Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VILCACORA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY

OBSAH

Vilcacora a Warfarin

Vilcacora nemá vliv na léčbu Warfarinem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi DOBRÝ TIP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravím, přidávám tip na knihu zdarma o Andské fytoterapii, jmenuje se Vilcacora léčí rakovinu a mě osobně dost rozšířila obzory. Psát si o ni můžete na mail: amc@ginet.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dobrý tip

Vilcacora kapky

Látky obsažené v kapkách Vilcacora mají na náš organismus příznivé účinky, napomáhají jeho správné činnosti, zmírňují následky špatné skladby stravy, nezdravého životního stylu a prostředí.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Dávkování: 3x denně 15 kapek před jídlem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi TIP NA KNIHU ZDARMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Zdravím, přidávám tip na knihu zdarma o Andské fytoterapii, jmenuje se Vilcacora léčí rakovinu a mě osobně dost rozšířila obzory. Psát si o ni můžete na mail: amc@ginet.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tip na knihu zdarma

Vilcacora tablety

Tablety Vilcacora jsou mnohonásobně silnější než čaj a jsou vhodným podpůrným prostředkem při chemoterapii nádorových chorob. V čaji je jen slabý výluh, kdežto v tabletách je droga celá, včetně látek, které se do čaje nevyloučí.

Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte nikdy doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Složení v 1 kapsli: Vilcacora – Uncaria tomentosa 250 mg.

Dávkování: 1–3 kapsle denně, zapít vodou, v závažných případech do 6 kapslí.

Vilcacora original cena.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVEJOVÝ SIRUP LISOVANÝ ZA STUDENA ZPUSOB UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,

od jedné paní jsem si koupila sirupy lisované za studena
-šalvějový
-jetelový
-bezinkový_černý bez z plodu
-tymiánový

Bohužel mi k tomu nebyl dán leták ,
jak ho užívat a na co se může užívat.
Ptala jsem se ji,odkazala mi na net....bohužel...

Proto se na vás obrátím,
protože jsem to jaksi na netu nemohla dohledat.

Budu moc ráda za vše informace.

Děkuji a s přáním hezkého dne.Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Šalvěj:
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- nežádoucí účinky: odstavec.ceskenemoci…
- pití sirupu / čaje: odstavec.ceskenemoci…

Jetel:
- účinky a použití: odstavec.ceskenemoci…

Černý bez
- účinky: odstavec.ceskaordina…

Tymián
- účinky: odstavec.ceskenemoci…
- recept a dávkování: odstavec.ceskenemoci…

Zdroj: diskuze Šalvejový sirup lisovaný za studena zpusob užívání

Negativní účinky

Přestože při klinických studiích nebyly dosud prokázány žádné nežádoucí vedlejší účinky Vilcacory, nedoporučuje se podávat dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám, osobám po transplantaci nebo před plánovanou transplantací orgánů. Obsahové látky v produktu Vilcacora mohou snižovat krevní tlak. Tento fakt je třeba brát v úvahu při současné kombinaci s antihypertenzivy. Teoreticky mohou obsažené látky interferovat s imunosupresivní terapií, protože mají imunostimulační aktivitu. Mohou být kontraindikovány v případě podávání azathioprinu, basiliximabu, cyklosporinu, daklizumabu, muronabu-CD3, orthoklonu, mykofenolatu, takrolimu, sirolimu, prednisonu a dalších glukokortikoidů.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Irlbeková.

mám užívat lék Condrosulf 800 mg prosím jaké jsou vedlejší účinky a jak je snášen. Bojím se vedlejších účinků.Děkuji za odpovědi.Irlbeková M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Condrosulf je obvykle dobře snášen, protože obsahuje pouze přírodní látku, která pomáhá udržovat kloubní chrupavky v dobré kondici. Zde jsou možné nežádoucí účinky:
Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.
Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných): Velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby. Alergické reakce (např. kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Co je Vilcacora

Vilcacora je světle hnědá popínavá rostlina, mylně považována za liánu. U násady každého páru listů se nacházejí trny připomínající drápek. Díky tomu je rostlina nazývána „Kočičí dráp”. Vilcacora obsahuje alkaloidy (celkový obsah 0,15–0,46 %, stanoveno HPLC), pentacyklické oxindolové alkaloidy: isomitrafylin, isopteropodin, mitrafylin, pteropodin, speciofylin, unkarin F; tetracyklické oxindolové alkaloidy: isorhynchofylin, rhynchofylin; glykosidicky vázané alkaloidy: 5alfa-karboxystriktodisin; heteroyohimbanové pentacyklické alkaloidy: akuammigin; heteroyohimbanové tetracyklické alkaloidy: hirsutein, hirsutin, korynanthein, dihydrokorynanthein; pyridino-indolo-chinolizidinové alkaloidy: angustin, angustolin; deriváty kyseliny chinovikové, deriváty kyseliny ursolové a oleandrové; steroly: beta-sitosterol (60 % z celkového obsahu sterolů), kampesterol, stigmasterol; flavanové deriváty: epikatechin, procyanidiny A1, B1, B2, B4.

Díky těmto alkaloidům se jedná o dokonalý prostředek aktivující imunitní systém, s neobyčejně příznivými účinky. Vilcacora je tím, co v současnosti hledají lidé dbající o vlastní zdraví a chtějící si uchovat mládí a dobrou kondici co nejdéle.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Kotvičník zemní alias Tribulus terrestris stimuluje produkci testosteronu - mužského pohlavního hormonu. Pokud tedy nemáte v anamnéze karcinom prostaty, tak ho můžete užívat do konce života bez omezení. Štítná žláza není jeho účinkem dotčena.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr.

Po zahájení užívání čaje z kotvičníku se u mě zvýšila četnost a intenzita bolestí hlavy.
Je možné, že se jedná o nežádoucí účinek kotvičníku?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky

Warfarin a česnek

Mezi rizikové bylinky a doplňky stravy patří při užívání Warfarinu: jinan dvoulaločný, zelený čaj, kopřiva, třezalka, ženšen, česnek, brusinky, šalvěj, andělika čínská, koenzym Q10, sója, omega-3 nenasycené mastné kyseliny, enzymatické přípravky typu Wobenzymu, glukosamin, chondroitin, heřmánek, echinacea, vilcacora (kočičí dráp), některé směsi tradiční čínské medicíny, vyšší dávky vitaminů A, D, E, (≥ 400 IU/den), vitaminu C (≥ 500 mg/den).

Jak vyplývá z výčtu rizikových potravin, tak do této skupiny zapadá i česnek.

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY TRIBULUSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri Lohr.

Dobrý den. Již asi šest let beru Prestarium Neo forte. Mám některé nežádoucí účinky. Hlavně pískání v uších, hlavně vleze. Zakoupil jsem si Kotvičníkové kapsle které již týden beru s Prestariem. Vadí to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle dosavadních zpráv může mít vodný extrakt z plodů tribulus určitý antihypertenzní účinek s neznámým mechanismem. Prestarium Neo se používá také pro svůj antihypertenzní účinek. Spojení těchto dvou činitelů může vést k přílišnému snížení krevního tlaku. Krevní tlak je naštěstí veličina dobře měřitelná v domácích podmínkách. Takže se pravidelně měřte a při příští návštěvě lékaře předepisujícího Prestarium Neo se s ním o tom poraďte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nežádoucí účinky Tribulusu

Příprava čaje z Vilcacory

Často se nesprávně uvádí „čaj Vilcacora“ – vždy se jedná o odvar připravený dvacetiminutovým varem. Pití odvarů z Vilcacory zlepšuje stav cév, zabraňuje vzniku krevních trombů, čímž se předchází srdečnímu infarktu a mozkové mrtvici. Některé alkaloidy zlepšují paměť, a to v případech amnézie způsobené cholinergní dysfunkcí.

Použití: Nejčastěji 3–10 g (1 rovná nebo plná lžíce) kůry zalít necelým 0,7 litru studené vody (množství vody se odpaří) a od chvíle dosažení varu vařit na mírném ohni 20 minut. Odcedit. Pít vlahé, 3x denně sklenku, jednu hodinu před nebo po jídle. V ucelených protinádorových kúrách se může vařit společně s Tahuari.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kocourek Antonín.

Mám problémy s kyčlí a kolenem. Bohužel na operaci kyčelního kloubu nemůžu jít k vůli léčení plícní embolii a beru prášek Pradaxa 150 2x denně a ani nevím,za jak dlouho bude možné na výměnu kyčelního klubu jít. Bohužel bolest v kyčli i koleně je někdy velmi značná a proto si pomáhám práškem proti bolesti Ibubrufenem Dr. Max. 400 mg. Většinou beru 2 prášky najednou,někdy i 2x denně z časovým odstupem min 4 hodiny od sebe Tyto beru nejméně 4 hodiny po prášku Pradaxa.Jen nevím,zda tyty dva léky se neovlivnují a nezhoršují můj zdravotní stav. Děkuji za informace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ibuprofen je skvělý lék proti nahodilé bolesti, ale když se užívá dlouhodobě a ve vyšších dávkách, tak má vážné nežádoucí účinky na srdce a na zažívací trakt. Proti bolesti ve vašem případě bude lepší použít léky, které jsou na lékařský předpis. Stavte se co nejdřív u svého ortopeda a dohodněte se s ním na vhodnější léčbě bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa - nežádoucí účinky

Předávkování

Ideální množství, které by měl člověk za den zkonzumovat, je maximálně 1,5 dl šťávy denně. Při vyšší konzumaci hrozí předávkování vitamíny, což může mít nežádoucí účinky na lidský organismus.

Zdroj: Červená řepa a její nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Prášky užívám třetí den a zatím žádné nežádoucí účinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Draha.

furolin pomůže na zánět ale vedlejši učinky,hnus, beru 5 den mám na 10 dni,návaly na zvraceni,průjem,bolest žaludku,motáni hlavy, trošku pomůže zapijet mlékem a zajidat,nechápu ty vedlejši učinky ,jiná antibiotika mi pomohla bez vedlejšich učinku.nikdy vice nechci radši se budu léčit sama

Zdroj: diskuze Furolin

Nežádoucí účinky při zevním použití

U zevního použití mají kortikoidy minimální nežádoucí účinky a působí v místě použití, ale i zde mohou mít nežádoucí účinky:

Používání kortikoidů v oblasti obličeje: Při delším podávání kortikoidů v oblasti obličeje může dojít k přivyknutí kůže na podávané přípravky. Po jejich vysazení se pak může na pokožce objevit výsev červených drobných pupínků okolo úst, jedná se o takzvanou periorální dermatitidu. Komplikací lokální léčby kortikosteroidy může být také kontaktní alergie na tuto účinnou součást zevní terapie.

Zdroj: Negativní nežádoucí vedlejší účinky kortikoidů

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stružková Marie.

Dobrý den. Včera jsem od neurologa dostala tablety Aulin tablety na bolest. Do rána se me objevily na těle červené fleky a na některých se tvoří vodnatelne pupínky. Lék jsem si už nevzala. K lékaři se nemůžu dovolat a momentálně nemám se ani jak dostat. Lékaře mám daleko. Prosím co mám dělat? Je možnost se něčím natřít? Děkuji. Stružková Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U léku Aulin je kožní vyrážka poměrně častým vedlejším účinkem. Je dobře, že jste lék přestala používat. Nyní musíte kontaktovat svého lékaře neurologa a oznámit mu tyto nežádoucí účinky. Nejlépe když je vyfotíte a ukážete mu je. Pokud se nedokážete spojit s neurologem, tak se obraťte na svého praktického lékaře a projednejte s ním možnou náhradu za lék Aulin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin nežádoucí učinky

Nežádoucí účinky

Červená řepa může mít i nežádoucí účinky na lidský organismus, může například způsobovat zácpu nebo bolesti hlavy.

Konzumaci listů by se kvůli obsahu kyseliny šťavelové měli vyhnout lidé se záněty kloubů, dnou či ledvinovými kameny.

Betanin, což je barvivo obsažené v červené řepě, je vylučován do moči a stolice a obarvuje je. Jedná se o přirozený důsledek konzumace, proto není třeba se obávat.

Zdroj: Červená řepa a její nežádoucí účinky

Účinky na krevní tlak

Pacienti, kteří dlouhodobě užívají kotvičník, mívají zvýšený pocit tepla, rychlejší tep, jsou excitovaní a neklidní. Tyto nežádoucí účinky jsou častější při dávkách nad 500 mg. Dalším možným nežádoucím účinkem je nízký krevní tlak, který u těchto uživatelů může způsobit závratě, zvláště při vstávání ze sedu nebo lehu.

Zdroj: Tribulus a jeho nežádoucí účinky

Warfarin

Cílem léku Warfarin je zpomalení srážení krve. Užívání tohoto léku je individuální a vychází z doporučení lékaře, který lék předepsal. S ním je také třeba konzultovat všechny změny zdravotního stavu, jeho nežádoucí účinky, ale i užívání jiných léků, nebo nedodržení předepsané dávky léku.

Zdroj: Nežádoucí účinky Warfarinu

Kapky

Vilcacora kapky obsahují kočičí dráp (Uňa de gato, Uncaria tomentosa). Mají silné imunostimulační, regenerační a antioxidační vlastnosti. Ochraňují nás před nepříznivými vlivy prostředí a zlepšují funkce organismu.

Jsou vhodné k prevenci a na podporu léčby infekčních onemocnění, rakoviny, zánětů, revmatismu, Crohnovy choroby, pásových oparů, chřipek, alergií, vředových onemocnění, lymské boreliózy, depresí, následků otrav a nemocí vyvolaných virem HIV, křečových žil, oslabení zraku; mimořádně vhodné i  pro kuřáky.

Složení: voda, Uncaria tomentosa, 40% alkohol

Dávkování: dospělí 20 kapek 1krát denně do čaje nebo vody

Zde můžete vidět cenu kapek z kočičího drápu.

Zdroj: Kočičí dráp

Přehled nežádoucích účinků taurinu

Lidé často předpokládají, že přírodní produkty nemohou mít žádné vedlejší účinky, ale na to se nelze spoléhat, jakýkoli doplněk stravy s léčivými vlastnostmi může mít nežádoucí účinky. Ačkoli má taurin je málo zjištěných a potvrzených nežádoucích účinků, je stále možné, že se mohou objevit i nové, neznámé. Při překročení denního příjmu 5 000 mg taurinu se může například objevit průjem, útlum CNS, poruchy krátkodobé paměti.

Zdroj: Nežádoucí účinky taurinu

Nežádoucí účinky

Klinické testy neprokázaly toxicitu rostliny Tribulus terrestris ani vedlejší účinky a to i při podání velmi vysokých dávek. Byl popsán pouze jeden případ mladého muže v říjnu 2004, u kterého se kvůli užívání Tribulusu objevila gynekomastie, což je zvětšená prsní žláza u mužů.

Možným nepřímým nežádoucím účinkem by tak mohly být jen následky zvýšené hladiny testosteronu. Mezi ně patří zvýšená agresivita, sexuální náruživost, akné a rakovina prostaty.

Zdroj: Nežádoucí účinky Tribulusu

Účinky Vilcacory

Jako léčivo se používají listy, ale hlavně kůra. Pouze její vnitřní část však obsahuje všechny potřebné složky, vnější kůra je odpad, který je bohužel někdy nabízen dodavateli jako kůra vnitřní. Kombinace alkaloidů obsažených ve vnitřní části kůry činí z Vilcacory neobyčejně účinný prostředek o širokém spektru působení.

Vilcacora se zmiňuje především z hlediska jejího vlivu na zhoubné novotvary, má totiž antioxidační, imunostimulační a antivirové účinky. Látky v ní obsažené zvyšují fagocytózu a mohou mít taktéž antimutagenní účinky, hovoří se také o tom, že indukují apoptózu a inhibují proliferaci leukemických buněk a buněk lymfomu, aniž by byly cytotoxické vůči normálním buňkám. Je zřejmé, že blahodárně působí rovněž na kardiovaskulární systém – zvyšují dilataci periferních krevních cév, snižují srdeční frekvenci a do jisté míry rovněž hladinu „špatného“ cholesterolu. Kvůli protizánětlivým vlastnostem se Vilcacora doporučuje také při léčbě osteoartritidy.

Jaké jsou tedy v souhrnu příznivé účinky Vilcacory na náš organismus? Vilcacora brzdí rozvoj rakovinových buněk a stimuluje imunitní systém. Má i vlastnosti protizánětlivé, antivirové, antibakteriální a antioxidační. Pozitivně působí na centrální nervový systém, pomáhá při léčbě oběhových chorob, snižuje hladinu cholesterolu a působí očistně. Chrání sliznici trávicího traktu a pomáhá při léčbě žaludečních vředů. Má dobrý vliv na peristaltiku střev a žlučových cest. Snižuje riziko akutních záchvatů ischemické choroby srdeční a vytváření krevních trombů. Je zvlášť doporučována kuřákům, neboť s močí odvádí z organismu karcinogenní látky obsažené v cigaretovém kouři. Vně se používá ve formě obkladů v případech zánětů pokožky a alergických reakcí.

Základní doba užívání Vilcacory je 30 dnů při denní dávce 3x1 tableta. Jako prevence zánětů dýchacích orgánů (kuřáci), pro diabetiky se sníženou imunitou a četnými záněty různého typu a „bacilonosiče“ virů EBV, herpesu, CMV, ale také chlamydií a borelií je užívání Vilcacory časově neomezené.

Antioxidační schopnost se udává až 300x vetší než u vitamínu C (tuto schopnost v bylině vykazuje kyselina ursulová a oleanolová). Lze ji využít při: prevenci i léčbě onemocnění zhoubnými nádory, onemocněních trávicího traktu (zánětech, Crohnově chorobě, divertikulitidě, poruchách střevní mikroflóry, peptickém vředu, zácpě, plynatosti, hemoroidech, parazitech), diabetu, jaterní cirhóze, chorobách spojených s poškozením funkce imunitního systému, chronickém únavovém syndromu, léčbě a prevenci virových onemocnění (chřipky), chronických infekcích horních cest dýchacích, astmatu, sinusitidě, virových infekcích (včetně boreliózy, Herpes zoster, Herpes simplex i HIV), artritidách, bolestech končetin, léčbě kapavky a úplavice a pro zlepšení metabolismu ledvin.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP