Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁLEŽITOST

OBSAH

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patricie Dubská.

Pigmentové skvrny dobře odstraňuje kyselina glykolová s kyselinou kojovou/ kojic/. Kyselina glykolová naruší pokožku, odloupne staré vrstvy a kyselina kojová ji pak zesvětlí. S kyselinou kojovou se ale musí opatrně, protože se může stát, že pleť bude velmi citlivá, tudíž náchylná k různým onemocněním. Koupit nejlépe nějakou sadu, která bude obsahovat i další látky antibakteriální, protizánětlivé, aby k nedošlo ke ztrátě imunity pokožky a používat dermatologicky ověřené produkty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den. Pigmentové skvrny jsou jaterní záležitost,stejně jako ekzem. Vlaštovičníková tinktura je léčí spolehlivě. Můžu dodat:-) Jana

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny

Jaký olej z krillu koupit?

Dávejte pozor, abyste nekoupili sporné výrobky, jelikož ne všechny výrobky s olejem z krillu si jsou rovny. Pravý olej z antarktického krillu není levná záležitost, takže když uvidíte olej z krillu, který bude levný, tak bude velká pravděpodobnost toho, že se nejedná o 100% čistý olej z Antarktidy. Levný olej „z krillu“ zároveň nemusí obsahovat ani správnou rovnováhu omega 3 mastných kyselin a ani základní vitamíny jako je vitamín E.
 

Zdroj: Olej z krillu je účinnější než rybí tuk

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den,už jsem psala o mém problému,byla jsem na kontrole na EMG a výsledky zní že pravá ruka se hojí,zlepšení je,operace 4/2017,levá ruka,operace 11/2017 ale bohužel se nedělalo EMG před operací,tak paní doktorka nemůže posoudit,ale výsledky prý odpovídají,jako kdybych měla jít teprve na operaci,kolem jizvy mě to stále bolí a brní mí 3 šlánky na 3 prstech,chtěla jsem se zeptat prosím,jestli mám ukončit neschopenku a jít do práce,nebo počkat až se vyléčím,jsem kuchařka a vydávám jídla,obě ruce namáhám tak opravdu nevím,děkuji za radu s pozdravem Martina.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Už jste byla s tímto problémem na té neurologii? Brnění je záležitost nervů a nervy umí léčit neurolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Brnění jazyka

Brnění jazyka je nepříjemná záležitost, která pacientovi dlouhodobě znepříjemňuje život.

Příčiny

Brnění jazyka může souviset s nízkou hladinou vápníku či poruchou štítné žlázy.

Léčba

Léčba se odvíjí od primární příčiny, a proto je nutné zkontrolovat hladinu vápníku a funkci štítné žlázy.

Zdroj: Pocit spáleného jazyka

Poradna

V naší poradně s názvem KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE V V PODĚBRADECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Dobrý den, pojišťovna mi vyřizuje pobyt v lázních Poděbrady - komplexní lázeňskou péči po operaci srdce. CHtěl bych jako doprovod vzít sebou manželku, která by si hradila pobyt a stravu sama. Je možné rezervovat dvoulůžkový pokoj pro nás oba ?
Na koho se mám v dané věci obrátit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tuto záležitost musíte vyřešit s lázeňským domem, ve kterém budete ubytován. Po schválení lázní se dozvíte jeho název a pak můžete činit další kroky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Komplexní lázeňská péče v v poděbradech

Příčiny

Jedná se o záležitost celého organismu, a proto je důležitá takzvaná holistická léčba. Základem je vždy hledat prvotní příčinu. Praskání žilek může způsobovat histamin, stres, onkologické onemocnění, vysoký krevní tlak. Příčin může být velké množství, je třeba podrobnější vyšetření. Může se jednat i o nedostatek vitaminu C, ale to je extrémně vzácné. Pravděpodobnější je, že příčinou je váznoucí odtok krve nebo lymfy, tedy srdeční selhávání, záněty lymfatických uzlin nebo nedostatek pohybu.

Zdroj: Prasklá žilka na prstu

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍHÁNÍ OLEANDRU DKVETLÉ TOBOLKY-STŘÍHAT -NEVÍM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Marková.

Mám po odkvětu vystříhat zbylé výrustky mezi větvičkami, nebo nechat.nevím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Stříhání odkvetlých výrůstků je čistě záležitost estetická. Pokud vám tyto zbytky po květech vadí, tak je ostříhejte. Rostlině je to jedno. Oleandr bude kvést stejně v obou případech.

Zdroj: diskuze Stříhání oleandru

Skalky a čarověník

V Ostravě-Hrabové se nachází zahrada plná čarověníků. O tuto zahradu se pečlivě stará její majitel pan Jan Sláma. Tento básník, někdejší dramaturg a rozhlasový redaktor je v hledání čarověníků natolik úspěšný (vyšplhal se kvůli nim až do pětatřiceti metrů!), že jej navštěvují i dendrologové z celého světa, jeho zahrada se objevila v pořadu Toulavá kamera, Zahrada je hra, poskytuje rozhovory pro různé časopisy. Není se čemu divit – okrasným stromům se věnuje už od sedmdesátých let. Specializuje se ale především právě na čarověníky, přestože tvrdí, že jejich sběr je skutečně náročná záležitost.

Zdroj: Čarověník

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN SODNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

Dobrý den,

rozhodně ne, hypermangan není běžná desinfekce. Je jedovatý a neměl by se používat vnitřně, tedy ani na otevřené rány. Použijte standardní desinfekci na bázi jódu atd..

Zdroj: diskuze Hypermangan sodný

Jak může pomoci laserový hřeben s vypadáváním vlasů?

Život může mít vliv na váš vzhled, ale především na vaše vlasy. Stres, nemoc, léky, věk, tak tyto nežádoucí účinky mohou mít neblahý vliv na vaše vlasy, které ztrácí lesk, svěžest a jsou bez života. Proč svým vlasům nevrátit život a svěžest? Stačí si pořídit laserový hřeben. Tento hřeben vám omladí prořídlé vlasy. Laserový hřeben pomáhá v léčbě vlasových váčků a tím je vyrovnává. Zde jsou některé věci na zvážení, proč tedy neutratit pár tisíc korun za laserový hřeben, když vyhazujete mnohem více za různé jiné prostředky.

  1. Laserový hřeben je levnější záležitost nežli ostatní léky na vlasy. Vezměte si použití Regaine a jiných léků na vlasy. Hlavně když je používáte každý den, tak nejde o levnou záležitost. Některé šampony obsahují Nioxin, který drží na pokožce hlavy vlasy vyrovnané, ale to je vše. Jedná se jen o krátkodobý účinek po aplikaci. Většinou jde o dočasné přípravky, které jsou ve většině případů omezeny. Jejich cena je několik stovek korun za láhev. Laserový hřeben funguje po celou dobu životnosti provádění. Pracuje na méně nákladném užití. Není drahý jako léky proti vypadávání vlasů.
  2. Použití laserového hřebene je minutová záležitost a nevyžaduje tolik energie. Regaine musíte používat dvakrát denně. Vypadá to, že se jedná o lacinou záležitost. Po použití Regaine jsou vlasy těžkopádně a poněkud mastné. Vlasy mohou být tenčí než dříve. Laserovým hřebenem se staráte o vlasy 15 minut denně. A navíc se tento hřeben používá jen několikrát týdně. Hlavně si vlasy hýčkáte bezpečným způsobem.
  3. Laserový hřeben funguje rychleji než ostatní léky. Po Regaine rostou vlasy pomalu. Pokud nechcete užívat Regaine proti ztrátě vlasů, tak si pořiďte laserový hřeben. Vlasy po použití laserového hřebenu rostou do 5 měsíců od začátku léčby a tím splní požadavek uživatelů.
  4. Laserový hřeben může být používán těmi, kteří nemohou používat Regaine. Regaine není vhodný pro těhotné nebo kojící ženy. Také může způsobovat snížení účinku léků a vznik komplikací během těhotenství nebo také hormonální výkyvy. Regaine se může dostat do vašeho systému a nemusí fungovat dobře. Můžete mít například citlivou pokožku hlavy. Nakonec mohou být vlasy mastné a mohou vypadat.
  5. Laserový hřeben můžete i vyzkoušet na dobu 3 měsíců, a pokud nejste spokojeni, tak ho můžete vrátit. Jedná se pouze o stránku www.HairMax.com. Pokud si nejste jisti, jestli laserový hřeben bude fungovat na vaše vlasy, tak ho raději vyzkoušejte, než si jej koupíte.
  6. Laserový hřeben má vysokou úspěšnost. Podle serveru „Lasercomp.net“ je 90% uživatelů spokojeno s hřebenem. U výrobku bez vedlejších účinků, je to velmi působivé.
  7. Dokonce si tímto laserovým hřebenem můžete kartáčovat vlasy. Stačí, když zmáčknete tlačítko a můžete začít kartáčovat. Ale pokud si budete kartáčovat vlasy, tak nesmíte vyvíjet zbytečně velký tlak. Tedy pokud budete mít zapnuté lasery.

Podle mužské i ženské zkušenosti s vypadáváním vlasů nebo tenkými vlasy je prý laserový hřeben ideální. Laserový hřeben potenciálně omladí vlasy. Vlasy jsou opět husté, lesklé a znovu mladé. I když si nejedná o levnou záležitost, tak na první pohled funguje mnohem levněji nežli alternativní léčba proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Laserový kartáč proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ DIETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skinner33.

Ahojte Nemyslím si, že všechny diety jsou k ničemu. Nicméně ten obethin znám, celkem mi pomohl. Odnaučí vás přejídání a mlsání. Není to žádný chemický hnusík, je to přírodní záležitost, která se prostě jednoduše roztáhne v břiše a vy tak máte dříve pocit sytosti :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Tuková dieta

4. Mrtvé kožní buňky musí pryč

Očištění pleti od odumřelých buněk může působit coby nepodstatný krok, avšak věřte, že se jedná o velmi podstatnou záležitost. Odstranění mrtvých buněk se nejvíce projeví v případě, kdy používáte make-up. Aplikace krycího make-upu na pokožku s olupujícími se částečkami mrtvé kůže působí velmi neesteticky a klidně by vás kolegyně v práci mohla překvapit otázkou: „Vážně nejsi nemocná?“

Tip: Používejte prostředky s jemnými peelingovými částečkami, které budou šetrné i k vaší pokožce. Postačí aplikovat 1 až 2 × týdně. Naopak muži při holení se vlastně zbavují mrtvých buněk téměř denně, a jejich pokožka bývá proto spíše podrážděná.

Zdroj: Jak vypadat lépe

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondor.

Ztráta erekce je většinou 100% a je to dlouhodobá záležitost, která se časem rozhodně nezlepší. Stejně tak inkontinence se mírně snižuje, ale rozhodně nezmizí. Řešení je jenom smíření se s tím a nosit vložky. Má to ale i své výhody. Nemusíte se dřít na nadržených babách a tím si prodloužit život. Proč myslíte, že muži v průměru umírají dříve než ženy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Inkontinence jde zredukovat pravidelným cvičením stahováním svěrače, dechovým cvičením a cviky na pánevní dno, pak jsou Lázně Slatinice u Olomouce, kde je přímo rehabilitační program po operaci prostaty (do jiných lázní s inkontinencí nelze jet). Rok od operace prostaty se může na inkontinenci jít na další prostatu, kde vám vloží za močový měchýř jakousi manžetku - pak by mohla inkontinence zmizet úplně ale pořád se musí alespoň trochu cvičit. Na erekci jsou buď to inplantáty do penisu, injekce nebo gely a to pak můžete píchat jako šicí stroj. Vše si musíte najít na netu a říct urologovi co vám má napsat. Někteří doktoři jsou úplně pitomí a neví ani co si dát na oběd. Držím palce.

Zdroj: diskuze Operace prostaty a erekce

Postup

Výroba domácí šunky je poměrně jednoduchá záležitost, ke které se používá jako výchozí surovina vepřová kýta doplněná solí, cukrem a trochou vody, nebo různými směsmi koření, jako je směs chilli, sušené cibule, červené papriky, pepře a česneku. Poté, co se šunka provaří ve směsi koření, seřízne se přebytečný tuk včetně kůže a nechá se prohřát ve vodě teplé 40 až 50 stupňů Celsia. Když se maso prohřeje, zavěsí se na hole, nechá se okapat a vloží se do vyhřáté udírny. Šunka se udí do zlatohněda. Můžete použít i stojací přenosnou udírnu, kdy na rošt položíte okapanou šunku a udíte.

Výroba domácích šunek byla rozšířena zejména na venkově, kdy se zužitkovávalo vepřové maso z domácích zabíjaček. Dnes vede lidi k výrobě domácí šunky zejména kvalita průmyslově vyráběných šunek. Po vyuzení se servíruje teplá šunka s chlebem a kyselými okurkami.

Zdroj: Výroba domácí uzené šunky

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anča.

Mám dvě známé, kterým pomohl a já si ho teď taky budu kupovat. Právě proto že je to pro koně tam nejsou přidany žádny bělidla a želirovadla a podobny věci, ktery se dávají do humánních preparátů, aby byly pilulky líbivější. Jenom jablečný pektyn - což je v podstatě přírodní záležitost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobry den chci se zeptat jakou davku jste pouzivala?Me to vcera rekl jeden pan v kramu ze alavis je nejlepsi.Dekuji

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Pečené brambory celé ve slupce

Ingredience: brambory (cca 15 středních brambor), 50 ml olivového oleje (nebo 150 g másla), sůl, kmín (nebo rozmarýn, nebo tymián)

Postup 1: Brambory omyjeme důkladně vodou a osušíme. Podélně rozpůlenou bramboru položíme rovnou částí na prkénko a půlkulatou část prokrájíme nožem skoro celou (vcelku zůstane jen asi 1–2 mm). Na plech dáme olivový olej a naskládáme brambory rovnou částí dolů. Osolíme, ještě maličko zakápneme olivovým olejem a přihodíme dvě snítky rozmarýnu, či tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 30–35 minut.

Postup 2: Brambory omyjeme důkladně vodou a osušíme. Celé je prokrájíme ostrým nožem tak, aby nám zůstaly pohromadě jen asi 2–3 mm (plátek je delší, proto necháme i větší neprokrojený zbytek, než je u předchozí verze). Do vyšší zapékací misky dáme máslo nakrájené na plátky a na to naskládáme brambory (částí vcelku dolů). Osolíme, okmínujeme a dáme péct na 210 °C 50–60 minut. Výsledkem bude něco jako přechod mezi dušenou a pečenou bramborou (delikátní záležitost, obzvláště pokud chcete nechat hrát prim chuť brambory).

Zdroj: Pečené brambory

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Operace očí je sice dražší záležitost, ale u mě to stálo za to, zrak mám na výbornou a ani zákrok nebyl nijak bolestivý, jen jsem si nějakou dobu musel zvykat na to, že nemusím hned po ránu hledat brýle abych něco vůbec viděl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna.

Jé, co bych za to dala vidět ostře bez brýlí hned po ránu už teď, jdu na laserový zákrok na kliniku v Horních Počernicích po novém roce a už se moc těším na normální vidění bez brýlí. Pan doktor mi doporučil metodu relex smile, je sice dražší, ale k očku šetrnější a přesnější, věřím mu, že ví co je pro moje oči nejlepší.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Léčba

Po doporučení lékaře je možno léčit hemangiomy steroidy, laserovou nebo chirurgickou terapií a nově také kryoterapií. Až na výjimky tyto cévní nádory nepředstavují vážnější problém. Jedná se především o kosmetickou záležitost, která často časem sama úplně odezní.

V menší míře se vyskytují hemangiomy nekosmetického charakteru. Ty mohou omezovat funkci jiného orgánu, nebo dokonce způsobovat krvácení. I takové hemangiomy jsou ale operabilní, takže se není čeho obávat. Pokud však skvrnka neohrožuje funkci orgánů, neznamená těžký kosmetický defekt nebo není infikovaná, vůbec se neléčí.

K chirurgickému zákroku se přistupuje v případě rychlého růstu a obtíží, které plynou z lokalizace hemangiomu, a pak u kavernózních hemangiomů. Odstranit znaménko lze vyříznutím skalpelem nebo je možné jej odstranit laserem.

Někdy je nabízena i sklerotizace, což znamená zmenšení velikosti útvaru na základě aplikace léčiva a jeho následné vyříznutí, případně jeho úplné zmizení. Někteří psi na tento způsob léčby však nemusí reagovat, proto musí dojít k chirurgickému zákroku.

Zdroj: Hemangiom u psa

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den, moc děkuju za radu, skvrny mi již během jednoho dne zmizely, doporučujete mi přesto zajít k lékaři a říct mu, že jsem měla takový problém?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Deniso, zvažte své časové možnosti. Máte-li dosti času, tak by určitě bylo vhodné proaktivně vyloučit problémy oběhového systému konzultací u lékaře internisty. Na druhou strany, když Vaše problémy takto rychle vymizely, tak je možné zvolit i reaktivní přístup a řešit tuto záležitost až při dalším výskytu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny

Doporučení

Koupání

Před každým holením se nejdříve naložte do teplé koupele a žiletku neustále oplachujte v horké vodě. Chloupky budou mnohem měkčí, což usnadní jejich odstranění. Zároveň zabráníte jejich pozdějšímu zarůstání. Neholte se za žádnou cenu na sucho ani pod studenou vodou. Jediné, čeho byste dosáhli, by bylo podráždění pokožky.

Směr holení

Pro dokonalý efekt byste se měli holit proti směru růstu chloupků, ale právě tento způsob je u většiny lidí příčinou následného zarůstání.

Péče o oholené místo

Po depilaci je pokožka mírně narušená a otvory, ve kterých byly chloupky, jsou prázdné. Proto je důležité dbát na to, aby po každé depilaci byla oholená oblast důkladně očištěna (vydezinfikována), aby došlo k odstranění všech nečistot.

Peeling

Nejlepší variantou je peeling daného místa. Můžete si pomoci obyčejnou lufou nebo ručníkem. Místo, které vás trápí zarůstajícími chloupky, je vhodné po každé koupeli důkladně promasírovat. Nedoporučuje se však mačkání pupínků.

Krémy proti zarůstání chloupků

Na trhu je mnoho krémů, které se specializují na tuto nepříjemnou záležitost. Bohužel každému nezabírají stejně. Vždy se snažte najít ten nejvhodnější pro vás.

Zdroj: Jak zabránit zarůstání chloupků na hrudi


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP