Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OTEKLÉ OČI

OBSAH

Co na oteklé nohy od srdce

K otokům – zejména kolem kotníků – může docházet v důsledku srdečního onemocnění. V tomto případě vzniká měkký otok, který se tvoří na obou končetinách a zhoršuje se během dne, nejvíce obvykle k večeru. Přes noc vleže naopak otoky ustupují.

Pokud se jedná o srdeční onemocnění, pravděpodobně budete muset změnit svůj režim a také nějakou dobu brát léky, které podporují žilní oběh a zmírňují vysoký tlak v žilách.

Zdroj: Co na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ BŘÍŠKO POD PRSTY LEVÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan.

Už víc jak půl roku mám oteklé a trochu i zdeformované prsty na levé noze.Často mi do nich chytají křeče a pod prstama mám i oteklé podbříško,kde mi i bodá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé bříško pod prsty levé nohy

Na bolest nohou Detralex

Na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy je dobrý lék Detralex. Detralex se nedá koupit bez receptu. Vystavit předpis na Detralex může váš praktický lékař. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta. Léčba Detralexem by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Patrik.

Poradíte mi někdo něco na oteklé oči po včerejším tahu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Patriku, na oteklé oči je nejlepší pytlík s použitým černým čajem, který se přiloží na zavřené oko. Když se vaří čaj z porcovaného černého čaje, tak po vyluhování se pytlíček s čajem jemně vymačká, aby zůstal dále vlhký a chladný se pak přiloží na zavřené oko a nechá se v leže působit asi 10 - 20 minut. Tím otoky na oku splasknou. Někdy je snížení otoku oka tak markantní, že na krátko vzniknou i vrásky kolem očí, tím jak je zredukována podkožní výstelka se kůže na několik minut jakoby zkrabatí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklé oči

Proč mám oteklé oči po ránu

Otoky očí po ránu mohou být způsobeny nahromaděním lymfatické tekutiny v očních víčkách. Tekutina se shromažďuje v tkáni a víčka otékají.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Diskuze

V diskuzi LEDOVANI OTEKLE NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepyk.

mam otekle nohy a bojuji uz 2 roky , muze me nekdo prozradit , napiste na email TODEYPOP@seznam.cz dik

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ledovani otekle nohy

Co na oteklé nohy u dětí

Na oteklé nohy u dětí v případě, že jejich příčinou není nějaké onemocnění, je vhodné plavání. Plavání je jednou z mála aktivit, během nichž se dolní končetiny nadřou tak akorát, a zároveň dojde k úlevě od otoku a bolesti. Stačí 30 minut aktivity.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na oteklé nohy je nejlepší lék Detralex. Detralex pomáhá na bolest nohou, ale i proti varixům a na oteklé nohy. Detralex je na lékařský předpis a užívá se 2x denně 1 tableta. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je třeba nosit také kompresní punčochy, které se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék na oteklé nohy

Oteklé kotníky u dítěte

Ve většině případů mohou být otoky kotníku u dítěte způsobené nevhodnou obuví nebo příliš těsnými ponožkami. Po odstranění nevhodné obuvi a ponožek se vše vrátí do původního stavu.

Zdroj: Oteklé kotníky

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ HORNI VÍČKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, nějakou dobu mám vždy ráno oteklé jedno víčko neni to nějak zarudlé jen otok. Včera večer sem si všimla maleho pupínků který se mi na víčku udělal. Nevím proč oko otéká. Děkuji za odpověď J.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé horni víčko

Co na oteklé nohy od srdce

Oteklé nohy mohou být známkou počínající srdeční nedostatečnosti. Zrovna tak ale může být daný stav způsoben onemocněním žilního systému nohou, onemocněním ledvin, nebo prostě jen zadržováním tekutin.

Na oteklé nohy od srce, tedy na otoky nohou způsobené srdeční nedostatečností, je vhodná Epsomská sůl, která působí jako kouzlo na bolestivě oteklé nohy. Rozpuštění několika skleniček soli ve vodní lázni vám poskytne opravdovou úlevu. Pokud nechcete plýtvat vodou, můžete si připravit solnou lázeň pouze pro nohy – v menším lavoru.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ KOTNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janan Kloučková.

Dobrý den mama oteklé kotníky už delší dobu mi to trápí piju Linfa čaj a pani doktorce jsem to říkala žílní a cevní oběh je v pořádku tak už si nevim rady prosím o radu a předem děkuji Kloučková.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karel.

Doporučuji přístroj rikta.
Vřele doporučuji, je výborný.
Karel

Zdroj: diskuze Oteklé kotníky

Co na oteklé nohy v těhotenství

U těhotných žen před porodem je vhodné na otoky nohou použít chladicí nebo hřejivé ponožky. Ponožky obsahují gelové polštářky, které se dají buď zchladit a použít jako chladivý obklad, nebo ohřát a zlepšit tak krevní oběh studených nebo bolavých nohou. Gelové polštářky lze umístit kolem paty, pod chodidlo nebo na nárt. Vaše oteklé nohy ucítí okamžitou úlevu.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Měla jsem oteklé nohy a pořád pocit těžkých nohou.. Kámoška mi doporučila ať si koupím nějakou mast, která obsahuje kaštan koňský.. Tak jsem googlila a nejlepší recenze jsem našla na právě zmíněný Priessnitz žilní. Koupila jsem si mazání na žíly a ulevil mi :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Dobrý den,
Posledních 14 dní mě trápí brnění a otékání končetin (rukou i nohou)..
Trpím panickou poruchou,cronovou chorobou v tenkým střevě,exémem a nízkým tlakem.
Již třetí menstruační cyklus mám hodně bolestivý (bolest v kříži a beder)...
Tento týden mám zablokované lopatky a před měsícem se mi stalo, že jsem čůrala dvakrát krev.
Za prášky nyní beru /Sertralin 50mb (beru od 4,1, 2016) ,Pentasa 2x,Omeprazol (když ho neberu, tak mě pálí žáha),B-komplex a když je mi hůř, tak zobnu Rivotril...
Podotýkám, že mi je 26let a letos plánujeme miminko..
Nevíte co mi může způsobovat to otékání ?

Moc děkuji za odpověď...
Veronika

Zdroj: diskuze Oteklé nohy

Co může způsobit oteklé kotníky

  • Cestování – například dlouhodobé sezení v letadle nebo v autobuse bez pohybu.
  • Oteklé nohy v těhotenství – u těhotných žen se velmi často objevují oteklé nohy, a to zejména ke konci těhotenství.
  • Po porodu – oteklé nohy se někdy objevují také po porodu.
  • Před menstruací – u žen nezřídka dochází k otokům nohou před menstruací.
  • Vysoký krevní tlak – u hypertoniků.
  • Nadbytek soli v potravě – nadměrné solení může také způsobovat otoky nohou.
  • Křečové žíly neboli varixy.
  • Lymfedém – porucha odtoku lymfy.
  • Sedavé zaměstnání – má také vliv na rozvoj otoků.
  • Úrazy a poúrazové stavy.
  • Tetování – i po tetování se někdy krátkodobě objevují otoky.
  • Dlouhodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným vaskulárním systémem.

Zde můžete vidět, jak vypadají otoky okolo kotníků.

Zdroj: Oteklé nohy kolem kotníků

Diskuze

V diskuzi OTEKLE OCNI POZADI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

na mag.resonanci mne zjistili otekle ocni pozadi na jednom oku,vite o tom někdo něco?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otekle ocni pozadi

Co na oteklé oči

A co pomůže? Pokud máte často, nebo dokonce stále oteklé oči, měli byste se pokusit odstranit příčiny a pomoci očím cílenou péčí. Zvláště pokud se objevují i další příznaky suchých očí, dává smysl používat pravidelně oční kapky. V závislosti na intenzitě příznaků jsou k dispozici různé produkty z řady HYLO® EYE CARE: klasický HYLO COMOD® prokázal svou užitečnost v terapii mírných a středně těžkých forem, HYLO® GEL se doporučuje především pro intenzivní zvlhčení v případě velmi závažných příznaků.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Poradna

V naší poradně s názvem CO NA OTEKLÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

DOBRY DEN MAM OTEKLE A PEVNE NOHY MAM KŘEČOVEŽILI A JSEM SILNA SNAŽIM SE CVICIT ZHUBNOUT ALE NEJDE BERU VENERUTON BYLA JSEM I NA SKLEROTIZACI A POŘAD NENI LEPSI TAKY BERU ANTIKONCEPCI AZALIA PROSIM O RADU DEKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na oteklé nohy zkuste Mobivenal micro, který je volně prodejný v lékárně. Na zhubnutí zařaďte do svého denního rytmu trochu pohybu, třeba jízdu na kole nebo plavání a omezte u večerních a odpoledních jídel sacharidové přílohy a upřednostňujte libové maso.

Zdroj: diskuze Co na oteklé nohy

Co na oteklé nohy u starých lidí

Na otoky nohou u starých lidí je vhodná masáž chodidel, která je jedním z nejlepších léků na oteklé nohy a kotníky. Když stojíte na nohou po celý den, tok krve je často omezen. Pravidelná masáž této oblasti tak může přispět k lepšímu prokrvení dolních končetin a tím i k ustoupení otoků. Přidání protizánětlivých esenciálních olejů, jako je máta, eukalyptus, citron nebo levandule, do masážního oleje nebo do koupelové vody poskytne neskutečnou úlevu od bolesti a otoků vašich nohou a kotníků.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA OTEKLÉ OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kloučková.

Dobrý den, já mám takové přání a to nechat si udělat oční linky takhle www.radchenko.cz/per… Ale trpím právě otoky očí. Dříve jsem měla oteklé oči jen po nedostatečném spánku nebo po větším pláči. Ale teď mi začaly otekat každé ráno po probuzení a obávám se, že by mohl být ten permanentní make-up v tomto případě problém.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na oteklé oči

Dlouhodobě oteklé nohy

Dlouhodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným kardiovaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat tlačit krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lýtkové oblasti a v oblasti chodidla a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku, po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také potřeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení jako běžné silonky, takže nejsou nápadné.

Zdroj: Oteklé nohy

Mám dlouhodobě oteklé nohy, jak se toho zbavit

Dlohodobě oteklé nohy jsou nejčastěji zapříčiněny nemocným vaskulárním systémem. V cévách se povolí zpětné klapky, které přestanou pomáhat vytláčet krev vzhůru a ta se pak hromadí pod koleny v lítkové oblasti a v oblasti nohy a kotníku. Celá noha bývá často nakypělá a někdy může měnit barvu, jako by na ní byla modřina. V takových případech je na takto oteklé a bolavé nohy vhodný lék Detralex. Detralex se užívá 2x denně 1 tableta a k dostání je v lékárnách na lékařský předpis. Léčba by měla trvat půl roku a po této době by se měly zhodnotit její účinky a případně v léčbě dále pokračovat. Současně s léčbou je také třeba nosit kompresní punčochy. Kompresní punčochy se dnes dají sehnat v provedení, jako běžné silonky, takže nejsou nápadné. Podrobné informace o léku Detralex, jeho cena a příbalový leták jsou k dispozici Detralex.

Zdroj: Lék na oteklé nohy

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Oteklé nohy v těhotenství

V těle maminky koluje během vývoje dítěte větší množství tekutin, a to vede k otokům především ve vyšších fázích těhotenství. V tomto období za otoky zpravidla může i rychlý nárůst váhy. Otoky se umocňují, pokud nastávající maminka dlouho stojí nebo sedí. V těchto polohách se totiž podporuje ukládání tekutiny mimo krevní oběh. Ideálním řešením je polohovat nohy a podnikat malé svižné procházky. Také je nutné regulovat příjem tekutin.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Proč vznikají oteklé oči?

Za opuchlé oči může několik faktorů. Nejhorším scénářem jsou skryté zdravotní problémy –oslabená funkce ledvin, štítné žlázy, záněty očí či uší nebo alergie. Otékat ale můžete i následkem nějakého úrazu, rýmy, hormonálních změn nebo po užívání některých léků. Na vině je zpravidla také vliv prostředí – klimatizace nebo zakouřené prostředí, dále používání nevhodné kosmetiky nebo nezdravý životní styl. Škodí nám zejména málo spánku, nepřetržitá práce u počítače a nadměrné užívání alkoholu či soli.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Co na oteklé nohy po alkoholu

Samotnému srdci alkohol neprospívá. Škodí mu však až při požívání velkého množství. Prokázalo se totiž, že rozumná konzumace alkoholu může sloužit jako prevence rozvoje aterosklerózy. Proto ji mnoho kardiologů spíše doporučuje. Otázka je, jaká míra je ta přijatelná, neboť jde o značně individuální účinky. Zjednodušeně řečeno, jde o takové množství, které má preventivní efekt na aterosklerózu, ale ještě nepoškodí jiné orgány, zejména játra.

Na nohy oteklé po alkoholu se doporučuje dostatečná hydratace. Navýšený pitný režim pak pomůže zředit i sodík a kofein, hlavní viníky zánětu. Osm až deset sklenic vody denně pomůže vyplavit toxiny z těla. Zkuste přidat několik plátků citronu, ať protizánětlivé přínosy ještě více podpoříte.

Zdroj: Domácí recepty na oteklé nohy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP