Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLESTI KYČLE VYSTŘELUJÍ DO NOHY

OBSAH

Z jaké příčiny kyčle bolí

V případě problémů s kyčlemi se začínají objevovat bolesti kyčlí. Na začátku se často jedná pouze o občasné bolesti, které se často objevují po námaze (práce na zahrádce, sport a podobně). Může se také jednat o stálé bolesti, které nás trápí během celého dne. U někoho se mohou bolesti začít objevovat například až poté, co ujde určitou vzdálenost.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie.

Dobry den mam problem kdyz sedim spatne se mi vstava proze mam velke bolesti nevim jak to popsat jako sval v zadku v tech pulkach nejprv sem si myslela jestli to neni kostrc tak nevim je to uz delsi dobu vzdycky premyslim jak vstat aby to nebolelo dekuju za radu valerie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iveta Jelínková.

Prosím mám intenzivní silné bolesti vpravo v bederní oblasti a kyčle a bolí mě lýtko až do prstů do nohy Brno mě to a hlavně v noci z bolestí jsem už šílená a již trvají 12 dní jde o ischias?

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Co znamená bolest kyčle a stehna

Pokud se vyskytne lokální nález v místě bolesti stehna, je namístě zhodnocení hybnosti kyčelního kloubu a provedení kontrolního ultrazvukového vyšetření v několika polohách kyčle a kolena. Podle výsledku se potom určí další postup a pohybová fyzikální léčba na rehabilitaci.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi DOTAZ K NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloš.

dobrý den, moje žena trpí delší dobou bolestí kyčle,lékař doporučil operaci při větší zátěži se ji motá hlava a má závratě a nemůže vůbec chodit a stěžuje si na bolesti zad a krční páteře,po rehabilitaci je to ještě horší,muže nějak souviset bolest kyčle(1cm kratší) a krční páteř děkuji za odpověd'

Zdroj: diskuze Dotaz k nemoci

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem NOČNÍ BOLESTI NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVLA.

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nepříjemné pocity v noze způsobuje diabetes a zřejmě se u vás rozvinula diabetická neuropatie. Zde je k tomu bližší vysvětlení: www.ceskenemoci.cz/d…
Pozor na užívání magnezia (hořčíku). Magnezium může pomoci při uvolnění namáhaných svalů, ale zároveň pravidelné vyšší dávky způsobují odvápnění kostí, které pak ztrácí pevnost. Při užívání magnezia je nezbytné doplňovat vápník, přičemž není vhodné užívat oba prvky současně. Nejlepší výsledky jsou při doplňování vápníku ráno a hořčík užít před spaním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Bolest kyčle při sezení

Pokud se vyskytuje bolest kyčle při sezení, je nejdříve nutné ortopedické vyšetření, protože potíže mohou být i z oblasti bederní páteře, což bývá častější.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý den prosím zda mi můžete poradit s mou bolesti levé kyčle ,mám bolesti při chůzi a i velké v noci kdy mě bolest nutí vstát na ortopedii mi lékař řekl ,že to bude od páteře a poslal na neurologii zde mi lékař řekl,že to od páteře není ale poslal mě na CT čekám na výsledky z CT děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V této chvíli počkejte na výsledky CT a poraďte se o dalším postupu s neurologem. Pokud vás odkáže zpět na ortopedii, tak sebou vezměte výsledky vyšetření CT a zprávu od neurologa. Než bude vše vyřešeno, tak můžete zatím experimentovat s tím jak spíte. Kupte si nafukovací matraci a zkuste spát na ni. Po týdnu zhodnoťte výsledek. Také můžete ve svém okolí vyhledat chiropraktika, ten vám pomůže od bolesti. Tady je odkaz na mapu, kde uvidíte chiropraktiky z vašeho okolí: www.google.cz/maps/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé kyčle

Cviky proti bolesti kyčle

Jóga dokáže zázraky. Pokud se jí budete pravidelně věnovat, budete se velmi brzy cítit opravdu skvěle. V těchto videích se dozvíte, jak provádět cviky na uvolnění kyčlí i křížového svalstva. Začněte myslet na něco příjemného a pusťte se do cvičení.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Trejbal.

Brnění rukou jdou z hrudní páteře, krční páteř je relativně v pořádku, ale otoky nohou a brnění hlavně v chodidlech a zúžený míšní kanálek v bederce a sexuální disfunkce , když brnění jde až do mostku mezi konečníkem a šourkem , co s tím , kde by mi ten kanálek rozšířili ?
Brnění z prortuze -zúžení míšního kanálku 6mm , tlačí na nervy , ty vystřelují do kyčle a do nohou , brní mi dlouho obě DK a hlavně chodidla, otékají mi poslední dobou i obě nohy a hodně kotníky, , brní mi i hrazdička mezi konečníkem a šourkem , mám disfunkci erekce , je to vše asi útlakem nervů v kanálku , prosím o potvrzení nebo info co a jak, diabetes ani nemocné ledviny nemám Clavin ap.nepomáhají , prosím o doporučení co s tím kanálkem, prý jej i úspěšně rozšiřují a kde? Děkuji vám .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Minarik.

Prosím o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Brnění rukou

Co je to impingement kyčle

Impingement kyčle je bolestivé funkční onemocnění v subakromiálním prostoru, způsobené nepřiměřeným zatěžováním měkkých tkání (šlachy, vazy) v oblasti kyčelního kloubu. Bolest je způsobena přetížením a opakovaným drážděním svalů. Dochází k postupné mikrotraumatizaci svalů rotátorové manžety a zánětu tíhového váčku. Dlouhodobé přetěžování měkkých tkání a kloubního pouzdra může postupně vést od vzniku funkčního problému (přetížení svalů, šlach, tíhových váčků) až k problému strukturálnímu (trhliny ve svalech, ztráta elasticity vazů). To také vede od mírného omezení a bolesti v oblasti kyčle až k významnému omezení pohyblivosti, bolestem v klidu a ve spánku.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi BOLESTI PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nezdara.

Od března muž po chemoterapii ma velke bolesti nohou,mravenčeni pichani a necití nohy špatně chodí bere liriku a leky na bolesti nic nepomáhá ještě má dostat 5 injekci bortezomib a další leky. Děkují za radujak postupovat .mocděkují nezdarova

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti po chemoterapii

Co znamená bolest kyčle a třísla

Bolest kyčle a třísla může signalizovat svalový spasmus po přetížení při cvičení v průběhu přitahovače stehna. Někdy pomůže rehabilitace, také je vhodné ultrazvukové vyšetření, které by mělo případné patologické změny vyloučit.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI NOHOU A YERSINIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Dobrý den byla mi před časem zjištěna recivida yerinie a niní mám velké bolesti nohou a které jsou jako by stuhlé až to i jekoby pálí běžné analgetika nezabírají zkoušela jsem již i nimesil a revmatolog jen doporučil probiotika ale bolesti se stále zhoršují neměl by pro mě někdo nějakou radu co s tím v případě nějaký kontakt. Děkuji Michala

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Doporučuji zajít na neurologii a nechat si tam nohy vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti nohou a yersinie

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi PARAZITEX – RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Má tento lék Rozumop vliv na bolesti nohou? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Určitě to má vliv na bolesti nohou, měla jsem silné křeče, přestala okamžitě brát a nohy jsou v pohodě...

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Možné příčiny bolesti kyčlí

Bolest kyčle nám ukazuje, že něco není v pořádku. Za bolestmi kyčelního kloubu může stát některá z níže uvedených příčin:

  • dlouhodobé přetěžování kloubů – velmi časté u těžce pracujících lidí a u sportovců
  • koxartróza – dochází až k omezení hybnosti; bolest často vystřeluje jakoby do třísel
  • dysplazie kyčlí
  • luxace kyčle
  • Perthesova choroba
  • artróza – dochází k úbytku chrupavčité tkáně v kloubu

Léčba se bude lišit podle toho, jaká je příčina těchto bolestí. V léčbě se využívá odlehčení kyčlím. Používají se také přípravky na podporu chrupavčité tkáně. Na začátku se často volí konzervativní léčba, ale v některých případech může být jediným řešením výměna kyčelního kloubu.

Další příčinou bolestí kyčelního kloubu je úraz, řídnutí kostí, nádor anebo zánět.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel M.Dufková.

V r.2015 byla reoperace leve kýčle, v r.2016 byla nová operace levé kýčle. Vše se dá říct dobré. Ale ted po roce začala bolet a trnout druhá noha pravá. Začne to nad ránem v kýčli a pokračuje po celé noze až ke kotníku... Je to nepříjemné a ráno nejsem odpočatá, ale unavená a pravá noha stále bolí. A to sním každé 3 hod. PARALEN Injekci Dolmina od doktora - Nepomáhá. Jsou horka a tak se hodně větrá, může to být i z průvanu? Ale je teplo. Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Dobrý den nález-pokročílé degenerativní změny v segmentech C2/3 a C4-6,dorzální cirkulární protruze disků,u disku C4/5 i plochá a mírně kuadálně se propagující mediální hernie disku C5/6,významné sekundární foraminostenóza C2/3 vlevo a významnější i C4-6 oboustranně.Dále chronický trombus v pravé jugulární žíle -minimálně v krátkém úseku v oblasti foramen jogulare a pod ním.Potíže mi začali před 10 lety a trvají do dnes.Podnapilý stav často bez alkoholu,ztráta vědomí a pád s úrazem.Dále mě vzbudí nehybné ruce,musím rozhýbávat 1 - 5 min.Ledové ruce.Bolesti krku,vídím zdvojeně hodně často(písmeno a druhé se mi př ekrývá buď nahoru nebo vedle.Přes den necitlivost předloktí,rukou,bez síly-musím masírovat i několik hodin.Při poloze dole ve dřepu nebo zvedání materiálu ze země ztrácení se a jako by se mi vyrovnával tlak v hlavě a takové mravenčení v hlavě.Při chůzi otočením hlavy nestabilita v chůzi ,zamotání.Při každém pohybu hlavy praskání. Šelest levé ucho slyším pravidelné tepy,ale jako dýchání,pravé ucho šumění a někdy i pískot až do vysoké frekvence asi minutu a potom zase šumění.Prosil bych nějakou radu co dělat ,jestli cvičit,nebo čeho se vyvarovat.Na rehabilitacimě hnuli s krkem a začal jsem se ztrácet,přestával jsem slyšet a ztrácelo se mi vidění.Doporučili mi omezit námahy atd,zakázali ří zení vozidla zakázali.Děkuji

Zdroj: diskuze Brnění nohy

Léčba domácími prostředky

Některé typy bolesti kloubů palce nohy, jako je velmi bolestivá dna nebo zlomeniny, vyžadují okamžitou lékařskou pomoc.

V mnoha případech mohou domácí léky zmírnit bolesti kloubů palce nohy nebo doplnit léčbu, kterou doporučil lékař. Následující postupy mohou pomoci zvládnout bolest kloubů na nohou:

  • podložení nohy;
  • přitahování chodidla k bérci;
  • ledování nohy po dobu 20 minut každé 2–3 hodiny;
  • použití kompresního obvazu ke snížení otoku;
  • nošení pohodlné, široké obuvi s měkkou podrážkou a bez podpatku;
  • umístění měkkých vložek do bot;
  • jemné protahování svalů chodidla;
  • použití léku proti bolesti - paracetamol je jednou z nejlepších možností.

Zdroj: Bolest bříška palce u nohy

Poradna

V naší poradně s názvem BRNENÍ PRSTŮ U NOHY PO OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Dobry den, jiz pred mesicem jsem byl operovan by-pass, vydut na brisni aorte a k tomu ucpani cev v panevni oblasti, bolesti pred operaci:bolesti do krize, silne bolesti do nohy, usel jsem par kroku, nemohl jsem spat, noha byla chladna, brnela a vystrelovaly silne bolesti az do lytka, pochopitelne, vsechny priznaky jsem mel, operace probehla bez komplikaci, ale po operaci mi stale zustalo brneni prstu u nohu a prsty mam velmi citlive na dotek a mravenceni, po operaci v nemocnici jsem to to nemel, zaclo to az doma, myslite, ze se operace nepovedla, nebo jsou jen naruseny nervy.
dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Až půl roku a někdy až rok trvá než zmizí tyto komplikace s citlivostí. Zůstaňte v kontaktu se svým ošetřujícím lékařem a pravidelně ho informujte o tomto problému. Odeznívá to pomalu, tak buďte trpělivý a postarejte se ať o tom váš lékař ví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Noční bolesti nohou

Bříško palce nohy

Bříško palce u nohy se odborně nazývá metatarzofalangeální (MTP) kloub, který připevňuje palec k noze. Tento kloub je životně důležitý pro podporu těla a umožňuje palci ohýbat se nahoru a dolů. Pomáhá v pohybu člověka vpřed tím, že působí jako odrazový bod při chůzi nebo běhu.

Onemocnění, která ovlivňují MTP kloub, mohou způsobit bolest a otok kolem palce nohy. Bolest v tomto kloubu může omezit pohyb v dané oblasti a ovlivnit schopnost člověka chodit.

Tento článek pojednává o některých příčinách bolesti v kloubu palce nohy a jak je léčit.

Příčiny bolesti v kloubu palce nohy mohou zahrnovat artritidu, vyvrtnutí, zlomeninu, vbočený palec a zánět šlach.

Zdroj: Bolest bříška palce u nohy

Co znamená bolest bederní páteře vystřelujído nohy

Bolest bederní páteře vystřelujído nohy nejčastěji signalizuje lidově řečeno „housera“ nebo „hexenšus“ (náhle vzniklá bolest spojená s křečí zádových svalů – blokádou, například po zvednutí těžké věci, „nešťastném otočení“ při sportu a podobně) nebo „išias“ (bolesti spojené s drážděním sedacího nervu, která vystřeluje ze zad do nohy, je často způsobená vyhřezlou ploténkou). Podle intenzity bolesti a míst, kam se bolest rozšiřuje, lze poznat, co se vlastně stalo – zda jste si záda „jen“ zablokovali, nebo máte výhřez ploténky, a to v nebezpečnější nebo mírnější formě.

Zdroj: Bolest zad v křížové oblasti

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Co na oteklé nohy u starých lidí

Na otoky nohou u starých lidí je vhodná masáž chodidel, která je jedním z nejlepších léků na oteklé nohy a kotníky. Když stojíte na nohou po celý den, tok krve je často omezen. Pravidelná masáž této oblasti tak může přispět k lepšímu prokrvení dolních končetin a tím i k ustoupení otoků. Přidání protizánětlivých esenciálních olejů, jako je máta, eukalyptus, citron nebo levandule, do masážního oleje nebo do koupelové vody poskytne neskutečnou úlevu od bolesti a otoků vašich nohou a kotníků.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Dna

Dna způsobuje bolesti kloubů palce nohy, jako jsou intenzivní záchvaty nebo zápaly, které přicházejí a odcházejí. Tyto záchvaty ostré bolesti mohou začít během spánku. Člověk může pociťovat silnou bolest, když se cokoli dotkne nohy.

Zápal ze dny může trvat dny nebo týdny s obdobími bez příznaků, která trvají měsíce nebo roky. Kloub palce nohy může být bolestivý, oteklý, červený a teplý. 50 % prvních příznaků dny se vyskytuje na palci u nohy, ale postižen může být kterýkoli kloub.

Dna je také druh artritidy. Vzniká, když kyselina močová krystalizuje v kloubech. Kyselina močová je odpadní produkt z trávení, který prochází krevním řečištěm, než odejde ledvinami ven z těla jako moč.

Vysoké hladiny kyseliny močové mohou vést ke krystalizaci a tvorbě malých usazenin. Když k tomu dojde v kloubech, může to být velmi bolestivé.

Dna se kromě chodidel může objevit i v jiných částech těla. V průběhu času může způsobit, že se pod kůží na postižených místech vytvoří hrudky.

Zdroj: Bolest bříška palce u nohy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP