO, ŠAMPON S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Prosím o radu, kde seženu mast, mýdlo a šampon s dehtem? Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mast, mýdlo, šampon s dehtem

Cibulovo-česnekový sirup

Cibulovo-česnekový sirup není zrovna delikatesa, ale na druhou stranu, neskládá se z ničeho nezdravého ani nedobrého.

Účinky

Dokáže vyléčit kašel, pomáhá při bolestech v krku a jiných obtížích. Dávat ho můžete dětem od šesti měsíců, horní věková hranice není nijak omezena.

Dávkování

Dávkujte po lžících – dospělí tři, děti jednu až dvě lžíce po jídle. Sirupu si udělejte tolik, abyste jej mohli konzumovat jeden až dva týdny, a to minimálně pět vrchovatých lžic denně.

Recept

Ingredience: cibule, česnek, cukr

Postup: Cibuli nakrájejte na dva centimetry široká kolečka, česnek oloupejte a pomačkejte. Promíchejte cibuli s česnekem. Část směsi dejte do vyšší sklenice či misky a posypejte ji cukrem. Tento postup prokládání cibule, česneku a cukru opakujte, dokud sklenici nebo misku zcela nenaplníte. Nádobu uzavřete a dejte ji do chladu a do tmy odpočívat. Bude potřeba vyčkat alespoň 24 hodin, aby cibule s česnekem pustily šťávu.

Zdroj: Česnekový sirup

Diskuze

V diskuzi ČERVENÁ OČNÍ VÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáda.

už to mám rok a pomáhá mě když čistím střeva psylliem, podporuji játru ostropestřecem a nejím skoro vůbec mléčné bílkoviny a cukr i v ovoci, pouze snesu pomeranče a bílý grep a vůbec nic co má červenou barvu. Chce to vysledovat co vám nedělá dobře a vynechat to. Pak je to snesitelné a dá se s tím žít :).

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Zdravím, tak jsem konečně přišla jak to velice zmírnit, s každým jídlem jím oreganový a česnekový olej v kapslích a je to skoro perfektní. Vyzkoušejte. Pravděpodobně to způsobuje candida, proto to zhoršuje ovocný a normální cukr a také mléčné bílkoviny a částečně i hodně škrobu a lepku.

Zdroj: diskuze Červená oční víčka

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Vázání česneku – video

Pokud máte chuť uplést si česnekový cop, můžete to zkusit například podle tohoto videa.

Zdroj: Pletení česnekového copu

Barvení

Dehtový šampon způsobuje skvrny na všem, čeho se dotknete. Přestože je produkt efektivní a obvykle nezpůsobuje žádné vážnější vedlejší účinky, tento faktor a rovněž jeho nepříjemný zápach způsobují, že si lidé hledají jiné řešení pro své kožní problémy. Dehtový šampon může krátkodobě zbarvit kůži a nehty, a pokud nedojde k okamžitému odstranění, může zanechat trvalé skvrny. Černouhelný dehtový šampon může způsobit krátkodobé odbarvení na blond, šedou nebo jinak barevné vlasy, ale toto zbarvení by mělo být odstraněno umytím vlasů jiným produktem.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Domácí šampon

Budete potřebovat:

  • 2 lžíce tekutého mýdla na bázi olivového oleje;
  • 250 ml minerální vody;
  • 1 lžíci mandlí nebo broskvových jader;
  • 2 kapky esenciálního oleje, můžete si vybrat podle vůně;
  • 2 lžíce sušených bylin;
  • 1 lžíce octa nebo bylinkového oleje, volba závisí na typu vlasů.

Výroba domácího šamponu

  • Do misky namočte sušené bylinky nebo květy a nádobu uzavřete víčkem. Svařte minerální vodu a přilijte ji k bylinám. Nádobu opět přiklopte víčkem a nechte louhovat po dobu 20 minut.
  • Přeceďte byliny do mísy, přidejte ocet, nebo bylinkový olej –vyberte dle vlastní potřeby (suché/mastné vlasy). Olejíček navíc dodá šamponu vůni. Důkladně pak celou směs promíchejte.
  • Šampon přelijte do láhve s víkem. Bylinný šampon má trvanlivost půl roku.

Zdroj: Domácí šampon z bylin

Domácí bio šampon

Co budete potřebovat:

  • lahvičku na šampon
  • bylinky (mastné vlasy: kopřiva, pampeliška; suché vlasy: meduňka, černý bez; proti lupům: máta; pokud máte vlasy normální, je to na vás, kterákoli bylinka jim udělá dobře)
  • pár kapek esenciálního oleje dle vaší chuti a nálady, doporučuji například citronelu, levanduli, mátu
  • 4 lžíce nastrouhaného olivového mýdla
  • převařenou destilovanou vodu
  • pokud chcete prodloužit trvanlivost šamponu, tak i konzervant

Postup:

  • převařte 1 hrnek vody;
  • vmíchejte nastrouhané olivové mýdlo;
  • přidejte 2 kapky esenciálního oleje a hrst bylinek dle vlastního výběru;
  • vše nechte odstát tak do druhého dne, poté sceďte, přelijte do lahvičky – a je to;
  • skladujte v chladu, vydrží až týden.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Jak často pužívat pivo na vlasy

Pokud tedy někdy náhodně otevřete teplé pivo, tak teď víte, co s ním dělat. Pivní procedury se nejlépe hodí pro mastné vlasy, než na vlasy barvené nebo suché vlasy, protože mají tendenci zanechat vlasy suché, ale se zdravým pocitem. Pivo není náhradou za tradiční šampon nebo kondicionér, ale k občasnému projasnění jemných nebo poškozených vlasů se bezvadně hodí.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP