Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYSOKÉ CRP

OBSAH

Rakovina slinivky

U rakoviny pankreatu vykazovaly vysoké hladiny CRP v plazmě při diagnóze 121% zvýšené riziko úmrtí na onemocnění.

Zdroj: Hodnoty CRP a rakovina

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Dušková.

Dobrý den, mám vysoké ggt 5,22.Pokládá se již za hodně vysoké nebo mírně vysoké.Alkohol vůbec nepiju.Uzivam triptany na migrenu,mohou mít na ggt vliv?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak snížit GGT

Vysoké CRP

Hodnoty, které se nacházejí za takzvanou šedou zónou, obvykle znamenají, že pacienta léčba pomocí antibiotik nemine. Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Hodnoty vysokého CRP

Nejvyšší hodnoty C-reaktivního proteinu dosahují až 300 mg/l a bývají vyvolávány těžkými bakteriálními infekcemi, například bakteriální meningitidou.

Hodnoty CRP nad 100

Hodnoty CRP nad 100 mg/l indikují bakteriální původ – bakteriální záněty plic, ledvin a podobně. Mohou také ukazovat na rozvinutou rakovinu. O tom, jak může CRP interpretovat rakovinu se dozvíte v tomto článku: CRP a rakovina.

Co značí CRP 200

Těžké bakteriální infekce (sepse – systémový infekční zánět s rozsevem choroboplodných zárodků z původního místa infekce do jiných orgánů s jejich poškozením); hodnoty CRP 200–300 mg/l.

CRP hodnoty nad 300

Takto vysoké hodnoty ukazují na septický stav. Je nutná hospitalizace s nitrožilní aplikací antibiotik.

Zdroj: CRP v krvi a jeho hodnoty

Diskuze

V diskuzi VYSOKÉ GMT JÁTRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Rýdlová Jiříková.

Co je nejlepší na hodně vysoké GMT? Chci kvalitu ne platit reklamu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoké gmt játra

ASLO léčba

Pokud je hodnota ASLO zvýšená (fyziologická norma je do 200), někde v organismu se nachází pravděpodobně streptokoky ve vysoké koncentraci a je nutné skutečnost řešit s praktickým lékařem nebo jiným specialistou, který zajistí adekvátní přeléčení antibiotiky.

Zdroj: Vysoké hodnoty ASLO

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZNAMENÁ VYSOKÉ GGT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kozielová.

Dobrý den,

prosím zjistili mi z krve hodnotu GGt 24.48 . Je šance na zlepšení a přežití.
Děkuji K.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takto vysoké hodnoty GGT mohou mít několik příčin (ucpané žlučovody, cirhóza jater nebo karcinom slinivky). Vy je nezmiňujete, takže nelze jen z hodnoty GGT určit prognózu. Musíte zůstat v kontaktu s lékařem, aby vám řekl příčinu zvýšených hodnot a poradil vám, jak je snížit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co znamená vysoké GGT

Hodnoty a norma

  • Obecná norma: 0,05–0,72 μkat/l
  • Muži: 0,14–0,84 μkat/l
  • Ženy: 0,14–0,68 μkat/l

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Diskuze

V diskuzi ZAŠTIPOVÁNÍ RÝMOVNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa Sládková.

Já mám rýmovník už 3.rokem, vždycky, když se mě zdá, že už jsou šlahouny vysoké, tak je zkrátím a on se potom rozrůstá do stran

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel V.Svobodová.

Děkuji za radu. Kolik centimetrů necháváte narůst šlahouny,než je uštípnete?

Zdroj: diskuze Rýmovník pěstování

Upozornění k vápníku

Dospělí mezi 19 až 50 lety věku by měli zkonzumovat 1000 mg vápníku za den. U příliš mnoho vápníku je nepravděpodobné, že by přispěl k syndromu suchého oka, ale nadměrné množství tohoto nerostu může způsobit problémy. Příliš mnoho vápníku může zvýšit riziko vzniku nepravidelného srdečního rytmu a může způsobit zácpu a zvracení.

Zdroj: Způsobují vysoké dávky vápníku suché oko?

Diskuze

V diskuzi BÍLA PĚNA V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobré dopoledne přeji mám na vás otázku ...... mám bílou pěnu v moči .... jaká má být hodnota kyseliny močové .Jakým zpusobem ji mužu stahnou na přijatelnou hodnotu .....abych ledviknu nezatěžuval... Děkuji za vaši odpověd Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

DNA vím co je KM jsem měl vysoké číslo ted to spadlo 400 bíla moč znamena co přesne jestli to můžete vysvětlit ,děkuji

Zdroj: diskuze Bíla pěna v moči

Příznaky horečky

Horečka způsobuje nepříjemné oslabení vašeho těla (imunitního systému). Známky a příznaky horečky zahrnují následující:

  • zvýšenou teplotu nad 38 °C u dospělých i dětí;
  • chvění, třes a zimnici;
  • bolesti svalů a kloubů;
  • bolest hlavy;
  • občasné pocení;
  • zrychlený tep nebo bušení srdce;
  • pocit mdloby, závratí nebo slabosti;
  • při velmi vysoké teplotě (40 °C) dochází ke křečím, halucinacím, zmatenosti.

Zdroj: Horečka

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LEDVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Mohou nastat problemy s ledvinami při vysoke sražlivosti posledni INR je 6.7

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Uvedené INR je příliš vysoké. Vše nad hodnotu 4 znamená předávkování antikoagulancii (léky proti srážení krve). Při takto zpomaleném srážení krve hrozí nezastavitelené krvácení a tvorba modřin bez příčiny. Toto není rozhodně dobrý stav vůbec pro nic, ani pro ledviny.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Warfarin a ledviny

Co je to GMT

GMT znamená gama-glutamyltranspeptidázu. Látka GMT je stejně jako ALT a AST enzym vlastní lidskému tělu. Stanovení hodnot tohoto enzymu slouží především ke kontrole průběhu onemocnění v oblasti jater, žlučníku a slinivky břišní. Po odeznění onemocnění se hodnoty normalizují. GMT se stanovuje poměrně zřídka, protože jeho hladina víceméně kopíruje hladiny dvou enzymů ALT a AST, s jednou důležitou výjimkou. Je to totiž enzym účastnící se odstraňování mnoha jedů, zahrnujících v tomto případě i léky a alkohol. Izolované nebo vysoké hodnoty v krvi GMT v lékařské praxi signalizují alkoholika či alespoň pořádnou pařbu v několika předchozích dnech, nebo pravidelného uživatele léků (včetně narkomanů). Analogicky může být zvýšené GMT u sportovců pomáhajících si k lepším výsledkům anaboliky. Stejně jako u mnoha předchozích i následujících vyšetření se nejedná o průkazné vyšetření, pouze o nález vzbuzující v daných souvislostech důvodné podezření na hodnoty GMT při cirhóze, především GMT u alkoholika.

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Diskuze

V diskuzi KŘEČOVÉ ŽÍLY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka.

Dlouhodobě mám vynikající zkušenosti s wobenzymem a s detralexem. V letních horkých dnech také používám kompresní punčochy. Mám bohužel i sklony k vysoké krevní srážlivosti.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Křečové žíly

Jak snížit hodnoty GMT

Hodnoty GMT nestoupají náhle po vypití alkoholu, ale jsou trvale zvýšené například při poškození jater. Při abstinenci dochází k poklesu aktivity GMT o 50 % za 2 týdny, o 100 % za 5 týdnů. K normalizaci by teoreticky mělo dojít do 5 týdnů. GMT je však markerem dlouhodobého abúzu alkoholu. Pro diagnózu akutního i chronického abúzu alkoholu a k monitoraci abstinence osob v protialkoholní léčbě se jeví jako vhodnější stanovení markeru CDT (carbohydrat deficitní transferin).

Normální hodnoty:

  • Děti: 5–13 U/l
  • Ženy: 4–18 U/l
  • Muži: 6–28 U/l

Zdroj: Co znamená vysoké GGT

Diskuze

V diskuzi SILNA BOLEST ZUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Šilhanova.

Dobry den,potřebuji poradit.Vytrhli mi osmičku,byli problemy,měla jsem tam hnis,vysoke tt.Takže byli nasazeny atb..Za tyden se objevila velka bolest na zdrave 7...vytahli se nervy,zase byli vysoke tt,opět nasazeny atb.Dnes mi kanalky zaplnili,bolesti nemužu skousnout...strašně mě to boli!Muže byt něco pod zubem co neni vidět na rtg?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Silna bolest zubu

Syndrom suchého oka

K yyndromu suchého oka dochází při poklesu produkce slz, po kterém máte oční membrány suché a podrážděné. Tento stav postihuje více ženy než muže. Pokročilý věk a léky jsou často na vině pro suché oči, i když příčina někdy zůstává neznámá. Syndrom suchého oka může způsobit pálení, podráždění, hlenovité slzy, nepohodlí při nošení kontaktních čoček a slzy při čtení nebo řízení. Neexistuje žádný náznak, že nadměrný příjem vápníku způsobuje syndrom suchého oka.

Zdroj: Způsobují vysoké dávky vápníku suché oko?


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP